Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
06 Eki 2023
06 Eki 2023
07 Eki 2023
07 Eki 2023
08 Eki 2023
08 Eki 2023
09 Eki 2023
09 Eki 2023
10 Eki 2023
10 Eki 2023
Bodrum Adana Uçak Bileti
Adana Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Adana Türkiye’de Seyhan Nehri’nin kıyısında yer alır. Toros Dağları’nın hemen güneyindedir. Nüfus açısından bakıldığında Adana Türkiye’nin en kalabalık 6. ilidir. Toplam 15 ilçesi bulunan şehir ticaret ve kültür merkezi olarak ön plana çıkar.
Adana’nın Tarihi
Adana Türkiye’nin hem tarım hem kültür hem de ticaret merkezlerinden birisidir. Çukurova olarak adlandırılan bölgenin merkezinde yer alır. Şehrin tarihi yaklaşık 3.000 yıl öncesine dayanır. Tarihte Adana’da ilk yönetimi kuranların Hititler olduğu bilinir. Hitit imparatorluğunun çökmesi ile bölgede Persler, Asurlular, Selevkoslar ve Romalılar sıra ile hakimiyet kurmuşlardır. Antik açıdan derin bir geçmişe sahip olan Adana Cumhuriyet döneminde de birçok savaşa konu olmuştur. Yapılan araştırmalar Adana’nın Yontma Taş devri itibari ile yerleşim yeri olmaya başladığı sonucunu ortaya koymuştur.
Adana’da Gezip Görülecek Yerler
Adana Türkiye’de turizm açısından en zengin yerler arasındadır. Tarihi binlerce yıl önceye dayanır ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkar. Adana’ya ziyarete elen turistler burada çok farklı şekillerde tatil yapabilir. Adana dendiğinde akla ilk gelen şeylerden birisi şehrin ünlü yaylalarıdır. Akdeniz’in incisi Adana’da mutlaka gezip görülecek yerler şöyledir;
Kapıkaya Kanyonu
Kapıkaya Kanyonu Karaisalı ilçesinde bulunur ve doğal bir alan olması özelliği ile ön plana çıkar. Konum olarak Seyhan Nehri’nin kollarından birisi olan Çatık Deresi üzerinde yer alır. Kanyonun toplam uzunluğu 20 kilometredir. İçerisinde bir de yürüyüş yolu bulunur. Turistlerin ilgi ile geldikleri ve gezdikleri yerler arasındadır.
Adana Arkeoloji Müzesi
1924 yılında hizmete alınan Adana Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyet tarihide yapılan ilk müzeler arasında yer almaktadır. Açılışı Atatürk’ün talimatları ile gerçekleştirilen müze, 1950 yılında Etnografya Müzesi olarak da kullanılmıştır. 1972 yılında bugünkü bulunduğu yere taşınan müze, Hitit dönemine ait önemli eşya ve objeler barındırır.
Adana Ulu Camii
Adana’da Osmanlı dönemine ait en önemli yapılardan bir tanesi Ulu Cami’dir. Yapımı 16.yüzyıla dayanır. Yapımı toplamda 32 yıl sürmüştür ve 1541 yılında hizmete açılmıştır. Caminin iç ve dış mimarisinde hem Selçuklu hem de Osmanlı’ya ait izler bulunur.
Yumurtalık Plajı
Yumurtalık Plajı şehir merkezine 80 kilometre uzaklıktadır. Merkezde olması nedeni ile tercih edilen plaj Akdeniz’e sıfır olması ile öne çıkar. Sadece yerli ve yabancı turistlerin değil, şehir yerlilerinin de sık geldikleri yerlerden birisidir. Özellikle yaz aylarında şehir geneli çok sıcak olduğu için yerli halk plajlara akın eder.
Plaj içerisinde belediyeye ait plaj, şezlong ve duş bulunur. Düşük miktarlarda ücretler karşılığında plajda bulunan bu hizmetlerden yararlanılabilir. Yumurtalık Plajı toplamda 50 metre uzunluğa sahiptir. Mavi bayraklı bir plaj olması nedeni ile ilgi çeker.
