Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Adana Uçak Bileti
Adana Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Adana, Türkiye’nin en kalabalık olan yedinci ilidir. 2021 senesi araştırmaları doğrultusunda 2.260.370 nüfusu vardır. Şehrin 13 bin 844 kilometrekarelik bir yüzölçümü bulunur. İlde kilometrekareye 160 kişi düşer. Seyhan ise en yoğun ilçesidir. 2021 senesinin Şubat ayı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Adana’nın 15 ilçesi vardır. Bahsi geçen ilçelerde 831 mahalle yer alır. Adana; Osmaniye’nin doğusu ve Kayseri’nin kuzeyinde yer alır. Akdeniz’in ise güneyinde kalır. Türkiye’deki büyük şehirlerden birdir. Ticaret, kültür ve tarım merkezidir. Adana, Türkiye’nin dördüncü büyük madenden zengin şehridir. Demir, krom, manganez, çinko ve kurşun yatakları bakımından büyük öneme sahiptir. Adana il merkezi; Hatay, Mersin ve Osmaniye şehirlerini içeren ve kültürel bir alan olarak görülen Çukurova’nın merkezindedir. Ortalama olarak 6,33 milyon kişiye ev sahipliği yapan bu bölgenin büyük bir kısmı tarıma son derece elverişlidir. Düz arazilerden meydana gelir. Üretim açısından her koşulun sunulduğu işlevsel yönlü bir şehir olarak dikkat çeker.
Adana’da Gezilebilecek Yerler
Adana, 3 gün boyunca dolu dolu gezebileceğiniz bir şehir olma özelliğini taşır. Gezilmesi ve görülmesi gereken sayısız yeri vardır. Başlangıcı Sabancı Merkez Cami ile yapabilirsiniz. Sonrasında ise Taş Köprü’ye gidebilirsiniz. Burası, 2000’li seneler itibarıyla araç trafiğine tamamen kapatıldı. Yürüyüş yaparak buradan geçebilirsiniz. Adana’nın en önemli simge noktalarından biri haline gelen Saat Kulesi’ne mutlaka uğramalısınız. Bu kule, 1998 senesinde gerçekleşen depremde bile dimdik ayakta kalmayı başarmış bir yapı olarak dikkat çeker. Sinema ile alakalı olan herkes, buraya geldiği zaman Adana Sinema Müzesi’ni ziyaret etmeden gitmez. Bu müze, Çukurova’ya giriş kapısı olarak da kabul edilir. Her yıl düzenlenen Altın Koza Film Festivali de tam olarak burada gerçekleştirilir. Adana Atatürk Evi Müzesi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına yapılan bir müzedir. Atatürk birkaç kez burada konaklamış, ardından burası 1981 senesinde bir müzeye çevrilmiştir. Daha da eskilere gitmek için ise Misis Mozaik Müzesi’ni ziyaret etmek mümkündür. Burada yer alan mozaikler Geç Roma Dönemi’ne aittir.
Adana’nın Tarihi
Adana, her zaman köklü tarihi ile akıllara kazınan bir şehir olmuştur. Adana’yı merkezi olan Seyhan ilçesi ile anlatmak mümkündür. Adana şehrinin tarihi ilk çağlara değin uzanır. Adana, Seyhan Nehri kıyısında konaklama alanı olarak kurulmuştur. Bu şehre ait en eski yazılı belgelere ilk kez Hititlerin Kava Kitabeleri içerisinde rastlanmıştır. Bahsi geçen kabilelerde bulunan bir yazıtta Adana ili ve etrafından Adana Beldesi şeklinde bahsedilir. Hititlerin etkisinden asla çıkamayan Fenikeliler, Adana’ya Adonis demişlerdir. Bunun nedeni ise Adonis’in tarım ve bitki tanrısı olmasıdır. Adana’nın topraklarının verimli olması bunun en önemli sebepleri arasında yer alır. Türkler Toroslardan çıkıp güney bölgeye indikleri zaman Adana’ya Çukurova adını vermiştir. Çukurova eski çağlarda Kilikya adıyla biliniyordu. Kilikya ismi ise kireç yataklarından gelir. Bu bölge, Gılgamış Destanı’nda bile detaylarıyla anlatılır. 1878 senesi itibarıyla şehrin adı artık resmi belgelerle beraber net bir biçimde Adana olarak belirlenmiştir.
Adana’da Kültürel Etkinlikler
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu birçok kültürel aktivite vardır. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali burada yapılır. 1998 senesinden beri her sene düzenlenen bir festivaldir. Bu etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği yapılır. Aynı zamanda Devlet Tiyatroları da bahsi geçen etkinliğe destek verir. Bir diğer ilgi çekici etkinlik ise Uluslararası Hava Oyunları Festivali’dir. Hafif motorlu araçları Türkiye genelinde tanıtmak amacıyla yapılan bir etkinliktir. Bir başka önemli etkinlik de Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı olur. Bu karnavalda dünya geneline Adana en iyi yönleriyle tanıtılır. 2014 senesinden bu yana her sene yapılan bir festivaldir. Bu sene 8.si düzenlenecektir. Renkli görüntüler ortaya çıkaran bu karnaval çok sevilir.
