Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
24 Mar 2023
25 Mar 2023
26 Mar 2023
27 Mar 2023
28 Mar 2023
Ankara Mardin Uçak Bileti
Mardin Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Mardin, Dicle ve Fırat nehri arasında yer almaktadır. Türkiye’nin nüfusu yoğunluğu en fazla 26. Şehri olan il, 868 bin 609 kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra, şehrin yüz ölçümü 8.858 kilometre olup Suriye ile komşudur. Mardin’in Midyat, Yeşilli, Ömerli, Mazıdağı, Kızıltepe, Nusaybin, Dargeçit, Derik, Kızıltepe olmak üzere 10 tane ilçesi vardır. İpek yolu üstünde bulunan bu şehir Mezopotamya’nın en eski şehirlerinden birisidir. Geçmişinin üç bin sene öncesine kadar dayandığı tahmin edilen şehirde tarihi ve turistik alanlar dikkat çekmektedir. Bu şehir özgün mimarisi ve tarihi yapısının yanı sıra doğal güzellikleriyle de her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamayı başarmaktadır. Mardin’in ekonomisi hayvancılık, tarım ve ticarete dayalı ilerlemektedir. Modern tarım araçları kullanıldığı için tarımda daha fazla ilerleme kat etmişlerdir. Ayrıca şehir üzüm diyarı olarak bilinmekte olup Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. Bu şehir gerek tarih gerek kültür gerekse de doğal alanlar olarak tek geçilebilecek bir destinasyondur. Dillerin ve dinlerin harman olduğu yer olarak betimlenen Mardin’de Kürtler, Türkler, Hristiyanlar, Süryaniler, Ezidiler ve Araplar bir arada yaşmaktadır. Bu durum ise kentin dokusuna fazlasıyla yansımıştır. Medreseleri, camileri, kiliseleri, manastırları, türbeleri ve kervansarayları bir arada görmek mümkündür. Birbirinden güzel dokuların yer aldığı şehre hayran kalacağınıza eminiz. Mardin hoşgörü ve medeniyetler şehri olan ziyaretçilerine adeta açık hava müzesi yaşatmaktadır.
Mardin’de Gezilmesi Gereken Yerler
Mardin pek çok sayıda dile ve dine mensup insanın yaşadığı bir şehirdir. Türkçe, Süryanice, Arapça, Kürtçe gibi dilleri konuşan Mardin halkı arasında Yahudi, Müslüman ve Hristiyanlar vardır. Böylesine fazla kültür çeşitliliğine sahip bir şehir olan Mardin Medeniyetler şehri olarak anılmaktadır. Fırat ve Dicle nehirleri arasında bulunan şehir bereketli ve stratejik konuma sahiptir. 6.000 yıl boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan şehir çok zengin tarihi ve kültürel birikime sahiptir. Beyazsu, Nusaybin de yer alan harika bir güzelliğe sahiptir. Tatlı su olmasından dolayı Mardin ve diğer ilçelerinin bütün su ihtiyacını karşılamaktadır. Yalnızca yaz aylarında değil; yılın her günü şiddetle akan derelerden bir tanesidir. Dara Antik Kenti, Türkiye’nin en kıymetli kalıntıları arasında yer almaktadır. Mezopotamya’nın Efesi olarak adlandırılan şehir, yapılan araştırmalar sonucunda yüzde otuzu gün yüzüne ulaşabilmiş güzel bir hazinedir. Kentin büyük bir kısmı hala toprak altında yer almaktadır ve bu zenginliği gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar sürmektedir. Gün yüzünde bulunanlar arasında köprüler, mezarlar, surlar ve sarnıçlar vardır.
