Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
04 Eki 2023
04 Eki 2023
05 Eki 2023
05 Eki 2023
06 Eki 2023
06 Eki 2023
07 Eki 2023
07 Eki 2023
08 Eki 2023
08 Eki 2023
Denizli İstanbul Uçak Bileti
İstanbul Hakkında Bilmeniz Gerekenler
İstanbul, Türkiye’nin en ekonomik, kalabalık ve kültürel bakımından en zengin şehirlerinden bir tanesidir. İstanbul, ekonomik büyüklüğü açısından dünyadaki 34., nüfus bakımından belediye sınırı göz önünde bulundurularak yapılan sıralamalara göre Avrupa’da 1., dünya genelinde ise Lagos’un sonrasında 6. sırada yer almaktadır. İstanbul şehri Türkiye’nin kuzeybatısında, Boğaziçi ve Marmara kıyısı boyunca, Haliç’i saracak şekilde kurulmuştur. İstanbul şehri kıtalararası şehir olup, Avrupa’da kalan kısmına, Rumeli Yakası ve Avrupa Yakası, Asya’da kalan kısmına ise Asya Yakası ve Anadolu Yakası denilmektedir.
Tarihte birinci olarak üç tarafı Boğaziçi, Haliç ve Marmara Denizi’nin çevrelediği bir yarımada üstünde kurulan İstanbul’un batı sınırlarını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Büyüme ve gelişme süreçlerinde surların her defasında daha da batıya doğru ilerletilerek inşa edilmesi ile dört kere genişletilen İstanbul’un toplamda otuz dokuz ilçesi bulunmaktadır. İstanbul sınırları içerisindeyse Büyükşehir Belediyesiyle birlikte toplamda kırk tane belediye vardır. Dünya üzerindeki en eski şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul şehri, 330-395 seneleri aralığında Roma İmparatorluğu, 395-1204 seneleriyle 1261-1453 seneleri aralığında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 seneleri aralığında Latin İmparatorluğu son olarak da 1453-1922 seneleri aralığında da Osmanlı İmparatorluğu’na başkent olmuştur. Bunların yanı sıra İstanbul şehri, hilafet gibi makamın 1517 yılında Osmanlı İmparatorluğuna geçmesi ile kaldırıldığı 1927 yılına kadar İslamiyet’in merkezi olmuştur. Son senelerde birbirinin ardına ortaya çıkarılan arkeolojik eserlere insanlık tarihinde son derece önemli olan bilgilere sahip olunmuştur.
Yarımburgaz Mağarasından çıkarılmış olan taş aletler, ilkel insan izlerinin dört yüz bin yıl öncesine dayandığını ortaya çıkarmıştır. Anadolu Yakasında yapılan kazı çalışmalarıyla birlikte buna bağlı olarak yapılan araştırmalar ise bu şehirde hayvancılık ve tarıma dayalı olan ilk yerleşik insanların M.Ö 5500 yılarına dayanan Fikirtepe Kültürü olduğu gösterilmiştir. Bu arkeolojik eserler sadece İstanbul şehrinde değil, bütün Marmara Bölgesindeki en eski olan insan izlerindendir. İstanbul sınırları içerisinde olan kent bazında öncelikli yerleşim yerlerinde ise Anadolu Yakası’nda olan Kalkedon, Avrupa Yakası’nda da Byzantion’dur. Cumhuriyet döneminden önce egemenliği altındaki devletlere de çok uzun yıllar boyunca başkentlik yapan şehir, 1923 senesinde 13 Ekim de başkentin Ankara şehrine taşınması ile bu özelliğini yitirmiştir. Fakat Türkiye’nin sanayi, ticaret, turizm, ulaşım, kültür, sanat ve eğitim merkezi olma özelliklerini sürdürmüştür. Marmara Denizi ve Karadeniz’i birbirine bağlayan ve de Avrupa ile Asya’yı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı’na da ev sahipliği yapması sebebiyle, İstanbul şehrinin, jeopolitik önemi son derece yüksektir. Bu günlerde tamamı doldurulmuş olan veya kayıp olan doğal limanları bulunmaktadır. Bu özellikleri nedeniyle bölgede bulunan topraklar üzerinden çok uzun süreli savaşlar ve egemenlik anlaşmazlıkları yaşanmıştır.
