Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
03 Ara 2023
03 Ara 2023
04 Ara 2023
04 Ara 2023
05 Ara 2023
05 Ara 2023
06 Ara 2023
06 Ara 2023
07 Ara 2023
07 Ara 2023
Ankara Bodrum Uçak Bileti
Bodrum Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bodrum, Muğla ilinin on üç ilçesinden en popüler olanıdır. Bu ilçe, bugüne bakıldığında turizm merkezi haline gelmiştir. Bodrum dünya genelinde bir turizm piyasasına sahiptir. Nüfus konusunda Fethiye ve Menteşe’yi geçtiği için en büyük ilçe özelliğini kazanmıştır. Burası; dağlar, deniz ve çam ormanlarının bir araya geldiği harika bir tatil beldesidir. Türkiye’nin bilinen en iyi tatil yeri olduğu söylemek mümkündür.
Birçok ünlü sima da tatilini Bodrum’da yapmayı tercih eder. Çünkü Bodrum her zaman kendine özgü bir sakinliğe sahiptir. Dinlendirici olduğu kadar sosyal yaşamın da aktif olduğu bir Muğla ilçesi olmasıyla dikkat çeker. Burada birçok kültürel etkinlik ve konser gerçekleştirilir. Böylece herkes keyifle tatil yapmanın mutluluğunu yaşamış olur. Kendine yerli yabancı herkesi hayran bırakan bir yerdir.
Bodrum’da Gezilmesi Gereken Yerler
Bodrum’da ilk gidilmesi gereken yerlerden biri Bodrum Kalesi’dir. Yabancı turistler tarafından St. Peter Kalesi adı ile de bilinen bu kale, Bodrum’da ilk gidilmesi gereken yerlerden bir tanesi olmuştur. 1400’lü senelerde St. Jean şövalyeleri tarafından yapılan bu kale, günümüzde ise Bodrum Sualtı Müzesi olarak ziyaretçileri kabul etmeye devam etmektedir. Dünyanın en eski batık gemilerinden birinin bulunduğu müzeyi seyre dalarken hayran kalmamak elde değildir. Bütün kale birkaç saatte gezilebilir, giriş ücretlidir.
Bodrum’da kesinlikle görülmesi gereken bir diğer nokta da 1964 senesinde inşa edilen Su Altı Arkeoloji Müzesi’dır. Her bir yanı denizlerle çevrelenmiş yarımada biçiminde bulunan Bodrum Kalesi her sene çok fazla sayıda turist ziyaretçi ağırlar. Doğal olarak kalenin bir yerine sahip olan bu müze, genel manada su altı kalıntılarının gösterildiği bir yer olmuştur. 1986 senesinde ise Paşabahçe fabrikalarının da katkısı ile burada cam salonu da açılmıştır.
On dört farklı sergileme bölgesi olan ve bu bölgelerde genel olarak su altı eserlerine yer tanınan müze aynı esnada Bodrum’un en sık görülmek istenen yeridir. Ayrıca müze, dünya genelindeki en zengin Doğu Akdeniz amforalarına da sahiplik yapar. Yine bu müzede sergilenmeye devam eden batık gemi eşyaları, dünyadaki en eski eserlerdir. Geminin 1025 senesinde batan Uluburun Batığı olduğu da bilinmektedir. Tunç Devri’ne ait olan bu gemi, Likya ticaret gemisidir.
Geminin ahşap bölgeleri zamana yenik düşerek çürümüştür. Bu yüzden de aslına sadık kalınması koşulu ile hazırlanan maketi de müze içerisinde gösterilmektedir. Bu müzeye giriş ücretlidir fakat 18 yaşından küçüklere ve 65 yaş üzeri bireylere ücretsizdir. Açılış saati sabah 09.00’dur, kapanış saati ise akşam 19.00’dur. Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi, 1995 senesinde Avrupa’da düzenlenmiş olan Yılın Müzesi adlı yarışmada Özel Övgü isimli ödülü kazanmıştır.
