Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Diyarbakır, derinlikli tarihi yapısı ve birçok değerli kültürel yapıya sahip olması ile Türkiye’nin en dikkat çekici illeri arasında yer alıyor. Müzeleri, hanları, bahçeleri, arkeolojik alanları, yemekleri ve büyük surları ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başaran Diyarbakır, dolu dolu bir kültür tatili deneyimi yaşatıyor. Siz de Diyarbakır’ın büyüleyici dünyasının kapılarını aralamak ve binlerce yıllık bir tarihe şahitlik etmek istiyorsanız Diyarbakır uçak bileti satın alarak yolculuğunuza başlayabilirsiniz.
Diyarbakır Uçuş Bilgileri
Diyarbakır’a gitmek için Diyarbakır Havalimanı’na giden bir uçak bileti satın almanız gerekiyor. Bu noktada şehre hangi illerden direkt uçuş olduğunun bilgisine de sahip olmalısınız. Diyarbakır’a direkt olarak uçuş sağlanan iller; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya. Türkiye’nin diğer illetinden Diyarbakır’a ulaşmak için İstanbul ya da Ankara’dan aktarma yapmanız gerekiyor. Yolculuk yapacağınız şehre ve aktarma sayısına göre ise yolculuk süresi değişiklik gösteriyor. Eğer direkt uçuş ile Diyarbakır’a gidiyor iseniz uçuş süresi 1,5 ila 2 saat arasında değişiklik gösteriyor. Aktarmalı uçuşlarda ise bu süre 5 saate kadar çıkabiliyor.
Diyarbakır’da Ulaşım
Diyarbakır Havalimanı’nın şehre yalnızca 10 kilometre uzaklıkta olması şehri ziyaret eden kişiler için büyük bir avantaj sağlıyor. Havalimanı’ndan şehre toplu taşıma ile ulaşmak ve daha az miktarda bir para harcamak istiyorsanız saat başı kalkan belediye otobüslerinden faydalanabilirsiniz. Bu sayede hem avantajlı bir fiyata hem de kolayca şehre ulaşabilirsiniz. Diyarbakır Havalimanı’ndan şehre ulaşmanın bir diğer yolu ise taksi kullanmak. Havalimanının çıkışında yer alan sarı taksiler ile çok daha konforlu bir şekilde şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
Diyarbakır’ın şehir içinde yer alan turistik bölgelerinin tamamına yürüyerek kolayca ulaşım sağlanıyor. Eğer yürümek istemiyorsanız da otobüs, minibüs ve dolmuşlardan faydalanabilirsiniz. Otobüs kullanmak için öncelikle bir Diyarkart edinmeniz gerekiyor. Şehir içerisinde çok daha konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlamak istiyorsanız da şehir içerisinde yer alan taksileri kullanabilirsiniz. Eğer çevre ilçelere gitmek istiyorsanız da yine ilçelere giden minibüslerden faydalanabilirsiniz.
Diyarbakır’da Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
Eğer Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine kendi aracınızla ulaşmak istiyor ve sonrasında şehir içerisinde yapacağınız yolculuklarda da çok daha rahat hissetmeyi arzu ediyorsanız Diyarbakır’dan bir araç kiralayabilirsiniz. Şehirde araç kiralamak için en çok kullanılan yöntem, havalimanında yer alan acenteler aracılığı ile araba kiralamak. Bunun yanı sıra şehir merkezinde bulunan acenteler aracılığı ile de araba kiralayabilirsiniz. Eğer yolculuğunuzu garanti altına almayı arzu ediyorsanız şehre varmadan evvel aracınızı kiralayarak Diyarbakır Havalimanı’na vardığınızda arabanın sizi hazır olarak beklemesini sağlayabilirsiniz.
