Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
03 Nis 2023
07 Nis 2023
17 Nis 2023
18 Nis 2023
19 Nis 2023
Adana Van Uçak Bileti
Antik Başkent Van
Birçok kişinin aklına Van denince Van Gölü ya da Van kedisi gelir. Yolu Van’a düşenlerin de iyi bildiği başka bir gerçek de kahvaltısı ile ünlü olmasıdır. Van’da insan yerleşiminin izleri milattan yedi binyıl öncesine dayanır. Van ili günümüze kadar birçok medeniyetin kalıntılarına ev sahipliği yapar. Türkiye’nin en büyük gölüne kıyısı olan ve birçok akarsuyu bulunan Van, dünyanın en eski kentlerinden biridir.
İsim kökenin nereden geldiği tam olarak bilinmese de iki ayrı görüş fikir vermektedir. Bunlardan birincisi Viane ve Biane kelimelerinden türetilmiş olabileceğine dair görüştür. Her iki kelimenin de bölgedeki hakim dillerinde benzer anlamlar taşıması bu ihtimali kuvvetlendirmektedir. Van adında bir valinin isminin kente verilmesi diğer bir görüş olarak tarihe geçer.
Asur Kraliçesi Semiramis bereketli Van topraklarına şehir kurulması kararını hayata geçiren ilk insandır. Böyle başlar Van Şehri’nin tarihi. Günümüze kadar bölgede hüküm süren medeniyetler şehri ele geçirmek için mücadele vermişlerdir. Asurlulardan sonra Urartuların eline geçen şehir Urartuların imparatorluk merkezine dönüşmüştür ve şehrin adı Tuşpa olarak değiştirilmiştir. Urartuların kente bıraktıkları en büyük miras olan Van Kalesi 3000 yıldır halen ayaktadır. Kale içerisinde Urartular’dan kalan kaya ve oda mezarlar, tapınaklar, yazıtlar ve çeşitli kalıntılar günümüze kadar geçmişin izlerini taşırlar. Kral Argişti’nin mezar odasının girişinde ve Van Kalesinin ana kayasına oyulmuş bir şekilde bulunan Horhor Yazıtı kaledeki en uzun yazıttır. Yazıt I. Argişti zaferlerini, inşa faaliyetleri ve Urartu Devleti’nin yükselişine dair döneme ait önemli kayıtlar bulundurmaktadır. Kral Argişti’nin mezarı Horhor mezarı olarak da bilinir ve tarihlendirilebilen tek mezar olma özelliği bulunmaktadır. Uzunca bir süre Abbasilere veya Rumlara bağlı yerel beyliklerin hüküm sürdüğü şehir sonrasında Türkmen devletlerin eline geçmiş ve nihayetinde Osmanlı Devletinin hakimiyetinde kalmıştır. 1915 yılında I. Dünya Savaşında kenti Ruslar almıştır. 2 Nisan 1918 de ise Osmanlı Devleti kenti Ruslar’dan geri almıştır.
Van’da Gezilecek Yerler
Van Kalesi, tarihi kentin yanında, Van Gölünün karşısında yüksek, geniş ve sarp bir kaya parçasının üstüne yapılmıştır. Şehir merkezinin beş kilometre batı kesiminde bulunmaktadır. Milattan önce 840 ile 825 yılları arasında I. Sarduri tarafından inşa edilmiştir. Van kalesi kentin simgesi olarak da bilinir. Kalenin kuzey tarafında bir türbe bulunur. Horhor Bahçeleri ise batı kesiminde yer alır. Eski Van şehrinin enkazı da güney tarafında bulunur.
Van – Hakkari yolu üzerinde bulunan Hoşap Kalesi, Urartular döneminden kalan önemli bir tarihi mirastır. Tarihi ticaret yolları üzerinde konumlanmış olması Hoşap Kalesini önemli kılar. Mahmudi Kalesi ya da Narin Kale olarak da bilinir.
Gürpınar ilçesi, Çavuştepe Köyü’nde bulunan Çavuştepe Kalesi Urartular’dan kalan bir diğer önemli yapıdır. Milattan Önce 764 ile 734 tarihleri arasında II. Sarduri tarafında yapılmıştır. Kale içerisinde Haldi tapınağı, bir adet açık hava tapınağı da bulunmaktadır. Bakraçlı Köyünde bulunan, Varagavank ya da Varak Surp Haç Manastırı olarak da bilinen Yedi Kilise milattan sonra 8. yüzyılda inşa edilmiştir. Yedi ayrı kiliseden oluşmaktadır. Değişik zamanlarda kiliseler birbirine eklenerek oluşturulmuştur. En eski kilise St. Sophia (Aziz Sofya) Kilisesidir. Günümüzde yıkık halde olan St. John (Aziz Yuhanna) Kilisesi St. Sophia Kilisesinin kuzey duvarına bitişik inşa edilmiştir. 1003 ve 1021 yılları arasında ise Meryem Ana Kilisesi inşa edilmiştir.