Başlıca olan akarsular Kağıthane, Riva ve de Alibey dereleridir. İl içerisindeki toprakları az engebelidir. En yüksek yeri ise Kartal ilçesinde bulunan Aydos Tepesi’dir. İl içerisindeki doğal göller Durusu, Küçükçekmece ve Büyükçekmece gölleridir. Havanın sıcaklık durumu ve yağış durumları pek düzenli değildir. Bitki örtüsünde birçok farklı çeşit görülmektedir.
İstanbul’da Gezilmesi Gereken Yerler
Sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın da göz bebeği olan 2010 senesinin Avrupa Kültür Başkenti olmuş İstanbul şehri, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Ülkenin en fazla kalabalığa sahip olan şehirlerinden birisi olan İstanbul, dünya üzerinde de en kalabalık on şehir arasında yer alır. Ülkenin de en büyük şehridir. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi dokusu ile yabancı ve yerli turistlerin dikkatini bir hayli çekmeyi başarmaktadır. İstanbul şehrini tanımak ve İstanbul’u anlamak isteyen kişilerin kesinlikle görmesi gereken yerlerden olan camiler, saraylar, müzeler, hamamlar, çarşılar, parklar, caddeler ve daha birçok tarihi, doğal güzellikler bulunmaktadır. Şehrin neredeyse her bir yeri ayrı güzelliklere, tarihi yapıtlara sahiptir. Bu birbirinden büyüleyici tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve diğer hayran kalacağınız yerlerin tamamını gezmek için yeteri kadar zamanınız olmasa da birbirine çok yakın olan bazı yerleri gezmeniz bile İstanbul şehrinin kültürü ve tarihi hakkında biraz da olsa bilgilenmenize yetecektir.
İstanbul’da gezilmesi gereken yerlerden bir tanesi de Taksim Meydanıdır. Taksim meydanı İstanbul’da en popüler olan yerlerden biridir. Kutlamaların ilk adresi olarak bilinen Taksim Meydanı bu özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Seneler içerisinde Taksim Meydanı ve çevresi birden fazla değişse de meydandaki dinamizm hiçbir zaman azalmamıştır. Taksim meydanının her yerinde stantlara ve seyyar satıcılarına denk gelmek mümkündür. Taksim meydanında bulunan Cumhuriyet Anıtı’nda turistlerle resimler çektirebilirsiniz. Dairesel şekildeki meydanın ortasında bulunan Cumhuriyet Anıtı’nın tarihi yaklaşık 1925 senelerine dayanmaktadır. İstanbul’da Taksim’e gelenlerin gittikleri bir diğer yer ise Taksim meydanının devamı olan İstiklal Caddesi’dir. İstiklal Caddesi, Beyoğlu’nun en fazla tercih edilen en renkli semtlerinden biridir. Günün hiçbir saatinde ışıkları sönmeyen mekan İstiklal Caddesi’dir diyebiliriz. Adına şarkılar yazılan İstiklal caddesi, yiyip içme mekanları, pasajlar ve mağazalarıyla bir hayli popülerdir. Yabancı ve yerli turistlerin akınına uğrayan İstiklal Caddesi’nde birçok hediyelik eşya satan dükkan bulunmaktadır. Hem hediyelik eşya hem de günlük ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz birden fazla ürün bulunmaktadır. İstiklal Caddesine gitmenin en keyif veren yanı Karaköy üzerinden tüneli kullanarak gitmektir diyebiliriz.
Yapı Kredi Kültür Merkezi, Galatasaray Lisesi, Emek Sineması, Suriye Pasajı ve Rumeli Hanı İstiklal Caddesinde kesinlikle görülmesi gerekli olan yerleri arasındadır. İstiklal Caddesinin sonunda sizleri bütün ihtişamı ile Galata Kulesi beklemektedir. Galata Köprüsü, Sultan Abdülmecit’in Haliç üzerine yaptırdığı, Haliç ve Eminönü’nü birbirine bağlayan yerdir. Yapıldıktan on sekiz yıl sonra kullanılmaya başlanan Galata Köprüsü, Sultan Abdülaziz tarafından tekrardan genişletilerek daha da gösterişli bir hale getirilmiştir. 490 metre uzunluğunda olan Galata Köprüsü, Karaköy’den Sultanahmet Camii’ne geçmek için de kullanılmaktadır. Üstelik Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen ve beğenilen yerlerinden de biri olarak bilinmektedir. Üzerinde, bir gelenek halini almış ve birçok fotoğrafa konu olan balıkçıları görmeniz mümkündür. Eğer ki balık tutmayı seviyorsanız ve böyle bir alışkanlığınız var ise burada keyifli vakitler geçirerek balık tutabilirsiniz.