Bodrum’da gezilecek bir diğer kısım ise Kaplan Kalesi yani Salmakis Burcu’dur. Bardakçı Koyu’nun sırtında yer alan bu kale, içerisindeki tatlı su kaynağıyla ilgiyi üzerine çeker. Doğa ile iç içe harika bir tatil geçirmek isteyen herkes Bodrum’a gittiği zaman bu kaleyi de görmelidir. Kendine özgü ambiyansıyla dikkat çeken Kaplan Kalesi mitolojik hikayelere de konu olmuştur. Bu yüzden de pek çok turistin yoğun ilgisini gören bir yerdir.
Bir diğer Bodrum harikası ise Bodrum Osmanlı Tersanesi’dir. Antik çağlardan bu yana hizmet vermeyi sürdüren bu eşsiz yer, Osmanlı donanmasına gemi yardımı yaptığından ötürü bu ismi almıştır. Olabilecek saldırıların engellenebilmesi için gözetleme kulesiyle desteklenmekte olan tersane binası, günümüzde sanat galerisi olarak kullanılmaktadır. Bodrum Antik Tiyatrosu ise tiyatro severlerin vazgeçilmez noktası olur. Turgutreis Yolu’nda yer alan bu tiyatro restorasyon çalışmalarıyla daha güzel hale getirilmiştir. On üç bin kişilik bir kapasitesi vardır.
Müze gezmeyi sevenler de Zeki Müren Sanat Müzesi ile günlerine renk katabilir. Burada Müren’in sahne kostümleri, takıları ve ödülleri yer alır. Müze girişi ücretli fakat müze kartı olan herkes ücretsiz giriş yapabilir. Bir diğer gezilecek nokta olan Halikarnas Mozolesi, dünyanın yedi harikasından biridir. Burası, Pers Valisi Maussolos’un mezarı olmaktadır. Vali hayata veda edince eşinin ricasıyla yapılan bu mezarın inşaat sürecinde o dönemin meşhur heykeltıraşları görev yapmıştır. Son derece ihtişamlı bir yerdir. Dünyanın dört bir yanından kişiler burayı görmeye gelir.
Bodrum Tarihi
Tarihi dokusu ile ilgiyi üzerine çeken Bodrum ilçesi, birçok kişinin beğenisini kazanan tarihi eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Bodrum Antik Tiyatro, Myndos Antik Kenti, Myndos Kapısı, Pedasa Antik Kenti, Iassos Antik Kenti, Madnasa Antik Kenti, Karakaya Köyü, Yel Değirmenleri, Apostol Kilisesi ve Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii gibi yerlerin her biri de burada mutlaka gezilmeli ve incelenmelidir. Her bir mekanda fotoğraf çekilebilir, gezilebilir ve etraf tüm dikkatle incelenebilir. Bodrum’da yer alan tüm mekanların kendine özgü tarihi bir ambiyansı olduğu için her biri de çok sevilir.
Bodrum’da Kültürel Etkinlikler
Kültürel etkinlik dendi mi akan sular durur Bodrum’da! Burada kendine özgü birçok kültürel aktivite yapılır. Resim sergileri her sene defalarca kez oluşturulur ve meraklısına sunulur. Antika ve sanat fuarları, dans gösterileri, tiyatro oyunları ve daha birçok etkinlik Bodrum’da sürekli olarak yapılır. Yerli halk da yabancı turistler de bu tür aktivitelerde aktif rol oynar. Herkes çok eğlenir.
Bodrum’da Konaklama
Bodrum konaklama konusunda her zaman en önde gelen ilçelerden biri olmuştur. Günlük kiralık daireler, odalar, lüks oteller, apart oteller, farklı ekonomik skalada yer alan oteller ve pansiyonlar arasından herkes dilediği seçeneğe odaklanabilir. Fakat Bodrum’a özellikle yaz mevsiminde gidecek olan kişiler önceden rezervasyon yapmaları gerektiğini bilmelidir. Erken rezervasyon sayesinde kolay yer bulunur.