Mardin Çarşıları ve Revaklı Çarşı otantik dokusunu kaybetmeyen ender çarşılardan bir tanesidir. Bu çarşılarda el yapımı bakır eşyalar, gereçler ve özel işlemeli aksesuarlar bulunmaktadır. İster evinize isterseniz sevdiklerinize hediyelik eşyalardan satın alabilirsiniz. Tarihi 1. Cadde, şehrin kalbi ve merkezidir. Caddede bulunan mağaza, kafe, restoran vb. yerleri gezerek pek çok zenginliğe şahit olabilirsiniz. Mardin Ulu Camii, Mardin’in simgesi olarak bilinmektedir. Bu cami Artuklu döneminde yaptırılmış ve en önemli Artuklu eserlerinden biridir. Kubbesi ve mimarisiyle göz kamaştıran bu camii mutlaka görülmelidir. Deyrulzafaran Manastırı (diğer adı Mor Hananyo Manastırı), 400’lü asırlara dayanmaktadır. Süryanilerin Mardin’deki en değerli ibadethanesini oluşturan Deyrulzafaran manastırının bir diğer ismi Mor Hananyodur. Geniş alanda bulunan yapının içinde 52 tane patriğin mezarı vardır. Patriklerin oturur şekilde gömülmeleri manastırın en ilgi çekici yanıdır. Manastırın içinde güneş tapınağı da vardır ve bu tapınak yaklaşık olarak 4.500 yıllıktır. Kendine has dokusuyla dikkat çeken Manastır Mardin de mutlaka görülmesi gereken yerdir. Mardin Müzesi, Assuslardan Artuklulara, Bizans’tan Osmanlı dönemine kadar Mezopotamya uygarlıklarına ait olan taştan ve seramikten elde edilen eserleri barındırıyor. İçerisinde hediyelik eşya dükkanları, kafeteryalar ve müze eğitim salonları vardır. Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, iki katlı yapıya sahip olan ve içerisinde çeşitli eserler barındıran bir müzedir. Müzenin iki katında da birbirinden değerli eserler bulunmaktadır. Tarihe şahitlik etmek isteyenler mutlaka bu müzeyi görmelidir. Mardin Kalesi (Kartal Yuvası), Kasımiye Medresesi, Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhanesi, Geleneksel Mardin Evleri, Kasımiye Medresesi, Çimdin KalesiKırklar Kilisesi (Mor Behnam), Hasankeyf, Mor Gabriel Manastırı ve Cizre Mardin de görülmesi gereken diğer alanlardır.
Kendine Hayran Bırakan Tarihi ve Kültürel Alanlar
Mardin, tarihi ve kültürel dokusuyla ön plana çıkan bir şehirdir. Kültür turlarının vazgeçilmez adresi olan şehirde görülmesi gereken pek çok kilise, cami, türbe, manastır, kervansaray, müze ve kale gibi daha çeşitli tarihi doku vardır. Bu tarihi dokulardan biri olan Zinciriye Medresesi (Sultan İsa Medresesi), eski Mardin’in merkezinde yer almaktadır. Mezopotamya’nın manzarasını kuş bakışı izlemek isteyenler için harika olan bir medrese, özellikle akşamları harika bir manzara sunmaktadır. Artuklu Devleti’nin son sultanı Melik Necmeddin İsa tarafından yaptırılan medresenin eski ismi Sultan İsa Medresesidir. 2 katlı eski yapının içinde cami, geniş bir avlu ve türbe vardır. Bunun yanı sıra geçmişte eğitim verilen dershaneler bugüne kadar ulaşmıştır. Dara Antik Kenti, Türkiye’nin en kıymetli kalıntıları arasında yer almaktadır.