İstanbul şehrini kısa süre de gezmekle bitiremezsiniz. Uzun süre İstanbul’da kalacaksanız veya buraya yerleştiyseniz İstanbul’un gezilecek diğer harika yerlerini keşfedebilirsiniz. Topkapı Sarayı, Eminönü, Çamlıca Tepesi, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, , Yıldız Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı, Gülhane Parkı, Anadolu Kavağı, Aya İrini Kilisesi, Süleymaniye Camii, Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii, Eyüp Sultan Camii, Beylerbeyi Sarayı, Ahrida Sinagogu, Laleli Taşhan, Kız Kulesi, Emirgan Korusu, Nişantaşı, Pierre Loti Tepesi, Miniatürk, Haydarpaşa Garı, Florya Atatürk Deniz Köşkü, Bağdat Caddesi, Moda, Belgrad Ormanı, Atatürk Arboretumu, Fenerbahçe Parkı gibi yerleri gezerek İstanbul’a tekrar tekrar aşık olabilirsiniz.
İstanbul’un Tarihi Dokuya Sahip Yerleri
Dünyada en mühim şehir unvanına sahip, bir çağ kapayıp bir çağ açan ve nerdeyse insanlığın tarihi kadar yoğun bir maziye sahip İstanbul’un neredeyse her bucağı, bu verimli kültürün izini takip edebileceğiniz yapıtlar ile mimari doku ve sanat eserleri ile çevrilidir. Sanki bir açık hava müzesi gibi olan İstanbul gezip görebileceğiniz pek çok yere sahiptir. Bu yerler saymakla bitmez. Attığınız her adımda sizi içerisine alan zengin tarihi, efsunlu havası apayrı zamanlara götürmektedir. İstanbul’un en eski yapıtlarından biri olan Ayasofya, İstanbul Yarımadası’nda yer alan en mühim eserler arasındadır. Bizans devrinde önce kilise, sonrasında katedral olarak yapılan Ayasofya müthiş tasarımıyla mimari başyapıt özelliğindedir. Osmanlı’nın 1453 tarihinde İstanbul’u fethetmesiyle beraber camiye çevrilen yapı 1934’ten 2020 tarihine kadar müze, bugün ise camii olarak kullanılmaktadır. 15. yüzyıl süresince Hristiyanlar için mabed olarak hizmet veren Ayasofya, dünyanın güncel 7 harikası içerisinde de gösterilen bir yapıttır. Bizans’ın hükümdarlığına da ev sahipliği yapmış olan Ayasofya, 6. Yüzyıla dair özgün tavan mozaiği, iç mekanda yapılmış muhteşem zanaatı ve bahçedeki Osmanlı padişahlarına dair türbeleri ile İstanbul mazisinde zaman yolculuğu hissiyatı yaşamanız için ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.
İstanbul’un bir diğer muhteşem tarihi yapıtı olan Sultan Ahmet Camii, İstanbul’un en kıymetli mimarisindendir. İçerisindeki İznik çinilerinden dolayı Dünya üzerinde Blue Mosque ismiyle tanınmaktadır. Ayasofya’nın yakınlarında yer alan camii, 17. Yüzyılda Sultan I. Ahmet yaptırmıştır. Mimar Sinan’ın talebesi Sedefkar Mehmet Ağa’nın tasarladığı Sultan Ahmet Camii, renkli çinileri, müthiş kubbesi, ihtişamlı yapısı ile dünyanın en harika camileri arasında bulunmaktadır. Tavan ve kubbe işlemesi, 50 farklı lale motifine sahip olan 20 binden çok çinisi ve eşsiz ses dağılımı ile Sultan Ahmet Camii muhteşem bir eserdir. Osmanlı zamanındaki mükemmel yapı anlayışına, estetik ve sanatına şahit olabileceğiniz, bununla birlikte hangi dine mensup olursanız olun huzur bulabileceğiniz bir havaya sahiptir. Osmanlı döneminden kalan en mühim yapılar arasında olan Topkapı Sarayı, İstanbul’un Sarayburnu’nda bulunmaktadır. Osmanlı’da 400 sene süresince yönetim merkezi olarak kullanılmış sarayı 1478 tarihinde Fatih Sultan Mehmet yaptırmıştır. Sarayda padişahların şahsi eşyalarının, Osmanlı zamanı süresince kullanılmış malzemeler sergilenmektedir. Sarayın içerisinde Hz. Muhammed’in sakalı, hırkası, ayak izleri, Hz. Yusuf’un cübbesi, Hz. İbrahim’in tenceresi, Hz. Davud’un kılıcı, Hz. Musa’nın asası gibi mühim emanetlerin yer aldığı Kutsal Emanetler Dairesi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir. Osmanlı’nın bilinmeyeni, padişah ve idaresinde bulunan kişilerin özel yaşamına yakından şahit olabileceğiniz Topkapı Sarayı, İmparatorluğun yönetimi ve günlük alışkanlıkları konusunda bilgi alabileceğiniz en iyi kaynaktır.