1335 yılında Melik İzzettin tarafından kızı Halime Hatun için yaptırdığı Halime Hatun Kümbeti Gevaş İlçesi’nde bulunmaktadır. Selçuklu Mezarlığı’nın doğu tarafında konumlanmıştır.
Ahtamar Kilisesi, Surp Haç Kilisesi veya Kutsal Haç Kilisesi olarak da bilinen Akdamar Kilisesi Van ili ile özdeşleşmiş bir yapıdır. Dış cephesinde Kutsal Kitap’tan sahnelerin betimlendiği işlemeler bulunmaktadır.
Ayanis Köyü’nün kuzeybatısında bulunan ve bir tepe üzerinde inşa edilmiş olan Ayanis Kalesi 400 metre uzunluğunda ve 150 metre genişliğindedir. Van Gölü’nün doğusunda kalmaktadır. Urartu tarihi açısından önemli bir eserdir. Milattan önce 645 ile 643 yılları arasında Argişti’nin oğlu Rusa tarafından inşa edilmiştir. Kalenin en önemli yapısı ise kalenin en yüksek noktasında bulunan tapınaktır. Andezit taşından yapılmış duvarlar üzerinde motifler bulunmaktadır. Tapınağın ön cephesinde Urartu’nun en uzun üçüncü yazıtı bulunmaktadır. Yazıtta tapınak II. Rusa tarafından Tanrı Haldi için inşa edildiği yazmaktadır.
Tuşba İlçesinin Yeşilsu Köyü’de bulunan Amik Kalesi, Urartu döneminden kalan diğer önemli eserlerdendir. Milattan önce 700 yılında yapılan kale Van Gölü’ne yakın mesafede olup deniz ticareti için inşa edilmiştir.
Van müzesi; 1932 yılında Urartu çivi yazılı zafer stelleri ile Akkoyunlu ve Karakoyunlulara ait koç ve koyun şeklindeki mezar taşlarının emniyetli bir şekilde saklanması amacıyla depo binası inşa edilmiştir. Depoda çok sayıda eserin birikmesiyle 1945 yılında Van Müze Memurluğu kurulmuştur. 1972 yılında ise satın alınan ve toplanan eserlerin sergilenmesi amacıyla da Van Müzesi kurulmuştur. Başlıca eserler olarak Urartu dönemine ait bilezik ve adak levhası, küpeler ve çivi yazılı boncuk sayılabilir.
Renkli gözleri ile adından söz ettiren Van kedisi kentin sembollerinden bir diğeridir. Göz renkleri mavi ya da kehribar veya tek göz mavi, diğer göz kehribar olabilmektedir. Bu cins kediler iyi birer yüzücüdürler. Kentte İranlı heykeltıraş Cafer Necibi’ye yaptırılan 5.5 m yüksekliğinde Van kedisi heykeli bulunmaktadır.
Van’da Kültürel Etkinlikler
Van’da 13 günlük Nevruz tatili için İran’lı turistlere yönelik her yıl alışveriş festivali düzenlenir. Zengin yöresel ürünler festival boyunca satışa sunulur.
Kanispi ceviz, bal, alabalık ve doğa festivali ise Kanispi Şelalesi’nin bulunduğu bölgede her yıl düzenlenir. Festivalde rafting yarışları, halk oyunları ve çocuklar için çeşitli etkinlikler yapılır.
Erciş İlçesi’nde, Erciş-Van Karayolu’nun 10. kilometresinde Balık Bendi mevkiinde her yıl İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali düzenlenir. İnci kefallerin üreme döneminde akış yönünün tersine tatlı sulara göç etmesi festivalin davetlilerine güzel görüntüler sergiler. Festival boyunca konserler ve çeşitli etkinlikler yapılır.
Van Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nde Vanlı çocuk ve gençlerin tertipledikleri oyunlar ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen tiyatroların oyunları sahnelenir.
Ayrıca yılın belirli zamanlarında Van Gölü Balığı Festivali ve Van Denizi Su Sporları Festivali gibi festivaller de düzenlenir.