Mezopotamya’nın Efesi olarak adlandırılan şehir, yapılan araştırmalar sonucunda yüzde otuzu gün yüzüne ulaşabilmiş güzel bir hazinedir. Kentin büyük bir kısmı hala toprak altındadır ve bu zenginliği gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar sürmektedir. Gün yüzünde bulunanlar arasında köprüler, mezarlar, surlar ve sarnıçlar vardır. Deyrulzafaran Manastırı (diğer adı Mor Hananyo Manastırı), 400’lü asırlara dayanmaktadır. Süryanilerin Mardin’deki en değerli ibadethanesini oluşturan Deyrulzafaran manastırının bir diğer ismi Mor Hananyodur. Geniş alanda bulunan yapının içinde 52 tane patriğin mezarı vardır. Patriklerin oturur şekilde gömülmeleri manastırın en ilgi çekici yanıdır. Manastırın içinde güneş tapınağı da vardır ve bu tapınak yaklaşık olarak 4.500 yıllıktır. Kendine has dokusuyla dikkat çeken Manastır Mardin de mutlaka görülmesi gereken yerdir. Mor Behnam Kilisesi, diğer adı ile Kırklar kilisesi tarihi bir yapıdır. Geçmişi 6.yüzyıla dayanan Kırklar kilisesi, Mor Behnam ve kız kardeşi olan Saro adına yaptırılmıştır. Erken dönem Hristiyan eserlerinin biri olan Kırklar Kilisesi, şehirde görülmesi gereken tarihi alanlardan bir diğeridir. Mardin Ulu Camii, Mardin’in simgesi olarak bilinmektedir. Bu cami Artuklu döneminde yaptırılmış ve en önemli Artuklu eserlerinden biridir. Kubbesi ve mimarisiyle göz kamaştıran bu camiyi mutlaka görülmelidir. Mor Gabriel Manastırı, Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhanesi, Sabancı Mardin Kent Müzesi Mardin Evleri, Mardin Kültürel Peyzaj Alanı, , Surur Hanı, Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup kilisesi de Mardin de görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Özellikle müzeleri Mardin’in en önemli ve en değerli eserlerini içerisinde barındırdığı için görülmesi gereken en değerli yerler arasında bulunmaktadır.
Kültürel Etkinliklerin Adresi Mardin
Dünya’daki en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Mardin, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan harika bir şehirdir. Doğu ve batı arasında muhteşem bir konuma sahip olan Mardin’de gezilecek ve görülebilecek pek çok yer bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra; özel etkinlikleriyle de dikkat çeken şehir her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin mutlu ayrılmasını sağlamaktadır. Özellikle sıra geceleri hem yerli halka hem de turistlere muhteşem bir gece yaşatmaktadır. Yüksek tavana sahip olan taş salonlarda kanun, ut, davul, tambur ve keman gibi geleneksel enstrümanların melodilerini geceler boyunca dinleyebilirsiniz. Ayrıca birbirinden lezzetli yemeklerin, tatlıların, içeceklerin eşliğinde böyle bir gecenin tadını çıkarabilirsiniz. Bol bol kahkaha atacağınız, yüksek sesle şarkılar söyleyeceğiniz ve dans edeceğiniz gece de keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Mardin’de gece hayatı genelde fasıl ağırlıklı geçmektedir. Disko ve gece kulübü gibi mekanların olmadığı Mardin de aile ve arkadaşlarla beraber eğlenmek için ocak başı, sıra gecesi ve fasıl ağırlıklı mekanlar hizmet vermektedir. Gelişen müzik kültürüyle dikkat çeken Mardin, bu kültürünü Hristiyanlık döneminden beri sürdürüyor. Şiirler ve ilahilerden evrilerek sıra gecesine dönüşen gece hayatı, geleneksel sezgi ve sevilen şarkıcıların eşliğinde muhteşem geçmektedir. Ayrıca şehirde düzenlenen festival ve şenliklere de katılabilirsiniz. Uluslararası Kiraz Festivali, Uluslararası Mardin Film Festivali ve Mardin Bienali Festivali katılmanız gereken festivaller arasındadır.
Mardin’de Konaklama Kolaylığı
Tarihi ve kültürel yapısından dolayı her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Mardin, ziyaretçilerine konaklama için pek çok seçenek sunmaktadır. Otellerden pansiyonlara, evlerden butik otellere kadar pek çok seçenek sunan şehirde bütçenize ve beklentinize uygun bir konaklama yeri bulmanız mümkündür. Mardin evleri genelde restore edilen taş evlerden ve eski yapı tarihi konaklardan oluşmaktadır. Mardin de lüks konaklama imkanı sunan 5 yıldızlı otellerde kalarak konforlu ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Yüzme havuzları, spa salonları, sauna, masaj ve hamamların bulunduğu oteller son derece konforludur. Bunun yanı sıra, uygun fiyata sahip olan oteller sunduğu koşullar ile düşük bütçeli ziyaretçilerin beklentisini karışılmaktadır. Odalar aile veya arkadaşlarla gidilecek geziler için son derece uygundur. Mardin’e gittiğinizde ister lüks otellerde isterseniz daha düşük bütçeli otellerde kalabilirsiniz.