İstanbul’un tarihi dokuya sahip kesinlikle gezilmesi gereken diğer yerleri ise Dolmabahçe Sarayı, İbrahim Paşa Sarayı, Mihrimah Sultan Külliyesi, Süleymaniye Camii, Kapalı Çarşı, Adile Sultan Kasrı, Mısır Çarşısı, Hıdiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Aya İrini, Fener Rum Erkek Lisesi, Bulgar Sveti Stefan Kilisesi, Galata Kulesi, Yıldız Sarayı, Çırağan Sarayı, Yedi Kule Zindanları, Rumeli Hisarı, Haydarpaşa Garı, Beylerbeyi Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi,Yoros Kalesi, Aya Yorgi Manastırı, Anadolu Hisarı, Heybeliada Ruhban Okulu’dur.
Kültürel Etkinliklerin Odağında İstanbul
Tarihi mazisi ve kültürüyle görenleri etkileyen İstanbul, kültürel etkinliklerin odağındadır. Sergileri, tiyatro oyunları, sinemaları, müzeleri gibi çok fazla yapılacak aktivite bulunmaktadır. İstanbul’da her güne bir aktivite programlayabilirsiniz. Sergi ya da müzeleri ziyaret edebilir, Tiyatro seyretmeye gidebilir ya da gezilere eşlik edebilirsiniz.
İstanbul’da Konaklama İmkanları
Bu kadar fazla ziyaret edilmesi gereken yere ev sahipliği yapan İstanbul’da konaklayacağınız semtin tercihini muhakkak doğru yapmalısınız. Beşiktaş İstanbul’un en canlı ve merkezi ilçelerinden biridir. Hem eğlence hem de iş gezileri için mükemmel konuma sahiptir. Ortaköy, Deniz kenarında konumu, tatlı sokakları, ziyaretçilere uygun alışveriş ve yeme içme imkanları sayesinde ziyaret edenlerin en çok gezeceği yerlerden biridir. Taksim, alışveriş, kültür, yeme içme, eğlence gibi sayısız etkinlik seçeneği olan, İstanbul’un günün her saatinde aktif olan bölgesidir.
Karaköy, son zamanlardaki değişimiyle favori İstanbul ilçeleri içerisinde bulunan, tarihi sokaklarında yeme içme, alışveriş hem geleneksel hem de modern yaşam tarzına şahit olabileceğiniz yerlerden biridir. Eminönü ve Sirkeci zevkli sokakları, tarihi çarşıları, mimari yapılarıyla İstanbul’un en tarihi yerlerinden biridir. Sultanahmet içerisinde yer alan tarihi güzellikleri, müzeleri, mimari yapıları, alıveriş ve yeme içme gibi çeşitli imkanlarıyla İstanbul’un en mühim ve meşhur turistik bölgesidir. Kadıköy, gece hayatı, kültür, eğlence, alışveriş imkanları ile Asya Yakası’nın merkez bölgesidir. Hareketli ve canlı yaşamı sevenler için bu yerler konaklamaya gayet uygundur. Üsküdar ise turistik yerlere ve yapılara pratik ulaşmak isteyenler için uygun bir seçimdir.
Ülkemizde en gelişmiş şehirler arasında yer alan İstanbul’da konaklamak epey basittir. İstanbul’da fırsat ve indirimlere bakarak cüzdanınıza elverişli oteller bulmanız mümkündür. Sene boyu yabancı ya da yerli ziyaretçilerin ilgi merkezinde yer alan İstanbul’da dilediğiniz nitelikte epey otel bulunmaktadır.
İstanbul’da Denenmesi Gereken Lezzetler
Osmanlı başkentinin mutfağı olan İstanbul mutfağı, bütün mutfaklar içerisinde önemli bir yere sahiptir. Tadıp hayran olacağınız Sultanahmet köftesi, Sarıyer böreği, Ortaköy kumpiri, Sütlüce uykuluğu, Vefa bozası, Eminönü balık ekmeği, Süleymaniye kuru fasulyesi ve Kanlıca yoğurdu mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır.
