Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Adana Gaziantep Uçak Bileti
Gaziantep Hakkında
Türkiye’nin güneydoğu bölgesinde yer alan Gaziantep, halk adıyla Antep, çevredeki doğu illerine göre daha gelişmiş olması sebebiyle “Doğu’nun Paris’i” olarak da bilinir. 6887 km’lik yüz ölçümüne sahiptir. Yıllar öncesinde İpek Yolu’nun önemli bir geçiş noktası olmasından dolayı pek çok farklı kültürü bünyesine katmıştır. Şehirde çok sayıda bulunan han, hamam ve imarethaneler sayesinde ortama oldukça tarihi ve mistik bir hava hakimdir. Şehirde turizm önemli bir geçim kaynağı olmasının yanında sanayi ve ticaret de oldukça gelişmiştir. Bölgede bulunan Fırat Nehri ile şehir sadece beşerî güzelliklere değil doğal güzelliklere de ev sahipliği yapar.
Gaziantep’te Gezilmesi Gereken Yerler
Tarihi dokusu oldukça güçlü olan Gaziantep’in kurtuluş savaşındaki mücadelesinin anlatıldığı Şahinbey Millî Mücadele Müzesi, mağaraya sahip iki binanın birleşiminden oluşmuştur. Şehrin o dönem yaşadıklarını iliklerinizde hissedeceğiniz müze, haftanın her günü ziyarete açıktır ve girişi ücretsizdir.
Gaziantep’in kendine has atmosferini en çok hissedeceğiniz adres de Bakırcılar Çarşısıdır. El işçiliği ürünlerin pek çoğunu bulabileceğiniz çarşı Hanlar bölgesinde yer almaktadır.
Antep’in mimarisini yansıtan Tarihi Antep Evleri kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir. Kesme taştan inşa edilmiş ve hemen hepsi avlu içinde bulunan evler sanki eski dönem Türk romanlarında yaşıyormuşsunuz hissi veriyor. Bu tarihi evler günümüzde otel olarak kullanılmaktadır.
Gaziantep Kalesi günümüzde şehrin sembolü olmuş durumdadır. Bu tarihi binanın ne zaman ve kim tarafından inşa edildiği bilinmemektedir. Roma döneminde gözetleme amacıyla kullanıldığı düşünülen kaleye girişler ücretsizdir.
Gaziantep Tarihi
Arkeolojik kazılar sonucunda Gaziantep’in Paleolitik dönemden beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Dülük kenti bölgedeki en eski kenttir. Tarih boyunca Selçuklular, Memluküler, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar hakimiyetinde olan Antep’in “gazi” unvanını alması ise Birinci Dünya Savaşı’na denk gelir. Birinci Dünya Savaşı zamanında şehre yapılan Fransız işgallerine karşı tarihin en şanlı direnişlerinden birini gösterdiği için Mustafa Kemal Atatürk’ün takdirini toplamış ve “gazi” unvanını almıştır. Şehir 1987 senesinde ise “büyükşehir” olarak kabul edilmiştir.
Gaziantep Kültürel Etkinlikler
Gaziantep, içinde pek çok kültürün yaşanmışlığını barındırır. Bunun en büyük sebebi de kuşkusuz İpek ve Baharat Yolu’dur. Tarihte bu ticaret yollarının önemli bir geçiş yolu olarak kullanılması, farklı medeniyetlerin Gaziantep’e uğraması ve burada bulunması anlamına gelir. Doğal olarak da burada zaman geçirmiş her millet kendisinden bir parça bırakmıştır Antep topraklarına. Aynı zamanda Gaziantep’in mutfağı da yine önemli bir kültür varlığıdır. Farklı milletlerin etkisiyle harmanlanmış Gaziantep lezzetleri, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı bünyesinde bulunmaktadır.
