Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
29 May 2023
30 May 2023
31 May 2023
01 Haz 2023
02 Haz 2023
Adana Kıbrıs Uçak Bileti
Kıbrıs Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Akdeniz’de ve Türkiye’nin güneyinde yer alan Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Adasının da kuzey bölümündedir. Bağımsızlığını ise Türkiye dışında başka hiçbir ülke tanımamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tarihi, turistik ve doğal zenginlikleri ile ilgi merkezi olan bir ülkedir. Ülke, bağımsızlığını ilan ettiğinden beri Türkiye tarafından ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda desteklenmektedir.
Tam olarak 3355 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. 313 binden fazla nüfusu vardır. Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisindeki en büyük etken ise turizmdir. Ülkede birbirinden lüks 5 yıldızlı otelleri, temiz plajları, güzel havası ve kumarhaneleri ile yıl içerisince binlerce turistin uğrak noktalarındandır. Özellikle de her sene Türkiye’den çok fazla turisti çeker.
45 bin kişilik nüfusa sahip olan Lefkoşa şehri ise ülkenin başkentidir. Ancak turizm noktasında liman kenti özelliği taşıyan Girne ön plandadır. Akdeniz ikliminin de hakimiyetinin olduğu Kuzey Kıbrıs ziyaret için hemen hemen her mevsim uygundur.
Kıbrıs’ta Gezilebilecek Yerler
Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs her ne kadar küçük bir ülke olsa da birbirinden güzel altın kumları, tenha plajları, sakin köyleri ile tatil severler için çok fazla tercih edilmektedir. Doğa güzellikleri ile ziyaretçilerini mest etmeye devam eder. Bu anlamda çok fazla gezip görebileceğiniz lokasyona sahiptir.
Love Bridge, Kıbrıs’ta yer alır ve Kıbrıs için en romantik yerlerden biri olmasıyla bilinir. Doğal oluşumlu bir kayalık kemer köprüdür. Köprü doğal süreçlerin sonucunda oluşmuştur. Hiçbir şekilde insan eli değmemiştir. Özellikle de turkuaz rengindeki harika denizi tam bir deniz tatili havasına sahiptir. Uzunluğu ise 6 metre olan bu köprü, Ayia Napa’nın hemen yanında yer alan sahilde bulunur. Balayı çiftleri tarafından çok sık tercih edilen yerlerden biridir.
Gavur Taşı, Baf ve Limasol sahil yolunun üzerinde yer alır. Afrodit Kayalıkları olarak da adlandırılır. Özellikle Afrodit Kayalıkları olarak anılması ise Yunan Mitolojisinde yer alan aşk tanrıçası Afrodit’in burada doğduğu inancı vardır. Yerli ve yabancı olmak üzere birçok turist tarafından gezilecek noktalar listesine eklenen yerlerdendir.
Girne Kalesi: Bizanslılar tarafından inşa edilmiş olan bu kaleye ait ilk kalıntılar ise Roma dönemine aittir. Lüzinyanlılar tarafından daha sonrasında genişletilmiştir. Venediklilerin ve Osmanlı İmparatorluğunun da dokunuşuyla oldukça eşsiz bir mimarisi vardır. Aynı zamanda sahip olduğu büyüleyici manzarası da ihtişamlı görüntüsüyle gelenleri etkisi altına alır.
Kıbrıs Müzesi, Kıbrıs Arkeoloji Müzesi olarak bilinir. Burası hem en eski hem de en büyük arkeoloji müzesi olma niteliğine sahiptir. Lefkoşa’da yer alır. Kıbrıs tarihinin Neolitik Çağ’dan başlayarak Erken Bizans dönemine kadar olan zaman dilimindeki gelişiminin nasıl devam ettiğini gösterir. Kronolojik bir sıraya hakim olarak sergilenen eserlerin içerisinde, mücevherler, heykeller, madeni paralar, bakır objeler yer alır. Kıbrıs kültürünü ve tarihi değerini oldukça iyi bir şekilde yansıtır. Ülke hakkında bilgi sahibi olmak için iyi bir rotasyondur.