İstanbul Ulaşım Olanakları
İstanbul’da kurumsal ve özel ulaşım imkanı vardır. Otobüsler, dolmuşlar, metro hatları, minibüsler, tramvaylar gibi epey çok seçenek vardır. Ulaşım araçları hususunda problem yaşamadan dilediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul havaalanı önünden kalkan ve şehir içinde belli yerlerine giden birden çok otobüs vardır.
Metro ile Ulaşım
Hemen hemen her yerde bulunan metro hatları belirli güzergahta birçok yere ulaşım sağlamaktadır. İstanbul havalimanından şehir merkezine ya da şehir içinde havalimanına uygun fiyat ile birçok yere ulaşım sağlamaktadır.
Taksi ile Ulaşım
İstanbul havaalanından havaalanı işletmelerinin taksileri ve ticari taksiler vardır. Havaalanının taksilerini tercih ederseniz öncesinde arayarak ayırttırmanız gerekmektedir. Aksi halde taksi bulurken zorluk çekersiniz.
Otobüs ile Ulaşım
İstanbul havaalanından şehir içine ve her bölgesine ulaşım sağlamak için otobüsler vardır.
Araç Kiralama
İstanbul’un neredeyse her bölgesinden pratik bir şekilde her bütçeye göre araç kiralaması yapılmaktadır. Araç kiralama işletmeleri ile öncesinde görüşüp havaalanından aracı kiralayarak teslim alabilirsiniz.
Denizli Havalimanına En Hızlı ve En Uygun Ulaşım Nasıldır?
Ulaşım hattı her geçen gün ilerleme sağlayan ve büyüyen Denizli’de en çok tercih edilen ulaşım seçeneği içerisinde minibüs, taksi, araç kiralama ve otobüsler ilk sırada yer almaktadır. Şehir içi – havaalanı arasında ulaşımdaysa gene özel ulaşım ve toplu taşıma araçları kullanılmaktadır. Şehirde kaldığınız zaman içerisinde toplu taşımayı daha sık tercih edecekseniz DenizliKarta sahip olmanız size kolaylık sağlar. Bu sayede indirimlerden de faydalanabilirsiniz.
Denizli İstanbul Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
Denizli İstanbul arası aktarmasız uçuş süresi yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Elbette bu süre aktarmalı olduğu zaman artmaktadır.
Denizli İstanbul Arası Mesafe Kaç Kilometredir?
Denizli İstanbul arası direkt uçuşlarda ortalama uçuş mesafesi 360 kilometredir. Tabi uçuşunuz aktarmalı ise bu uzaklık daha fazla olacaktır.
Denizli İstanbul Uçak Bileti En Ucuz Ne Zaman Alınır?
Denizli İstanbul uçak bileti en uyguna alınacak zaman Salı, Çarşamba ve cumartesi günleri veya tatilinizi planladığınız tarihten bir iki ay öncesindedir. Eğer birkaç gün içerisinde uçuş yapmak istiyorsanız günün erken saatlerinde kalkarak uyguna uçak bileti bulabilirsiniz.
İstanbul iklimi Nasıldır?
Anadolu ve Avrupa kıtalarına ev sahipliği yapan İstanbul, Akdeniz ve Karadeniz arasında yer aldığı için geçiş iklimine sahiptir. Marmara Bölgesinde en fazla yağış alan şehirlerin başında yer almaktadır. Yıl boyu en düşük sıcaklık -11’i görürken, en yüksek sıcaklığın ise 40 derecelere çıktığını söyleyebiliriz.