Mardin’de Denenmesi Gereken Lezzetler
İpek yolu üzerinde yer alan Mardin, doğal güzellikleri ve tarihi alanlarının dışında yemekleriyle de fark yaratmaktadır. Birbirinden lezzetli ve çeşitli yemeklerin sırrı Mardin halkının kullandığı baharatlardan geçmektedir. Bol salça ve bol biber katılarak yapılan etli yemekler görenlerin iştahını kabartmaktadır. Mardin lezzetlerini diğer lezzetlerden farklı kılan bir özellik de yemeklerin gümüş ve bakır tepsilerde sunulmasıdır. Yani Mardin mutfağı hem lezzetiyle hem de estetik görünümüyle dikkat çekmektedir. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar pek çok lezzet sunan Mardin’e gittiğinizde sayacağımız lezzetleri mutlaka denemelisiniz. Zingil, Mardin’de denemeniz gereken lezzetlerin başında yer almaktadır. Görüntüsü lokma tatlısından farklı olmayan bu lezzet Mardin’de çok sevilerek tüketilmektedir. Bir diğer lezzet olan Dobo, kuzunun koluyla yapılan şahane bir et yemeğidir.
Mardin’in pek çok lezzetine eli değmiş Süryani mutfağı bu eşsiz yemekle kendini göstermiş diyebiliriz. Soğan kebabı, bir tepsi içerisine ikiye ayrılmış şekildeki soğanların içerisine yerleştirilen kıymalar ile hazırlanan şahane bir kebaptır. Sembusek, yuvarlak açılan hamurların içerisinde soğanlı ve baharatlı harçların doldurulmasıyla yapılan bir lezzettir. Bu lezzetin adına lahmacun diyenler de olabilmektedir. Kiliçe de Mardin yöresine ait olan ve hamur ile yapılan bir lezzettir. Hayat çöreği ismi de verilen bu lezzet genelde bayramlarda yapılmaktadır. Firkiue, Mardin de lezzetiyle midenizi şenlendirecek bir yemektir. Kuzu eti, soğan ve çağlanın birleşiminden oluşan bu lezzeti mutlaka tatmalısınız. Bir diğer lezzet olan Harire, pekmez, tarçın, un ve şeker gibi sık karıştırılan malzemelerden elde edilse de ağzınızda adeta cümbüş yaratacak bir lezzettir. Bu tatlının üzerine ceviz konulduğunda harika bir lezzete dönüşmektedir. İrok, bir içli köfte olarak Mardin yöresine aittir. Bol yağda kızartılarak sofralarda yerini alan bu lezzet yuvarlak görünüme sahiptir. Ayrıca içerisine konulan iç harcı oldukça lezzetlidir. Mardin’e gittiğinizde denemeniz gereken diğer lezzetler arasında ise Lebeniye, Kaburga Dolması, Kibbe/Kibe, Kahiye, İkbebet, Alluciye, Soğan Dolması, İncasiye, Kitel Raha ve Mardin Usulü Dizme bulunmaktadır.
Mardin’de Ulaşım Olanakları
Ankara’dan Mardin’e 1 saat 15 dakikanın sonunda varmış olursunuz. Mardin ziyareti sırasında kullanabileceğiniz çeşitli ulaşım araçları vardır. Havalimanından şehir merkezine ya da başka bir yere gitmek istediğiniz de karşınıza çeşitli ulaşım olanakları çıkacaktır. Bu ulaşım seçenekleri ise fiyat ve konfor bakımından birbirinden farklıdır. Ancak bütçenize ve beklentinize uygun olan ulaşım yöntemini de bulmanız çok kolaydır. Taksi, otobüs, minibüs, transfer aracı ve özel araç gibi seçenekler ile Mardin’de konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.
Minibüs ile Ulaşım
Mardin havaalanından şehir merkezine hızlı ve ekonomik bir şekilde ulaşmak isterseniz minibüs tercih edebilirsiniz. Belirli aralıklarla gelen minibüsler ile şehir merkezine kısa zamanda varabilirsiniz.
