Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
22 Eyl 2023
22 Eyl 2023
26 Eyl 2023
26 Eyl 2023
27 Eyl 2023
27 Eyl 2023
29 Eyl 2023
29 Eyl 2023
30 Eyl 2023
30 Eyl 2023
Diyarbakır Adana Uçak Bileti
Adana Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Adana, Seyhan Nehri kenarında Toros Dağlarının güneyinde kurulan, Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip altıncı kentidir. Adana 2 263 000 nüfusa sahiptir. Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam merkez semtleri ile beraber toplamda 15 ilçe ve belediyesi vardır. Türkiye’nin en kalabalık altıncı kenti olduğundan ötürü, Adana meşhur ticaret ve kültür merkezinden biri olarak bilinmektedir. Güney tarafında Akdeniz’e tahmini 160 km kıyısı olan Adana’nın komşusu olan diğer şehirler, kuzeyde Niğde ve Kayseriyken, doğusundaysa Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay bulunmaktadır. Adana iklim açısından Akdeniz iklimi özelliklerini taşımaktadır. Bu sebeple, yaz mevsimi epey sıcak ve kurak, kış mevsimiyse soğuk ve yağışlı geçmektedir. Senenin en soğuk zamanları ocak, en sıcak zamanlarıysa ağustostur. Maden çeşitliliği yönünden de Türkiye’nin dördüncü en zengin alanı olarak bilinmekte olan Adana; demir, kurşun, krom, manganez ve çinko madenleri yönünden mühim bir bölge olarak bilinmektedir. Toros Dağları’na arkasını vermiş, Seyhan Nehri’nin yanında benzersiz bir yeri olan Adana yerli ve yabancı ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmektedir.
Adana Gezilmesi Gereken Yerler
Adana’da gezilecek yerler arasında ilk durak olarak Türkiye Diyanet Vakfıyla Sabancı Vakfı’nın birlikte çalışmalarıyla yapılan Sabancı Merkez Camii, şehrin en çok uğranan bölgeleri arasındadır. Mülkü Adana Diyanet İşleri Vakfı’nda yer alan camiinin inşası 1998 senesinde başlanmıştır 10 sene süren çalışmaların sonucunda hizmet vermeye başlamıştır. Adana’nın simgesel yapısına dönüşmüş camiinin toplamda 6 minaresi bulunmaktadır ve her açıdan görülebilen yüksekliğe sahiptir. Bir diğer gezilecek yer olan, Seyhan Nehri üstünde olup kenti ikiye bölen, eski ismi ile Justinianus Köprüsü olarak bilinen Taş Köprü’dür. 4. yy’da Mimar Auxentios’un inşa ettiği hakkında bilgiler, Adana Müzesi’nde bulunmaktadır. Yapıldığı günden bu yana dimdik ayakta olan köprünün yüksekliği 13 metre uzunluğuysa 319 metredir. 2000’li seneleri takiben araç geçişi yasaklanan köprünün dünyada kullanılmakta olan en eski köprü olarak bilinmektedir. Kesme taşlardan yapılmış olan Saat Kulesi’nin ziyaret etmeden gitmemelisiniz. 32 metre uzunluğa sahip olan 1881 yılında Ziya Paşa vali görevindeyken yapılmaya başlanan saat kulesinin bir sonraki sene yapımı bitirilmiştir. İlk yapıldığı zamanlarda her saat başı her bölgeden duyulan ses çıkartarak halkı saat hususunda haberdar etmek amacıyla çalıştırılmıştır. Epey dayanıklı altyapı üstüne yapılan kule, 1998’de olan Adana depremi sırasında sağlamca kalabilmeyi başarmıştır. Bunların yanında Adana Sinema Müzesi’ni, Misi mozaik Müzesi’ni, Mısır Çarşısı ve Çakmak Caddesi’ni, Merkez Park’ı, Adana Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Adana Tarihi Dokuya Sahip Yerleri
Tarihi dokuya sahip yerler arasında yer alan Varda Köprüsü, Karaisalı içinde yer alan ve Almanlar tarafından 1912’de yapılan ihtişamlı bir köprüdür. Yöre ahalisi bu köprüyü Alman Köprüsü veya koca Köprü olarak adlandırmaktadır. Yapılışında çelik kafes adlı taş örme yöntemi kullanılmıştır. 172 metre uzunluğunda olan körü 100 yılı geçkin zamandır hizmete açık haldedir. Köprünün en uzun orta ayağı 100 metre yüksekliktedir. Bu da köprünün büyüklüğünü gözler önüne sermektedir. İnşası ortalama 5 sene sürmüştür. Gerçek adı Aziz Pavlus Kilisesi olan yapı halk tarafından Bebekli Kilise olarak anılmaktadır. Bunun sebebi kilisenin ön tarafında bulunan Meryem Heykeli’nin bebeği andırmasıdır. İtalyan Katolik Kilisesine bağlı bu kilisenin 1880’le 1890 seneleri arası Apostotik Kilisesi tarafından yapıldığı söylenmektedir. Tebabağ’da bulunan kilise gün içinde ziyarete açıktır. Kesme taş ile yapılan kilise bugün dini turizm yönünden mühim bir yerde bulunmaktadır. Yılankale, Adana Etnografya Müzesi, Adana Ulu Camii, Kurtkulağı, Ayas Antik Kenti, Feke Kalesi de tarihi dokuya sahip ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır.