Denizli İstanbul Uçak Bileti İstanbul Hakkında Bilmeniz Gerekenler İstanbul, Türkiye’nin en ekonomik, kalabalık ve kültürel bakımından en zengin şehirlerinden bir tanesidir. İstanbul, ekonomik büyüklüğü açısından dünyadaki 34., nüfus bakımından belediye sınırı göz önünde bulundurularak yapılan sıralamalara göre Avrupa’da 1., dünya genelinde ise Lagos’un sonrasında 6. sırada yer almaktadır. İstanbul şehri Türkiye’nin kuzeybatısında, Boğaziçi ve Marmara kıyısı boyunca, Haliç’i saracak şekilde kurulmuştur. İstanbul şehri kıtalararası şehir olup, Avrupa’da kalan kısmına, Rumeli Yakası ve Avrupa Yakası, Asya’da kalan kısmına ise Asya Yakası ve Anadolu Yakası denilmektedir. Tarihte birinci olarak üç tarafı Boğaziçi, Haliç ve Marmara Denizi’nin çevrelediği bir yarımada üstünde kurulan İstanbul’un batı sınırlarını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Büyüme ve gelişme süreçlerinde surların her defasında daha da batıya doğru ilerletilerek inşa edilmesi ile dört kere genişletilen İstanbul’un toplamda otuz dokuz ilçesi bulunmaktadır. İstanbul sınırları içerisindeyse Büyükşehir Belediyesiyle birlikte toplamda kırk tane belediye vardır. Dünya üzerindeki en eski şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul şehri, 330-395 seneleri aralığında Roma İmparatorluğu, 395-1204 seneleriyle 1261-1453 seneleri aralığında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 seneleri aralığında Latin İmparatorluğu son olarak da 1453-1922 seneleri aralığında da Osmanlı İmparatorluğu’na başkent olmuştur. Bunların yanı sıra İstanbul şehri, hilafet gibi makamın 1517 yılında Osmanlı İmparatorluğuna geçmesi ile kaldırıldığı 1927 yılına kadar İslamiyet’in merkezi olmuştur. Son senelerde birbirinin ardına ortaya çıkarılan arkeolojik eserlere insanlık tarihinde son derece önemli olan bilgilere sahip olunmuştur. Yarımburgaz Mağarasından çıkarılmış olan taş aletler, ilkel insan izlerinin dört yüz bin yıl öncesine dayandığını ortaya çıkarmıştır. Anadolu Yakasında yapılan kazı çalışmalarıyla birlikte buna bağlı olarak yapılan araştırmalar ise bu şehirde hayvancılık ve tarıma dayalı olan ilk yerleşik insanların M.Ö 5500 yılarına dayanan Fikirtepe Kültürü olduğu gösterilmiştir. Bu arkeolojik eserler sadece İstanbul şehrinde değil, bütün Marmara Bölgesindeki en eski olan insan izlerindendir. İstanbul sınırları içerisinde olan kent bazında öncelikli yerleşim yerlerinde ise Anadolu Yakası’nda olan Kalkedon, Avrupa Yakası’nda da Byzantion’dur. Cumhuriyet döneminden önce egemenliği altındaki devletlere de çok uzun yıllar boyunca başkentlik yapan şehir, 1923 senesinde 13 Ekim de başkentin Ankara şehrine taşınması ile bu özelliğini yitirmiştir. Fakat Türkiye’nin sanayi, ticaret, turizm, ulaşım, kültür, sanat ve eğitim merkezi olma özelliklerini sürdürmüştür. Marmara Denizi ve Karadeniz’i birbirine bağlayan ve de Avrupa ile Asya’yı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı’na da ev sahipliği yapması sebebiyle, İstanbul şehrinin, jeopolitik önemi son derece yüksektir. Bu günlerde tamamı doldurulmuş olan veya kayıp olan doğal limanları bulunmaktadır. Bu özellikleri nedeniyle bölgede bulunan topraklar üzerinden çok uzun süreli savaşlar ve egemenlik anlaşmazlıkları yaşanmıştır. Başlıca olan akarsular Kağıthane, Riva ve de Alibey dereleridir. İl içerisindeki toprakları az engebelidir. En yüksek yeri ise Kartal ilçesinde bulunan Aydos Tepesi’dir. İl içerisindeki doğal göller Durusu, Küçükçekmece ve Büyükçekmece gölleridir. Havanın sıcaklık durumu ve yağış durumları pek düzenli değildir. Bitki örtüsünde birçok farklı çeşit görülmektedir. İstanbul’da Gezilmesi Gereken Yerler Sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın da göz bebeği olan 2010 senesinin Avrupa Kültür Başkenti olmuş İstanbul şehri, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Ülkenin en fazla kalabalığa sahip olan şehirlerinden birisi olan İstanbul, dünya üzerinde de en kalabalık on şehir arasında yer alır. Ülkenin de en büyük şehridir. