Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
24 Eyl 2023
24 Eyl 2023
25 Eyl 2023
25 Eyl 2023
26 Eyl 2023
26 Eyl 2023
27 Eyl 2023
27 Eyl 2023
29 Eyl 2023
29 Eyl 2023
Batman İstanbul Uçak Bileti
İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler
İstanbul ismini, Yunancadaki Eis ten polin sözünden almaktadır. Bu ifade şehre doğru anlamında kullanılmış bir tabirdir ve antik dönemlerde İstanbul'a giden yolu ifade edebilmek için söylenmiştir. Zamanla İstanbul şeklini almıştır.
Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayıran, Marmara Denizi ve Karadeniz’i bağlayan İstanbul, Türkiye’nin tarihi, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehirlerinden biridir. Adeta Türkiye’nin kültür başkenti olan bu şehirde 13’ü devlet üniversitesi, 44’ü vakıf üniversitesi olmak üzere57 üniversite bulunmaktadır. İstanbul’u önemli kılan bir başka özelliği ise İstanbul Boğazı’nın varlığı nedeniyle jeopolitik açıdan hassas bir yerde bulunmasıdır. İçinden deniz geçen tek şehir olan İstanbul, tarih boyunca kuşatma altında kalmış, bütün dünyanın bugün dahi ilgiyle istediği bir şehirdir.
Uğruna yüzyıllardır savaşılan bu topraklar, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarında yükselişini devam ettirmektedir. İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık ili olmasının yanında 15 milyonu aşkın nüfusu ile en çok göç alan metropollerin de başında gelir. Otuz dokuz ilçesi bulunan bu dev şehrin Avrupa kıtasında ve Asya kıtasında olmak üzere iki bölümü vardır. Asya kıtasındaki bölümüne Anadolu-Asya Yakası, Avrupa kıtasındaki bölümüne de Avrupa-Rumeli Yakası denmektedir.
İstanbul, hava yolu bakımından dünyanın ulaşım merkezi konumunda olan şehirlerden biridir. Özellikle transit yolcular için önemli bir aktarma noktasıdır.
İstanbul’da Gezilmesi Gereken Yerler
Başlı başına bir kültür başkenti olan İstanbul, gezginler için seçenekleri bitmeyen ve her dinden, her ırktan insanı adeta kendine mıknatıs gibi çeken bir şehirdir. Herkesin kendinden bir parça bulabileceği bu muhteşem şehrin birçok tarihi binası, müzesi, eğlence yeri vardır. İstanbul’un özellikle Avrupa yakasında bulunan eski İstanbul özelliği taşıyan, yerleşim yeri Osmanlı Dönemi’nden kalma tarihi binaları ile dikkat çekerken modern yüzüyle de göz kamaştıran bir yapıya sahiptir.
İstanbul’un Kadıköy, Karaköy, Taksim, Beşiktaş, Sultanahmet, Fatih, Kuzguncuk, Balat gibi saymakla bitmeyecek birçok semti, kendi başına gezilmesi gereken, semt olarak ünlenmiştir. Bunların yanında bahsetmeden geçemeyeceğimiz pek çok adaya sahip olan İstanbul’da; Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak da bilinen Adalar ilçesi ve Vordonos Adası’nın oluşturduğu ada takımı bulunmaktadır. Adalar ilçesi; Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası’ndan oluşmaktadır. Bunlardan sadece Kınalıada, Heybeliada, Burgazada ve Büyükada’da yerleşim bulunmaktadır ve bu adalarda turistlerin ilgisini çekebilecek pek çok tarihi bina mevcuttur.
İstanbul tarihi dokusuyla adeta gezginlerin aklını başından alabilecek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle görülmesi gereken yerler konusunda oldukça kalabalık bir listesi olduğu söylenebilir. Öyle ki hepsini gezmek isterseniz en başlıca olan yerlerini bile ancak birkaç günde hızlıca gezebilirsiniz. Bu tarihi mekanların en önemlilerinden bahsetmek gerekirse 7. yüzyıldan başlayarak inşa edilen ve İstanbul’un etrafını çevreleyen İstanbul Surları’nı listenin başına sabitleyebiliriz. Bu surların uzunluğu; Haliç surları 5.5 km, kara 6,5 km, Marmara Surları 9 km olmak üzere toplam 22 km’dir.
