Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
03 Eki 2023
03 Eki 2023
04 Eki 2023
04 Eki 2023
05 Eki 2023
05 Eki 2023
06 Eki 2023
06 Eki 2023
07 Eki 2023
07 Eki 2023
,
Antalya Kayseri Uçak Bileti
Kayseri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kayseri, Dünya’nın eski şehirlerinden bir tanesidir. Haliyle tarih boyunca pek çok medeniyetin beşiği olmuş bir şehirdir. Erciyes Dağlarının eteklerine kurulan bu kent, Türkiye’nin en kalabalık şehir sıralamasında 14. Sırada yer alır. Ayrıca 2022 verilerine göre Kayseri’nin nüfusu yaklaşık olarak 1 milyon 447 bin 107 kişidir. Bu şehrin toplam yüz ölçümü ise 17.170 kilometrekare olup şehrin 16 tane ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler Develi, Hacılar, Akkışla, İncesu, Bünyan, Melikgazi, Pınarbaşı, Tomarza, Talas, Kocasinan Sarız, Yahyalı, Yeşilhisar, Felahiye ve Özvatan’dır.
İç Anadolu Bölgesinde yer alan şehir Konya ve Ankara’nın Toros dağlarına doğru yakınlaştığı Orta Kızılırmak kısmında bulunmaktadır. Hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişme gösteren şehirde yaşam son derece canlıdır. Tarihte ev sahipliği yaptığı medeniyetler arasında Selçuklu, Bizans, Roma imparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu bulunmaktadır. Haliyle pek çok tarihi ve kültürel yapı barındıran Kayseri gezilip görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Tarihi İpek Yolu’nun da geçtiği şehir 6 bin yıllık geçmişe sahiptir. Şehirde yapılan çalışmaların sonucunda tarih öncesine dayanan pek çok esere ve kalıntıya rastlanmıştır. Kayseri sanayi, ticaret ve eğitimde son derece ilerleme kaydeden bir şehirdir. Dolayısıyla Türkiye ekonomisine katkısı çok fazladır. Ayrıca Kayseri’de gıda, metal, eşya, mobilya tekstil ve ambalaj üretimi yapılmaktadır. Tarıma son derece elverişli olan topraklarında buğday ve arpa başta olmak üzere fasulye, mercimek, nohut, soğan ve patates yetiştirilmektedir. Bunların dışında meyve olarak elma, armut, kayısı, üzüm ve ceviz de üretilmektedir. Süt, yumurta ve et üreticiliğinde de önde gelen şehir yalnızca Türkiye’ye değil pek çok ülkeye de ihraç edilmektedir. Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve birbirinden güzel lezzetleriyle dikkat çeken şehir her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır.
Kayseri’de Görmeniz Gereken yerler
Tarihi mirasıyla ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Kayseri, gezilecek yerler açısından oldukça zengin olan bir şehirdir. Kayseri’de yerleşimin son derece eski olmasından dolayı pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Gezilecek ve görülebilecek yerler en çok Cumhuriyet Meydanında yer almaktadır. Cumhuriyet meydanında yer alan tarihi yapılar arasında hamam, kilise, kümbet, müze, külliye, cami, türbe ve kilise yer almaktadır. Tarihi yapıların dışında doğal güzelliklere de sahip olan Kayseri de milli parklar, Erciyes Dağı, göller, şelaleler, kaplıcalar ve vadiler gibi görülmeye değer doğal güzellikler vardır. Kayseri de görülebilecek yerler hem doğal hem de tarihi güzellikler barındırdığından şehre en az 4 gününüzü ayırmanız doğru olacaktır.
