Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Bursa Sivas Uçak Bileti
Sivas Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Sivas ilimiz İç Anadolu’nun doğusunda bulunur. Aynı zamanda Mezopotamya üzerinden gelen kervanların da geçtiği tarihi İpek Yolunun üzerinde bulunmasından ötürü tarihi açıdan son derece önemlidir. Sivas’ın 2016 TÜİK verilerine göre nüfusu 612 bin civarıdır. Ayrıca Sivas, Türkiye’de bulunan ve yüz ölçümü açısından da en büyük olan ikinci şehirdir.
Sivas’ın kuzeyinde Giresun, Ordu, Tokat, doğusunda Erzincan, güneyinde Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, batı da ise Yozgat bulunur. Bu illerle de komşu olan Sivas sizlere çok fazla gezi imkanı sunar. Aynı zamanda Sivas Orta Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin arasında kalan bir geçiş yolu özelliğine sahiptir. Özellikle de 1930 yılından sonra demiryolu ve karayollarının da yapılandırmasıyla birlikte Sivas konumu itibariyle ulaşım ağı üzerinde bir kavşak konumunda yer alır. Son yıllar ise hızla gelişen havayolu taşımacılığı da Sivas için önemli bir ekonomik canlılık sebebi olmuştur.
Sivas Anadolu’nun yüksek platolarına ve dağlık alanlarına kurulmuş bir şehirdir. Şehrin yükseltisi ise 1000 metrenin üzerinde yer alır. Sivas Köse Dağları, Torosların kuzeyinde bulunan Tecer Dağları, İnce bel Dağları, Yama Dağı ve Akdağlar ile çevrilir.
Sivas’ta Gezilebilecek Yerler
Sivas, Anadolu üzerindeki tarihi İpek Yolu üzerinde bulunmasından ötürü oldukça geniş tarihi özelliğine sahiptir. Bu nedenle Sivas’ta gezip görebileceğiniz birçok tarihi nokta yer alır. Şifalı suları ve kaplıcaları ile yabancı turistlerin de ilgi odağı olmayı başarmıştır.
Sivas’ta yer alan Divriği Ulu Cami, Anadolu Selçuklu Devleti’ne bağlı olan Mengücek Beyliği tarafından yaptırılmıştır. 1985 yılında ise UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınmıştır. Baş mimari Muğis oğlu olan Ahlatlı Hürrem Şah olup Camii ve Darüşşifa’nın yapımına 1228 yılında başlanmıştır. 1243 yılında ise yapı bitirilmiştir.
Dönemin Selçuklu Sultanı olan I. İzzeddin Keykavus tarafından 1217 yılında Şifahiye Medresesi, şifahane olarak yaptırılmıştır. Osmanlı döneminde de bu yapı medrese olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda medrese dünya üzerinde günümüze kadar varlığını en iyi şekilde korumuş en eski hastanelerden biri olmasıyla da oldukça ün kazanmıştır. Burası Çifte Minareli Medrese’nin tam karşısında yer alır. 3400 metrekarelik bir alana yayılmış olan bu yapı Selçuklu dönemindeki hastanelerinde en büyüğüdür.
Buruciye Medresesi, Anadolu üzerinde yer alan ve Selçuklu döneminden kalmış, günümüzde varlığını sürdürmeye devam eden önemli yapılardan biridir. Ayakta kalan muhteşem taç kapısı ile görenler tarafından büyük bir hayranlık kazanmıştır. Buruciye Medresesi 1271 yılında Selçuklu Sultanı olan III. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılmıştır. Aynı zamanda burada zamanında fiziksel astronomi üzerine de çeşitli öğretimler yapılmıştır. Buriciye Medresesi Anadolu’da bulunan ve simetrisi en düzgün olan yapılardan biri olarak kabul edilmektedir.
Sivas’ın Tarihi
Sivas ismini ise şehrin antik adı olarak bilinen Sebastia sözcüğünden almıştır. Sebastia Yunanca dilinde saygıdeğer ve yüce anlamlarına gelir. Aynı zamanda isim Latince dilinde de Augustus kelimesinin karşılığı olarak bilinir. Bu bilgiler ise Pontuslar tarafından zamanında kurulan şehrin, dönemin Roma İmparatoru Agustus’a ithafen adlandırıldığını gösterir. Sivas ismine karşılık olarak bir diğer rivayet ise şehrin Farsça’da üç değirmen anlamına gelen Sebast kelimesinden geldiği de söylenenler arasındadır.
Sivas oldukça eski bir yerleşim yeridir. Bu nedenle bölgede üzerinde tarihi yapılarda bir hayli fazladır. Bu yapılardan biri olan Çifte Minareli medrese, Sivas’ta oldukça önemli bir yapıdır. İlhanlılar döneminde Vezir olan Şemseddin Cüveyni tarafından 1271 yılında yapılmıştır. Süslemeli sahip olduğu taç kapısı, tuğla ve çini süslemeleri de ünlü iki minareyi daha dikkat çekici hale getirmiştir. Ancak medresenin büyük bir bölümü yıkılmıştır. Günümüze ise ulaşan kısmı tek özgün yapısı olan ve Anadolu’nun da en yüksek taç kapısı, minarelerinin yer aldığı görkemli ön cephesidir.