Bebekli Kilise
Adana’da dini inanç turizmini yansıtan en önemli yapılardan bir tanesi Bebekli Kilise’dir. Konum olarak Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunur. Kilisenin önünde 2,5 metre yükseklikte bir heykel yer alır. Bu heykel Meryem ana heykeli ile çok benzetildiği için kiliseye Bebekli kilise adı verilmiştir. Adana tatilinde ve gezisinde görülmesi gereken yerlerden bir tanesi bu kilisedir.
Anavarza Antik Kenti
Anavarza Antik Kenti, tarihi Kilikya Krallığı’nın merkezi olarak bilinir. Ceyhan ve kozan ilçelerinin ortasında yer alır. Kentin etrafı ziyaretçilerin rahat zaman geçirebilecekleri mesire alanı ile kaplıdır. Antik kent ile bilinen bilgiler Roma Dönemi’ne aittir. Günümüzde hala ayakta duran bu yapı geçmişte Ermeniler, Sasaniler, Osmanlı ve Selçuklular tarafından kullanılmıştır.
Seyhan Barajı Gölü
Adana’da mutlaka görülmesi gereken Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri üzerine inşa edilmiştir. 1956 yılında hizmete açılan baraj, toplam 3 yılda inşa edilmiştir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıktadır. Günümüzde turizm faaliyetleri için kullanılır.
Yılan Kale
Yılan Kale, Ceyhan merkeze 13 kilometre uzaklıktadır. Kale, zamanında kervanları yönetebilmek ve kontrol edebilmek amacı ile yaptırılmıştır. Bölge halkı buraya Şahmeran Kalesi ismini vermiştir.
Adana’da Kültürel Etkinlikler
Adana Türkiye’de festivalleri ile ünlü bir kenttir. Özellikle yaz mevsiminde şehrin kültür ve sanat festival takvimi her gün doludur. Şehir yerli halkının da yüksek rağbet gösterdiği bu festivaller yüksek sayıda katılımlar ile gerçekleştirilir. Yaz mevsiminde şehre gelen turistler ile etkinliklere katılım sayısı daha da artmaktadır.
Adana’da Konaklama
Adana Türkiye’nin dört mevsim ziyarete açık olan şehirlerinden bir tanesidir. Bu nedenle kent genelinde her mevsim için birbirinden kaliteli konaklama seçenekleri yer alır. Bahar ve yaz aylarında muhteşem bir güzelliğe bürünen kent kış mevsiminde de kartpostalı andıran manzarası ile hayranlık uyandırır. Şehir sadece tatilciler tarafından değil, hafta sonunda dinlenmek isteyenler tarafından da ziyaret edilir.
Adana’da tatilinizi güzel geçirebilmeniz için hizmet veren birçok farklı konaklama tesisi vardır. Büyük çoğunluğu şehir merkezinde bulunan konaklama yerleri ulaşım açısından büyük bir avantaj sağlar. Konaklamak için 5 yıldızlı otelleri tercih etmek isteyenler merkezde yer alan bu adresler arasından tercih yapabilir. Daha farklı bir konaklama düşünenler için şehirde bulunan diğer konaklama alternatiflerini değerlendirebilir.
Adana’nın Meşhur Yemekleri
Türkiye’de mutfağı ile ön plana çıkan şehirlerden birisi Adana’dır. Türkiye genelinde yöresel mutfak lezzetlerinin çoğunluğu Adana’dan çıkar. Şehir genelinde kebaplar ön plana çıksa da diğer lezzetler de oldukça meşhurdur. Adana’ya gittiğinizde bu coğrafyaya özgü yiyebileceğiniz en meşhur yemekler şu şekildedir;
Adana Kebap
Adana dendiğinde akla ilk gelen lezzet kebaptır. Türkiye’de kebabın en şahane hazırlanıp sunulduğu kentlerden birisi Adana’dır. Buraya geldiğinizde kebabın her türlüsünü en enfes hali ile tüketebilirsiniz. Adana kebap sadece Adana’da değil; Türkiye’nin her yerinde yenebilir. Ancak en has lezzet Adana’da sunulan kebaplarda vardır. Bu nedenle Adana’ya geldiğinizde kebap yemeden gitmemelisiniz.