Erciyes Dağı, Kayseri’nin simgesidir. Bu dağ İç Anadolu Bölgesinin en büyük dağı olup, Kayseri de gezilecek yerler bakımından ilk sıralarda yer almaktadır. Karlı manzaraları ve ihtişamlı duruşuyla yerli ve yabancı turistler bakımından ziyaret akınına uğrayan dağı siz de ziyaret etmelisiniz. Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar da eriyen kar sularından beslenen bir şelale olup, şehrin doğal güzelliği olarak bilinen Zamantı Irmağına dökülmektedir. Etkileyici bir manzaraya sahip olan bu şelale özellikle fotoğraf tutkunlukların sıklıkla tercih ettiği bir yerdir. Bürüngüz Camii, Refik Bürüngüz tarafından 1977 yıllarında inşa ettirilen bir camidir. Kayseri’nin Cumhuriyet meydanında yer alan bu cami mükemmel işçiliği, büyük kubbe örtüsü ve kubbe süslemeleriyle dikkat çekmektedir. Klasik Osmanlı mimarisini yansıtan bu camii Kayseri’ye gittiğinizde mutlaka görmelisiniz. Kurşunlu Camii, Mimar Sinan’ın kendi memleketinde bulunan tek eseridir. 1573 yıllarında yaptırılan bu caminin esas ismi Hacı Ahmet Paşa Camisi olduğu halde ana kubbesinin kurşunlu olmasından dolayı adı Kurşunlu cami olmuştur. Kayseri’nin en güzel camileri arasında yer alan bu camiyi mutlaka görmelisiniz. Hunat Hatun Camii ve Külliyesi de Kayseri’ye gidildiğinde görülmesi gereken camiler arasında yer alıyor. Zeynel Abidin Türbesi, 1.414 yıllarında Kayseri de vefat eden ve mezarı türbeye dönüştürülen Zeynel Abidin’e aittir. Bu türbe Kayseri Kalesi’nin tam karşısında yer almaktadır. Meryem Ana Kilisesi, 19.yüzyılda inşa edilen ve görülmesi gereken kiliseler arasında yer almaktadır. Seyyid Burhaneddin Mezarlığı ve Türbesi, Agios Prokopios Kilisesi, Kalaycıoğlu Mescidi, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Ulu Camii, Melik Mehmet Gazi Türbesi, Emir Ali Türbesi ve Şehitler Anıtı, Kümbetler Kayseri’de görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasındadır. Kayseri’de görülmesi gereken diğer alanlar arasında medreseler de yer almaktadır. Gevher Nesibe Hatun (Gıyasiye) Medresesi ve Şifahane, Selçuklu döneminde inşa edilen bir medresedir. Avgunlu Medresesi ve Türbesi, üzeri açık olarak inşa edilen bir medresedir. Selçuklu medreselerinden bir olan bu medrese, 13.yüzyılda yaptırılmış olup, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.
Kayseri’de Tarihi ve Kültürel Alanlar
Kayseri’de yerleşimin son derece eski olmasından dolayı pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Geçmişten günümüze kadar Bizans, Selçuklu, Roma ve Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan şehirde görülmesi gereken tarihi alanlar epey fazladır. Kayseri Kalesi, Milattan Önce 3.yüzyılda yaptırıldığı düşünülen bir kaledir. Bu kale pek çok imparatorluk tarafından kullanıldığı için tarihi önemi son derece fazladır. Kalede Roma Dönemine ait sikkeler bulunmuştur. İkinci iz ise Bizans kayıtlarıdır. 2 tane büyük girişe sahip olan Kayseri Kalesi, mutlaka görülmelidir. Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Kayseri şehrinin başlangıç yeri olarak kabul edilmektedir. 5 bin yıllık bir tarihe sahip olan meydanda Bizans, Osmanlı, Roma ve Cumhuriyet dönemine ait pek çok ize rastlanmıştır.
Tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken meydan mutlaka görülmelidir. Kayseri Saat Kulesi, şehrin meydanında bulunan ve 2. Abdülhamit döneminde inşa ettirilen bir kuledir. Yüksekliği 10 metre civarına dayanan kule, mutlaka görülmelidir. Döner Kümbet (Şah Cihan Hatun Kümbeti), Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad kızı Şah Cihan Hatun için inşa ettirilmiştir. Bu Kümbetin bir diğer ismi ise Şah Cihan Hatun Kümbetidir. Silindirik gövdeye sahip olan kümbet, sarı renkte taşlardan yaptırılmış olup, çevresi geometrik ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. Selçuklu eserlerinden olan kümbet mutlaka görülmelidir. Kayseri de gezilmesi gereken müzeler arasında Kapadokya ve Göreme Açık Hava Müzesi bulunmaktadır. Hasan Dağı, Göllü Dağı ve Erciyes’in püskürttüğü lavların yağmur ve rüzgarın da etkisiyle beraber şekillenerek peribacalarına dönüştüğü bu ilginç alanı mutlaka ziyaret etmelisiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Göreme Açık Hava Müzesi mutlaka görülmelidir. Kayseri Kapalı Çarşı, Osmanlı döneminde 15.yüzyılda inşa edilmiştir. Çarşının içerisinde 2 binden fazla dükkan çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Yöresel el işi ürünlerinin ve birbirinden muhteşem lezzetlerin satışa sunulduğu çarşıyı mutlaka görmelisiniz. Kayseri de görülmesi gereken diğer tarihi yerler arasında Ağırnas Yeraltı Şehri, Kayseri Arkeoloji Müzesi, Hunat Hatun Külliyesi, Aladağlar Milli Parkı, Mimar Sinan Evi, Kayseri Kapalı Çarşı, Göreme Açık Hava Müzesi, Özkonak Yeraltı Şehri de yer almaktadır.
Kayseri’de Yapılabilecek Aktiviteler
Kayseri tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle her yıl ziyaretçilerine çeşitli alternatifler sunmaya devam ederken eğlence sektörüyle de fark yaratmaya devam etmektedir. Kayseri halkı son derece muhafazakar bir yapıya sahip olsa da Üniversiteli öğrencilerin gelmesiyle beraber gece hayatında bir hayli değişiklik olmuştur. Kayseri’nin özellikle Talas ilçesi her kesimin ihtiyacını ve beklentisini karşılayabilecek hareketli mekanlara sahiptir. Cumhuriyet meydanı da aynı şekilde eğlenmek ve sevdikleriyle keyifli zamanlar geçirmek isteyenlere muhteşem mekanlar sunmaktadır. Kafe, teras, restoran pub, gece kulübü, canlı müzik sunan mekanlar özellikle genç kesimin beklentisini karşılamaktadır. Bazı kafeler, Kayseri manzarasını tepeden seyredebilmenize ve gece manzarasıyla büyülenmenize sebep olacak güzelliktedir. Aynı şekilde canlı müzik keyfi yaşatan kafeler de vardır. Mesela, Pub Kayseri de eğlence ihtiyacını karşılayacak harika bir mekandır. Bu tarz mekanlara giderek gece yarısına kadar gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Bahsi geçen mekanların yanı sıra, Kayseri’de düzenlenen çeşitli festival ve şenliklerde vardır. Erciyes Kış Turizm Festivali, İncesu Kültür Turizm ve Üzüm Festivali, Yeşilhisar Kültür ve Kayısı Festivali ve Akkışla Yoğurt ve Kilim Festivali Kayseri de katılmanız ve görmeniz gereken festivaller arasındadır.
Kayseri’de Konaklama Kolaylığı
Kayseri günümüze kadar pek çok medeniyetin kontrolünde kalmış bir şehirdir. Haliyle şehirde görülmesi gereken tarihi ve turistik alanların yanı sıra; doğal güzellikler de hayli fazladır. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı gezginin ziyaret ettiği Kayseri, ziyaretçilerine pek çok konaklama seçeneği sunmaktadır. Bu seçenekler arasında lüks otel, pansiyon, butik otel, apart ve kiralık ev yer almaktadır. Konforundan ve keyfinden ödün vermek istemeyenler 3, 4 ve 5 yıldızlı lüks otellerden tercih edebilir. Aynı şekilde bütçesi kısıtlı olan misafirler apart, butik otel veya pansiyon gibi konaklama seçeneklerine başvurabilirler. İster tatil amaçlı ister eğitim isterseniz de iş amaçlı gidin; Kayseri de beklentinizi ve bütçenizi karşılayabilecek pek çok seçenek vardır. Şehrin doğal ve tarihi alanlarını görebilmek için daha merkezi konumda yer alan otelleri tercih edebilirsiniz. Cadde üzerinden kalkan toplu taşıma araçları veya kişisel araçlarla kısa zamanda gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Kayseri otelleri, sağlığınıza sağlık katabilecek atmosferiyle de dikkat çekiyor. Sağlık turizminin öncüsü olan Kayseri de Kayseri termal otellerini tercih edebilirsiniz. Üstün hizmet kalitesi sunan ve güvenilir olan konaklama yerlerinde konforlu ve keyifli bir şekilde konaklayabilirsiniz. Kayseri halkı güler yüzü ve ilgili davranışlarıyla ziyaretçilerinin hem fiyat hem de konfor bakımından yüzünü güldürebilmektedir.