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi dokusu ile yabancı ve yerli turistlerin dikkatini bir hayli çekmeyi başarmaktadır. İstanbul şehrini tanımak ve İstanbul’u anlamak isteyen kişilerin kesinlikle görmesi gereken yerlerden olan camiler, saraylar, müzeler, hamamlar, çarşılar, parklar, caddeler ve daha birçok tarihi, doğal güzellikler bulunmaktadır. Şehrin neredeyse her bir yeri ayrı güzelliklere, tarihi yapıtlara sahiptir. Bu birbirinden büyüleyici tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve diğer hayran kalacağınız yerlerin tamamını gezmek için yeteri kadar zamanınız olmasa da birbirine çok yakın olan bazı yerleri gezmeniz bile İstanbul şehrinin kültürü ve tarihi hakkında biraz da olsa bilgilenmenize yetecektir. İstanbul’da gezilmesi gereken yerlerden bir tanesi de Taksim Meydanıdır. Taksim meydanı İstanbul’da en popüler olan yerlerden biridir. Kutlamaların ilk adresi olarak bilinen Taksim Meydanı bu özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Seneler içerisinde Taksim Meydanı ve çevresi birden fazla değişse de meydandaki dinamizm hiçbir zaman azalmamıştır. Taksim meydanının her yerinde stantlara ve seyyar satıcılarına denk gelmek mümkündür. Taksim meydanında bulunan Cumhuriyet Anıtı’nda turistlerle resimler çektirebilirsiniz. Dairesel şekildeki meydanın ortasında bulunan Cumhuriyet Anıtı’nın tarihi yaklaşık 1925 senelerine dayanmaktadır. İstanbul’da Taksim’e gelenlerin gittikleri bir diğer yer ise Taksim meydanının devamı olan İstiklal Caddesi’dir. İstiklal Caddesi, Beyoğlu’nun en fazla tercih edilen en renkli semtlerinden biridir. Günün hiçbir saatinde ışıkları sönmeyen mekan İstiklal Caddesi’dir diyebiliriz. Adına şarkılar yazılan İstiklal caddesi, yiyip içme mekanları, pasajlar ve mağazalarıyla bir hayli popülerdir. Yabancı ve yerli turistlerin akınına uğrayan İstiklal Caddesi’nde birçok hediyelik eşya satan dükkan bulunmaktadır. Hem hediyelik eşya hem de günlük ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz birden fazla ürün bulunmaktadır. İstiklal Caddesine gitmenin en keyif veren yanı Karaköy üzerinden tüneli kullanarak gitmektir diyebiliriz. Yapı Kredi Kültür Merkezi, Galatasaray Lisesi, Emek Sineması, Suriye Pasajı ve Rumeli Hanı İstiklal Caddesinde kesinlikle görülmesi gerekli olan yerleri arasındadır. İstiklal Caddesinin sonunda sizleri bütün ihtişamı ile Galata Kulesi beklemektedir. Galata Köprüsü, Sultan Abdülmecit’in Haliç üzerine yaptırdığı, Haliç ve Eminönü’nü birbirine bağlayan yerdir. Yapıldıktan on sekiz yıl sonra kullanılmaya başlanan Galata Köprüsü, Sultan Abdülaziz tarafından tekrardan genişletilerek daha da gösterişli bir hale getirilmiştir. 490 metre uzunluğunda olan Galata Köprüsü, Karaköy’den Sultanahmet Camii’ne geçmek için de kullanılmaktadır. Üstelik Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen ve beğenilen yerlerinden de biri olarak bilinmektedir. Üzerinde, bir gelenek halini almış ve birçok fotoğrafa konu olan balıkçıları görmeniz mümkündür. Eğer ki balık tutmayı seviyorsanız ve böyle bir alışkanlığınız var ise burada keyifli vakitler geçirerek balık tutabilirsiniz. İstanbul şehrini kısa süre de gezmekle bitiremezsiniz. Uzun süre İstanbul’da kalacaksanız veya buraya yerleştiyseniz İstanbul’un gezilecek diğer harika yerlerini keşfedebilirsiniz. Topkapı Sarayı, Eminönü, Çamlıca Tepesi, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, , Yıldız Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı, Gülhane Parkı, Anadolu Kavağı, Aya İrini Kilisesi, Süleymaniye Camii, Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii, Eyüp Sultan