Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Azerbaycan Uçak Bileti
Azerbaycan Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Doğu sınırını Hazar Denizi’nin çizdiği Azerbaycan, güneyde İran; güneybatıda Türkiye ve Ermenistan, kuzeyde Rusya; kuzeybatıda Gürcistan ile komşudur. Başkenti Bakü olan bu Güney Kafkasya ülkesinin güneyinde kendisine bağlı olan Nahcivan Özerk Cumhuriyeti bulunmaktadır.
Halkın çoğunluğunun Müslüman olduğu Azerbaycan, on milyonu aşkın nüfusa sahiptir. Azeri Türklerinin yanı sıra Ruslar, Ermeniler ve Lezgiler de bu coğrafyada yaşayan halklar arasındadır. Resmi dili Azerice (Azeri Türkçesi/ Azerbaycan Türkçesi)dir. Fakat 1920’den Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin 1991’de yıkılmasına kadarki işgal döneminde halk, Rus diline çok iyi hâkim olduğu için ülkede ikinci bir dil olarak Rusça konuşulmaktadır. Ülkenin ulusal parası 1 Ocak 1992’den bu yana Manat’tır.
Azerbaycan, gelişen sanayisi ve doğal kaynakları ile bulunduğu coğrafyada kendini gösteren bir ülke haline gelmiştir. Petrol ve doğalgaz rezervleri ve bu rezervlerin hacmi, çeşitliliği vasıtasıyla dünyadaki hatrı sayılır ülkeler arasında gösterilmektedir.
Azerbaycan ekonomisinin yüzde 43’ünü sanayi sektörü oluşturmaktadır. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık da ülkenin geçim kaynakları arasında yer alır. Tarıma elverişli topraklarının büyük kısmı Kura ve Aras Nehirleri civarındadır. Tütün, çay, tahıl, meyve, pamuk gibi ürünler yetiştirildiği gibi dut ağaçları sayesinde oldukça fazla ipek kozası elde etmektedirler.
Tüm bunların yanında turizm sektöründe büyük bir potansiyele sahip olan Azerbaycan, kültür değerleri ve doğal güzellikleriyle 2006-2007 yıllarında kendini dünyaya açmaya başlamıştır. Her geçen gün ülkeye giriş yapan turist sayısı artmaktadır. Bu artışa 2012 yılında başkent Bakü’de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı yarışmasının, 2015’teki Avrupa Oyunları’nın ve 2016 yılında da Avrupa Grand Prix Formula 1 yarışlarının katkısı yüksektir. Birçok kültürel, sanatsal etkinliğe kapılarını ardına kadar açan bu ülke sanayi ve ticaret dallarının yanında turizmde de kendini göstermektedir.
Azerbaycan’da Gezilmesi Gereken Yerler
Tarihinde Arap, Osmanlı ve Rus hâkimiyeti görmüş bir ülke olarak Azerbaycan’da çok faklı ve çeşitli tarihi dokularla karşılaşmak mümkün. Farklı din ve kültürlere sahip olması en çok ibadethane, hamam, han gibi mimari ögelerde dikkat uyandırmaktadır. Bunların yanında ulusal parklar, müzeler, eğlence mekânları, restoran ve kafeler çeşitlilikleriyle ziyaretçilerin adeta bir turizm cennetinde ağırlanmalarını sağlamaktadır.
Azerbaycan’a gidip başkent Bakü’den gezintiye başlamak sanırım en doğru tercih olacaktır. Burada İçerişehir olarak anılan tarihi bir şehir bulunmaktadır ki burası birçok tarihi değere ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Bu yüzden 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesine alınmıştır. 2003’te ise Tehlike altındaki Dünya Mirasları listesine eklenip 2009 yılında eski statüsüne geçirilmiştir.
Şehrin en gözde tarihi yerlerinden biri, İçerişehir’deki Şirvanşahlar Sarayı’dır. 15.yüzyılda dönemin hükümdarı Şirvaşah tarafından inşa ettirilmiştir. Vaktinde saray halkının eğitimiyle ilgilenen Seyyid Yahya Bakuvi hazretlerinin türbesi de bu yapıda bulunmaktadır. Birçok bölümden oluşan bu şaheser, Yakın Doğu’nun en göz alıcı sarayıdır.