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır, en eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yer alıyor. Bu sebeple de şehrin içinde gezip görebileceğiniz ve gezerken de sizi kendisine hayran bırakacak birçok tarihi yapı bulunuyor. Diyarbakır Ulu Camii, Anadolu'nun en eski camisi olarak biliniyor. 639 yılında inşa edilen ve günümüze değin ayakta kalmayı başaran bu camii, aynı zamanda İslam’ın 5. Harem-i Şerifi olarak kabul ediliyor. Bu da Kabe’ye bir zarar gelmesi durumunda İslam dünyasının merkezi olması planlanan yerlerden biri olduğu anlamına geliyor. Caminin kare formundaki minaresi de yapıyı özel kılan detaylar arasında yer alıyor.
Diyarbarkır’ın en ünlü şairlerinden biri olan Ahmed Arif’in hatıralarının yaşatıldığı Ahmet Arif Müze ve Sanat Evi de şehri ziyaret ettiğinizde mutlaka gitmeniz gereken lokasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Müzede Ahmed Arif’in kişisel eşyalarının yanı sıra müze içinde yer alan kütüphanede birbirinden çeşitli tarih ve edebiyat kitapları incelenebiliyor. Ayrıca yine müzede Ahmed Arif’in kendi el yazısı ile yazılmış şiirlerini inceleme şansı da yakalayabilirsiniz. Diyarbakırlı şairlerden bir diğeri olan Cahit Sıtkı Tarancı adına sergilenen eşyaların yer aldığı Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müzesi de kültür seyahatinizin rotalarından biri olmalı. Bu evin en büyük özelliklerinden biri ise şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın bu evde doğması tüm çocukluğunu burada geçirmesi.
Müzeler açısından oldukça fazla ziyaret noktası bulunan Diyarbakır’da görülmesi gereken müzelerden bir diğeri ise Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi. 1902 yılında inşa edilen bu konak, Diyarbakır mimarisini en iyi şekilde görebileceğiniz lokasyonlar arasında yer alıyor. Bu konakta Diyarbakır kültürüne dair birçok unsuru gözlemleyerek şehrin dokusu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Yazar Ziya Gökalp’in doğduğu ev olarak bilinen ve 1956 yılında müzeye dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi de şehrin kültürel noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Bu müze içerisinde hem birçok kültürel dokuyu görebilir hem de Ziya Gökalp’e ait fotoğraflar, belgeler ve çeşitli yazılara ulaşabilirsiniz.
Osmanlı dönemi Diyarbakır valilerinden İskender Paşa tarafından inşa edilen ve muhteşem bir mimariye sahip olan İskenderpaşa Konağı, Diyarbakır ziyaretiniz sırasında es geçmemeniz gereken mekanlar arasında yer alıyor. Konağın bahçesinde yer alan ve en az 400 senelik olduğu tahmin edilen çınar ağaçları da bahçeye bambaşka bir hava katıyor.
Şehrin tarihine en yakın şekilde tanıklık etmek istiyorsanız mutlaka İçkale bölgesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu bölgeyi özel kılan en önemli nokta, İçkale bölgesinin Diyarbarkır sınırları içerisindeki ilk yerleşim yeri ve dönemin yönetim merkezi olması. İçkale içerisinde tarihi binaların yer aldığı sokakları adımlayabilir, Arkeoloji Müzesi ya da Taş Eserler Müzesi gibi kültürel noktaları ziyaret edebilir, Saint George Kilisesi’ni gezebilir ve kafeteryada bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz. İçkale’de yer alan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nde birbirinden değerli eserler sergileniyor. Prehistorik Çağ, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok antik eser bu müzede yer alıyor. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen ve Diyarbakır’da yer alan Körtik Tepe’den çıkarılan eşyalar da burada sergileniyor. 12.500 yıl öncesine yolculuk etmek istiyorsanız Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yine İçkale’de yer alan, kubbesi çökmüş olmasına rağmen görkemini hala koruyan Saint George Kilisesi de bölgenin görülmeye değer tarihi yapıları arasında yer alıyor.