Bodrum Lezzetleri
Bodrum’un kendine özgü haldeki mutfağı tüm dünya tarafından tam not alacak kadar başarılı ve geniştir. Bu yüzden de leziz yiyecekler tüm turistlerin ilgisini çeker. Başlangıç kabak çiçeği dolması ile en etkili şekilde yapılabilir. Muğla ve etrafında en sık tüketilen dolmalardan bir tanesi kabak çiçeği dolmasıdır. Kabak yetiştirmenin yaygın olduğu Bodrum ilçesinde, bu yemek çok sık hazırlanır ve keyifle tüketilir.
Bir diğer lezzet ise ekşili palamut olmaktadır. Bu yiyecek, Bodrum mutfağının en değişik lezzetlerinden bir tanesidir. Kızarmış balık yemekten sıkılanlar, balığın daha farklı sunulmasını isteyenler ekşili palamudu çok sever. Bu yemek tamamen kendine has bir sosla hazırlanır. İçerisinde salça, domates, sarımsak ve maydanoz gibi tatlar bulunan bu özel sos, muhteşem bir tada sahiptir.
Kefal dolması ise Bodrum’un her noktasında yapılan doyurucu bir akşam yemeğidir. İçerisi pirinç harcı ile doldurulan kefal; soğan, nane, pirinç, baharatlar ve dereotu ile harmanlanır. Pirincin doyurucu özelliği ile balığın faydaları ortak paydada buluşunca meydana gelen yemek hayli lezzetli olur. Bölgede yer alan birçok lokantanın menüsünde kefal dolması vardır.
Keşkek de Bodrum mutfağının ferah yemeklerinden biridir. Ana malzemesi buğday olan bir yiyecektir. Bodrum usulü hali ise ayrı bir lezzete sahiptir. Genel olarak çoğu kişi burada bu yemeği tavuk/oğlak eti ile hazırlar. Üzerine ise zeytinyağlı sos eklenerek servis edilir. Bu şekilde lezzeti biraz daha artar. Buğdaylı olduğundan ötürü uzun süre tok tutan bu yiyecek genelde öğle yemeklerinde tüketilir.
Yolu Bodrum’dan geçen herkes çökertme kebabı yemelidir. Bu yemeğin asıl adı Bodrum Kebabıdır. Bodrum mutfağında kebap türleri içerisinde ilk sırada bulunan bu kebap, muhteşem bir tada sahiptir. Herkesin severek yediği bu kebap, Bodrum’da özel günlerde sunulur. Patates kızartması üzerine yoğurt ve salça sosuyla kaplanan dana etleri ilave edilir. Bu benzersiz lezzete kimse doyamaz. Dana etlerinin bu sosla marine edilmesi de hayli ilgi çekicidir.
Lokum pilavı ise Bodrum’un yöresel yemeklerindendir. Ana malzemesi hamurdur. Köy düğünlerinde tüm misafirlere sunulan bir yemektir. Genelde kıyma harcı ile hazırlanır. Kuş üzümü ve fıstık gibi ürünler de eklenir. Sebzelisi çok sevilse de etlisi daha çok sevilir. Bodrum’un olmazsa olmaz yemeklerinden bir tanesi haline gelen lokum pilavı adı gibi yumuşacık lokuma benzer. Her yemekle de yakışan bir pilav olur.
Ege Bölgesi’nin birçok kısmında yapılan acı ot kavurması, Bodrum’a özgü bir yemektir. Yöre halkı sabahları taze otları bir güzel toplar ve temizler. Ardından sızma zeytinyağıyla ve bol kuru soğanla bu otları kavurarak üzerine yumurta kırar. Muhteşem bir kahvaltılıktır. Genelde çayla servis edilir. Sofraların vazgeçilmez yiyeceği haline gelmiştir. Otların taze olması temel kıstastır, bayat otlarla bu yemek hiçbir zaman hazırlanamaz. Tadının iyi olması için taptaze otlar seçilmelidir.
Bir diğer leziz Bodrum yemeği ise kabak çiçeği kızartmasıdır. Kabak çiçekleri sabah erken saatlerde toplanıp temizlenir ve yağda kızartılır. Cips formunu alan bu çiçekler çıtır çıtır tüketilir. Birçok kişi bu yiyeceği atıştırmalık olarak tüketir. Çeşitli soslarla da tüketilebilecek lezzette bir atıştırmalıktır. Mayhoş tadı herkesi etkiler ve çok beğenilen bir tattır. Doyurucu olmasa da keyifle tüketilir.