Bu eski şehrin göz alıcı başka bir tarihi değeri ise Kız Kulesi’dir. 12. yüzyılda inşa edilen eski bir Zerdüşt tapınağıdır. Sekiz kattan oluşur, her katın kendine ait özel tasarlanmış bir kubbesi vardır ve yapı 27 metre yüksekliğindedir. Tavanı kubbe şeklinde tasarlanmıştır. 18. ve 19. asırlarda deniz feneri olarak kullanılmıştır. Kulenin en üst katında liman manzarası bulunmaktadır. Ayrıca Azerbaycan için önem teşkil eden Nevruz kutlamaları da bu kule etrafında yapılmaktadır.
Bakü, Dünya’daki üç Mecusi tapınağından biri olan Ateşgah’a -diğer adıyla Ateş Tapınağı’na- ev sahipliği yapmaktadır. Bu tapınağın havasını solumak isteyenlerin Abşeron Yarımadası’na gitmeleri gerekmektedir. Tarihte Zerdüştler için önemli olan Ateşgah, Bakü’nün merkezine 30 km uzaklıktaki Surakhani Kasabasında bulunmaktadır. Bugün müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Tıpkı Kız Kulesi gibi Nevruz zamanı geldiğinde halk, kutlama yapmak için bu alanı kullanmaktadır.
Ateş demişken Alev Kuleleri’nden bahsetmeden geçmemeliyiz. Dünya belgesellerine konu olan, 2013 yılında “En İyi Otel ve Turizm Kompleksi” olarak seçilen bu ilginç yapı; üç adet kuleden oluşmaktadır. İçlerinde oteller, ofisler ve apartmanlar mevcut. Dışı LED ekranla kaplanan bu kompleksin görünüşü alev şeklindedir ve ismini buradan almıştır. Azerbaycan’ın devlet sembolü olan “Bakü’nün sonsuz alevi” profesyonelce hazırlanan ışıklarla binanın dışında yansıtılmaktadır.
Azerbaycan’ın en etkileyici yerlerinden biri olan Devlet Bayrağı Meydanı, Guinness Rekorlar Kitabı’nda yerini almış en meşhur meydanıdır. Bu meydanda bulunan Azerbaycan bayrağı, en uzun bayrak olarak seçilmiştir. Ayrıca burada müzelere ilgi duyanlar için bir de Ulusal Bayrak Müzesi bulunmaktadır.
Azerbaycan’ın ilgi uyandıran yönlerinden biri de halıcılık ve dokumacılıktır. Bu durum burada dünyadaki ilk ve en büyük halı müzesiyle karşılaşmamıza olanak sağlamaktadır: Letif Kerimov Halı Müzesi. İsmini Azerbaycan’ın değerli halıcısı ve ressamı Letif Kerimov’dan almaktadır. Müzede 6000’den fazla halı sergilemektedir.
Tarihi mekânlardan modern şehre doğru ilerlemişken Bakü Bulvarı’ndan bahsedelim. Bakü Bulvarı, “Deniz Kenarı Milli Parkı” adıyla koruma altına alınan, iş merkezlerinden sinemaya, heykellerden dönme dolaba kadar pek çok unsuru bir arada bulunduran Hazar sahil kıyısına inşa edilmiş ünlü bir bulvardır.
Sanat konusunda oldukça gelişmiş olan Azerbaycan’da birçok müze görmek mümkün. Azerbaycan Edebiyat Müzesi de bunlardan biri. Leyla ile Mecnun’un yazarı Nizami Gencevi adına açılan bu müzede 3000’den fazla resim, kitap, minyatür gibi birçok eser sergilenmektedir. Azerbaycan Edebiyat Müzesi’nin en önemli parçası Nizami’nin İskendername adlı eseridir.
Azerbaycan’da pek çok önemli müze bulunmaktadır. Bunların çoğu Bakü, Gence, Nahçıvan, Sumgait, Lankaran, Mingachevir ve Shaki gibi büyük şehirlerdedir.
Azerbaycan’da tarihi yerler ve müzeler dışında ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek olan dağ turizmi ve ulusal parklar oldukça popülerdir. Ülkede sekiz Milli park bulunmaktadır.
Yanar dağ, Çamur Volkanları (Gobustan), Taza Pir Cami, Şehitler Yolu, Televizyon Kulesi, Neriman Narimov Ev Müzesi, Şirvan (Ali Bayramlı) kasabası, Şeki, Naftalan, Haçmaz bölgesi gibi saymakla bitmeyecek birçok ilgi çekici yere ev sahipliği yapan Azerbaycan’da gezi listeniz oldukça dolu olacaktır. Azerbaycan Tarihi
Resmi adıyla Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti,1918 yılında kurulmasına rağmen 1920’de Sovyetler birliği tarafından işgal edilmiştir. Bunun üzerine 1991 yılında Sovyetler Birliği dağılana kadar Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti olarak anılmış, Sovyetlerin dağılmasıyla özgürlüğüne kavuşmuştur.