Girne İkon Müzesi: Eskiden Mihail Kilisesi olarak bilinen bu yer 1990 senesinde Eski Eserler ve Müzeler Dai. tarafından restore edilmiştir. Ardından ise müze olarak ziyaretçilere açılmıştır. Müze içerisinde 19. yüzyıl ve sonrasına ait olan eski kiliseden kalma ikonalar sergilenir. Bu ikonların üzerlerinde Hz. İsa Peygamberin ve muhtelif Azizlerin de tasviri resimleri bulunmaktadır.
Barış ve Özgürlük Müzesi ve Anıtı, Kıbrıs Barış Harekatı esnasında şehit düşen askerlerin hatırasına müzeye dönüştürülen evdir. Birçok bölümden oluşur. Buranın zemin katında Kıbrıs Barış Harekatının tarihini anlatan canlandırmalar vardır. Aynı zamanda harekat sırasında kullanılan silahlar da burada sergilenir. Üst katında ise harekat sırasında şehit olan askerlere ait fotoğraflar yer alır. Üniformaları ve özel eşyaları vardır. İç avlu kısmında yine harekat esnasında şehit düşen askerlerin ve sivillerin de isimlerinin yazılı olduğu anıtlara yer verilmiştir.
Batık Gemi Müzesi, Girne Kalesinin içerisinde yer alır. Müze içerisinde dünyanın en eski batık gemilerinden biri sergilenir. Bu nedenle de her yıl çok fazla ziyaretçiyi çekmeye devam eder. Gemi enkazından çıkan eşyalar da 4 kişinin gemi içerisinde yer aldığını kanıtlar. Aynı zamanda 4 kaşık, 4 kavanoz zeytinyağı, 4 çuval tuz, 4 içki kadehi olmasından ötürü bu düşünce oluşmuştur. Ayrıca gemiden çok sayıda tarihi ve arkeolojik değeri olan kalıntılar çıkmıştır.
Kıbrıs, “Tarihi ve Klasik Motor Müzesi”, zamanın Ralli yarışmalarının şampiyonu olan Dimis Mavropoulos tarafından kurulmuş olup, Limassol bölgesinde yer alır. Dimis’e ait 70’den fazla klasik araç bulunan koleksiyonunun sergilendiği müze daha sonrasında büyüme göstererek hızla gelişmiştir. Özellikle müze her yaştan birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Yakın Doğu Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunur. 2018 yılında açılmıştır. Müzede ise geçici ve kalıcı olmak üzere koleksiyon salonları, fotoğraflar, heykel ve sergi salonları vardır.
Kıbrıs’ın Tarihi
Kıbrıs’ta ilk insanların M.Ö. 8 bin yıllarında Taş Devri olarak adlandırılan dönemde yaşadığı düşünülmektedir. Zaman içerisinde medeniyetin de geliştiği adada işler giderek daha da karmaşık bir hal almıştır. M.Ö. 30 ve M.S. 330 yılları arasında Roma hakimiyeti altında yer alan adada kömür ocakları Romalılar tarafından işletilmiştir. Ayrıca ada üzerindeki çeşitli antik şehirlere ait kalıntılar da bu döneme aittir. M.S. 330 yılında yıkılan Roma İmparatorluğu’nun ardından Bizanslılar adaya gelerek yönetmişlerdir. Daha sonrasında Frank Guy, Lusignan, Venedik, Osmanlı, Britanya Kolonisi olmak üzere çeşitli medeniyetler tarafından yönetilmiştir.
Bunlarla birlikte ülkede tarihi anlamda gezip görebileceğiniz birçok yapı da yer alır. Lefkoşa Hanı bunlardan biridir. 1572 yılında Osmanlı Valisi olarak göev yapan Lala Mustafa Paşa zamanında bu bina ticari amaçlı olarak kullanılmıştır. Birleşik Krallık zamanında ise hapishane olarak kullanımı sürdürülmüştür. Tam olarak 2 kata yayılmış 68 odadan oluşur. Hanın avlusunu çepe çevre sarar. Günümüzde ise dünyanın birçok yerinden turistin de ziyaret ettiği tarihi çarşı görevi görür. Yapı içerisinde geleneksel kıyafetler ve yiyecekleri hediyelik eşyalar olmak üzere farklı ürünler satın alabilirsiniz.