Taze börülce yemeği de Bodrum’un imza yemeklerinden biridir. Sızma zeytinyağı ile sulu yemek şeklinde bol salça ve domatesle hazırlanır. Son derece hafif olan bu yemek asla mideyi yormaz. Akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarından biri haline gelmiştir. Günümüzde birçok kişi Bodrum’dan yaşadığı şehre dönerken kilolarca börülce satın almaktadır. O derece lezzetli bir üründür.
Kalamar şiş ızgara da ülkemizin her yerinde olan bir yemektir. Fakat Bodrum’daki bambaşka ve taptazedir. Turistler de bu yemeği çok sever. Ev ortamında tavada hazırlanan kalamar şiş, dışarıda ızgarada yapılır. Izgaradaki hali bir başka olur. Kalamarlar otuz dakika boyunca özel sosuyla marine edilir. Sonra da baharatlarla harmanlanır. Şişe dizilip ızgarada bir güzel pişirilir. Mis gibi de kokar!
Zeytinyağlı bamya da herkesin damak tadına hitap eden bir başka Bodrum yöresel yemeğidir. Minik bamyalar özenle toplanır, taze taze salçalı şekilde pişirilir. Kusursuz bir akşam yemeği ortaya çıkar. Genelde limon sosuyla beraber servis edilen bu yemek, ekşili yemeklerden hoşlananların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Lokantalarda ise kazanlar dolusu zeytinyağlı bamya pişirilir.
Bir diğer Bodrum yemeği ise ahtapot çorbasıdır. Farklı lezzetlere açık olan herkes bu çorbayı kesinlikle denemelidir. Bol soğan ve salçayla hazırlanan bu çorba şimdiye kadar yapılanlardan çok daha değişiktir. Ama şu da unutulmamalıdır ki bu çorba çeşidinin seveni çoktur. Birçok restoranda özel olarak yaptırılan bu yemek genelde öğle yemeği sofralarını süsler. Kendine has bir tadı vardır.
Bodrum’un kendine has tatlı çeşitleri de hayli meşhurdur. Hemen hemen yirmi beş sene evvel Bodrum’un Bitez isimli köyünde yapımına başlangıç verilen ve bugüne dek gelmiş olan Bitez dondurmasının popülaritesi Bodrum sınırlarını aşalı çok oldu. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde Bitez dondurmacıları olsa da asıl Bitez dondurması Bodrum’da yenir. Organik meyvelerden yapılan bu dondurmada şeker ilavesi asla olmaz. Bu yüzden de son derece sağlıklı bir dondurma olur.
Ülkemizin hamur tatlıları arasından en sevileni Bodrum’un lokma tatlısıdır. Hafif bir tatlı olduğu için çok sevilen lokma, Bitez dondurmasıyla da servis edilebilmektedir. Kendine özgü bir tadının olması ise kullanılan yağ ve hamur malzemelerinden kaynaklanır. Beş çaylarında, öğle ve akşam sofralarında kısacası hemen hemen her yerde tüketilebilen bir tatlı çeşididir. Yediden yetmişe herkes bu tatlıyı bol bol tüketmektedir. Eşsiz bir şerbet ile hazırlanır. Dünya genelinde de bilinen bir tatlı olmuştur.
Bodrum’da Ulaşım
Bodrum’da güvenilir, donanımlı ve geniş yelpazeli bir ulaşım ağı bulunur. Birçok tatil merkezindeki gibi hem yerel toplum hem de turistler için kolaylık sunan minibüs hattı vardır. Otogardan kalkan minibüslerle her yere basitçe gitmek mümkündür.
Taksi
Bodrum içerisinde her yer birbirine yakın olduğu için taksi çok sık tercih edilmez fakat kişiler bir yere gitmek için aceleleri olduğu zaman ya da konforlu bir ulaşım talep ettiklerinde taksiye binmek isteyebilir. Birkaç taksi durağı Bodrum’un merkezinde yer alır; günün her saati hizmete açık halde olan duraklardır.