Bir diğer önemli mekan ise Dolmabahçe Sarayı’dır. 17. yüzyılda denizin doldurulmasıyla inşa edilen bu ihtişamlı yapı, Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar korunmuştur.
Diğerlerine göre daha küçük bir saray olan Beylerbeyi Sarayı, Sultan Abdülaziz tarafından 1861-1865 tarihlerinde inşa edilmiştir. Bu sarayda Avrupa mimarisinin esintileri görülse de Osmanlı’ya ait zarif işlemeleri rahatlıkla fark edebilirsiniz.
Başka bir şaheser olan Topkapı Sarayı, günümüze gelebilmiş sarayların en eskisi ve genişi olarak karşımıza çıkmaktadır. 700.000 m2 özel arazisi olan bu saray adeta küçük bir şehri andırmaktadır. Büyük bir yapı olmasının dışında içinde padişahlara ait eşyaların sergilenmesi ile de önem taşımaktadır. Ayrıca Yavuz Sultan Selim döneminde Kahire'den getirilen Hz. Muhammed'in hırkası, dişi, ayak izi, kılıcı; Topkapı Hançeri bir de dünyaca meşhur Kaşıkçı Elması’nın burada sergilenmesi Topkapı Sarayı’nı gezilmesi gereken müzeler arasında başa almaktadır.
Beşiktaş’ta yer alan Yıldız Sarayı, Sultan III. Selim tarafından annesi Mihrişah Sultan adına inşa ettirilmiştir. Daha sonra II. Abdülhamit zamanında Osmanlı İmparatorluğu’nun ana sarayı olarak kullanılmıştır.
Boğaziçi’nin diğer sarayları gibi ihtişamlı ve dikkat çekici olan bir başka saray ise Çırağan Sarayı’dır. Bu saray Beşiktaş- Ortaköy konumlarında yer almaktadır. Lale Devri’nde bu sarayın yerinde başka bir saray bulunmaktayken zamanla eklemeler yapılmış ve 1871 yılında, Abdülaziz döneminde yaklaşık dört milyon altın, sarayın süslemesinde kullanılaraksaray son halini almıştır.
Gelelim Kız Kulesi ve Galata Kulesi’ne… 528 yılında inşa edilen Beyoğlu’nun Galata semtinde bulunan Galata Kulesi, Bizans imparatoru Anastasius tarafından yaptırılmıştır. Zaman içinde birçok savaş geçirmiş ve zarar görmüş olan bu yapı, 2013’te UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine alınmıştır. Kule’den dilerseniz İstanbul’u panoromik olarak izleyebilirsiniz. Kız Kulesi ise İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında Üsküdar ilçesinin sahil şeridinden görülebilen küçük adacık üzerine inşa edilmiş yapıdır. Hakkında birçok farklı rivayet anlatılan ve Bizans döneminden kalan tek eser olanKız Kulesi,artık Üsküdar'ın sembolü durumundadır.
