Antalya, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan, 1.417 kilometrekare yüzölçümüne sahip, turizm açısından Türkiye’nin en önemli ili konumunda bulunuyor. Özellikle kış aylarında, yaz ve kış mevsimi bu şehirde aynı anda yaşanabiliyor. Sıcak havası sayesinde kış aylarında çoğu zaman denize girilebiliyor. Yine kış aylarında bazı dağlarına kar yağdığı ve soğuk olduğu için kayak yapmaya da gidilebiliyor. Bu tarz kış aktiviteleri en çok Toros Dağlarının yüksek kesimlerinde, kar yağışı olan kısımlarında yapılıyor. Şehirde, yerel nüfus haricinde, özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğu yaşanıyor, yerli ve yabancı turistlerin çoğunlukla tercih ettiği bir şehir oluyor.
Mevsimlerdeki durumlarına göre çeşitli spor faaliyetleri de Antalya’da yapılabiliyor. Yeşil alanı çok olan yerlerde doğa yürüyüşü yapmak bu sporlardan biri. Yüksek dağlarda dağcılık ve yamaç paraşütü aktivitelerini yapmak da mümkün. Denizdeki dalga ile birlikte rafting de yapılabilir. Likya Yolu isimli konumda ise yerin adına özgü yürüyüş aktivitesi gerçekleştiriliyor. Bu yol Muğla ilinin Fethiye ilçesinden başlayarak Antalya’nın belirli ilçelerinden geçiyor ve yine Antalya ilinin Konyaaltı ilçesinde bulunan Geyikbayırı beldesinde bitiyor. Aynı zamanda öğrenciler de burada bulunan çeşitli üniversitelere gelerek öğrenim hayatlarına devam ediyorlar. Antalya ilinin birçok plajı, doğal alanları, farklı yıldızlara sahip konaklama yerleri, günün tüm öğünlerini karşılayabileceğiniz restoran ve kafe gibi mekanları bulunuyor. Alanya, Kaş, Kumluca, Kemer, Finike, Manavgat ve Konyaaltı ilçeleri başlıca Antalya’da gezilecek yerler arasında bulunuyorlar.

Antalya’da Günübirlik Nereye Gidilir?
Antalya’da günübirlik nereye gidilir? Adrasan’da bir gününüzü keyifli bir tatil yaparak geçirebilirsiniz. Burası Antalya’nın merkezine seksen kilometre kadar uzaklıkta. İlçe olarak en yakın olduğu Antalya ilçesi ise Kumluca. Aynı zamanda Kumluca ilçesinin bir beldesi konumunda bulunuyor. Toplamda 2.7 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip. Küçük bir belde olmasından dolayı gün içerisinde her yerinde vakit geçirilebilir. Adrasan Kalesi, Adrasan Koyu, Gelidonya Feneri, Musa Dağı, Yanartaş ve Adrasan Deresi gibi daha birçok gezilebilecek güzel yerler, Adrasan sınırları içerisinde bulunuyor. Burada çoğunlukla balık ürünleri ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Zeytinyağı ile yapılan çeşitli yiyeceklerde burada popüler.
Antalya’da Gezmeye Nereye Gidilir?
Antalya’da gezmeye nereye gidilir? Antalya ilinde toplam da on dokuz tane il bulunuyor. Antalya iline iki adet havayolu hizmeti sunan havalimanı da var. Bunlardan biri Muratpaşa ilçesinde bulunan, çoğu Antalya seferi düzenleyen uçakların pistlerine iniş yaptığı Antalya Havalimanı. Bu havalimanı diğer birçok ilçeye yakın bir konumda bulunuyor. Uçaktan iniş yapıldığında gitmek istediğiniz yerlere ulaşmak için çeşitli imkanlar sunuluyor. Özel araçlarınızın yanı sıra belediye ve halk otobüsleri, havalimanından araç kiralayarak, taksi, tramvay veya havalimanı servislerini kullanarak istediğiniz yerlere gidebilirsiniz. Bir diğer havalimanı ise Gazipaşa Havalimanı. Bu havalimanı Gazipaşa ilçesinde bulunuyor. Antalya ilinin merkezine totalde yüz seksen kilometre kadar uzakta yer alıyor. Alanya ilçesine ise daha yakın bir konumda. Denize sınırı olan ilçeler Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Serik, Aksu, Muratpaşa, Konyaaltı, Kemer, Kumluca, Finike, Kale ve Kaş şeklinde. Akdeniz sularına hızlıca ulaşabilmek isteyen ziyaretçiler gezmek için de çoğunlukla bu ilçeleri tercih ediyorlar. Her ilçeyi ve beldeyi birbirinden ayıran birçok güzellik Antalya sınırları içerisinde bulunuyor. Bu yüzden diğer ilçelerin de gidilmek üzere birçok yeri bulunuyor.