Anadolu’daki tek dört ayaklı minare örneğini görebileceğiniz Şeyh Mutahhar Camii ve Dört Ayaklı Minare de Diyarbakır’ın sembol yapılarından biri olarak kendisine yer buluyor. 1500 yılında inşa edilen bu cami minaresinin altından yedi kez geçen kişilerin dileğinin kabul olacağına inanılıyor. Bölge, birbirinden farklı birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için şehir sınırları içerisinde çok sayıda kilise bulunuyor. Orta Doğu’daki en büyük Ermeni kilisesi olarak bilinen Surp Giragos Ermeni Kilisesi, 1518 yılından günümüze değil varlığını sürdürüyor. 3. yüzyıldan günümüze değin restorasyonlar ile ayakta tutulan Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi de Diyarbakır’ın dikkat çekici tarihi yapıları arasında yer alıyor.
Yaklaşık 9,000 yıllık olduğu bilinen surlarla çevrelenmiş Diyarbakır Kalesi de şehrin tarihi değerini gözler önüne seren yapılardan biri. UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilen kale ve surlar, şehir içerisinde yerel halk tarafından da sıkça ziyaret ediliyor. Bu kale şehri iç kale ve dış kale olmak üzere ikiye ayırıyor. Ayrıca Dağ Kapı, Urfa Kapı, Mardin Kapı ve Yeni Kapı olmak üzere dört adet ana girişi bulunuyor. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan ve 40.86 metrelik sivri ana kemeri ile bir rekoru elinde tutan Malabadi Köprüsü de Diyarbakır’ın görülmeye değer lokasyonları arasında yer alıyor.
Diyarbakır’da Neler Yapılır?
Diyarbakır lezzet ve tarihin bir arada yaşandığı, hem gastronomik turizmin hem de kültürel turizmin merkez şehirleri arasında yer alıyor. Burada gerçekleştirilen etkinlikler de genellikle bu çerçevede ilerliyor. Hasan Paşa Hanı, şehrin en çok ziyaret edilen buluşma noktalarından biri. Özellikle kahvaltı için sıkça ziyaret edilen Hasan Paşa Hanı, zengin bir kahvaltı sonrasında yapacağınız kahve keyfi ile güne motive olarak başlamanızı sağlıyor. Aynı zamanda bu han içerisinde yer alan kitapçıları gezebilir, restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilir ve tam ortasında yer alan şadırvanda keyif yapabilirsiniz.
Diyarbakır Kültür Evi de şehrin kültürel etkinlik noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği’nin merkezi olarak kullanılan mekanda şiir dinletileri ile mest olabilir, Diyarbakır’a özgü müzikleri dinleyebilir ve yöresel lezzetleri tadarak şahane bir mola verebilirsiniz. İskenderpaşa Konağı da dilerseniz çayınızı yudumlayacağınız, dilerseniz de şahane bir kahvaltı yapacağınız mekanlar arasında yer alıyor. Diyarbakır’a gelmişken İskenderpaşa Konağı bahçesindeki kocaman çınar ağaçları altında keyifli bir çay ya da kahve içebilirsiniz.
1683 yılında inşa edilen ve restore edilerek günümüze değil korunan Sülüklü Han da şehrin en çok ziyaret edilen duraklarından biri olarak öne çıkıyor. Diyarbakır’a gelmişken bu şahane hanın tarihi duvarlarının arasında ya da şadırvanında oturarak Süryani şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Türkiye’nin ilk Güvercin Otelleri de Diyarbakır’da bulunuyor. Bu oteli ziyaret ederek şehirde koruma altına alınan güvercinleri ziyaret edebilirsiniz.