Daha pek çok tarihi binaya ev sahipliği yapan İstanbul’da görülmesi gereken yerler arasında camilerden bahsetmeden geçemeyiz. Bunların arasında en önemli ve günümüzde popüler olanlarından bazıları şunlardır:
325 yılında kilise olarak yaptırılan, bugün ise cami olarak kullanılan,dünyanın sekizinci harikası olarak gösterilen Ayasofya;
17.yy da Sultan I. Ahmet tarafından yaptırılan Sultanahmet Cami; Kanuni Sultan Süleyman için Mimar Sinan tarafından 1550-1557 yılları arasında yapılan Süleymaniye Cami;
Önce Fatih Sultan Mehmet’in isteğiyle 1458’de yaptırılan, sonra yıkıldığı için Sultan III. Selim devrinde tekrar inşa edilen Eyüp Sultan Cami;
1505 yılında Sultan II. Beyazıt tarafından yaptırılan Beyazıt Cami;
1557 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan Sokullu Mehmet Paşa Cami;
1463 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Fatih Cami ve Külliyesi;
Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mehmet’in anısına 1544-1548 yılları arasında yaptırdığı Şehzade Cami ve ismini sayamadığımız birçok cami, İstanbul’un dört bir yanında ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
İstanbul’da Gece Hayatı
Avrupa yakasında eğlenilecek, ilgi çekici yerler arasında Beyoğlu ve Beşiktaş ilçesi önerilebilir. Beyoğlu’nda Taksim, Tünel ve Galata; Beşiktaş ilçesinde ise Ortaköy, Bebek, Nişantaşı, Şişli ve Etiler İstanbul’un gece hayatının en canlı olduğu semtlerdir. Anadolu yakasında ise; Kadıköy ilçesi eğlence mekanlarının en popüler olduğu bir ilçedir.
Canlı müzik yapan meyhane, taverna kafe veya bar tercih edenler için 24 saat hizmet veren mekanlar Taksim’de bulunan İstiklal Caddesi’nde bolca yer almaktadır. Genelde tercih edilen meyhane ve tavernalar Etiler’de bulunurken denize kıyısı olan bar ve restoranlar Ortaköy-Bebek arasında misafirlerini ağırlamaktadır.
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Aksaray-Beyazıt bölgelerinin yanı sıra geleneksel meyhane ve tavernalar için en popüler mekanlar; Sulukule, Kumkapı, İstiklal Caddesi ve Kadıköy içerisinde yer almaktadır.
Tüm bunların yanında farklı bir şeyler arayanlar için de seçenekler mevcuttur. Örneğin, sıcak ortamları ile dikkat çeken şarap evlerinden genelde en kalitelileri Avrupa Yakasında, İstiklal Caddesi civarında bulunmaktadır.
İstanbul’un Tarihi
1517’de Hilafetin Osmanlı İmparatorluğu’na geçmesinden, 1924’te hilafetin kaldırılmasına kadar İslam medeniyetinin merkezi olan İstanbul; dünyanın en eski şehirlerinden biridir. Yeditepe olarak da anılan bu muazzam şehir tarih boyunca sırasıyla Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu,kısa da olsa Latin İmparatorluğu, tekrar Bizans İmparatorluğu, 1453-1922 yılları arasında da Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış; fetheden her devletin göz bebeği olmuştur.Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti başkentinin 13 Ekim 1923’te Ankara’ya taşınmasıyla İstanbul ilk kez başkent olma özelliğini kaybetse de kültür,turizm, eğitim, ticaret, sanayi ve sanat gibi hemen her alanda merkezi olma özelliğini korumuştur.
Bazı arkeolojik çalışmalar sonucunda İstanbul’un tarihi ile ilgili yeni bilgilere ulaşılmıştır. Bu bilgilere göre İstanbul’da yaşadığı düşünülen ilkel insanların kullandığı aletler ve bıraktıkları izler, İstanbul’un 400.000 yıl öncesine dair geçmişinden bilgiler vermektedir. Anadolu Yakası’nda bulunan Yarımburgaz Mağarası’nda yapılan bu araştırmalar; İstanbul’un ilk yerleşik insan topluluğunun MÖ 5500’lerde tarım ve hayvancılıkla ilgilendiğini göstermektedir. İstanbul’da kent olarak ilk yerleşim yerleri ise Avrupa Yakası’nda Byzantion, Anadolu Yakası’nda Kalkedon olarak kayıtlarda geçmektedir.
İstanbul’da Kültürel Etkinlikler
Yaklaşık 16 milyon nüfusa sahip olan İstanbul, kültür ve sanat etkinlikleri konusunda adeta Türkiye’nin başkenti gibidir. Birçok üniversitenin bulunması ve ticaret, sanayi gibi alanlarda ön planda olması bu şehrin nüfus hareketliliğini artırırken sanatsal ya da kültürel aktiviteleri de beraberinde getirmektedir. Film, müzik festivalleri; tiyatro, opera, bale; konserler; resim-fotoğraf sergileri; müzikaller; sportif faaliyetler; dans etkinlikleri; kitap fuarları… Aklınıza gelebilecek her türlü kültür etkileşimini bu renkli şehirde bulabilirsiniz. Tüm bunların yanında birçok müzeye ev sahipliği yapan İstanbul’da araştırmacılar, öğrenciler ve meraklıları için halka açık kütüphaneler de oldukça popülerdir.
