Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
21 Eyl 2023
21 Eyl 2023
22 Eyl 2023
22 Eyl 2023
23 Eyl 2023
23 Eyl 2023
24 Eyl 2023
24 Eyl 2023
25 Eyl 2023
25 Eyl 2023
Ankara Kars Uçak Bileti
Kars Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Türkiye’nin en doğusunda yer alan Kars, en soğuk şehirlerden biridir. 279 bin 515 kişilik nüfusa sahip olan şehrin yüz ölçümü 9.587 kilometredir. Kars, Akyaka, Kağızman, Sarıkamış, Arpaçay, Susuz, Selim ve Digor olmak üzere 8 tane ilçesi vardır. Kars’ın ekonomisi tarım, hayvancılık ve ormancılığa dayanmaktadır. Çok eski kültürlere ev sahipliği yapmış ve çok sayıda halk ozanının yetiştiği önemli bir şehirdir. Kars’ın doğal pisti olan Sarıkamış Kış Turizm Merkezi, uzun süren kışından dolayı kış sporlarına karşı son derece elverişlidir. Etrafında bulunan sarıçamlardan dolayı popülerliği her geçen gün artan merkezi kışın Kars’a geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bunun yanı sıra Şubat ayında düzenlenen Kar festivali de kızak yarışları yapanları izlemek gibi pek çok aktiviteyi bir arada sunmaktadır.
2016 yıllarında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dahil edilen Ani Ören Yeri, son derece önemli yer olup Türkiye ile Ermenistan sınırında ve İpek Yolu üstünde yer almaktadır. Milattan önce 5.000’li yıllara kadar dayanan tarihiyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken Kars, ziyaretçilerine pek çok alternatif sunmaktadır. Kars’ı kuşatan surların uzunluğu yaklaşık olarak dört buçuk kilometredir. Bu bölgede kilise ve katedrallerden arta kalan enfes güzellikteki tarihi ve kültürel yapılar vardır. Bunca tarihsel ve kültürel zenginliği bir arada sunan şehir zamanında pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmasından dolayı kazılardan elde edilen eserlerin bulunduğu Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi mutlaka görülmelidir. Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesiyle Boğa Tepe köyünde yer alan Peynir müzesi de görülmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Fethiye Camii, Kars Kalesi, Ebul Hasan Harakani türbesi, Kümbet Camii, Genç Kızlar Kilisesi, Abukhamrents (Polatoğlu) Kilisesi, Büyük Katedral ve Selçuklu sarayı da Kars’a gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken merkezlerdendir.
Kars’ta Gezilmesi Gereken Yerler
Kars, her yıl yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan bir şehirdir. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan şehir Ani Krallığı gibi bir medeniyetin ev sahibi olmuştur. Etnografik çeşitliliği ve köklü tarihinden dolayı kültür turlarının en güzel destinasyonu haline gelmiştir. Balık mimarisinin en popüler örneklerini barındıran şehri turlarken Rus işgalinden kalma yapıları, eserleri görebilirsiniz. Kars’a ister kış aylarında giderek kış turizmi yapabilir isterseniz diğer mevsimlerde yemyeşil bin bir çiçekli yaylarını ve tarihi bölgelerini görebilirsiniz. Çıldır Gölü, yemyeşil bir vadinin içerisinde yer almasından dolayı muhteşem görünüme sahiptir. Çıldır gölü 123 kilometrelik alanıyla buz tuttuğu zaman kış turizmi başlar. Çıldır gölü üzerinde atlı kızağa binmek, gölden çıkartılan sarı sazan balığını yemek, buzlar dünyasında yürümek ve kış sporları yapmak gibi pek çok alternatif sunan Göl mutlaka görülmelidir. Kars’ta bulunan bir diğer güzellik olan Susuz Şelalesi, her yıl misafir ağırlayan en popüler noktadır. Susuz şelalesi, doğa tutkunlarını büyüleyecek tabiat harikası bir yerdir. Kuyucuk Kuş cenneti, kuşların göç zamanında ziyaret edilmesi gereken bir güzelliktir. Binlerce farklı kuş türünün göçünü buradan takip etmeniz mümkündür.
