Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Bursa Kayseri Uçak Bileti
Kayseri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kayseri şehri 6000 senelik geçmişe sahip olan ilk yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Şehrin ilk medeniyeti Hitit ataları Hattiler’dir. Kayseri şehrinin bilinen eski ismi Mazaka’dır. Mazaka, Kapadokya İmparatorluğu’nun başkenti olmuştur. M.S on yedi senesindeyse şehir Roma’nın yönetimine geçmiş ve Kayzer adını almıştır. Kayseri, sürekli akına uğrayan bir şehirdir. Bunun sebebi ise ticari yollarının konumudur. Bir dönem ise Moğolların yönetimine girmiştir. Malazgirt Zaferi sonrasında da Türklerin eline geçmiştir. Önce Danişmentlerin yönetimine girmiş ve daha sonrasında Selçuklar yönetimi ele almıştır. Selçuklu Döneminde Konya’dan sonra Kayseri ikinci başkent şehri olmuştur. Bu sebeple Kayseri’de çok fazla Selçuklu Dönemine ait eserler görmeniz mümkündür. Sıklıkla el değiştiren Kayseri şehri, 1515 senesinde Yavuz Sultan Selim’in bir seferi dönüşü sonrasında Osmanlı İmparatorluğunun topraklarına katılmıştır. Milli Mücadele esnasında Kayseri şehri işgal edilemeyen şehirlerden bir tanesidir. Bu sebeple ilk meclisin Kayseri’de kurulması düşünülmüş fakat sonrasında Ankara şehrinde kurulmasında karar kılınmıştır. Cumhuriyet kurulduktan sonra Kayseri’ye çok fazla yatırım yapılmıştır. 1926 yılında Türkiye’nin ilk uçak fabrikası burada açılmıştır. Ancak şu an da maalesef üretim yapılmamaktadır. 1950 yıllarından itibaren Kayseri şehrinde sanayileşmenin adımları atılmıştır. 1953 yıllarında Fabrika kurulmuştur. Daha sonrasında büyük küçük sanayi tesisleri kurulmuş ve o bölgede iplik, dokuma, makine üretimi, mobilyacılık yapan yerlerin sayısı da bir hayli artmıştır. Kayseri’nin nüfusu ise 1.434.357’dir.
Kayseri’de Gezilmesi Gereken Yerler
Kayseri’nin geniş caddeleri, şehirde bulunan Selçuklu eserleri, canlı sosyal hayatı, pastırmacıları ile hem midenize hem de zihninize hitap etmektedir. Kayseri bünyesinde birçok medeniyet bulundurmuştur. Geçmişten günümüze kadar ulaşan çok sayıda tarihi yapı ile karşılaşırsınız. Kayseri de gezilecek yerlerden bir tanesi Kurşunlu Cami ve Şadırvanı, Mimar Sinan’ın yaptığı eserlerinden birisi olup günümüze kadar ulaşan eseridir. Bu caminin asıl ismi Hacı Ahmet Paşa Camisidir. Fakat merkez kubbesi kurşun ile kaplı olduğu için “Kurşunlu Cami” ismi ile anılmaya başlamış daha sonrasında da ismi böyle kalmıştır. Kayseri’de gezebileceğiniz diğer bir yer ise Kayseri Saat Kulesidir. Kayseri’nin merkezi olan Cumhuriyet Meydanında bulunan bu saat kulesi, II. Abdülhamit zamanında yaptırılmıştır. Kurtuluş Savaşı dönemindeyse kulenin altındaki saat odası Rumeli Müdafaa-i Kayseri Şubesi olarak hizmet vermiştir. Kayseri de gezebileceğiniz diğer yer ise Kayseri Kalesi ve Arkeoloji Müzesi’dir. Roma İmparatorluğu zamanında yapılmış olan iç kale ve dış kale surları günümüze kadar ulaşmıştır. Kalenin iç kısmı Müze halini almıştır. Bu müzenin içerisinde Kayseri’de kurulmuş medeniyetlere ait buluntular sergilenmektedir. Kayseri’de bulunan Atatürk Evi de görülmesi gereken yerler arasındadır. Kayseri’ye geldiğiniz zaman Hunat Hatun Külliyesi, Alaca Kümbet, Meryem Ana Kilisesi, Kayseri Mahallesi, Kayseri Kapalı Çarşısı, Talas gibi yerleri de gezebilirsiniz.
Kayseri’nin Tarihi Dokuya Sahip Yerleri
Kayseri şehri altı bin sene öncesine kadar dayanan köklü bir geçmişe sahip Türkiye’nin tarihi eserleri açısından en korunmuş ve en zengin yerleşim yerlerindendir. Hunat Hatun Camii ve Külliyesi, Mahperi Hatun ve I. Alaeddin Keykubat’ın eşi tarafından yaptırılan bir külliyedir. İçerisinde kümbet, cami, medrese ve hamam gibi yerleri vardır. Hunat Hatun Rum Kralı’nın kızıdır. Alaeddin Keykubad, Alanya Kalesini 1220 yılında kuşatınca Kral Fard barış teklif etmiş ve daha sonrasında Alaeddin Keykubad’dan kızı Destina’yla evlenmesini ve ömrünün geri kalanını Kırşehir’de yaşamasına izin verilmesini istemiştir.. Alaeddin Keykubad ise teklifi kabul etmiştir. 1238 yılında inşa edilen külliye, heybetli görünümü ve taş oymalarıyla Selçuklu dönemi mimarisini anlatan en iyi örneklerdendir. 800 senelik bu bina neredeyse çürüyecekken Vakıflar Bölge Müdürlüğü tekrardan restore etmiştir. İçerisinde Türk-İslam’a ait sanatlar icra eden toplamda 22 tane atölye bulunmaktadır. Kayseri’deki bir diğer tarihi yer ise Selçuklu Uygarlığı Müzesidir. Bu müze altı yılda yarım milyondan fazla ziyaretçi ağırlamıştır. Selçuklu Uygarlığı Müzesi Selçuklu dönemindeki en önemli eserlerden birisidir. Gevher Nesibe Sultan’ın adına inşa ettirilmiştir. 1205 yılında yapımına başlanmış ve Dünya’nın ilk defa yapılan modern tıp merkezi kabul edilmiştir. Müze’nin içerisinde 600’den fazla eser bulunmaktadır. Kayseri’ye geldiğiniz zaman Alaca Kümbet, Kapuzbaşı Şelalesi, Zeynel Abidin Türbesi, Döner Kümbet, Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahane, , Mimar Sinan Evi, Kapalıçarşı ve Kazancılar Çarşısı, Milli Mücadele Müzesi, Meryem Ana Kilisesi, Ağırnas Yeraltı Şehirleri, Soğanlı Vadisi, Etnografya Müzesi ve Güpgüpoğlu Konağı gibi tarihi dokuya sahip yerleri de ziyaret edebilirsiniz.