Adana’da Konaklama
Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Adana’da konaklayabileceğiniz birçok konforlu nokta bulunur. Bu noktaların en önemlisi de otellerdir. Buna ek olarak pansiyonlar da her daim hizmet sunar. Yüksek düzeyde kaliteye sahip olan bu mekanlarda dilediğiniz süre boyunca konaklamanız mümkündür. Fiyat açısından her konaklama bölgesinin kendine has bir fiyat derecesi bulunur. Sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz yeri bulmanız olasıdır. Adana’da yer alan her bir konaklama mekanının koşulları kişiye konfor sunmak açısından yeterlidir. Bu yüzden de herhangi bir problemle karşılaşılma olasılığı bulunmaz. Her yüzlerce turist ağırlayan Adana şehri, konaklama imkanları açısından zengin bir yapıya sahiptir. Adana şehir merkezi içerisinde hem lüks hem de uygun fiyatlı oteller yer alır. Seçim bu noktada tamamen size kalır. Hijyenik konularda da herkesin memnun kalmasını sağlayacak olan oteller ve pansiyonlar, konaklama kalitesiyle de ön plana çıkmaktadır.
Adana Lezzetleri
Adana, yöresel lezzetleriyle her çağda sevilen bir şehir olmuştur. Başlangıcı Adana kebap ile yapmak isteyebilirsiniz. Bu kebap genel olarak bol baharatla hazırlanır ve soğan, domates gibi faydalı besinlerle servis edilir. İlgi gören bir diğer lezzetli Adana yemeği ise ciğerdir. Adana’da bu yiyecek kahvaltıda da tüketilir. Acılı domatesli meze ile servis edilen ciğer, Adana’ya giden herkesin mutlaka denemesi gereken bir yemektir. Eşsiz tadıyla son derece lezzetli olan şırdan dolması da bu şehre özgü tatlardandır. Bu yemek de yine bol baharatla beraber hazırlanır, o şekilde de sunulur. Çorba çeşidi olarak ise analıkızlı çorbasını deneyebilirsiniz. Bahsi geçen yemek, büyüklü küçüklü köftelerle pişirilir. Dana eti ile hazırlanan bir besindir. Kibbe, yani Adana usulü içli köfte de unutulmayacak lezzetlerden biri olur. Yeşilliklerle ve domates ile servis edilir. Adana usulü su böreğini de muhakkak tatmalısınız. Özellikle kahvaltılarda tüketilen bu börek, çay ve peynirle servis edilir. Ekşili topalak çorbası da Adana’nın meşhur yemeklerinden biridir. Bu faydalı yiyecek; bulgur, un, irmik, sarımsak ve nohut ile hazırlanır. Yapımında da Adana’ya has biber salçası kullanılır.
Adana’da Ulaşım
Otobüs
Adana Havalimanı’ndan şehrin merkez bölgesine 125 ve 135 numaralı otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. 125 numaralı otobüs, havalimanından Beyceli yönüne gider. Otobüs bilet fiyatları oldukça makuldür. Hava alanından 15 dakikalık bir yolculukla şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
Taksi
Taksi ile havalimanından Adana şehir merkezine konforlu biçimde ulaşabilirsiniz. Taksiler gelen yolcu terminalinin çıkışında yer alır. Trafiğin yoğunluk düzeyine göre 10-15 dakikada Adana şehir merkezine varırsınız.
Araç Kiralama
Otobüs ya da taksi yerine araç kiralama yöntemini de tercih edebilirsiniz. Havalimanı çıkışında yer alan araç kiralama şirketlerinin ofislerinden dilediğiniz aracı kiralamak üzerine anlaşma yapabilirsiniz. Burada yer alan her bir araç kiralama şirketi son derece güvenilirdir. Belli başlı araç kiralama firmaları bulunur, genel olarak da onlar tercih edilir. İstediğiniz saatte araç kiralayabilirsiniz.
Adana’ya En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Adana’ya en uygun uçak bileti almak için havayolu şirketlerinin sitelerinde ara ara arama yaparak size uygun bir bileti satın alabilirsiniz. Seyahat tarihinize önceden karar vererek daha uygun fiyatlı biletlere de ulaşabilirsiniz.
Adana’da İklim Nasıldır?
Adana, Akdeniz iklim özelliklerini taşır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır.
02 Aralık 2023
12 °C
10 °C
Adana
İstanbul
1 sa 20 dk
Adana
İzmir
1 sa 30 dk
Adana
Antalya
1 sa 10 dk
Adana
Lefkoşa
50 dk
Adana
Ankara
1 sa
Adana
Trabzon
2 sa 15 dk
Adana
Van
2 sa 30 dk
Adana
Muğla
2 sa 25 dk
Adana
Çanakkale
2 sa 20 dk
Adana
Erzurum
2 sa 20 dk
Adana
Beyrut
1 sa 5 dk
Adana
Frankfurt
4 sa
Adana
Köln
4 sa 10 dk
Adana
Bakü
3 sa 25 dk
Adana
Münih
3 sa 45 dk
Adana
Dubai
4 sa 45 dk
Adana
Belgrad
3 sa
Adana
Viyana
3 sa 35 dk
Adana
Helsinki
5 sa 15 dk
Adana
Bangkok
10 sa 25 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.