Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Anadolu medeniyetinin en önemli bölgelerinden biri olan Gaziantep, Türkiye’nin hem tarih hem de lezzet yolculuğu açısından en çok ziyaret eden şehirleri arasında yer alıyor. Gaziantep’te yemekler UNESCO tarafından tescilli kültürel bir faaliyet olduğu için şehre lezzet yolculuğu yapan kişilerin sayısı da oldukça fazla! Siz de hemen Gaziantep uçak bileti satın alarak tadı damağınızda kalacak yemekleri deneyimleyebilir, şehrin kültürel ve tarihi yapısını keşfe çıkabilirsiniz.
Gaziantep Uçuş Bilgileri
Gaziantep’e uçakla ulaşım, Gaziantep Havalimanı aracılığı ile sağlanıyor. İzmir, Antalya, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerden Gaziantep’e direkt uçuş bulunuyor. Bunun yanı sıra Trabzon, Çanakkale, Samsun ve Muğla gibi şehirlerden Gaziantep’e ulaşmak için İstanbul aktarması yapmak gerekiyor. Gaziantep’e varış süresi ise yolculuğa başladığınız şehrin yanı sıra uçuşun direkt ya da aktarmalı olmasına göre de değişiklik gösteriyor. Eğer Gaziantep’e direkt uçuş ile gidiyorsanız yolculuk süresi ortalama olarak 1 ila 1.30 saat arasında sürüyor. Aktarmalı yolculuklarda ise bu süre 5 saate kadar çıkabiliyor. Bu noktada detaylı bir araştırma yaparak şehrinizden en kısa sürede hangi uçuş seferiyle gideceğiniz konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Gaziantep’te Ulaşım
Antep’in buluşma noktası olan Gaziantep Havalimanı, şehir merkezine yalnızca 20 kilometrelik bir uzaklıkta ve buradan şehir merkezine ulaşım sağlamak için farklı yöntemler kullanılıyor. Gaziantep Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerin başında HAVAŞ servislerini kullanmak geliyor. Bu servisler hem bütçe açısından hem de kolay ulaşılabilir olması açısından sıkça kullanılıyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için özel transfer servisleri de kullanılıyor. Bu servislerden faydalanmak için öncesinde mutlaka rezervasyon yaptırmış olmak gerekiyor. Bu iki yöntemin yanı sıra çok daha konforlu ve hızlı yolculuk yapmak isteyen kişilerin tercihi ise taksiler oluyor.
Gaziantep şehir merkezinde ulaşım otobüs, minibüs ve tramvay yöntemleri ile sağlanıyor. Bu ulaşım araçlarını kullanmak için bir Gaziantep Kart edinmeniz gerekiyor. 22 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı ise şehrin en çok kullanılan ulaşım yöntemi olarak öne çıkıyor. Haftanın her günü 06.00 ve 23.00 saatleri arasında hizmet veren tramvay ile şehrin birçok farklı noktasına kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Şehir içindeki daha uzun mesafeli yolculuklar için ise taksiler tercih ediliyor.
Gaziantep’te Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
Gaziantep merkez içerisinde her yere kolayca ulaşabilir durumda olacağınız için araba kiralama gerekliliği bulunmuyor. Ancak Halfeti gibi Antep civarında yer alan ve şehir merkezine yakın olmayan bölgelere çok daha konforlu bir ulaşım sağlamak için araba kiralama yöntemini tercih edebilirsiniz. Gaziantep’te araba kiralamak için dilerseniz seyahatiniz öncesi, şehre varmadan önce arabanızı kiralayabilir ve şehre vardığınızda sizi hazır beklemesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra havalimanına vardığınızda da alan içerisinde bulunan acenteler yardımı ile kolayca araba kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Gaziantep’te Gezilecek Yerler
Gaziantep, kültürü ve tarihi yapısı ile ne kadar okursanız okuyun hep yeni şeyler keşfedeceğiniz bir kitap gibi. Şehrin birçok farklı köşesinde ziyaret edebileceğiniz onlarca mekan olduğu gibi şehre yakın bölgelerde de aynı şekilde büyüleyici lokasyonlar yer alıyor. Antep’in Kurtuluş Savaşı boyunca verdiği mücadeleyi gözler önüne seren Şahinbey Savaş Müzesi, şehre gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekanların başında geliyor. Müzede yer alan eserlerin bir kısmı tarihi bir konakta sergilenirken diğer kısmı ise bu konağın altında kalan mağarada gözler önüne seriliyor. Şahinbey Savaş Müzesi hem Gaziantep’in tarihini öğrenmek hem de şehrin kültürünü yakından tanımak için en ideal mekanlardan biri! Müze iki ayrı kısımdan oluşuyor.