1918 öncesine göz atmamız gerekirse Azerbaycan’ın en eski yerleşimlerinin Taş Devrine değin uzandığını söyleyebiliriz. Milattan önce 9. yüzyılda İskit-Sakalar, sonrasında Manna Devleti, daha sonra İranlı Persler Aras Nehri’nin güneyine hakim oldu. Perslerden sonra Ahameniş İmparatorluğu ile Zerdüştlük bu topraklarda tanınmaya başladı. Zamanla Büyük İskender’den Roma İmparatorluğuna kadar birçok farklı devlet bölge kültürünün şekillenmesinde büyük rol oynadı. Bölgenin asıl yerlileri olan Albanyalılar, 252 yılında bölgenin Sasani İmparatorluğunun vasal bölgesi haline gelmesiyle gücünü kaybetmeye başladı. 7.yüzyılda Müslümanların istilalarıyla Albanya Müslümanlıkla tanıştı. Sonrasında Emeviler, Abbasiler burada hüküm sürdü. 11. yüzyılda ise Orta Asya’dan batıya doğru yol alan Oğuz Türkleri bölgenin yeni hüküm süren topluluğu oldu. İlk Türk devleti olarak ise 1067 yılında Selçukluları görmekteyiz. Daha sonra İldenizliler, Şirvanşahlar gibi hanedanlıklar bölgede hakimiyetlerini kurdu. 1500 yılı itibariyle Safevi Devleti egemenliği kuruldu ve Şirvanşahlar bir müddet Safevilerin boyunduruğu altında yaşadı. Çeşitli savaşları gören bu topraklar, 1722-1723 yıllarında gerçekleşen Rus-İran savaşlarının sonucunda Safevilerden Ruslara geçti. Safevi Devletinin komşuları ise İran egemenliğinde kaldı. O zamanki Safevi Devleti ve komşularının toprakları, günümüzde Azerbaycan sınırları içindedir. Bu da Azerbaycan’ın kültürel çeşitliliğinin gerçek bir kanıtıdır. 1800’lü yıllarda Ruslar birçok hamlede bulunup İran’da kalan son toprakları da zamanla ele geçirdi. Zaman içerisinde pek çok siyasi ve askeri kaosun içine düşen Azerbaycan, 1960’larda SSCB’nin yapısal krizleri, Azerbaycan ekonomisinin gerilemesi ve Azeri-Ermeni etnik çatışmalarıyla daha da çıkmaza sürüklenmiştir. Bunun üzerine Moskova, Haydar Aliyev’i Azerbaycan Komünist Partisi’nin başına getirerek gerilimi azaltmaya çalışmıştır. Haydar Aliyev döneminde birçok iniş çıkış yaşanmış ve Aliyev’in ölümünden sonra 2003’te oğlu İlham Aliyev, Azerbaycan devlet başkanı olarak başa geçmiştir.
Azerbaycan’da Kültürel Etkinlikler
Azerbaycan birçok kültürün beşiği olarak etkinlik, festival gibi konularda oldukça renkli bir ülkedir. Dünya çapında hatırı sayılır bir yeri olan, baharın müjdecisi Nevruz Kutlamaları bu gökkuşağının en parlak rengidir diyebiliriz. Her yıl 21 Mart’ta düzenlenen ve hazırlıkları bir ay önceden başlayan bu kutlama Azerbaycan’da coşkuyla kutlanmaktadır.
Bunun yanında Azerbaycan’da halk tarafından ilgiyle karşılanan ayrıca turistlerin de ilgisini çeken pek çok müzik festivali mevcuttur. Bunlardan biri her yıl haziran ayında düzenlenen Bakü Uluslararası Caz Festivali’dir. İlki 2009 yılında Gebele’de düzenlenen Gebele Müzik Festivali ise açık havada yaz aylarında gerçekleşmektedir. Yine başka bir festival olan Muğam Dünyası Uluslararası Müzik Festivali, 18-25 Mart 2009’da ilk kez Bakü’de düzenlenmiştir. Bu festivalde muğam uzmanlarının karşılaşmaları, bilimsel bilgi şölenleri, konserler ve opera oyunları ilgilenenlere sunulmaktadır. 2010-2012 yıllarında gerçekleştirilen bir diğer festival ise Polonya, Hindistan, Ukrayna, Kore, Norveç, Türkiye, Gürcistan ve İran gibi birçok ülkenin de katılım sağladığı İpek Yolu Uluslararası Müzik Festivalidir. Bu etkinlikte de milli müzikler, folklor ve tiyatro etkinliklerine yer verilmektedir.