Adana kebap kuzu kıyma, kıyma ve baharatların birleşimi ile yapılır. Yöresel salçalar ile lezzetlendirilir ve odun ateşinde pişirilerek servis edilir. Adana’da kebap sadece lokantalarda değil, evlerde de sık tüketilir.
Ciğer
Ciğer tüketmeyi sevenler Adana’da birçok farklı hali ile ciğer tüketebilir. Marka haline gelen bu lezzet kahvaltıda bile servis edilir. Adana usulü hazırlanarak sunulan ciğer, turistlerin en fazla ilgisini çeken tatlar arasında yer alır. Alışılmışın dışına çıkmayı seviyorsanız ciğeri kahvaltı menülerinde de tercih edebilirsiniz.
Şırdan Dolması
Adana dendiğinde akla ilk gelen lezzetlerden birisi şırdan dolmasıdır. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu özel yemek, kuzu şırdan kullanılarak yapılır. Bir tür dolma şeklinde doldurularak akşam yemeklerinde servis edilir.
Şırdan dolması görüntü açısından oldukça farklıdır. Diğer yöresel lezzetlerden tat olarak bir adım öne çıkar. Üzerine çeşitli baharatlar atılarak yenen bu özel lezzet Adana halkı tarafından da oldukça sevilir. Öyle ki şehir genelinde halkın talebi bile zor karşılanmaktadır.
Kırkkat
Adana’nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Kırkkat, bağırsak dolması olarak tanımlanır Şırdan dolması ile benzer bir görünüme sahiptir. Bir kere yiyenin tekrar tekrar yemek isteyeceği bu lezzet birçok restoranda günlük menüler arasında yer alır. Kırkkat kuzu midesinin bölümlerinden birisi olarak bilinir. Şırdan gibi hazırlanır ve mumbar eşliğinde servise sunulur.
Analı Kızlı
Analıkızlı Adana’nın en sevilen bir diğer yemeğidir. Çorba tadında hazırlanan bu yemek ana yemekler arasında servis edilir. Çorbaya analıkızlı denmesinin adı içerisinde büyüklü küçüklü köftelerin yer almasıdır. Köfte dananın yağsız kıyması kullanılarak hazırlanır.
Adana’da bütün yemekler neredeyse et ve kıyma kullanılarak yapılır. Et tüketmeyi sevmeyenler analı kızlı çorbası ile aradığı lezzeti bulabilir. Analı kızlı çorbasını lezzetlendiren temel ürünler baharatlardır. Analı kızlı Adana’da restoranlarda her saat bulunan bir lezzettir.
Kibbe (Çiğ Köfte)
Ülkemize yöresel yemekler arasında yer alan içli köfte aslında Lübnan mutfağına aittir. Bu tat Adana’da tadacağınız en farklı lezzetler arasında yer alır. Adana usulü içli köfteyi Adana genelinde her restoranda en taze haliyle tadabilirsiniz. İçli köfte kuzu kıyma ve diğer harç malzemeleri kullanılarak hazırlanır.
Fellah Köftesi
Fellah köftesini temel malzemesi bulgurdur. Adana’da yöresel lezzet olarak öne çıkmasının nedeni ise içerisinde bulunan biber salçası ve sarımsaklardır. Bu yemeği yiyebilmeniz için Adana’ya gitmeniz gerekir. Bulgur ile hazırlanan lezzetler arasında Fellah köftesi bir adım öne çıkar.
Lahmacun
Ülkemizin her yerinde yapılan lahmacun Adana’da çok farklı şekilde hazırlanır ve özel olarak servis edilir. Güneydoğu kültürüne ait olan bu lezzet Adana’da en güzel şekilde yenebilecek en güzel lezzetler arasında yer alabilir. Lahmacunun Adana’ya özgü olmasının temel nedeni kıymasının kuzudan kullanılmasıdır. Baharatlar ile lahmacun bambaşka bir tat halini alır.
Deniz Mahsulleri
Adana deniz mahsulleri açısından en zengin şehirlerden birisidir. Şehir genelinde sayısız restoranda deniz mahsullerinden oluşan menüler ile karşılaşabilirsiniz. Farklı lezzetleri denemek isterseniz mutlaka herhangi bir deniz mahsullü menüyü denemelisiniz. İsterseniz şehirde balıkçı restoranı sayısı da oldukça fazladır. Bu mekanlarda da en taze hali ile bu menüleri yiyebilirsiniz.