Kayseri Kültürel Etkinlikleri
Kayseri hem tarihi açıdan hem de kültürel açıdan da hayli zengin bir şehirdir. Kayseri’ye geldiğiniz zaman neredeyse her gününüze etkinlik sığdırabilirsiniz. Kayseri’de müzeleri gezebilir, tiyatro oyunlarına katılabilir, Kitap fuarlarında gezebilir, tarihi yapıtları ve tarihi eserleri görmeye gidebilirsiniz.
Kayseri Konaklama İmkanları
Kayseri’de turizm günden güne artmaktadır. Bununla birlikte şehirde konaklama çeşitleri de önemli bir biçimde gelişmektedir. Her sene birçok kişi tarafından ilgiyi üzerine çeken Kayseri’de konaklama yerleri çoğunlukla merkezdedir. Kış turizmine bakıldığında ise Erciyes de bulunan konaklama yerleri ön plana çıkar. Kış tatili için buraya gelenlere rahat bir konaklama imkanı sunar. İş gezisi için gelen kişiler için de havalimanına daha yakın oteller son derece konforlu ve lükstür.
Kayseri’de Denenmesi Gereken Lezzetler
Kayseri’nin tarihi ve kültürü zengin olduğu gibi mutfağı da oldukça zengindir. Hatta Kayseri mutfağı o kadar zengin ki bir araştırmaya göre Kayseri denildiği zaman ilk akla gelen yemek olan Kayseri mantısının toplamda otuz altı çeşidi bulunmaktadır. Lezzeti ile nam salmış olan Kayseri pastırması da Evliya Çelebi’nin yazdığı Seyahatname’ye bile konu olmuştur. Minik minik kapatılan sulu ve salçalı Kayseri mantısı, nevzine tatlısı, kat kat dizilmiş olan ve yoğurtla yenen yağlaması, tahinli yaprak sarması, pöçü gibi lezzetler Kayseri mutfağında ün salmış olan yemekler arasındadır. Siz de Kayseri’ye geldiğiniz zaman bu lezzetli yemekleri tatmalısınız.
Kayseri Ulaşım Olanakları
Kayseri’de ulaşım daha çok otobüslerle, taksiyle, dolmuşla veya araç kiralayarak sağlanmaktadır. Şehir için de birçok noktada otobüs durakları bulunur. İstediğiniz birçok yere otobüs ile hem kolay hem de uygun fiyata ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehir içinden herhangi bir noktadan Kayseri Havalimanına otobüsle ya da taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Taksi ile Ulaşım
Kayseri şehir içinden veya havalimanı çıkış kapılarından kolayca taksi bulabilirsiniz. Taksi ile istediğiniz yere hem daha hızlı hem de daha rahat bir şekilde ulaşım sağlarsınız.
Otobüs ile Ulaşım
Kayseri havalimanının çıkış kapılarının biraz ilerisinde bulunan duraktan dolmuşa veya otobüse binerek şehir merkezine kolayca gidebilirsiniz. Bu otobüsler Kayseri’de birçok yere ulaşım sağlamaktadır.
Araç Kiralama
Kayseri’de havalimanı çıkış kapılarında araç kiralama ofisleri vardır. İsterseniz bu ofislerden bütçenize ve zevkinize uygun araç kiralayıp daha rahat gezinti yapabilirsiniz.
Bursa Havalimanına En Hızlı ve En Uygun Ulaşım
Şehir içinden Bursa havalimanına gitmek için minibüsleri tercih edebilirsiniz. Minibüs ile gitmek sizin için daha uygun olur. Ancak daha hızlı bir şekilde havalimanına gitmek isterseniz, taksileri kullanabilirsiniz.
Bursa Kayseri Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
Bursa Kayseri arası aktarmasız uçuş ortalama 1 saat 10 dakika sürmektedir. Aktarmalı uçuşlarda ise bu süre daha fazladır.
Bursa Kayseri Arası Mesafe Kaç Kilometredir?
Bursa Kayseri arası uçuş mesafesi ortalama 584 kilometredir. Bu mesafe uçak havalandıktan sonra havada geçirdiğiniz kilometredir. Aktarmalı uçuşlarda ise uçuş mesafesi artmaktadır.
Bursa Kayseri Uçak Bileti En Ucuz Ne Zaman Alınır?
Bursa ve Kayseri arası en uygun fiyatlı uçak bileti salı günü alabilirsiniz. Uçuş için sabahın erken saatlerini tercih ederseniz alırsanız bilet fiyatı size daha uyguna gelecektir.
Rota bilgisi bulunamadı
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.