Araç Kiralama
Araç kiralama acenteleri Muğla merkezde yer alır. Oradan araç kiralayarak Bodrum’a gelmek mantıklı bir karar olur. İsteyen kişiler ekonomik ya da lüks araçlardan hemen kiralayabilir.
Minibüs
Bodrum’da en sık kullanılan toplu taşıma aracı her zaman için minibüslerdir. Minibüsler otogardan her gün defalarca kez kalkar ve şehre gider. Bodrum’a da kısa süre içerisinde ulaşılır. Birçok turist ulaşım aracı olarak minibüse binmekten son derece memnundur.
Havayolu
Ankara Esenboğa Havalimanı’na en hızlı ve en uygun ulaşım şekli Belko Air otobüsleridir. Bu otobüsler Kızılay merkezinden kalkar ve havalimanına gider. Son derece konforlu ve geniş araçlardır.
Ankara – Bodrum Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
Ankara ve Bodrum arası uçuş tam olarak aktarmasız şekilde 1 saat 20 dakikadır. Fakat aktarmalı olursa süre daha da uzar. Yolculuğa birkaç saat daha eklenmiş olur.
Ankara Bodrum Arası Mesafe Kaç Kilometredir?
Ankara ve Bodrum arası mesafe 728 kilometre olmaktadır. Elbette kuş uçuşu mesafe her daim daha kısa olacağı için uçakla Bodrum’a gitmek daha kısa sürer. Bu mesafe, karayolu mesafesidir.
Ankara Bodrum Uçak Bileti En Ucuz Ne Zaman Alınır?
Ankara Bodrum uçak bileti en ucuz her zaman alınabilir. Fakat önemli olan uçuş şirketlerinin kampanyalarını düzenli bir biçimde takip etmektir. Her firma zaman zaman indirimler yapabilir; böyle anlarda Ankara Bodrum uçak bileti satın almak en mantıklısıdır. Uçuşun aktarmalı mı yoksa aktarmasız mı olduğuna da muhakkak bakılmalıdır. Buna göre yolculuk süresi uzayıp kısalabilir.
Bodrum’da İklim Nasıldır?
Bodrum, iklim olarak Akdeniz ve Ege iklimlerinin birleşiminden meydana gelen bir havaya sahiptir. Yarımada olarak mikro klima alan fonksiyonu sergiler. Kış mevsiminde ise nem oranı azalır. Yaz mevsimi genellikle kurak ve sıcak geçmektedir. Kış aylarında ise bol yağış alan Bodrum’da bu mevsim genel anlamda ılık hava koşulları ile atlatılmaktadır. Bodrum’un kişileri fazla zorlayan bir kış havası olmasa da bazı zamanlar yaz mevsimi bunaltıcı sıcaklarla geçebilir. Alışan kişiler için bir problem olmasa da sonradan buraya gelen bireyler genelde klimalı ortamlarda durmaya özen gösterir.
03 Aralık 2023
10 °C
2 °C
Ankara
İstanbul
55 dk
Ankara
İzmir
1 sa 10 dk
Ankara
Diyarbakır
1 sa 20 dk
Ankara
Lefkoşa
1 sa 15 dk
Ankara
Van
1 sa 30 dk
Ankara
Antalya
1 sa 5 dk
Ankara
Trabzon
1 sa 15 dk
Ankara
Gaziantep
1 sa 10 dk
Ankara
Erzurum
1 sa 20 dk
Ankara
Çanakkale
1 sa 20 dk
Ankara
Bakü
2 sa 20 dk
Ankara
Düsseldorf
3 sa 40 dk
Ankara
Berlin
3 sa 15 dk
Ankara
Viyana
2 sa 40 dk
Ankara
Paris
3 sa 55 dk
Ankara
Londra
4 sa 50 dk
Ankara
Moskova
4 sa 30 dk
Ankara
Bişkek
4 sa 40 dk
Ankara
Almanya
4 sa 20 dk
Ankara
Yekaterinburg
8 sa 25 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.