- Kemer İlçesi
Antalya iline uzaklığı toplamda kırk kilometre olan dört metre rakıma sahip bir tatil ilçesi. İlçenin çoğunluğunu yaşam alanları dışında çam ağaçlarından oluşan ormanlar ve dağlar oluşturuyor. Akdenize sınırı olan plajları ince kumlarla örtülü. Antalya ilinin merkezine buradan 43 kilometre yol kat edilerek ulaşılabiliyor. Kişisel araçlar ve kara yolundaki toplu ulaşım araçlarının yanı sıra farklı konumlardan deniz yolu ile de buraya ulaşmak veya burdan başka bir yere gitmek mümkün. İlçe içerisinde tatile gelenler çoğunlukla bungalov evlerde konaklamayı tercih ediyor. Tekirova ve Çamyuva semtleri arasında hizmet veren Olimpos Teleferik hattı sayesinde yukarıdan Akdeniz’i izlemek mümkün oluyor. Çeşitli tekne turları ile bu ilçenin koylarını gezebilirsiniz. Olympos Antik Kenti, Göynük Kanyonu, Beydağları Milli Parkı ve çeşitli yöresel yerleri de bu ilçeyi gezmeye geldiğinizde görebilirsiniz.
- Belek Semti
Antalya’ya gelindiğinde gezmek için gidilecek yerler arasında Belek Semti de bulunuyor. Belek, bu ilde Serik ilçesinin içerisindeki bir mahalle veya semt olarak konumlanıyor. Buraya geldiğinizde çeşitli restoran benzeri yerlerde piyaz, kulak çorbası, kurutulmuş erik ve fındık, balık çorbası ve humus gibi birçok yemeği tadabilirsiniz. Aspendos Antik Kenti ve burada bulunan tiyatro Belek semtinde gezebileceğiniz yerlerden biri. Golf oynamak için güzel bir alana sahip olan Belek Golf Sahaları’nı da gezebilirsiniz. Hamamları ve plajları da gezerek dinlendirici zamanlar geçirebilirsiniz.
- Batık Şehir
Burası Antalya il merkezine yüz altmış kilometre civarı kadar uzaklıkta, Kaş ilçesine çok yakın bir konumda bulunuyor. Batık Şehire verilen diğer adı ise Kekova. Buraya ulaşım çoğunlukla deniz yolu ile yapılıyor. Dağların yamaçlarında birçok tarihi ev bulunuyor. Aynı zamanda deniz kalıntıları ve kara tarafında antik kent kalıntıları da görülebiliyor. Bu alanın denizine girmek koruma dahilinde olduğu için yasak. Ulaşım esnasında deniz araçları çok yakından geçebildiği için yine de gezilebilecek kadar görünüyor. Batık Şehir denme sebebi ise doğa olayları sonucu karanın bir kısmının denize gömülmesinden kaynaklanıyor.
- Kaş İlçesi
Kaş ilçesi de birçok doğal ve yöresel güzelliği içerisinde barındırıyor. Bu ilçe Antalya’nın en batısında bulunuyor. Toplamda 2.231 kilometrekare alana yayılan sınırlara sahip. Akdeniz’e sınırı olmasından dolayı turistler tarafından en çok tercih edilen Antalya ilçelerinin başında yer alıyor. Kaputaş, Büyük Çakıl ve Akçagerme gibi plajları, Antiphellos Antik Kenti ve tiyatrosunu, Hidayet Koyu’nu ve Kaleköy Limanı’nı buraya geldiğinizde gezebilirsiniz. Aslanlı Lahit de gezilecek yerler arasında önemli bir yer tutuyor. Burada tartar, tava dondurma, tahinden yapılan çeşitli ürünler ve şiş köfte gibi birçok yiyeceğin de tadına bakılabilir.

2 Günlük Tatil İçin Nereye Gidilir Antalya?
2 günlük tatil için nereye gidilir Antalya? Adrasan ve Belek iki gün yapılacak tatillerde yüz ölçümlerinin küçük olması nedeni ile sıkça tercih ediliyor. Bu yerlerde kısa vakitte birçok yere gidilebiliyor. Ulaşımı da araştırarak planlarınızın içerisine dahil etmeniz gerekiyor. Bu sayede daha çok yere gitme şansınız artabilir. İki günlük süre zarfında Phaselis Antik Kentine de gidebilirsiniz. Alanya ilçesinin de her yeri olmasa da büyük bir kısmına iki gün boyunca gidebilirsiniz. Olimpos ve Kalkan da gidebileceğiniz yerlerden diğerleri.
Antalya’da Kışın Nereye Gidilir?
Antalya’da kışın nereye gidilir? Saklıkent Kayak Merkezi kış aylarında gidebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Antalya il merkezine uzaklığı araba ile elli kilometre kadar. Burada dağ evlerinde kalabilir ve kayak sporunu yapabilirsiniz. Olympos Teleferik hattına da kış aylarında binebilir ve dağlardaki kar manzaralarını yolculuk boyunca Akdeniz Bölgesi’nin manzarası ile birlikte izleyebilirsiniz. Antalya Akvaryum adlı mekanı da kış aylarında tercih edebilirsiniz. Kaleiçi, Olimpos ve Finike gibi yerlere de kış aylarında gidebilirsiniz.