Van Mutfağı
Kentle özdeşleşmiş bir unsur da Van otlu peyniridir. Dağlardan toplanan çeşitli otlarla yapılır. İçerik zenginliğiyle beğeni toplayan Van kahvaltısı, kenti ziyaret eden yabancıların da dikkatini çeker. Van Gölü’nde yaşayan epidemik bir tür olan inci kefali de yöre halkı tarafından çok tüketilir. Keledoş bölge halkı için çok tercih edilen hayvansal et, bulgur, nohut, tereyağı, yoğurt ile yapılan bir yemektir. Buğday, nohut ve yoğurtla yapılan ayran aşı da bilinen yemeklerdendir.
Van’da Ulaşım
Van Ferit Melen Havalimanı’ndan şehir merkezine yaklaşık mesafe 8 kilometredir. Havalimanından merkeze ulaşabileceğiniz farklı alternatif ulaşım araçları bulunmaktadır.
Fiyatı bakımından makul olması gerekçesiyle sıklıkla tercih edilen belediye toplu taşıma araçları ile düşük bir ücretle kent merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanı ile kent merkezi arasında hizmet veren 351 numaralı belediye otobüsü gün içerisinde farklı saatlerde servis yapmaktadır.
Belediye otobüslerinin yanı sıra havalimanından kent merkezine yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsleri de bulunmaktadır.
Toplu taşıma saatleri uygun olmayan yolcular için havalimanında taksiler de bulunmaktadır. Böylelikle otobüs beklemeden hızlıca gitmek istediğiniz yere varabilmeniz mümkündür.
Havalimanından Erciş’e ve Patnos’a özel turizm firmalarının otobüsleriyle doğrudan gitmeniz mümkündür.
Ayrıca havaalanında araç kiralayabileceğiniz acenteler de bulunmaktadır.
Adana Havaalanına Ulaşım Olanakları
Adana şehir merkezinden havalimanına olan mesafe yaklaşık 3,5 kilometredir. Havalimanı ile merkez arasında ulaşım toplu taşıma araçları, taksi ya da özel taşımacılık firmalarının araçları ile mümkündür.
Adana Van Arası Kaç Kilometredir?
Adana ile Van arası kuş uçuşu 722 kilometredir. Karayolu ile 889 kilometre mesafe vardır. Otomobil ile ortalama hız ile yolculuk 9 saat 54 dakika sürer. Otobüs ile yolculuk 12 saat 52 dakika sürmektedir.
Adana Van Arası Uçuş Süresi Ne Kadar?
Tek seferlik uçuş olması takdirde 1 saat 6 dakikadır. Aksi takdirde aktarma iline bağlı olarak ve kalkacak uçakların arasındaki saat farklılıkları sebebi ile süre daha da uzamaktadır.
Van’a En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Tatil dönemlerine denk gelmediği sürece uygun bilet bulma şansı her zaman vardır.
Van’da iklim nasıldır?
Van iklimi karasal iklimdir. Kışlar sert ve uzun sürer. Van Gölünün etkisinden dolayı yüksek yerler diğer bölgelere göre daha yumuşaktır. Kışları ortalama 150 gün hava sıcaklığı dolaylarında seyreder. Yazları ise ortalama 20 gün kadar ve üstünde seyreder. Toprak ortalama 8gün kadar karla örtülüdür. Yazları yağış miktarı azdır olmakla birlikte çok sıcaktır.
28 Mart 2023
15 °C
14 °C
Adana
İstanbul
1 sa 20 dk
Adana
İzmir
1 sa 30 dk
Adana
Lefkoşa
55 dk
Adana
Antalya
1 sa 10 dk
Adana
Ankara
1 sa
Adana
Trabzon
2 sa 15 dk
Adana
Van
2 sa 30 dk
Adana
Muğla
2 sa 25 dk
Adana
Bodrum
2 sa 15 dk
Adana
Çanakkale
2 sa 25 dk
Adana
Beyrut
1 sa 5 dk
Adana
Frankfurt
4 sa 5 dk
Adana
Köln
4 sa 25 dk
Adana
Bakü
3 sa 25 dk
Adana
Dubai
5 sa 40 dk
Adana
Münih
4 sa 15 dk
Adana
Belgrad
3 sa 5 dk
Adana
Bangkok
11 sa
Adana
Atina
2 sa 55 dk
Adana
Bişkek
6 sa 30 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
Çözüm Merkezimizi arayın
0850 252 40 01
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.