Camii, Beylerbeyi Sarayı, Ahrida Sinagogu, Laleli Taşhan, Kız Kulesi, Emirgan Korusu, Nişantaşı, Pierre Loti Tepesi, Miniatürk, Haydarpaşa Garı, Florya Atatürk Deniz Köşkü, Bağdat Caddesi, Moda, Belgrad Ormanı, Atatürk Arboretumu, Fenerbahçe Parkı gibi yerleri gezerek İstanbul’a tekrar tekrar aşık olabilirsiniz. İstanbul’un Tarihi Dokuya Sahip Yerleri Dünyada en mühim şehir unvanına sahip, bir çağ kapayıp bir çağ açan ve nerdeyse insanlığın tarihi kadar yoğun bir maziye sahip İstanbul’un neredeyse her bucağı, bu verimli kültürün izini takip edebileceğiniz yapıtlar ile mimari doku ve sanat eserleri ile çevrilidir. Sanki bir açık hava müzesi gibi olan İstanbul gezip görebileceğiniz pek çok yere sahiptir. Bu yerler saymakla bitmez. Attığınız her adımda sizi içerisine alan zengin tarihi, efsunlu havası apayrı zamanlara götürmektedir. İstanbul’un en eski yapıtlarından biri olan Ayasofya, İstanbul Yarımadası’nda yer alan en mühim eserler arasındadır. Bizans devrinde önce kilise, sonrasında katedral olarak yapılan Ayasofya müthiş tasarımıyla mimari başyapıt özelliğindedir. Osmanlı’nın 1453 tarihinde İstanbul’u fethetmesiyle beraber camiye çevrilen yapı 1934’ten 2020 tarihine kadar müze, bugün ise camii olarak kullanılmaktadır. 15. yüzyıl süresince Hristiyanlar için mabed olarak hizmet veren Ayasofya, dünyanın güncel 7 harikası içerisinde de gösterilen bir yapıttır. Bizans’ın hükümdarlığına da ev sahipliği yapmış olan Ayasofya, 6. Yüzyıla dair özgün tavan mozaiği, iç mekanda yapılmış muhteşem zanaatı ve bahçedeki Osmanlı padişahlarına dair türbeleri ile İstanbul mazisinde zaman yolculuğu hissiyatı yaşamanız için ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır. İstanbul’un bir diğer muhteşem tarihi yapıtı olan Sultan Ahmet Camii, İstanbul’un en kıymetli mimarisindendir. İçerisindeki İznik çinilerinden dolayı Dünya üzerinde Blue Mosque ismiyle tanınmaktadır. Ayasofya’nın yakınlarında yer alan camii, 17. Yüzyılda Sultan I. Ahmet yaptırmıştır. Mimar Sinan’ın talebesi Sedefkar Mehmet Ağa’nın tasarladığı Sultan Ahmet Camii, renkli çinileri, müthiş kubbesi, ihtişamlı yapısı ile dünyanın en harika camileri arasında bulunmaktadır. Tavan ve kubbe işlemesi, 50 farklı lale motifine sahip olan 20 binden çok çinisi ve eşsiz ses dağılımı ile Sultan Ahmet Camii muhteşem bir eserdir. Osmanlı zamanındaki mükemmel yapı anlayışına, estetik ve sanatına şahit olabileceğiniz, bununla birlikte hangi dine mensup olursanız olun huzur bulabileceğiniz bir havaya sahiptir. Osmanlı döneminden kalan en mühim yapılar arasında olan Topkapı Sarayı, İstanbul’un Sarayburnu’nda bulunmaktadır. Osmanlı’da 400 sene süresince yönetim merkezi olarak kullanılmış sarayı 1478 tarihinde Fatih Sultan Mehmet yaptırmıştır. Sarayda padişahların şahsi eşyalarının, Osmanlı zamanı süresince kullanılmış malzemeler sergilenmektedir. Sarayın içerisinde Hz. Muhammed’in sakalı, hırkası, ayak izleri, Hz. Yusuf’un cübbesi, Hz. İbrahim’in tenceresi, Hz. Davud’un kılıcı, Hz. Musa’nın asası gibi mühim emanetlerin yer aldığı Kutsal Emanetler Dairesi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir. Osmanlı’nın bilinmeyeni, padişah ve idaresinde bulunan kişilerin özel yaşamına yakından şahit olabileceğiniz Topkapı Sarayı, İmparatorluğun yönetimi ve günlük alışkanlıkları konusunda bilgi alabileceğiniz en iyi kaynaktır. İstanbul’un tarihi dokuya sahip kesinlikle gezilmesi gereken diğer yerleri ise Dolmabahçe Sarayı, İbrahim Paşa Sarayı, Mihrimah Sultan Külliyesi, Süleymaniye Camii, Kapalı Çarşı, Adile Sultan Kasrı,
04 Ekim 2023
15 °C
15 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 25 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
1 sa
İstanbul
Frankfurt
2 sa 55 dk
İstanbul
Köln
3 sa
İstanbul
Aşkabat
3 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.