Su Böreği
Su böreği Türkiye’de hemen her şehirde yapılır. Her şehrin kendine göre lezzetlendirdiği su böreği Adana’da turistler tarafından çok sık tercih edilir. Burada yapılan börekler uzayan özel peynir ile yapılır. Su böreğini en güzel tüketebileceğiniz yerler kahvaltı servisi sunan mekanlardır.
Sıkma
Adana, kahvaltılıkları ile ön plana çıkmasa da aslında şehir kahvaltılık açısından da oldukça zengindir. Yöre halkı için bile kahvaltının önemi büyüktür. En çok tüketilen kahvaltılıklar arasında sıkma da yer alır. Kahvaltıda hamur işi seviyorsanız sıkmayı mutlaka denemelisiniz. Sıkma tercihe göre patatesli, peynirli ve maydanozlu olarak tercih edilebilir.
Simit
Adana simidi tava simidi olarak da bilinir. Yöre halkı simidi genelde şalgam ile birlikte tüketilir. Adana simidi sadece kafelerde değil evlerde de yöre halkı tarafından hazırlanır. Bunun yanında sokak simidi olarak da bilinen tava simidini yol kenarında herhangi bir simitçiden de satın alarak taze ve sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Mumbar
Mumbar, adını herkesin duyduğu ancak sadece Adana’ya gidenlerin tüketebileceği şehre özgü bir yemektir. Şırdan olmadığı durumlarda alternatif olarak birçok restoran menüsünde mumbar yer alır. Bir diğer deyişle şırdan alternatifi denilebilir. Şehir içerisinde birçok restoranda yiyebileceğiniz mumbarı sokak satıcılarından da alarak taze ve sıcak şekilde yiyebilirsiniz.
Kaz Başı
Sağlıklı yemek yemeyi sevenlerin Adana’da tercih etmesi gereken lezzetlerden birisi Kaz başıdır. Ağır ve yağlı yemeklere nazaran daha sağlıklı olan kaz başı kaz eti kullanılarak yapılır. Besleyici değeri son derece yüksek olan bu lezzet aspavacı ve kebapçılarda en güzel hali ile yenilebilir.
Sarımsaklı Fıstık Köfte
Adana’da ana yemek olarak sunulan tatlar arasında sarımsaklı fıstık köfte de yer alır. Bunun yanında bu lezzet çay yanı ikramlık olarak da tüketilebilir. İçerisinde bulunan bol miktarda nane ile farklı bir lezzet fırsatı sunar. Üzerine sunum öncesinde sarımsaklı yoğurt dökülür ve afiyetle yenir.
Karın Dolması
Adana genelde ağır, yağlı ve etli yemekleri ile ön plana çıkar. Etin yoğun olarak kullanıldığı mutfakta şehrin en bilinen lezzetlerinden bir diğeri karın dolmasıdır. Şırdan ve mumbar ile aynı kategoride yer alan karın dolması, mumbarın yemek haline gelmiş halidir denilebilir.
İşkembe Dolması
İşkembe dolması Adana’da yerli halk tarafından çok fazla tüketilir. İşkembe kullanılarak hazırlanan dolmalar baharatlar eşliğinde pişirilerek servis edilir. İşkembenin defalarca yıkanmasının ardından iç ile doldurulması ile işkembe dolması hazırlanır. Adana’ya gittiğinizde mutlaka yemeniz gereken yemeklerden birisi mutlaka işkembe dolması olmalıdır.
Ekşili Topalak
Yöre halkının ekşili köfte olarak da bildiği bu yemek en fazla bilinen ve yapılan köfte yemeklerinden bir tanesidir. Bu yemeği diğerlerinden ayıran en önemli şey ağızlarda kalan ekşi tattır. Ancak ilk başta akla gelen şekilde değil, son derece damaklarda lezzet bırakacak bir şekilde ekşi eklenerek hazırlanır. Ekşili köfte hem yemek hem de çorba menülerinden sipariş verilerek afiyetle yenilebilir.