Azerbaycan’da resmi olarak tatil kabul edilen günleri bilmek ziyaret tarihlerinizi belirlemenize yardımcı olabilir. 1 Ocak-Yeni Yıl Bayramı, 8 Mart-Dünya Kadınlar Günü, 20/21 Mart-Nevruz Bayramı, 28 Mayıs-Cumhuriyet Günü, 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü, 26 Haziran-Silahlı Kuvvetleri Günü, 18 Ekim-Devlet Bağımsızlığı Günü, 9 Kasım-Devlet Bayrağı Günü, 12 Kasım-Anayasa Günü, 17 Kasım Milli Uyanış Günü, 31 Aralık-Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü. Bunları dışında Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı dini bayram olarak tatil günleridir. Ayrıca; 20 Ocak – Milli Matem Günü (Sovyet Ordusunun Azerbaycan halkına karşı yaptığı katliam,20 Ocak 1990), 26 Şubat - Hocalı Soykırımı Günü, 31 Mart - Azerbaycanlıların Soykırımı Günü de matem günleri olarak bilinmektedir. Elbette her yıl takvimsel olarak tarihlerde küçük değişikliklerle karşılaşmak da mümkün.
Azerbaycan’da Konaklama
Azerbaycan’da kalabileceğiniz yerler arasında birçok seçenek var elbette fakat sakin ya da bol aktiviteli tatil tercihinize göre konaklama planınızı yapmanız sizin için en iyisi olacaktır. Yani Azerbaycan’ı ziyaret amacınıza göre bölge ve konaklama yeri seçmeniz konfor alanınızı oluşturacaktır. En iyi tercihlerden biri olan Bakü’de binlerce konaklama tercihi bulunmaktadır. Kebele, Kuba, Gence, Şeki, Gobustan, Naftalan, Haçmaz gibi ilgi çekici şehirlerde ve sayamadığımız birçok yerde çeşitli konaklama yerleri bulunmaktadır. Nostaljik, tarihi ya da modern mekânlarda merak uyandıran ve konfor sunan otel seçenekleri için erken rezervasyonlarla bütçenize uygun yerler bulmanız mümkün.
Türkiye’nin kardeş ülkesinde, sizi Türkiye Türkçesi’ne en yakın konuşma şekli olan Azerice ile karşılayan insanlarla iletişim kurmanız neredeyse kendinizi ülkenizde hissettirecektir. Dolayısıyla kalmak istediğiniz bölgede size yol tarif edebilecek, mekân, otel önerebilecek pek çok kişi ile karşılaşacaksınız. Ayı şekilde Azerbaycan’ın özerk bölgesi olan Nahcıvan’da da konaklama yeri bulma ve iletişim konularında yabancılık çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz.
Azerbaycan Lezzetleri
Azerbaycan mutfağı, dünya üzerinde parmakla gösterilebilecek nitelikte olan zengin bir kültürdür. Bu mutfak, Orta Doğu ve Avrupa mutfaklarıyla yoğrulan tariflerle oluşmuştur keza Azerbaycan mutfağının onlara katkısı da çoktur. Kafkas, Türk, İran, Arap, Çin ve Hint mutfaklarının harmanlanması ve bu mutfakların İpek yolu vasıtasıyla etkileşimde bulunması Azeri lezzetlerinin şekillenmesinde oldukça fazla rol oynamıştır.
Azeri mutfağının dikkat çekici özelliklerden biri, aynı türe ait yiyeceklerin oldukça fazla çeşidiyle karşılaşıyor olmamızdır. Örneğin yüzden fazla pilav çeşidi, otuzda fazla da dolma-sarma çeşidi vardır. Aynı durumu salata, çorba, et yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri ve tatlılarda da görmemiz mümkün.
Hamur işleri olarak Düşbere (Sulu mantı-tek kaşığa en az 30 tane sığar), Hamuraşı, Kuymak, Gürze (İri mantı), Firni (Sütlaç versiyonu), Hingal, Sürhüllü, Kutab (Gözleme); salata olarak Hazar salatası, Azerbaycan salatası, Yeşillikler, Fasulye fisincan ; çorba olarak da Umaç, Piti, Köfte, Turşu sıyık, Parça – Bozbaş, Tavuk çorbası, Haş (Kelle paça), Sulu hıngel, Dovğa, Hamuraşı, Balva gibi çeşitleri sayabiliriz.
