Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Dalaman Tokat Uçak Bileti
Tokat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Tokat, Karadeniz bölgesinde yer alıyor olsa da bazı ilçeleri İç Anadolu Bölgesine de sınırdır. 118 binden fazla nüfusu vardır. Yüzölçümü 9958 km’dir.Tokat’ın kuzeyinde Samsun,kuzey doğusunda Ordu,güneyinde Sivas,güney batısında Yozgat,batısında Amasya ili ile çevrilidir.Köklü bir tarihe sahip olan Tokat görülmesi gereken illerimizdendir.
Tokat’ta Gezilebilecek yerler
Tokat’ın Bizans dönemindeki en eski adı Komano olarak bilinir. Daha sonrasında ise Evdoksia ve Dokia isimleriyle de anılan şehir günümüzdeki halini almıştır. Bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan tokatta gezip görebileceğiniz tarihi zenginlikler de pek çoktur.
Ballıca Mağarası’nın oluşması yaklaşık olarak 3,5 milyon yıl sürmüştür. Aynı zamanda Tokat’a 28 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Ballıca köyünün sınırları içerisinde yer alır. Türkiye’de eşi benzeri olmayan sarkıtları ve dikitlerini içerir. Özellikle mağara yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.
Sulusaray Antik Kenti, Tokat il merkezine yaklaşık olarak 69 kilometre kadar uzaklıkta olan Sulusaray ilçesinde bulunan bu kent Roma döneminden kalmadır. Hatta geçmiş zamanlarda Prens Charles’ın dahi ziyaret ettiği bu mekan açık hava müzesi olarak kullanılmaktadır.
Tokat’ın Tarihi
Tokat’ın tarihi bir hayli köklüdür. Hititler, Asurlar, Kimmerlinler, Persler ve Makedonyalıların da hakim olduğu topraklar üzerine kuruludur. Bu anlamda Tokat’ta eski yerleşim yerleri görmek mümkündür. Sulusokak ise bunlardan biridir. Aynı zamanda her bir noktasında da önemli tarihi eserlere ev sahipliği yapar. Ali Paşa Cami, Ulu Cami, Sultan Hamamı, Sık Dişini Helası, Tokat Müzesi, Takyeciler Cami, Paşa hamamı olmak üzere birçok tarihi noktayı gezebilirsiniz. Sulusokak ve Halit Sokak günümüze kadar Tokat’ta kurulmuş olan bütün medeniyetlerin izlerini taşır.
Tokat’ta Kültürel Etkinlikler
6000 yıllık tarihi boyunca üzerinde barındığı uygarlıkların izlerini taşıyan Tokat’ta yıl içerisinde düzenlenen çok fazla festival yer alır. Bunlardan bazıları: Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinlikleri, Niksar’ın Fidanları Kültür ve Sanat Şenliği, Geleneksel Emirseyit Beldesi Bağ Yaprağı Kültür Dayanışma Festivali, Kültürel etkinlikler ve Çilek Festivali, Zile Kiraz Festivali, , Kültür ve Sanat Şenlikleri, Kuyucaklı Kültür ve El Sanatları Festivali, Yayla şenlikleri ve güreş etkinlikleri , olmak üzere daha birçok etkinlik yer almaktadır.
Tokat’ta Konaklama
Tokat merkezde konaklama için 2, 3, 4 yıldızlı oteller mevcuttur. Otel fiyatları ise sunulan imkanlara ve konumuna göre değişkenlik gösterir. Şehre gelmeden önce rezervasyon işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Tokat’ın Lezzetleri
Tokat mutfağında mutlaka denemeniz gereken lezzetler: Tokat mantısı, Madımak yavan dolması, etli dolma, bakla dolması, cevizli çörek, bezli sucuk, mahlep şarabı, Tokat kebabı, kabak kavurması, erikli yavan sarma, Tokat böreği. Çorbaları ise: Tarhana,kuskus,Bacaklı çorba,Helle Çorbası,Gendime Toygası Çorbası’dır
Tokat’ta Ulaşım
Tokat’ta şehir içi ulaşım noktasında belediye otobüsleri ve taksiler hizmet verir.
Otobüs ile Ulaşım
Tokat’ta geniş bir otobüs ağı vardır. Bu sayede gitmek istediğiniz noktalara hızlı ve kısa sürede gidebilirsiniz.
Dalaman Havaalanına Ulaşım Olanakları
Dalaman havaalanına gitmek için şehir merkezi ve havaalanı arası çalışan minibüslere binebilirsiniz.
Dalaman’dan Tokat’a Uçuş Kaç Saat Sürer?
Dalaman’dan Tokat’a 1 saat 30 dakikada varış sağlarsınız.
Dalaman Tokat Arası Kaç Km?
Dalaman ve Tokat arası 1035 km’dir
Dalaman’dan Tokat’a Uçak Bileti En Uygun Ne Zaman Alınır?
Turistik olarak Tokat’a en uygun gezi zamanları yaz aylarıdır. Biletlerinizi önceden satın alarak uygun fiyatlarla uçuşlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Tokat’ın İklimi Nasıldır?
Tokat’ta Karadeniz iklimi ve step iklimi arasında geçiş iklimi görülür. Tokat’ta yazlar ılık ve kurak,kışlar çok soğuk ve kar yağışlıdır.
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.