Adana’da Ulaşım
Adana’da şehir içi ulaşım genele büyükşehir belediye otobüsleri ile karşılanır. Bunun yanında özel halk otobüsleri ve taksiler de yaygın olarak kullanılır. Ziyaretçiler şehre geldikten sonra bütçesine uygun ulaşım seçeneklerini tercih ederek rahat ve konforlu bir tatil geçirebilir.
Otobüs ile Ulaşım
Adana’da istenilen her adrese gidebilmek için tercih edilebilecek bir ulaşım türü otobüslerdir. Belediye ve özel halk otobüsleri ile ücret karşılığı istenilen her yere kısa süre içerisinde gidilebilir. Otobüsler günün belirli saatlerinde hizmete açıktır. Gece saat 23.00’ten sonra otobüs seferleri azalır.
Metro ile Ulaşım
Adana’da 2010 yılı itibari ile metro ulaşımı devreye girmiştir. Şehir genelinde toplamda 14 kilometrelik metro hattı bulunur. Bu sayede ulaşımda kolaylık sağlanmıştır. Hafta içi ve hafta sonları metro istasyonlarında bekleyen yolcular şehrin birçok noktasına kısa süre içerisinde ulaşabilir.
Taksi ile Ulaşım
Türkiye’de her şehirde yayın olarak kullanılan taksi ile ulaşım seçeneği Adana’da da güvenle tercih edilebilir. Günün her saati hizmet veren taksiler ile ücret karşılığı her mesafeye konforlu koşullarda gidilebilir.
Araç Kiralama Seçenekleri
Adana’da araç kiralamak için sayısız firma bulunmaktadır. Çoğunluğu şehir merkezinde bulunan firmalar şehrin her yerine kolay ulaşabileceğiniz araç seçeneklerini size sunar. Firmalarda bulunan araç modelleri arasından dilediğinizi tercih ederek en iyi koşullarda tatilinizi geçirebilirsiniz.
Bodrum’da Havalimanına Ulaşım
Bodrum şehir merkezinden havaalanına en uygun fiyata giden ulaşım seçenekleri arasında servis araçları veya belediye otobüsleri bulunur. Hemen hemen birçok noktadan kalkan bu otobüsler ile kısa zamanda havaalanına ulaşabilirsiniz. Bunun dışında özel transfer araçları ile de hem konforlu hem de ekonomik fiyata Bodrum havaalanına ulaşabilirsiniz.
Bodrum’dan Adana Uçuş Kaç Saat Sürer?
Bodrum’dan Adana’ya uçak ile yolculuk 1 saat 20 dakika sürer.
Bodrum’dan Adana Kaç Kilometredir?
Bodrum Adana arası uçuş mesafesi 700 kilometredir.
Bodrum’dan Adana’ya En Uygun Uçak bileti Ne Zaman Alınır?
Adana yılın her mevsiminde yoğun ziyaretçi alır. Uygun iklim koşulları nedeni ile hem yaz hem de kış mevsiminde turistler Adana’ya akın eder. Dolayısı ile şehirde havayolu trafiği dört mevsim oldukça yoğundur. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uygun uçak bileti fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız indirimli bilet kampanyalarını takip edebilir ya da erken rezervasyon ile ucuz bilet temin edebilirsiniz.
04 Ekim 2023
24 °C
23 °C
Adana
İstanbul
1 sa 20 dk
Adana
İzmir
1 sa 30 dk
Adana
Antalya
1 sa 10 dk
Adana
Lefkoşa
50 dk
Adana
Ankara
1 sa
Adana
Trabzon
2 sa 15 dk
Adana
Van
2 sa 30 dk
Adana
Muğla
2 sa 25 dk
Adana
Çanakkale
2 sa 20 dk
Adana
Erzurum
2 sa 20 dk
Adana
Beyrut
1 sa 5 dk
Adana
Frankfurt
4 sa
Adana
Köln
4 sa 10 dk
Adana
Bakü
3 sa 25 dk
Adana
Münih
3 sa 45 dk
Adana
Dubai
4 sa 45 dk
Adana
Belgrad
3 sa
Adana
Viyana
3 sa 35 dk
Adana
Helsinki
5 sa 15 dk
Adana
Bangkok
10 sa 25 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.