Et severler için Tike kebap, Tavuk kebabı, Amatör kebabı, Lüle kebabı, Tava kebabı, Abgust gibi yemeklerin adından bahsedebiliriz.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi pilav ve dolma çeşitleri oldukça fazladır bunlardan bazıları şunlardır: Sütlü, Meyveli, Parça döşemeli, Tavuklu, Çığırtma, Kıymalı, Ham-döşemeli, Sebze kavurmalı, Fasulyalı, Fisincan, Tahta, Ciğerli, Narlı pilav, Han pilavı, Salyangoz pilavı… Dolamalarda ise Yaprak, Kelem, Patlıcan, Evelik, Soğan, Ayva, Elma, Domates dolması gibi saymakla bitmeyecek çeşit vardır. Kete, Şekerbura, Şekerçöreği, Gence baklavası, Bakü baklavası, Şeki baklavası, Şor goğal, Kırma badam (Acıbadem), Badambura, Ceviz kebabı, Azerbaycan sucuğu ise Azerbaycan’a özgü tatlılardan bazılarıdır. Boza, kefir, şalgam suyu, ayran ve şerbet Azerbaycan içecekleri arasında yer alır.
Azerbaycan’da Ulaşım
Azerbaycan ulaşım konusunda otobüs, tren, dolmuş, taksi gibi birçok seçeneği olan bir ülkedir. Taksiler Türkiye’de olduğu gibi belli bir sistemle çalışmamaktadır. Yani taksimetre kullanılmamaktadır. Bu durumda pazarlık yapmadan taksiye binmemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Daha düşük ücretlerde ulaşım sağlayabilmek için minibüs kullanılabilir.
Türkiye’den Azerbaycan’a ulaşım konusuna değinmek gerekirse, iki ülke arasındaki sıcak bağın mesafeleri kısalttığını da söyleyebiliriz. Yani uçak, tren, otobüs gibi seçeneklerle Azerbaycan’a ulaşım rahatlıkla sağlanabilmektedir. Bakü Havalimanı, Azerbaycan’ın dünyaya açılan kalbidir diyebiliriz. Fakat hava yolu, kara yoluna göre daha maliyetli bir seçim olduğundan genelde kara yolu tercih edilmektedir.
Otobüs ve Minibüsle Ulaşım
Yurtiçinde hemen her yerde otobüs ve minibüs durağı bulabilirsiniz. Gitmek istediğiniz yere çok kolay ulaşabileceğiniz şekilde güzergâh seçenekleri oluşturulmuştur. Türkiye’de alışık olduğumuz gibi kartlı sistem Azerbaycan’da da vardır. Bindiğiniz araçtaki görevliden de bilet alabilirsiniz.
Metro ile Ulaşım
Bakü’de yer alan yeraltı treni, oldukça ucuz ulaşım araçlarından biridir. Rahatlıkla anlaşılabilir tabelalar ve güzergâhlarla yolculara konforlu ve hızlı bir ulaşım alternatifi olmaktadır. Bakü metrosuna ait 26 istasyon bulunmaktadır; bunlardan Bakmil metro istasyonu dışındaki bütün istasyonlar yer altındadır. Çoğu istasyonun engelli erişimi vardır.
Azerbaycan’a En Uygun Uçak Bileti Ne zaman Alınır?
Azerbaycan’ın hava şartları, festivalleri, bayramları ve diğer özelliklerini düşündüğümüzde gitmek istediğimiz tarihi önceden belirleyebiliriz. Kış ayları karlı ve soğuk, yaz ise çok sıcak geçmektedir. Yılın her mevsiminde rüzgâr görebileceğimiz Bakü, Rüzgârlar Şehri olarak anılmaktadır. Bu nedenle Azerbaycan’ı bahar aylarında ziyaret etmek en makul karar olacaktır. Sonbaharda da eylül ve ekim ayları gezmeye uygun olacaktır.
Uygun fiyatlı bilet almak isteyenlere gidilmesi planlanan tarihten birkaç ay önce Hepsiburada Seyahat üzerinden rezervasyon yaptırmalarını tavsiye edebiliriz. Bu şekilde kendinize ekonomik bilet alma imkânı yaratmış olacaksınız.
Azerbaycan’da İklim
Türkiye ile aynı paraleller üzerinde bulunan Azerbaycan da tıpkı bizdeki gibi dört mevsimi yaşamaktadır. Kışları soğuk, karlı; yazın ise sıcak olduğundan yine Türkiye’deki gibi kış geldiğinde kayak merkezlerine, yazın ise deniz kıyılarına rağbet artmaktadır.
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.