Bellpais Manastırı, Beylerbeyi Köyünde yer alır. 1158 ve 1205 yılları arasında inşa edilmiştir. Aynı zamanda Barış Manastırı olarak da bilinir. Selahaddin Eyyübi’nin Kudüs’ü fethetmesinin ardından Augistignan rahipleri şehirden ayrılmışlardır. Kıbrıs’a gelerek bu manastırın ilk sahibi olmuşlardır.
Kykkos Manastırı, Marathasa Vadisi’nin dağlık kısımlarında yer alır. 1318 metre yüksekliği olan bir dağın zirvesine yapılmıştır. Manastırın geçmişi ise 11. yüzyıla kadar uzanır. Manastır Meryem Ana’ya adanmıştır. İçerisinde altın, gümüş, bronz gibi değerli metallerin kullanımıyla yapılmış olan süslemeler, antika eserler yer alır. Geçmişte ise birkaç kez yanmıştır. Bu nedenle de günümüze kadar gelirken orijinal halinden pek bir şey kalmamıştır. Özellikle de Havari Luke ile alakalı olan üç adet ikondan birinin burada yer alması ile oldukça ün kazanmıştır.
Eski Koruion, Kıbrıs’ın antik kentlerinden biridir. Lemesos’ta Koruion bölgesinde yer alan muhteşem arkeolojik alanlardan biridir. Kentin geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla kadar dayanır. Özellikle burada en çok dikkat çeken kalıntı ise Greko – Roma amfitiyatrosudur. Aynı zamanda Eustolios Evi, Bizans Bazilikası, mozaik zeminin kalıntıları gibi görülmesi gereken birçok önemli esere sahiptir.
Eski Salamis, devasa bir antik sitedir. Arkeolojik alanda, hayli zengin mermer kalıntılar mevcuttur. Bu nedenle de oldukça dikkat çekicidir. Adanın en iyi durumdaki arkeolojik bölgelerinden birisi olarak öne çıkmıştır. Şehirdeki ilk bulgular ise M.Ö. 1180 yılına dayanır. Rivayete göre Salamis, Salamina kralı olan Telamon’un oğlu Teucon tarafından kurulmuştur. Burada spor salonu, agora, forum, hamam olmak üzere klasik bir Roma şehri formu vardır. Aynı zamanda tiyatro, Kambanopetra Bazilikası, Agiso Epifanios Bazilikası, Zeus Tapınağı diğer kalıntılar arasında yer alır.
Kral Mezarları, Baf Limanına 2 km. kadar mesafede yer alır. 1980 senesinde UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınmıştır. Bu mezarlar, Kıbrıs’ta yer alan en önemli arkeolojik alanlardan biri olan Kato Pafos Arkeolojik Parkı’nın da bir kısmını oluşturur. Bu anıtsal yapıda yeraltı mezarları oldukça sağlam kayalara oyulmuştur. Geçmişinin ise Helenistik ve Roma dönemine kadar uzandığı düşünülmektedir. Mezarlarda krallardan daha çok aristokratların naaşları vardır. Mezarlığın içerisindeki sütunlar ve süslenmiş bölümlerin yanı sıra, ihtişamlı gözüken yapısıyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır.
Kata Pafos Arkeoloji Parkı, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmeyi başarmış olan arkeolojik alandır. Burası M.Ö. 2. Ve M.S. 4. yüzyıllarda Kıbrıs’ın için başkenti olmuştur. Arkeoloji parkı içerisinde M.Ö. 4. yüzyıldan Orta Çağ dönemine kadar uzanan kalıntılar da yer alır. Özellikle de Roma döneminden birçok detay vardır.
Dionysos Evi, sahip olduğu muhteşem mozaik zemini ile dikkatleri çeker. Baf Arkeolojik Alanı’nın bir parçasıdır. Greko Romen kalıntılarına da ev sahipliği yapar. Daha çok Yunan mitolojisinden tasvirlerin yapılgığı mozikler vardır. Aynı zamanda Tanrı Dionysos’un da adı geçer.