Adana Kültürel Etkinliklerin Adresi
Adana’nın ziyaret edebileceğiniz zengin bölgeleri sayesinde her gün için başka program yapmanız mümkündür. Eğlenmek için festivale gitmek istiyorsanız Altın Koza Film Festivali, Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, Doğayla iç içe olmak isterseniz atlı doğa yürüyüşleri ve doğa yürüyüşlerine dahil olabilir, Belemedik Vadisi’ne uğrayabilirsiniz.
Adana Konaklama İmkanları
Adana fazlaca ziyaretçi çekmesinden dolayı konaklama imkanlarını devamlı geliştirmektedir. Kent merkezinde yer alan oteller, turistlerin rahat bir biçimde konaklayabilmesi için birbirinden güzel imkanlara sahiptir. Turistler kent içinde konforlu bir şekilde kalabilir ve zevkli bir gezinti üstünlüğünden faydalanabilirler. Adana’da konaklama türleri arasında bulunanlardan birisi de hostellerdir. Kent içerisinde oteller gibi ilgi çeken hostellerin, epey rahat bir ortamı vardır. Her bütçeye uygun konaklama imkanları bulunmaktadır.
Adana Denenmesi Gereken Lezzetler
Adana’yı ziyaret edenler Adana’nın enfes şalgamını kesinlikle denemelidir. Şalgam suyu kentte sokak lezzetleri arasında ilk sıralarda bulunan ürünler içerisindedir. Adana’nın en ünlü yiyecekleri ararında olan şırdan oldukça enfes ve ilgi çekici bir lezzettir. Çoğunlukla gece yenilen şırdan, turistlerin kesinlikle denemesi gereken lezzetler arasındadır. Kırkkat ve mumbar olarak türleri de vardır. Adana’da en çok yenilen ve beğenilen yiyeceklerdir. Adana sokak lezzetleri içerisinde Muzlu süt de vardır. Epey nefis olan muzlu sütü, Adana halkı da fazlaca tüketmektedir. Adana’dan bahsedildiğinde ilk akla gelen bir başka yemek de börektir. Kentte en meşhur yiyecekler içerisinde yer alan börek, epey enfes bir biçimde yapılmaktadır. Bu sebeple Adana’yı ziyaret edenlerin kesinlikle böreği denemesi gerekir. Şehirle özdeşleşen ve bir hayli ünlü olan diğer yemek ise Adana Kebabıdır.
Adana Ulaşım Olanakları
Adana’da her yerde otobüs durakları yer almaktadır. Bütçenize göredir ve dilediğiniz bölgeye pratik bir şekilde varabilirsiniz. Daha rahat yolculuk yapmak için taksileri de kullanabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarının yanında araba, motosiklet ya da bisiklet kiralayabilirsiniz.
Taksi ile Ulaşım
Adana’da şehrin her yerinde kolaylıkla taksi bulabilirsiniz. Havaalanından taksiye binip dilediğiniz bölgeye kısa zamanda ve daha rahat bir biçimde yolculuk yapabilirsiniz. Fiyatı normaldir.
Otobüs ile Ulaşım
Adana havaalanından birden çok belediye otobüsü vardır. Otobüsler ile uygun fiyatlı olarak kentin dilediğiniz yerine yolculuk yapabilirsiniz.
Araç Kiralama
.rTable { display: table; width: 100%;} .rTableRow { display: table-row; } .rTableHeading { background-color: #ddd; display: table-header-group; } .rTableCell, .rTableHead { display: table-cell; padding: 3px 10px; border: 1px solid #999999; } .rTableHeading { display: table-header-group; background-color: #ddd; font-weight: bold; } .rTableFoot { display: table-footer-group; font-weight: bold; background-color: #ddd; } .rTableBody { display: table-row-group; }
22 Eylül 2023
31 °C
31 °C
Adana
İstanbul
1 sa 20 dk
Adana
İzmir
1 sa 30 dk
Adana
Antalya
1 sa 10 dk
Adana
Lefkoşa
50 dk
Adana
Ankara
1 sa
Adana
Trabzon
2 sa 15 dk
Adana
Van
2 sa 30 dk
Adana
Muğla
2 sa 25 dk
Adana
Çanakkale
2 sa 20 dk
Adana
Erzurum
2 sa 20 dk
Adana
Beyrut
1 sa 5 dk
Adana
Frankfurt
4 sa
Adana
Köln
4 sa 10 dk
Adana
Bakü
3 sa 25 dk
Adana
Münih
3 sa 45 dk
Adana
Dubai
4 sa 45 dk
Adana
Belgrad
3 sa
Adana
Viyana
3 sa 35 dk
Adana
Helsinki
5 sa 15 dk
Adana
Bangkok
10 sa 25 dk
22 Eylül 2023
30 °C
30 °C
Diyarbakır
İstanbul
1 sa 45 dk
Diyarbakır
İzmir
2 sa 10 dk
Diyarbakır
Ankara
1 sa 25 dk
Diyarbakır
Antalya
1 sa 50 dk
Diyarbakır
Bursa
1 sa 45 dk
Diyarbakır
Bodrum
2 sa 40 dk
Diyarbakır
Dalaman
2 sa 35 dk
Diyarbakır
Adana
2 sa 25 dk
Diyarbakır
Çanakkale
2 sa 45 dk
Diyarbakır
Samsun
2 sa 25 dk
Diyarbakır
Frankfurt
4 sa 30 dk
Diyarbakır
Münih
4 sa 25 dk
Diyarbakır
Amsterdam
5 sa 20 dk
Diyarbakır
Bakü
3 sa 50 dk
Diyarbakır
Belgrad
3 sa 25 dk
Diyarbakır
Londra
5 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.