Gök Medrese, asıl adı Sahibiye Medresesi olarak da bilinir. Anadolu Selçuklu devletinden kalmış olan en önemli eserlerden biridir. Yapı üzerinde yer alan ana büyük kapısında bulunan kitabesinde 1271 yılında Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından mimar Kalutytan’a yaptırılmıştır. Bu yapıda hem Türk mimarisini hem de süsleme sanatını bir arada görmeniz mümkündür. Sahip olduğu mermer ve taş kapısıyla da oldukça zengin bir görünümü vardır. Dini ilimlerin de öğretildiği bu medrese 1926 yılında müzeye çevrilmiştir.
Açık avlusu ile iki katlı bir han olan Taşhan, 19. Yüzyılın ikinci yarısında kesme taşlardan yapılmıştır. Dikdörtgen plana sahip olan yapının üç adet girişi bulunur. Kapılar doğu, güney ve kuzey cephelerinde yer alır. Avlusunun tabanı ise taş döşelidir. Orta avlusunun güney ve kuzey yönünde ise dükkanlar sıralanmıştır. Hanın dış yapısı ise kiremitle kaplıdır.
Sivas şehir merkezinde yer alan Sivas Kongre Binası Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil Heyeti tarafından 1 Eylül -18 Aralık 1929 yılında Milli Mücadele Karargâhı olarak kullanılmıştır. Bu nedenle de Cumhuriyet tarihine son derece önemli bir yere sahiptir. Özellikle binanın bir bölümü kongre binası, bir bölümü ise etnografik eserlere ayrılmıştır.
Sivas’ta Kültürel Etkinlikler
Sivas festivalleri ve yöresel şenlikleri açısından ziyaretçileri çok fazla çeken bir yerdir. Aynı zamanda Aşık Veysel’in de memleketi olarak bilinen Sivas, kültür ve sanat etkinliklerine oldukça önem verir. Eğer Sivas gezinizi planlıyorsanız bu özel günler için de vakit ayırabilirsiniz. Oldukça keyifli anlar sizleri bekliyor olacaktır. Sivas’ta düzenlenen festivaller ve etkinliklerden bazıları: 4 Eylül Sivas Kongresi ve Sanat Etkinlikleri, Tokuş Köyü Yoğurt Festivali, Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali, MERDER Bal, Yoğurt ve Madımak Festivali yer alır.
Sivas’ta Konaklama
Sivas ziyaretçileri için konaklama açısından birçok seçenek sunar. Şehir merkezinde lüks ve modern konaklama alternatiflerinin olduğu gibi bütçeye uygun pansiyonlar da çeşitlilik gösterir. Aynı zamanda Sivas Kalesi’ne yakın bir konumda konaklama alanı tercih ederseniz ulaşımınız sizler için çok daha kolay olacaktır.
Sivas’ın Lezzetleri
Sivas İç Anadolu Bölgesi’nin kendine has mutfaklarından birine sahip olmasıyla ön plana çıkar. Bulgar ve Arnavut mutfağından da izler taşır. Sivas mutfağında oldukça keyifli yemekler tatmanız mümkündür. Aynı zamanda Sivas’ta yerel halk uzun süren kış ayları için hazırlıklar yapar. Bu hazırlıklar un öğütme, bulgur dövme, çekme, erişte, kadayıf, salça, sebze kurutma gibi yiyeceklerdir. Genellikle geziniz sırasında Sivas’ın her köşesinde farklı lezzetler bulabilirsiniz. Pancarlı çorba, madımak, evelik, ebegümeci, ısırgan, gelinparmağı, sarmaşık, yemlik olmak üzere sebze ve ot yemekleri çok sık tüketilmektedir. Kış aylarında ise daha çok tırhıt, sübüra, tarhana, içli köfte ve hingel gibi hamurlu yemekler tercih edilir.
Sivas’ta Ulaşım
Sivas’ta ulaşım otobüs, minibüs ve taksiler ile sağlanır.
Otobüs ile Ulaşım
Şehir içerisinde otobüsle seyahat oldukça kolay ve hızlıdır. Hemen hemen istediğiniz birçok yere gidebilirsiniz. Aynı zamanda şehri yakından tanıma fırsatınızda olur.
Bursa Havaalanına Ulaşım Olanakları
Bursa Yenişehir Havaalanına ulaşım için şehir merkezinden kalkan 80 numaralı otobüslere binebilirsiniz.
Bursa’dan Sivas’a Uçuş Kaç Saat Sürer?
Bursa’dan Sivas’a uçuş 1 saat 20 dakika sürer.
Bursa Sivas Arası Kaç Km?
Bursa Sivas arası 858 kilometredir.
Sivas’a En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Sivas için en uygun ziyaret vakti sonbahar ve ilkbahar aylarıdır. Eğer Sivas gezinizi keyifli hale getirmek isterseniz sizler için daha uygun vakit olacaktır. Ancak biletlerinizi uyguna getirmeniz amacıyla önceden satın alma işlemi yapabilirsiniz.
Sivas’ta İklim Nasıldır?
Sivas’ta sert karasal iklim görülür. Kış ayları oldukça soğuk ve sert geçer. Ortalama olarak 4-5 ay şehir karlarla örtülü kalır.
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
Çözüm Merkezimizi arayın
0850 252 40 01
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.