Amathus, Limasol merkezinin 11 kilometre kadar doğusunda yer alır. Antik Kıbrıs’ın hayli dikkat çeken önemli kentlerinden biri olmasıyla ön plana çıkar. Amathus’ta bulunan kalıntılar ise M.Ö. 1100 yılına kadar uzanır. Bölge içerisinde hamamın yanı sıra, yürüyüş yolları bulunmaktadır ve, dört adet bazilika ile Afrodit Tapınağı gibi birçok yapı yer alır. Aynı zamanda UNESCO antik kentin bu özelliklerinden ötürü Dünya Mirası Listesine almıştır. Yüzyıllar boyunca bu yer birçok medeniyetin hedefi olmuştur. Amthous, Persler, Romalılar ve Bizanslılar bölgeyi fethetmişlerdir.
Kıbrıs’ta Kültürel Etkinlikler
Kuzey Kıbrıs’ta birçok yerleşim merkezinde olmak üzere her sene yaz aylarında geleneksel olarak çeşitli festivaller düzenlenir. Daha eski yıllarda ise panayır olarak adlandırılmıştır. Bilinen geleneksel eğlenceler günümüzde ise festival olarak anılmaktadır. Özellikle bölgelerde üretilen ürünler adına festivaller yapılmaktadır. Aynı zamanda bu üretilen ürünlerden yapılan farklı yiyecekler satılır. Festivaller sırasında kurulan küçük büfeler, restoranlar Kıbrıs’a özgü yemekleri satar.
Tüm dünyada adını duyurmuş olan ve dünya markası haline gelen Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali her sene Mayıs ve Haziran aylarında yapılır. Ayrıca Mağusa Festivali de haziran ve temmuz aylarında gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Festivalidir. Kuzey Kıbrıs’ta yer alan en önemli festivallerden biridir. Özellikle Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel doğrultuda hazırlanan Kıbrıs Tiyatro Festivali de oldukça önemli bir yere sahiptir.
Girne Belediyesinin her sene ekim ayında düzenlediği Uluslararası Zeytin Festivali, Kıbrıs için kutsal ağaçlardan olan zeytin ile ilgili kültürü sürdürmek adına yapılır. Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından düzenlenen bir diğer festival ise Avrupa’nın İncisi Güzellik Yarışmasıdır. Birçok kişi tarafından ilgi çeker. Kuzey Kıbrıs’ın birçok festivali köklü bir geçmişe sahip olduğu için dünyanın her yerinden birçok kişiyi de ağırlar.
Haziran ve temmuz aylarında düzenlenen Güzelyurt Portakal Festivali de son derece popülerdir. Özellikle Kuzey Kıbrıs’ta festival kültürünün bu kadar yerleşmesinde en büyük katkı İskele Festivali tarafından sağlanmıştır. Mehmetçik Üzüm festivali Ağustos ayında yapılırken, Uluslararası Altın Salkım Belgesel Film Festivali de aynı ayda gerçekleştirilir. Aynı zamanda Kıbrıs için önemli yerel ürünlerden biri olan Hellim peyniri için de ağustos ve eylül aylarında Hellim Festivali gerçekleştirilir.
Kıbrıs’ta Konaklama
Kıbrıs geziniz için uygun vakti belirledikten sonra en önemli noktalardan biri de konaklama seçenekleri olacaktır. Kıbrıs turizm açısından da oldukça yoğun bir ülkedir. Bu nedenle konaklama açısından sizlere en iyi hizmeti veren otellere de sahiptir. Her biri oldukça temiz, bakımlı ve güvenlikli konaklama yerleri vardır.
Aynı zamanda lüks yerler kadar bütçe dostu kalacak mekanlar da vardır. Eğer bir gezginseniz hostellerde çok daha uygun fiyatlara başka kişilerle kalmanız mümkündür. Böylece sizler gibi olan başka gezginleri de tanıyıp görebilirsiniz. Ayrıca önceden rezervasyon yaptırmanız halinde de uygun fiyatlara iyi yerlerde kalmak mümkündür.
Kıbrıs’ın Lezzetleri
Tarih boyunca birçok kültürün etkisi altında kalan Kuzey Kıbrıs bu kültürlerden de oldukça etkilenmiştir. Aynı zamanda bu durum mutfağa da yansımıştır. Bunların dışında Rum ve Türk mutfağı da birbiri ile benzerlik gösterir. Şeftali Kebabı, Pilavuna gibi yemekler son derece meşhurdur. Keçi peyniri hellim kızartması, reçeller, meyve şekerlemeleri ile yapılan macunlarla ünlüdür.