Bu görkemli şehir, geleneksel olarak birçok festivale ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:
One – Love Festivali: Bu festival, Türkiye’den ve pek çok ülkeden katılan müzisyenlerin sahne aldığı, 2004 yılından beri her yıl düzenlenen bir festivaldir ve her yıl İstanbul’un farklı mekanlarında gerçekleşir.
İstanbul Bienali: Birçok sanatsever tarafından heyecanla beklenen İstanbul Bienali, iki yılda bir İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) tarafından düzenlenir ve her defasında farklı bir konsept ile hazırlanır.
Uluslararası İstanbul Opera Festivali: Türkiye’nin en başarılı oyuncularının sahne aldığı ve bale- opera performanslarının sahnelendiği bu etkileyici festival; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü öncülüğünde, tiyatro Sahnelerinde gerçekleştirilmektedir.
Chill-Out Festival: Türkiye’nin başka bölgelerinde de düzenlenen Chill-Out Festival, seçkin müzisyenlerin sahne alması ile dikkatleri üstüne çeker ve bunun yanında DJ performansları da festivalde yer alır.
İstanbul Müzik Festivali: İstanbul’un farklı bölgelerindeki tarihimekanlarda gerçekleştirilen İstanbul Müzik Festivali, alanında çok başarılı müzisyenlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu festival, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 1972 yılından bu yana düzenlenmektedir ve her sene başka bir konsept ile dinleyicilere hitap eder.
İstanbul Sahaf Festivali: Sahaf geleneğini sürdürmeyi hedefleyen bu festivalde, kitapseverlere birçok tarihi kitap, afiş, plak gibi eser sunulmaktadır. 2006 yılından bu yana Beyoğlu Taksim meydanında düzenlenen İstanbul Sahaf Festivali’nde Türkiye’nin hemen her yerinden katılan sahaflar aracılığı ile elliye yakın stand kurulmaktadır.
İstanbul Film Festivali: Sinemaseverlerin ilgiyle beklediği İstanbul Film festivali, 1982’den bu yana düzenlenmektedir ve pek çok filmi izleyicileri ile tanıştırmaktadır. Ayrıca bu festivalde uluslararası ve ulusal olarak iki ayrı yarışma da düzenlenmektedir. Bunun yanında kısa metrajlı filmler sergilendiği gibi yönetmen ve oyuncularla da söyleşiler gerçekleştirilmektedir. İstanbul Caz Festivali: Dünyaca ünlü müzisyenlerin katıldığı bu muhteşem festival,1994 yılından bu yana her yıl temmuz ayının ilk yarısındaİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenir ve müzisyenler her yıl İstanbul’un farklı mekanlarında dinleyicileriyle buluşur.
İstanbul’da Konaklama
İstanbul, dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan ve oldukça fazla yerli-yabancı turist ağırlayan bir şehirdir. Dolayısıyla gezginlere pek çok konaklama imkanı sunmaktadır. Özellikle İstanbul’u ilk kez gezecekler için merkezi sayılabilecek birçok ilçe veya semt mevcuttur. Bol aktiviteli, deniz manzaralı, tarihi dokulu ya da daha sakin mekan gruplandırması yapılabilir. Kendi ilginize veya ziyaret amacınıza göre birçok seçeneği değerlendirebilir, tercihlerinizi ona göre yapabilirsiniz. Popülerliğine göre bazı örnekler vermek gerekirse özellikle bol etkinliğe sahip ve merkezi olma yönünden tercih edilebilecek Beşiktaş, Ortaköy, Taksim, Karaköy, Eminönü ve Sirkeci, Sultanahmet, Kadıköy, Üsküdar gibi semtler konaklama için çok fazla seçeneği olan semtlerdir.Örneğin bu saydıklarımız arasından; Boğaz manzarası isteyenler için Ortaköy muhteşem bir seçim olacaktır. Gece hayatına yakın olmak isteyenler için Cihangir tercih edilebilir. Kültürel doku meraklıları için Galata, uygun fiyatlı konaklama isteyenler için ise Taksim önerilebilir.