Gaziantep’te Konaklama
Otellerin yanında misafirhane, tarihi evler ve han gibi çeşitli konaklama hizmeti sunar Gaziantep. Otellerin bir kısmı zengin bir mimariye sahiptir. Konaklama alanlarının büyük bir kısmı da konaklardan oluşmaktadır. Tarihi Antep Evleri de bölgede otel olarak kullanılan yerlerdendir. İster her şey dahil ister butik olarak hizmet veren otel çeşitleri mevcuttur. Lüks oteller ve konaklar arasında fiyat farkı olsa da her iki kategoride de farklı bütçelere hitap eden birçok seçenek mevcuttur.
Gaziantep Lezzetleri
Gaziantep’in tarihi ve doğal güzellikleri ne kadar önemliyse mutfağı da bir o kadar değer ve önem görmektedir. 600 yıllık bir geçmişe sahip olan Gaziantep mutfağı koruma altına alınmış olan mutfaklardandır. 2016 senesinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı bünyesine katılan bu doğu lezzetleri ülkemizi gastronomi alanında gururla temsil etmektedir. Tarihte ipek ve baharat yolunun önemli geçiş noktalarından biri olması sebebiyle Gaziantep mutfağı pek çok farklı kültürden etkilenmiştir. Bu sebeple yemekleri farklı kültürlerin katkısıyla bezenmiştir. Et ve baharatın temel alındığı Gaziantep mutfağında tadının damağınızda kalacağı, mutlaka denenmesi gereken bazı lezzetler şunlardır: Baklava, Alinazik kebabı, patlıcan kebabı, lahmacun, nohut dürüm, firik pilavı, cacıklı Arap köftesi…
Gaziantep’te Ulaşım
Şehirlerarası yolculukta karayolu ve havayolu ile Gaziantep’e ulaşım sağlanabilmektedir. Batıdan gelecek misafirler için karayolu oldukça uzun süreli bir yolculuk olacağından dolayı imkanlar dahilinde havayolu tercih edilmesi önerilir. Şehir içi ulaşımda ise tramvay, otobüs, minibüs ve taksiler hizmet vermektedir. Araç kiralama da önerilen bir seçenek olduğu gibi çeşitli toplu taşıma olanakları da ekonomik olması açısından avantajlıdır.
Adana’dan Gaziantep’e Uçuş Kaç Saat?
Adana’dan Gaziantep’e uçak seferleri genellikle aktarmalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple 5 saat kadar bir süre sonra Gaziantep havalimanına varılabilir.
Adana’dan Gaziantep’e Kaç Km?
Adana- Gaziantep arası mesafe karayolunda 223 km, havayolunda 183 km’dir.
Adana’dan Gaziantep’e En Uygun Uçak Bileti Ne zaman Alınır?
Gaziantep için en doğru ziyaret zamanı bahar ayları olduğundan dolayı bu dönemde bilet fiyatları yükselişe geçecektir. Bu ayların dışında yapılacak bir ziyaret daha uyguna bilet almanıza yarar sağlar. Bunun dışında eğer ki bahar aylarında ziyaret edecekseniz biletinizi yaz veya kış mevsiminde almanız daha uygun fiyata yolculuk yapmanıza olanak sağlayacaktır.
22 Eylül 2023
22 °C
22 °C
22 Eylül 2023
22 °C
20 °C
Adana
İstanbul
1 sa 20 dk
Adana
İzmir
1 sa 30 dk
Adana
Antalya
1 sa 10 dk
Adana
Lefkoşa
50 dk
Adana
Ankara
1 sa
Adana
Trabzon
2 sa 15 dk
Adana
Van
2 sa 30 dk
Adana
Muğla
2 sa 25 dk
Adana
Çanakkale
2 sa 20 dk
Adana
Erzurum
2 sa 20 dk
Adana
Beyrut
1 sa 5 dk
Adana
Frankfurt
4 sa
Adana
Köln
4 sa 10 dk
Adana
Bakü
3 sa 25 dk
Adana
Münih
3 sa 45 dk
Adana
Dubai
4 sa 45 dk
Adana
Belgrad
3 sa
Adana
Viyana
3 sa 35 dk
Adana
Helsinki
5 sa 15 dk
Adana
Bangkok
10 sa 25 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.