Diyarbakır’ın hem tarihini hem de doğasını aynı anda yaşamak istiyorsanız Suriçi çevresinde yer alan On Gözlü Köprü’yü ziyaret ederek bu şahane mimariye karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Havsel Bahçeleri doğa ile iç içe yürüyüşler yapmak isteyenler için en ideal lokasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Susamuru, tilki, sansar, sincap ve kirpinin yanı sıra 180’den fazla sayıdaki kuş türü de Havsel Bahçeleri’ni evi olarak belirlemiş durumda. Eğer Eylül ayında Diyarbakır'ı ziyaret ederseniz seyahat tarihlerinizi Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali’ne göre ayarlayarak bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Diyarbakır’a Gittiğinizde Mutlaka Denemeniz Gereken Lezzetler
Diyarbakır, kültürü ve tarihi yapısının yanı sıra kendine has mutfağı ve yemek isimleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Diyarbakır denince akla ilk gelen yemek, ciğer oluyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar hemen her öğünde ciğer tüketen Diyarbakır halkı, şehri ziyaret edenlere de aynısını öneriyor. Bunun yanı sıra şehrin kebapçıları da oldukça meşhur ve sıkça ziyaret ediliyor. Kaburga Dolması ise kebapçılarda ve restoranlarda en çok tüketilen et yemekleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Diyarbakır’ın incecik hamuruyla tadı damakta kalan lahmacunlarının denenmesi de tavsiye ediliyor. Diyarbakır, tatlı çeşitleri ile de misafirlerinin yüzünü güldürmeyi başarıyor. Kadayıf ise şehrin en meşhur tatlısı olarak öne çıkıyor. Ayrıca kaymaklı baklava ve soğan baklava şehri ziyaret edenler için önerilen lezzetler arasında yer alıyor.
Diyarbakır yalnızca ciğer ve kebap çeşitleri ile değil, sulu yemekleri ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Meftune, Diyarbakır’ın en çok tercih edilen etli yemeklerinden biri olarak öne çıkıyor. Bir Diyarbakır türlüsü olan ve içerisindeki nohut ile besleyiciliği arkan Tırşik de bölgenin iddialı sulu yemeklerinden biri. Hıllorik Aşı ise bulgur köfteli ve salçalı bir çorba çeşidi, şehirde özellikle kış aylarında sıkça tüketiliyor.
Diyarbakır’ın meşhur Süryani şarapları da şehri ziyaret eden misafirler tarafından en çok tercih edilen içeceklerin başında geliyor. Diyarbakır Türk kahvesi açısından da oldukça zengin bir kültüre sahip. Şehri ziyaret eden kişilerin fincanda pişen Türk kahvesini mutlaka denemesi öneriliyor. Tüm bunların yanı sıra Diyarbakır’ın tüm masayı kaplayacak kadar çeşitli yiyeceklerden oluşan kahvaltısı da şehri ziyaret eden herkesi kendisine hayran bırakıyor. Şehrin simgesi haline gelen Diyarbakır karpuzu da mevsiminde şehre gidildiğinde mutlaka yerinde denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.
Diyarbakır’da Alışveriş
Diyarbakır’ı ziyaret eden tatilciler, yöreye özgü eşyaları ve lezzetleri kendi yaşadıkları şehirlere de götürmeyi arzu ediyor. Yöresel alışverişler için şehirde birçok yerel çarşılar bulunuyor. Bu çarşıların en ünlü olanlarından biri de Sipahi Pazarı olarak öne çıkıyor. Diyarbakır’ın yerel pazarlarında takunya, köylüler tarafından elde dokunan halı çeşitleri ve keçe gibi birçok farklı yöresel eşya satılıyor. Sipahi Pazarı’nda aynı zamanda yöresel motiflere sahip ipek şallar da bulabilirsiniz. Bu eşyaları hem kendi eviniz için hem de sevdiklerinize hediye etmek için satın alabilirsiniz. Şehrin merkezinde bulunan Kuyumcular Çarşısı’nda ise Diyarbakır’a özgü takılar bulabilirsiniz. Burma bilezikler, zincir kolyeler, gümüş işlemeli nalınlar, yöresel motifli bileklikler ve kişmiş gerdanlık çeşitleri Kuyumcular Çarşısı’nda sizi bekliyor. Peynirciler Çarşısı’nı ziyaret ettiğinizde ise Diyarbakır’a özgü olan meşhur örgü peynirden hem kendiniz hem de sevdikleriniz için satın alabilirsiniz.