Ülkede en ünlü mezelerden bazıları da cacık, humus, fava, turşu, salata, zeytin çeşitleri ve hellim peyniridir. Özellikle Kıbrıs kökenli olan hellim peyniri genel olarak ızgara üzerinde yağsız tavada tüketilir. Ülke için de son derece önemli bir ihraç ürünüdür.
Kıbrıs’a ait bir diğer ünlü yemek ise molehiyadır. Sadece Kıbrıs’a özgü olan ve Nil kıyılarında yetişen, nane kokusunda ve reyhan otuna benzer görüntüde olan bamya tadını anımsatan bir ot türüdür. Kuzu etli veya tavuklu bir yemek olarak hazırlanır ve servis edilir.
Kıbrıs’ta Ulaşım
Kıbrıs şehir içi ulaşım noktasında iyi bir hizmet sunar. Şehir içi ve şehirlerarası olmak üzere özel otobüsleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda taksi ve araç kiralama seçenekleri de şehirde kullanabileceğiniz diğer alternatifler arasında yer alır.
Otobüs ile Ulaşım
Belli saatlerde kalkan otobüsler ile şehirde gitmek istediğiniz noktalara kolaylıkla ulaşım sağlarsınız. Ayrıca ülkeyi de yakından tanıma fırsatı elde etmiş olursunuz.
Adana Havaalanına Ulaşım Olanakları
Adana Havaalanına ulaşım noktasında otogardan kalkan 125, 132, 160 ve 407 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda taksi seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz.
Adana’dan Kıbrıs’a Uçuş Kaç Saat Sürer?
Adana’dan Kıbrıs’a uçuş mesafesi yalnızca 262 kilometredir. Bu nedenle uçuş da oldukça kısa sürer 50 dakika da Kıbrıs’ta olursunuz. Ancak belli hava koşulları ve aktarmalı biletler bu süreyi uzatabilir.
Adana Kıbrıs Arası Kaç Km.dir?
Adana Kıbrıs arası 269 kilometredir.
Kıbrıs’a En Uygun Uçak bileti Ne Zaman Alınır?
Kıbrıs için en uygun ziyaret zamanları özellikle yaz aylarıdır. Aynı zamanda ülkede bu aylarda ciddi bir yoğunluk da söz konusudur. Bunları da göz önünde bulundurarak biletlerinizi uygun fiiyatlı alabilirsiniz. Önceden rezervasyon yaptırarak veya satın alarak indirimli avantajlardan faydalanmanız mümkündür.
Kıbrıs’ta İklim Nasıldır?
Kıbrıs’ın Akdeniz’de yer alması aynı zamanda Akdeniz İkliminin de esintilerinin görülmesine sebep olur. Yaz mevsimi oldukça sıcak ve kuru geçer. Kış ayları ılık ve az da olsa yağışlıdır. Kuzey Kıbrıs’ta yıllık ortalama sıcaklık 18-20 derece civarındadır. Yıl boyunca ise en sıcak ayı Temmuz ayıdır. Her mevsim ziyaret etmek için uygun hava koşullarına sahiptir.
29 Mayıs 2023
24 °C
23 °C
Adana
İstanbul
1 sa 20 dk
Adana
İzmir
1 sa 30 dk
Adana
Lefkoşa
55 dk
Adana
Antalya
1 sa 10 dk
Adana
Ankara
1 sa
Adana
Trabzon
2 sa 15 dk
Adana
Van
2 sa 30 dk
Adana
Muğla
2 sa 25 dk
Adana
Bodrum
2 sa 15 dk
Adana
Çanakkale
2 sa 25 dk
Adana
Beyrut
1 sa 5 dk
Adana
Frankfurt
4 sa 5 dk
Adana
Köln
4 sa 10 dk
Adana
Bakü
3 sa 25 dk
Adana
Dubai
5 sa 40 dk
Adana
Münih
4 sa 15 dk
Adana
Belgrad
3 sa 5 dk
Adana
Viyana
3 sa 40 dk
Adana
Helsinki
5 sa 15 dk
Adana
Bangkok
11 sa
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.