Şehirde tarihi alan görmek için Fethiye camiini ziyaret edebilirsiniz. Ani Antik Kenti, bir zamanlar bölgede hüküm süren Ermeni Krallığından kalan Orta Çağ’ın Antin yapılarından bir tanesidir. Herkesin mutlaka görmesi gereken Ani, etkileyici güzelliğe ve mimari değere sahip olan bir yerdir. Kars Kalesi, Kars’ın simgesi haline gelmiş önemli bir yerdir. Kent merkezinde bulunan yapı, görkemli görünüşe sahiptir. Muhteşem manzaraya sahip olan kaleyi gördüğünüze inanamayacaksınız. Kümbet Camii, 12 Havariler Kilisesi olarak bilinen bir Ermeni kilisesidir. Karsa gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken tarihi alanlardan biridir. Yapının etkileyici güzelliğinin yanı sıra, Ermeniler içinde önemli bir ibadet yeri olarak görülmektedir. Camii olarak hizmet sunan mekan, her inançtaki insan tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Sarıkamış Kayak Merkezi, Allahuekber Dağları Milli Parkı, Kümbet Camii, Kars Müzesi de Kars’ta görülmesi gereken yerler arasındadır.
Kars’ta Tarihi ve Kültürel Doku
Kars, geçmişten günümüze kadar pek çok medeniyetin beşiği olmuş şehirdir. Doğuyla batı arasında kalan şehir, Anadolu’ya açılan bir kapı konumunda görüldüğünden dolayı Selçuklular, Ruslar, Urartular, Ermeniler ve Osmanlılar hakimiyet sürmüştür. Kars, Türkiye sınırları içinde en eski ve değerli Türk adına sahiptir. Geçmişten bugüne farklı dinlere ve kültürlere ev sahipliği yapan şehir erken Hristiyanlık dönemine ait olan harabeleri, kiliseleri, köşkleri, taş köprüleri, müzeleri, türbeleri ve camileriyle dikkat çekmektedir. 12 Havariler Kilisesi olarak da bilinen Kümbet Camii aslında bir Ermeni kilisesidir. Kars’a gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken tarihi alanlardan biridir. Camii olarak hizmet sunan mekan, her inançtaki insan tarafınsan sıklıkla ziyaret edilmektedir. Ani Antik Kenti, bir zamanlar bölgede hüküm süren Ermeni Krallığından kalan ve Orta Çağ’ın Antin yapılarından bir tanesidir.
UNESCO Dünya mirası listesinde bulunan bu kent, Türkiye’nin en değerli ve önemli varlıklarından biridir. 40 Kapılı Ani, yılın 4 mevsiminde de ziyarete açık bir alandır. Herkesin mutlaka görmesi gereken Ani, etkileyici güzelliğe ve mimari değere sahip olan bir yerdir. Kars Kalesi, Kars’ın simgesi haline gelmiş önemli bir yerdir. Kent merkezinde bulunan yapı, görkemli görünüşe sahiptir. Muhteşem manzaraya sahip olan kaleyi gördüğünüze inanamayacaksınız. Fethiye Cami, Rus işgalinde geriye kalan ve görenlerin hayran kaldığı mimari eserlerden bir tanesidir. Ruslar tarafından 19. yüzyılda kilise olarak kullanılan bina, Baltık mimarisine ait Kars’taki en önemli simgesidir. Şehirde tarihi alan görmek için Fethiye camisini ziyaret edebilirsiniz. Horomos Manastırı, Orta Çağın en değerli merkezlerinden bir tanesidir. Bu manastır özellikle Ermeni Ortodoks cemaatince değerini korumaya devam etmektedir. Ani harabeleri içerisinde bulunan pek çok sayıdaki alanlardan yalnızca bir tanesidir. Kars’ta görülmesi gereken diğer tarihi yerler arasında Taş köprü, Tigran Honents Kilisesi, Kars kalesi, Kars Beylerbeyi Sarayı, Defterdarlık müzesi, Evliya Camii, Kars Büyük Katedral (Fethiye Cami), Hasan Harakani Türbesi, Ahmet Tevfik Paşa Konağı, Katherina Köşkü vardır.
