Gezmeyi ve macerayı sevenlerin en büyük hayali dünyayı dolaşmak olabilir. Yeni kıtaları, ülkeleri tanırken yeni insanlarla tanışmak ayrı bir heyecan uyandırır. Bir planla yola çıkılsa da dünyayı dolaşmak sürprizlerle doludur. Bunları paylaşan gezginler, deneyimlerini kitap haline getirenler ve kitaplarından devrialemi konu alan yazarlar hep ilgi çekici olmuştur. Hatta dünyayı dolaşmak isteyenler için de rehber niteliği taşır.
Dünyayı dolaşmak hem cesaret hem de doğru planlama gerektirir. Hayalini bile kurmak oldukça heyecan vericidir. Bununla birlikte zorluklarla doludur. Özellikle bunu az bir bütçe ile ya da hiç para harcamadan gerçekleştirmek isteyenler için gerçek bir maceraya dönüşebilir. Sonuçta dünyayı dolaşmak eşsiz bir deneyimdir. İnsanlara güvenmeyi sağlayan, özgüveni arttıran ve sahip olunan az şeyle neler yapılabileceğini gösteren deneyimler yaşatır. 80 Günde Devri Alem Kitabı’nın içeriğinde de bunlara rastlamak mümkündür. Yazımızda 80 Günde Parasız Devrialem Kitabını ve devrialem hayali kuranları neler bekliyor, okuyabilirsiniz. Dünyayı gezmeyi planlayanlar birkaç püf noktasını göz önünde bulundurarak keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirler.
Devri Alem Hakkında
Devrialem, Arapça kökenli bir sözcüktür ve dünyayı dolaşma anlamına gelmektedir. Çok da sık kullanıldığını söyleyebiliriz. Devrialem denildiğinde ilk akla gelen Jules Verne olmaktadır. 80 Günde Devri Alem kitabı her yaştan okuyucuyu etkilemiştir.
Dünyayı dolaşmak fikri her insan için cezbedicidir. Dünyadaki farklı kültürleri görmek için merak ve istek uyandırır. Bununla birlikte devri alem fikri biraz da maceraperestler için uygunmuş gibi gelebilir.
80 Günde Devri Alem için Jules Verne İlham Almak
80 Günde Devri Alem ilk kez 1872 yılında yayınlanmıştır. Jules Verne’in en çok okunan ve beğenilen macera romanlarından biridir. Kitabın nasıl bir ilham kaynağı olduğunu anlamak için konusunu hatırlamakla fayda vardır. Kitapta adı geçen Phileas Fogg, İngiltere’deki evinde sakin bir hayat sürmektedir. Karakter olarak kibar ve oldukça da zengin bir İngiliz beyefendisi olarak yaşamını sürdürmektedir. Hayatı ciddiye alır. Oldukça titiz ve dakik biridir. Bu özellikleri ile meşhur olan Phileas Fogg, üyesi olduğu kulüpte, servetinin büyük bir kısmını ortaya koyar ve dünyayı 80 günde dolaşacağına dair bir iddiaya girer. Yolculuğu ile ilgili en ufak bir gecikme ya da olabilecek zamansız bir macera, iddiayı kaybetmesine sebep olacaktır. Yardımcısıyla birlikte yola çıktıklarında birçok macera ve çeşitli engeller karşılarına çıkar. Trende, fil sırtında bazen de kızakla yollarına devam etmeye çalışırlar. Karşılaştıkları engelleri aşmaya çalışırlar.

80 Günde Parasız Devri Alem Kitabı Ne Anlatıyor?
Jule Verne’den etkilenen iki arkadaşın dünyayı dolaşmaya karar vermesinin ürünü olarak 80 Günde Parasız Devri Alem Kitabı ortaya çıkmıştır. Fotoğrafçı ve yönetmen Muammer Yılmaz ve Alman arkadaşı Milan Bihlmann 80 günde 19 ülke gezerek hiç para harcamadan seyahatlerini tamamlarlar. Turlarına Paris Eyfel Kulesinden başlayarak Asya ve Avrupa kıtalarını gezerler. 80 günde aynı noktaya geri dönerler. Nereleri gezdiler ve para harcamadan bunu nasıl başardılar, tabi detayları oldukça fazla merak edilmektedir. Bugünkü teknoloji ile seyahat etmek oldukça kolaydır. Uçak ile ulaşım ağı çok geniş bir alana yayılmaktadır. Gemi ve tren yolculukları da farklı ülkeleri gezerken oldukça keyif verebilir. Peki para harcamadan dünyayı dolaşmaya karar verirseniz ne yapmanız gerekir? Bu durumda hem konfordan vazgeçerken hem de insanlara güvenmeyi gerektiren durumlarla karşılaşabilirsiniz.