Kayseri’de Denenmesi Gereken Lezzetler
Kayseri, etkilendiği medeniyetlerden yansıyan pek çok yöresel ve kültürel zenginliğe sahiptir. Bu zenginlik en çok da Kayseri Mutfağına yansımıştır. Kayseri’nin kendine has yöresel yemekleri Türkiye ve hatta Dünya’ya yayılmıştır. Özellikle Kayseri adıyla özdeşleşen mantı, sucuk ve pastırma en ünlü lezzetleridir. Her damak zevkine hitap eden lezzetlerden biri olan Kayseri Mantısı, şehre gidenlerin tabak tabak tükettiği bir yemektir. Elbette mantı yemişsinizdir ancak Kayseri’ye gittiğinizde Kayseri mantısını yemeden dönmemelisiniz. Kayseri Tiridi, yufka ve etin buluştuğu harika bir lezzettir. Doyurucu ve çok lezzetli bir yemek olan Tirit, Kayseri de önemli günlerde tüketilir. Örgülü Pilav, daha tadını bilmeden görüntüsüyle bile mest eden harika bir lezzettir. Klasik pilavlardan sıkıldıysanız eğer Örgülü pilavı yemeden dönmemelisiniz. Çiriş Yemeği hem Kayseri hem de Erzurum’un yöresel yiyeceklerinden biridir. Çiriş yemeği doyurucu ve lezzetli olmasının yanı sıra çok da sağlıklı bir yiyecektir. Cıvıklı, pide veya etli ekmeğe benzeyen harika bir lezzettir.
Özellikle özel günlerde yapılan bu eşsiz lezzeti Kayseri’nin pek çok noktasında bulabilirsiniz. Kayseri’ye gittiğinizde denemeden dönmemeniz gereken bir yiyecek de Sucuklu Köfte, Kayseri’nin en sevilen et yemeğidir. Pastırma, Kayseri denildiğinde akla gelen lezzetlerden biridir. Hem Türkiye’de hem de Dünyada çok sık tercih edilen Pastırma, başka ülkelere de ihraç edilmektedir. Yağlama, Kayseri denildiğinde akla gelen lezzetlerden bir diğeridir. Mantı ve pastırma kadar ünlü olmasa da yağlama da çok popüler bir yiyecektir. Görünüm olarak lahmacuna benzeyen bu yiyeceği mutlaka denemelisiniz. Ayvalı Tahinli Yaprak Sarması, Çemenli Ekmek, Tepsi Mantısı, Kurşun Aşı, Pöç Kebabı, Saray Pilavı, Yağ Mantısı ve Tahinli Katmer mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Kayseri’de denemeniz gereken tatlı ve içecekler de vardır. Gilaburu Suyu hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir içecektir. Kayserililerin çok sevdiği içecek antioksidan ve C vitamini içeriyor. Nevizene Tatlısı Kayserililerin çok severek tükettiği lezzetlerden bir diğeridir. Kayseri mutfağında düğün, bayram, nişan, kız isteme töreni gibi günlerde yapılan tatlıyı siz de mutlaka denemelisiniz. Aside Tatlısı, Yoğurt Tatlısı, Düğümlü Tatlı, Altın Kesesi, Elde Kesme Kadayıf da Kayseri’ye gidildiğinde denenmesi gereken tatlılardır.
Kayseri’de Ulaşım Olanakları
Antalya’dan Kayseri’ye uçakla 1 saat 15 dakikanın sonunda varmış olursunuz. Kayseri ziyareti sırasında kullanabileceğiniz çeşitli ulaşım araçları vardır. Havalimanından şehir merkezine ya da başka bir yere gitmek istediğinizde karşınıza çeşitli ulaşım olanakları çıkacaktır. Bu ulaşım seçenekleri ise fiyat ve konfor bakımından birbirinden farklıdır. Ancak bütçenize ve beklentinize uygun olan ulaşım yöntemini de bulmanız çok kolaydır. Taksi, otobüs, transfer aracı ve özel servis araçları gibi seçenekler ile şehirde konforlu ve rahat bir tatil geçirebilirsiniz.