Kültürel Etkinliklerin Adresi Kars
Kars doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla her yıl binlerce turisti ağırlayan bir şehirdir. Bunun yanı sıra, Kars’ta yaygın olan festivaller, şenlikler vardır. Aynı zamanda şehir merkezinde kafe, restoran gibi mekanlar da çok eğlenceli ve keyifli zamanlar geçirmek için popüler alanlardır. Kars’ta katılacağınız festivaller arasında Türkiye'nin İlk Kış Oyunları Festivali olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali, Selim Ata Sporları Kış Festivali, Geleneksel Kaşar ve Gravyer Festivali ve Serhat Doğa ve Kültür Festivali de vardır. Düzenli olarak gerçekleştirilen festival ve şenliklere katılarak kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz. Kars’ta içkili ve içkisiz olarak düzenlenen mekanlar çarşıda yer almaktadır. Bar, gece kulübü, disko, kafe veya restoran gibi mekanlara katılarak doyasıya eğlenebilirsiniz. Bunların yanı sıra, Kars şehir merkezinde bulunan alışveriş merkezlerine gidebilir, çarşılarını görebilir ve hem kendinize hem de sevdiklerinize hediyeler satın alabilirsiniz.
Kars’ta Konaklama Kolaylığı
Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini güzel bir şekilde ağırlayan Kars’ta gezilip görülebilecek alanlar epey fazladır. Şehrin her noktasını görmek ve değerli anlara şahit olmak için en az dört gününüzü ayırmanız gerekecektir. Kars gezisi boyunca kalabileceğiniz konaklama alternatifleri arasında lüks oteller butik oteller, pansiyonlar ve 3, 4, 5 yıldızlı oteller vardır. Bunların dışında öğretmen evi de ailece konaklamanız için son derece uygun bir yerdir. Kars’ta isterseniz lüks bir otelde isterseniz de bütçenize hitap edebilecek öğretmenevinde kalabilirsiniz. Kars’ın şehir merkezinde bulunan butik otellerden bir tanesinde konforlu ve keyifli bir şekilde kalabilirsiniz. Araba kiralama hizmeti, tur masası, hamamı bulunan oteller son derece konforludur. Genelde şehir merkezinde yer alan konaklama seçenekleri Kars’ın tarihi ve doğal güzelliklerine yakın konumdadır. Kış turizminin en değerli merkezlerinden bir tanesi olan Sarıkamış Kayak merkezine sahip olan Kars, kayak tutkunlarına çok güzel bir seçenektir. Sarıkamış’ta bulunan konaklama seçeneklerini tercih ederek keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.
Kars’ta Denemeniz Gereken Lezzetler
Hem tarihi yapısı hem de doğal güzellikleriyle pek çok ilgi çekici alana ev sahipliği yapan Kars, zengin ve çeşitli mutfağıyla da ilgi toplamaktadır. Kars mutfağında başka alanlarda da sıklıkla rastlanan yemeklere yer verildiği gibi Kars Kazı gibi yalnızca Kars’a özgü olan lezzetler de vardır. Mesela; şehrin ünlü yemekleri arasında Kars ketesi, Kars balı, Kars katmeri, erişte ve tandır gibi lezzetler de vardır. Hangel, Kars’taki en yöresel lezzetlerden biri olup hamur işidir. Kars Ketesi, Kars mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Bu lezzet bazen tuzlu bazen de şekerli olarak yapılabilmektedir. Bir diğer lezzet olan Kars Kazı ve Pilavı, yıl boyunca tüketilen bir lezzettir. Ancak bu yemek kış aylarında çok daha lezzetlidir. Kars Katmeri, Kars’ta özellikle sabah kahvaltılarından tüketilen muhteşem bir lezzettir. Bu lezzet Kars’ta restoranlarda yer aldığı gibi pek çok fırında da bulunur. Haşıl, basit, ucuz ve çok lezzetli bir Kars yemeğidir. Lezzetli ve çok sağlıklı olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.