80 Günde Parasız Devri Alem Kitabı’nı okuyanlar Fransa, Türkiye, Singapur, İran gibi birçok ülke ve yer hakkında fikir edinebilir. Parasız dünya turuna çıktığınızda seyahatleri ücretsiz sürdürebilmek için otostop çekmek gerekebilir. Bununla birlikte yiyecek bulmanın zor olduğu anlar da yaşanabilir. En zor durumlardan biri de farklı kültürleri ziyaret ederken bulunduğunuz durum ve amacı anlatırken nasıl karşılanacağınız ile ilgili endişelerdir. Para harcamadan bir devri alem planınız varsa dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, detaylandırmak faydalı olacaktır.
Vize ve Pasaport Hazırlığının Yapılması
Farklı ülkeler ve kıtalar arasında seyahat edilirken belgelerin tam olması büyük önem taşır. Pasaport ve vize gibi işlemlerin zamanında tamamlanması seyahatin istenen rotada ilerlemek için gereklidir. Bu nedenle yola çıkmadan önce nereler üzerinden ilerlenecek, netleştirilmelidir. Hangi ülkede kalınacağı, kültürü, hangi yiyeceklere ulaşılabileceği, nasıl konaklanacağı gibi bilgiler çok önemlidir. Yola çıkmadan yapılan birkaç küçük araştırma, dünyayı dolaşan gezginlerin paylaşımlarından faydalanma oldukça verimli bir dünya gezisi için faydalı olabilir.
Gezi Tarihinin Planlanması
Farklı iklime ve doğa şartlarının olduğu yerlerden geçileceği göz önünde bulundurularak gezi tarihi planlanması gerekir. Özellikle para harcamadan dünya turu yapmak gibi bir planınız varsa zorlu iklim koşulları yerine ılık, yanınızda yük oluşturmayacak kıyafet ve ayakkabıların yeterli olacağı mevsimlerde seyahat etmek çok önemlidir. Yolculuğun keyifli ve sorunsuz geçmesini sağlar.
İhtiyaç Anı İçin Nakit veya Kredi Kartı Bulundurulması
80 Günde Parasız Devri Alem Kitabından esinlenerek hiç para harcamadan dünya turuna çıkmayı hedefleyebilirsiniz. Bununla birlikte uzun süren bu yolculuklarda yabancı olarak bulunmak yaşanabilecek bazı aksilikleri daha da zor bir durum haline getirebilir. Hastalık, kaza gibi beklenmedik durumlar ya da gerektiğinde acil olarak seyahati sonlandırmak için de bir plan yapılmalıdır. Böyle durumlarda hazırlıksız yakalanmamak için yedekte para ya da kredi kartı bulundurmak faydalı olabilir. Dünya seyahati için ne kadar tedbirli olunursa o kadar güvenli ve rahat bir şekilde tamamlanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Gerekli Durumlar İçin Dayanıklı Yiyecek ve İçecek Bulundurulması
Parasız dünya turuna çıkıldığında yiyeceğe bile para vermek seyahat planının dışındadır. Bu nedenle gidilen yerlerde yiyecek buluncaya kadar aç kalmamak için idare edebilecek pratik yiyecek ve sıvı takviyesi bulundurmak faydalıdır. Sonuçta yabancı bir yerde kendinizi tanıtmanız, sizinle yiyeceğinizi paylaşacak güvenilir insanlarla tanışmanız zaman alabilir. Ayrıca tüketilebilir bitkiler hakkında fikir sahibi olmak, balık tutma gibi deneyimler bazı durumlarda oldukça işe yarayabilir.
Otostop Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Parasız dünya turuna çıkanların en çok kullanmak zorunda kalabileceği ulaşım şekli otostop olabilir. Gezginlerin en çok kullandığı yöntemlerden biridir. Yol kenarında baş parmağını kaldırarak araçlara kendini fark ettirmek ve durdurmak birçok seyahat severin yaşamış olduğu bir durumdur. Bazen çok kolay olabilir bazen de bir araca binmek saatler sürebilir. Bununla birlikte otostop için dikkat edilmesi gereken birçok önemli unsur bulunur. Bunlardan biri kendini fark ettirmek ve durulan yerde kazaya sebep olabilecek bir tehlike yaratmamaktır. Fark edilmek için sırt çantasının görülebilir olması işe yarayabilir. Şehir merkezleri yerine şehir dışı sayılabilecek yerler ve yol ayrımları otostop için daha elverişlidir. Güvenlik açısından sürücüler gece araçlarına yolcu almakta çekinirler. Seyahatinize otostop ile devam etmeyi düşünüyorsanız gündüzleri bunu yapmak daha hızlı araç durdurmanızı sağlayabilir. Otostop yaparken sürücü iyi gözlemlenmelidir. Şüphe duyulan araçlara asla binilmemesi önerilmektedir. Hatta tek başına değil de bir arkadaşınızla birlikte seyahat etmek daha güvenli olabilir. Sürücüyü iyi gözlemlemek, yolculuğun verdiği yorgunlukla araçta rehavete kapılmamak önemlidir. Ayrıca daha sonra sorun yaşamamak için otostop çektiğiniz sürücü ile ücret ödenmeyeceği konusunda netleşmek de gerekebilir.