Otobüs ile Ulaşım
Kayseri havaalanına inen yolcular şehir merkezine veya gidecekleri başka alana Belediyeye ait halk otobüsüyle hızlı bir şekilde gidebilirler.
Taksi ile Ulaşım
Servis otobüsünü beklemek istemeyenler, hızlı ve konforlu bir şekilde merkeze ulaşmak için taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirler.
Özel Transfer ile Ulaşım
Kayseri Havaalanından şehir merkezine, otele veya gezilebilecek herhangi bir yere gidebilmek için özel araçları da tercih edebilirsiniz. Hem hızlı hem de konforlu olan bu araçlar sabit ücret tarifesine sahiptir.
Araç Kiralama
Kayseri havaalanında araç kiralayarak da Kayseri gezisi yapabilirsiniz. Çeşitli firmaların verdiği araç kiralama hizmeti ile orta veya lüks arabalardan kiralayabilirsiniz. Havaalanına indiğiniz zaman araç kiralayarak istediğiniz yere kısa zamanda konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Antalya Havalimanına En Uygun Ulaşım Nasıldır?
Antalya şehir merkezinden Antalya havalimanına gitmek için en sık kullanılan ulaşım aracı belediye otobüsüdür. Şehir merkezinden kalkan belediye otobüsleriyle yaklaşık 45-50 dakika sonra şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
Antalya ile Kayseri Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
Antalya ile Kayseri arası uçuş süresi yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir. Uçuşun aktarmalı veya aktarmasız olması halinde bu süre değişebilmektedir.
Antalya ile Kayseri Arası Mesafe Kaç Kilometredir?
Antalya ile Kayseri arasındaki mesafe karayolu ile yaklaşık olarak 616 kilometredir. Ancak kuş uçuşu olarak bu mesafe 464 kilometreye kadar düşmektedir.
Antalya ile Kayseri Uçak Bileti En Ucuz Olarak Ne Zaman Alınır?
Antalya ile Kayseri arasındaki yolculuklar çeşitli firmalar tarafından düzenlenmektedir. Aktarmalı ve aktarmasız düzenlenen bu yolculuklar için uygun fiyatlı biletlerden almak mümkündür. Firmaların sunduğu avantajları ve anlık indirimleri ve kampanyaları dikkate alarak en uygun zamanda bilet satın alabilirsiniz.
Kayseri’de İklim Nasıldır?
Kayseri şehrinin pek çok yerinde bozkır iklim özellikleri görülür. Haliyle şehirde yaz ayları kurak ve sıcak geçerken, kış mevsimi ise kar yağışlı ve soğuk geçmektedir. Yüksek yerlerinde ise yayla iklimi şehre hakimdir. Kayseri’nin en sıcak günleri ise ağustos ve temmuz aylarında yaşanır.
04 Ekim 2023
27 °C
26 °C
Antalya
İstanbul
1 sa 5 dk
Antalya
Diyarbakır
1 sa 40 dk
Antalya
Adana
1 sa 5 dk
Antalya
Van
1 sa 50 dk
Antalya
Lefkoşa
50 dk
Antalya
Ankara
1 sa 5 dk
Antalya
İzmir
1 sa 10 dk
Antalya
Gaziantep
1 sa 15 dk
Antalya
Samsun
1 sa 35 dk
Antalya
Trabzon
1 sa 45 dk
Antalya
Moskova
3 sa 25 dk
Antalya
Taşkent
4 sa 10 dk
Antalya
Berlin
3 sa 20 dk
Antalya
Bakü
2 sa 50 dk
Antalya
Amsterdam
4 sa 5 dk
Antalya
Bişkek
4 sa 50 dk
Antalya
Paris
4 sa 10 dk
Antalya
Köln
3 sa 45 dk
Antalya
Stuttgart
3 sa 25 dk
Antalya
Viyana
2 sa 50 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.