Kars Gravyeri diğer adıyla Kars Kaşarı, Kars’ta günün her öğününde tüketilen bir lezzettir. Bu lezzeti hem Kars’ta hem de satın alarak memleketinizde tüketebilirsiniz. Kars’ta denemeniz gereken diğer lezzetler arasında Kars Böreği, bildiğiniz bütün börekleri unutturacak lezzete sahiptir. Bol yumurta ve tereyağından yapılan bu yemeğin tadı yiyenlerin damağında kalmaktadır. Kars böreğini denemek için ister şehir merkezindeki restoranlara isterseniz ilçelerde yer alan aile restoranlarına gidebilirsiniz. Hörre Çorbası, Kars halkı tarafından özellikle kış aylarında düzenli olarak tüketilen bir çorbadır. Şehrin en meşhur lezzetleri arasında yer alan çorbanın içerisinde tereyağı, un, salça, tuz ve karabiber vardır. Adeta şifa saçan bu çorba Kars’a gidildiğinde mutlaka içilmelidir. Evelik Aşı ve Isırgan Otu Çorbası, bahar aylarında yetişen otlardan yapılan şifa dolu bir çorbadır.
Piti hem Kars mutfağında hem de Azerbaycan mutfağında meşhur olan bir yemektir. Bu yemeğin tadından çok servisi çok sevilmektedir. Bol yağ, koyun eti ve nohutlar güveçte pişirildikten sonra karışımın içerisine çeşitli sebzeler eklenmektedir. Piti yemeği tabanına oturtulan lavaşlarla yayvan bir tabakta sunulmakta, yeme aşamasına geçildiğinde ise lavaşların üstüne bu sulu yemek dökülmektedir. Son derece şık ve özgün bir sunuma sahip olan piti yemeği Kars’a gidildiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer almalıdır. Sarı Yağ (Eritilmiş Tereyağı), Sulu Köfte, Tencerede Şiş Kebap, Erişte Pilavı, Feselli, Sinor, Kuymak, Tandırda Kaz Çekmesi, Ekşili Et, Kesme Aşı, Piti Kebabı, Kars Balı ve Kuzu Etli Pilav da çeşitler arasındadır.
Kars’ta Denenmesi Gereken Tatlılar
Kars yemekleriyle, çorbalarıyla hamur işi lezzetleriyle ünlü olduğu kadar tatlılarıyla da dikkat çeken bir şehirdir. Kars’ta deneyeceğiniz tatlı türleri arasında Hasuda tatlısı ve Umaç helvası vardır. Her iki tatlıyı ister ilçelerinde bulunan yöresel yerlerde isterseniz şehir merkezindeki lokanta ve restoranlarda deneyebilirsiniz. İki tatlıyı da çok seveceğinizden ve evde yapmak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.
Kars’taki Doğal ürünler
Kars’ta alabileceğiniz pek çok doğal ürün vardır. Süt ve süt ürünleri ile çeşitlerinden oluşan kahvaltılıkların yanı sıra yemeklerde kullanılan çeşitli baharatlar ve bakliyat ürün çeşitleri de Kars’ta bulunan doğal ürünlerdendir. Kars’a gittiğiniz zaman eritilmiş sarı yağ, Kars gravyeri, Kars kaymağı, Kağızman pestili, Kağızman pekmezi, organik köy eriştesi, köy balı, köy sucuğu, tarhana, köy yarması, Meşhur mantı, kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanlar, doğal ev yapımı salça, deri tulum peyniri de Kars ziyaretinde mutlaka almanız gereken ürünler arasında yer almaktadır. Bu ürünlerin hepsi yüzde yüz doğaldır.
Kars’ta Ulaşım Olanakları
Ankara’dan Kars’a 1 saat 30 dakikanın sonunda varmış olursunuz. Kars ziyareti sırasında kullanabileceğiniz çeşitli ulaşım araçları vardır. Havalimanından şehir merkezine ya da başka bir yere gitmek istediğiniz de karşınıza çeşitli ulaşım olanakları çıkacaktır. Bu ulaşım seçenekleri ise fiyat ve konfor bakımından birbirinden farklıdır. Ancak bütçenize ve beklentinize uygun olan ulaşım yöntemini de bulmanız çok kolaydır. Taksi, otobüs, transfer aracı, ve özel servis araçları gibi seçeneklerle Kars’ta konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.