Diyarbakır’da Konaklama
Diyarbakır otelleri, hem merkeze yakın olması ve gezilecek yerlere yürüme mesafesi uzaklığında olması ile hem de her bütçeye uygun olacak seçenekler sunması ile misafirlerinin yüzünü güldürmeyi başarıyor. Diyarbakır’a gittiğinizde dilerseniz butik otelleri dilerseniz de ismini sıkça duyduğunuz lüks otelleri tercih edebilirsiniz. Şehirdeki otellerin çoğunluğu ise Suriçi ve Yenişehir’de konumlanıyor. Kimi oteller ise Şanlıurfa yolu üzerinde yer alıyor ve buralardan şehrin içine ulaşmak biraz daha fazla zaman alıyor. Otellerin yanı sıra pansiyon ve günlük kiralık evler de şehri ziyaret eden kişiler tarafından sıkça kullanılan yöntemler arasında yer alıyor.
Diyarbakır’a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Diyarbakır’ı ziyaret ettiğinizde burayı daha iyi özümsemek ve bu tarihi dokusu ile sizi kendisine hayran bırakacak şehirde daha kaliteli vakit geçirmek için bilmeniz gereken bazı noktalar var. Diyarbakır, tıpkı Göbeklitepe gibi birçok arkeolojik sırrı içerisinde barındıran ve bundan binlerce yıl öncesine ışık tutan Körkil Tepe’yi bu büyüleyici şehirde ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca dünya üzerinde yerleşik hayata geçen ilk insanların Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşadığına dair buluntular da şehri oldukça gizemli ve etkileyici bir hale getiriyor. Bunun yanı sıra Diyarbakır, Çin Seddi’nden sonra gelen dünyanın en uzun surlarına da ev sahipliği yapıyor. El-Cezeri tarafından yapılan dünyanın ilk robotunun Diyarbakır şehrinde üretilmesi şehri bambaşka açılardan da ilgi çekici kılıyor. Tüm bunların yanı sıra Diyarbakır, İslami açıdan da büyük bir öneme sahip. Mekke ve Medine’den sonra en çok peygamber ve sahabe mezarı Diyarbakır’da bulunuyor. Diyarbakır için seyahat planlamasını yaparken gideceğiniz bölgeleri iyi belirlemeniz gerekiyor. Yalnızca şehir merkezi bir günde gezilebilirken çevre ilçeler de seyahat planına katıldığında bu süre iki ya da üç güne çıkıyor.
Siz de “Diyarbakır’a bir gelen ağlar, bir de Diyarbakır’dan giden.” dedirten bu asırlık şehre seyahat etmek istiyorsanız hemen Diyarbakır uçak bileti satın alarak Doğu medeniyetlerine ve tarihe doğru şahane bir yolculuğa başlayabilirsiniz.
04 Aralık 2023
12 °C
12 °C
Diyarbakır
İstanbul
1 sa 45 dk
Diyarbakır
İzmir
2 sa 10 dk
Diyarbakır
Ankara
1 sa 25 dk
Diyarbakır
Antalya
1 sa 50 dk
Diyarbakır
Bursa
1 sa 45 dk
Diyarbakır
Bodrum
2 sa 40 dk
Diyarbakır
Dalaman
2 sa 35 dk
Diyarbakır
Adana
2 sa 25 dk
Diyarbakır
Çanakkale
2 sa 45 dk
Diyarbakır
Samsun
2 sa 25 dk
Diyarbakır
Frankfurt
4 sa 30 dk
Diyarbakır
Münih
4 sa 25 dk
Diyarbakır
Amsterdam
5 sa 20 dk
Diyarbakır
Bakü
3 sa 50 dk
Diyarbakır
Belgrad
3 sa 25 dk
Diyarbakır
Londra
5 sa 40 dk
Diyarbakır
Almanya
5 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.