İstanbul’un Lezzetleri
İstanbul mutfak kültürü oldukça geniş olmakla beraber Osmanlı mutfağından fazlaca izler taşımaktadır. İstanbul’da et, sebze, hamur işi, tatlı çorba gibi hemen her yiyecek grubundan ve içeceklerden sizi mutlaka memnun edecek bir alternatif bulabilirsiniz.
Türk kültürünün vazgeçilmezi ayran, turşu suyu, şalgam suyu, salep şerbet, boza gibi içecek çeşitleri de İstanbul’da yemeklerinize eşlik edecektir.
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul, pek çok yemeği menüsüne eklemiş elbette fakat İstanbul’u İstanbul yapan başka bir yönünden bahsetmeden geçmemeliyiz; sokak lezzetleri. Midye dolma, nohut-pilav, kumpir, simit, boza, kestane, halka tatlısı, ıslak hamburger, turşu suyu, kokoreç, közde ya da haşlanmış mısır, köfte ekmek gibi sokak lezzeti çeşitlerini saymak mümkün.
İstanbul’da Ulaşım
Nüfus bakımından çok kalabalık ve hareketli olan İstanbul'da çok fazla özel ve kamusal ulaşım olanakları bulunmaktadır. Metro, otobüs, tramvay, vapur, taksi ve dolmuş/minibüs seçeneklerinin yanında uzak mesafeler için tren de kullanılabilmektedir.
İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine gidebilmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen belediye otobüslerinin yanı sıra HAVAİST otobüslerinin seferlerini de kullanmanız mümkün. Birçok metropolde olduğu gibi İstanbul’da da taksi kullanımı oldukça fazladır. Bunların dışında özel transfer araçları da kullanılabilinir. Daha kişisel bir ulaşım tercih edenler için de araç kiralayabilecekleri pek çok firma bulunmaktadır. Sadece şehir merkezine değil, İstanbul’un farklı bölgelerine de bu sayılan alternatiflerle ulaşım sağlanmaktadır.
Batman Havalimanı Ulaşımı
1998 yılında hizmete başlayan Batman Havalimanı,şehir merkezine 7 km uzaklıkta konumlanmaktadır.Batman Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşım sağlamak isteyenler için resmi taksiler ya da Batman Belediyesi tarafından sağlanan belediye otobüsleri önerilebilir. Taksi kullanmak isteyenler için bahsettiğimiz bu 7 kilometrelik mesafe, 15 dakika sürmektedir.
Batman-İstanbul arası uçuş kaç saat?
Batman’dan İstanbul’a uçak yolu ile ulaşım sağlamak isteyenler, ortalama 2 saat havada kalacaktır. Karayoluna göre zamandan tasarruf ettiren bir ulaşım şekli olan havayolu, Batman- İstanbul arası uzaklık düşünüldüğünde bu güzergâhta yolculuk etmek isteyenler için tercih sebebi olmaktadır.
Batman-İstanbul arası kaç km?
Batman ve İstanbul arası karayolu ile hesaplandığında 1544 km’dir.
Batman’dan İstanbul’a en uygun uçak bileti ne zaman alınır?
Birkaç hafta ya da bir-iki ay öncesinden bilet satın alma şansınız olursa ciddi ölçüde indirimlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca birçok şehirden farklı olarak pazar günleri için alacağınız uçak bileti de diğer günlere nazaran daha uygun fiyatlı olmaktadır.
20 Eylül 2023
21 °C
21 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 25 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
1 sa
İstanbul
Frankfurt
2 sa 55 dk
İstanbul
Köln
3 sa
İstanbul
Aşkabat
3 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.