Otobüs ile Ulaşım
Kars havaalanına inen yolcular şehir merkezine veya gidecekleri başka alana halk otobüsüyle hızlı bir şekilde gidebilirler.
Taksi ile Ulaşım
Servis otobüsünü beklemek istemeyenler, hızlı ve konforlu bir şekilde merkeze ulaşmak isteyenler taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirler.
Özel Transfer ile Ulaşım
Kars Havaalanından şehir merkezine, otele veya gezilebilecek herhangi bir yere gidebilmek için özel araçları da tercih edebilirsiniz. Hem hızlı hem de konforlu olan bu araçlar sabit ücret tarifesine sahiptir.
Araç Kiralama
Kars havaalanında araç kiralayarak da gezi yapabilirsiniz. Çeşitli firmaların verdiği araç kiralama hizmeti ile orta veya lüks arabalardan kiralayabilirsiniz.
Ankara Havalimanına En Uygun Ulaşım Nasıldır?
Ankara havalimanına ulaşmak için çeşitli araçlar bulunmaktadır. Bu araçlar, konfor ve fiyat bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Esenboğa havalimanına ulaşmanın en ekonomik yolu belediye otobüslerine binmekten geçmektedir. Şehir merkezinde yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer alan havaalanına otobüsle hızlı ve uygun fiyata ulaşabilirsiniz. Bunun dışında taksi, özel transfer arası ve servisler ile de havaalanına ulaşabilirsiniz.
Ankara ile Kars Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
Ankara ile Kars arası uçuş süresi yaklaşık 1 saat 30 dakikadır. Bu uçuş aktarmalı veya aktarmasız bir şekilde gerçekleşebileceği için süre değişebilir.
Ankara ile Kars Arası Mesafe Kaç Kilometredir?
Ankara ile Kars karayolu mesafe yaklaşık olarak 1.077 kilometredir. Ancak kuş uçuşu olarak bu mesafe 829 kilometreye kadar düşüyor.
Ankara ile Kars Uçak Bileti En Ucuz Olarak Ne Zaman Alınır?
Ankara ile Kars arasındaki yolculuklar çeşitli firmalar tarafından düzenlenmektedir. Aktarmalı ve aktarmasız düzenlenen bu yolculuklarda uygun fiyatlı biletlerden almak mümkündür. Firmaların sunduğu avantajları ve anlık indirimleri dikkate alarak en uygun zamanda bilet satın alabilirsiniz.
Kars’ta İklim Nasıldır?
Kars’ta karasal iklim hakimdir. Haliyle şehirde yaz ayları kurak ve sıcak geçerken kışları soğuk ve yağışlı geçer. Kars’ın karla kaplı olan gün sayısı hayli fazladır. Bu ildeki iklim tipi ise doğu illerine göre çok farklıdır.
21 Eylül 2023
25 °C
23 °C
Ankara
İstanbul
55 dk
Ankara
İzmir
1 sa 10 dk
Ankara
Diyarbakır
1 sa 20 dk
Ankara
Lefkoşa
1 sa 15 dk
Ankara
Van
1 sa 30 dk
Ankara
Antalya
1 sa 5 dk
Ankara
Trabzon
1 sa 15 dk
Ankara
Gaziantep
1 sa 10 dk
Ankara
Erzurum
1 sa 20 dk
Ankara
Çanakkale
1 sa 20 dk
Ankara
Bakü
2 sa 20 dk
Ankara
Berlin
3 sa 15 dk
Ankara
Düsseldorf
3 sa 40 dk
Ankara
Viyana
2 sa 40 dk
Ankara
Paris
3 sa 55 dk
Ankara
Londra
4 sa 50 dk
Ankara
Moskova
4 sa 30 dk
Ankara
Bişkek
4 sa 40 dk
Ankara
Almanya
4 sa 20 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.