Otobüs ile Ulaşım
Mardin havaalanına inen yolcular şehir merkezine veya gidecekleri başka alana halk otobüsüyle hızlı bir şekilde gidebilirler.
Taksi ile Ulaşım
Servis otobüsünü beklemek istemeyenler ve hızlı ve konforlu bir şekilde merkeze ulaşmak isteyenler taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirler.
Özel Transfer ile Ulaşım
Mardin Havaalanından şehir merkezine, otele veya gezilebilecek herhangi bir yere gidebilmek için özel araçları da tercih edebilirsiniz. Hem hızlı hem de konforlu olan bu araçlar sabit ücret tarifesine sahiptir.
Araç Kiralama
Mardin havaalanında araç kiralayarak da gezi yapabilirsiniz. Çeşitli firmaların verdiği araç kiralama hizmeti ile orta veya lüks arabalardan kiralayabilirsiniz. Havaalanına indiğiniz zaman araç kiralayarak istediğiniz yere kısa zamanda konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Ankara Havalimanına En Uygun Ulaşım Nasıldır?
Ankara havalimanına ulaşmak için çeşitli araçlar bulunmaktadır. Bu araçlar, konfor ve fiyat bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Esenboğa havalimanına ulaşmanın en ekonomik yolu belediye otobüslerine binmekten geçmektedir. Şehir merkezinde yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer alan havaalanına otobüsle hızlı ve uygun fiyata ulaşabilirsiniz. Bunun dışında taksi, özel transfer aracı ve servisler ile de havaalanına ulaşabilirsiniz.
Ankara ile Mardin Uçuşu Kaç Saat Sürer?
Ankara ile Mardin arası uçuş süresi yaklaşık 1 saat 25 dakika kadar sürmektedir. Bu uçuşun aktarmalı veya aktarmasız oluşuna göre süre değişebilir.
Ankara ile Mardin Arası Mesafe Kaç Kilometredir?
Ankara ile Mardin karayolu mesafe yaklaşık olarak 995 kilometredir. Ancak kuş uçuşu olarak bu mesafe 741 kilometreye kadar düşmektedir.
Ankara ile Mardin Uçak Bileti En Ucuz Olarak Ne Zaman Alınır?
Ankara ile Mardin arasındaki yolculuklar çeşitli firmalar tarafından düzenlenmektedir. Aktarmalı ve aktarmasız düzenlenen bu yolculuklarda uygun fiyatlı biletlerden almak mümkündür. Firmaların sunduğu avantajları ve anlık indirimleri dikkate alarak en uygun zamanda bilet satın alabilirsiniz.
Mardin’de İklim Nasıldır?
Mardin, Karasal iklimin etkisinde kalan bir şehirdir. Dolayısıyla şehirde yazları kurak ve hayli sıcak geçerken kışları ise yağışlı ve soğuk bir şekilde geçer. Bitki örtüsü ise maki türü meşeliklerden oluşur. Mardin’in ikliminde genelde kuzeyde bulunan yüksek dağlar etkilidir. Bölgede kışın oluşan yüksek basınç alanı kış aylarının sert geçmesine neden olmaktadır.
24 Mart 2023
5 °C
2 °C
Ankara
İstanbul
55 dk
Ankara
İzmir
1 sa 15 dk
Ankara
Diyarbakır
1 sa 20 dk
Ankara
Lefkoşa
1 sa 15 dk
Ankara
Van
1 sa 30 dk
Ankara
Antalya
1 sa 5 dk
Ankara
Trabzon
1 sa 15 dk
Ankara
Gaziantep
1 sa 10 dk
Ankara
Erzurum
1 sa 20 dk
Ankara
Çanakkale
1 sa 20 dk
Ankara
Bakü
2 sa 15 dk
Ankara
Berlin
3 sa 20 dk
Ankara
Düsseldorf
3 sa 45 dk
Ankara
Viyana
2 sa 35 dk
Ankara
Paris
4 sa 10 dk
Ankara
Londra
4 sa 50 dk
Ankara
Moskova
4 sa 55 dk
Ankara
Bişkek
6 sa
Ankara
Almanya
4 sa 35 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
Çözüm Merkezimizi arayın
0850 252 40 01
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.