Gaziantep’in en ünlü çarşısı olan Bakırcılar Çarşısı da şehre gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri. İsmini çarşıda satışı gerçekleştirilen bakır eşyalardan alan Bakırcılar Çarşısı, hem tarihi dokusu ile sizi içine çekmeyi başarıyor hem de yörenin meşhur yöresel eşyalarını satın almanız için de ideal bir mekan olarak öne çıkıyor. Zincirli Bedesten Çarşısı da Antep’in en çok ziyaret edilen çarşılarından bir tanesi. 17. yüzyıldan günümüze değin ayakta kalmayı başaran bu çarşı, yalnızca turistler tarafından değil, yerel şehir halkı tarafından da sıkça kullanılıyor. Geleneksel el sanatlarının sergilendiği mekanları, alışveriş alanlarını ve oturup soluklanabileceğiniz kahvehaneleri tek bir çatı altında birleştiren Gümrük Hanı’nı ziyaret etmeden Antep’ten dönmemelisiniz. Ayrıca Gümrük Hanı’nda pişirilen ve dünyanın başka hiçbir yerinde bulamayacağınız iki renkli kahveyi de bu mekanı ziyaret etmişken mutlaka denemeniz öneriliyor.
Gaziantep, mağaraların oldukça yaygın olduğu bir şehir. Kaleoğlu Mağarası da bölgede bolca yer alan mağaralar içerisinde en çok dikkat çeken lokasyonlar arasında yer alıyor. Tarihi bir hanın içinden girerek ulaşabildiğiniz bu mağara içerisinde çayınızı yudumlayabilir ve soluklanabilirsiniz. Antep’in tam merkezinde bulunan ve yaklaşık olarak 1200 metrelik bir çevreye sahip olan Gaziantep Kalesi de şehrin tarihi dokusunu yakinen yaşatan mekanlar arasında ilk sıralarda geliyor. Bu kale günümüzde ise Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi olarak kullanılıyor.
1577 tarihinde yaptırılan ve o tarihten günümüze değil gelmeyi başaran yapılardan biri olan Hamam Müzesi de Antep’in simgesi haline gelen mekanlardan biri olarak öne çıkıyor. 2015 yılından beri Osmanlı hamam kültürünü yansıtmak adına müze olarak kullanılan bu yapı, size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Müze açısından oldukça zengin bir şehir olan Antep’in dikkat çekici müzelerinden bir diğeri de Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi. Savaş yıllarını anlatan resim ve maketlerin sergilendiği bu müze, oldukça duygusal anlar yaşatıyor. Mutfağı ile oldukça meşhur olan şehrin bu mutfağı anlatan bir müzesi de var. Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi, 1904 yılında inşa edilen bir konağın 2008 yılında müze haline getirilmesiyle oluşturulan bir alan ve antika mutfak eşyaları bu müze içerisinde sergileniyor.
Antep’in Anadolu medeniyetleri arasında mühim bir yere sahip olmasının en önemli nedenlerinden biri, oldukça eski yerleşim yerlerine ev sahipliği yapmış olması. Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi de şehrin kültürel dokusunu gözler önüne sermesi ile dikkat çekiyor. Roma döneminden İslami dönemlere kadar birçok farklı eseri bir arada göreceğiniz Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Gaziantep Kalesi’nin aşağı kısmında yer alan ve Evliya Çelebi’nin Seyahatname eserinde bile kendisinden bahsettirmeyi başaran Naib Hamamı, 1640 yılından günümüze değin ayakta kalabilen önemli bir yapı olarak öne çıkıyor. Günümüzde dahi Osmanlı’nın hamam geleneğini yaşatan mekanlar arasında yer alan Naib Hamamı’nı ziyaret etmeyi atlamayın.
Gaziantep’in en çok turist ağırlayan lokasyonlarından biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olarak hizmet veriyor. Yaklaşık 1700 metrekarelik bir alana sahip olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde yer alan mozaikler ise yaklaşık olarak 2000 yıllık! Aynı bölgede bulunan Zeugma Antik Kenti ise M.Ö. 300 yılından izler taşıyan büyüleyici bir mekan. Bu antik kentte Büyük İskender’in tarihine ve M.Ö. 300 yılından günümüze gelen izlere şahitlik edebilirsiniz.
Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer alan ve doğa ile tarihi aynı anda yaşatmayı başaran Rumkale de şehrin sembolik mekanları arasında yer alıyor. Fırat Nehri ve Merzimen Çayı’nın ortasındaki bir yarımadaya inşa edilen Rumkale’nin içine çıkamasanız da manzaranın seyir keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Atatürk’ün Türkiye’de resmi olarak kayıtlı olduğu bölge olan ve tarihi yapısı hala ilk günkü gibi korunan Tarihi Bey Mahallesi de Antep seyahati esnasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken bölgeler arasında! Kendinizi bir tarih kitabının sayfalarını yaşıyormuş gibi hissedeceğiniz bu mahalle, tüm misafirlerini kendisine hayran bırakmayı başarıyor.
Gaziantep’te Neler Yapılır?
Gaziantep tam bir lezzet ve kültür şehri! Bu sebeple de şehir içerisinde yapabileceğiniz birçok kültürel aktivite bulunuyor. Antep, hamam kültürüne fazlası ile değer veren bir şehir ve bunun en önemli sebeplerinden biri de Naib Hamamı gibi bir yapıya sahip olması. Antep’i ziyaret ettiğinizde Naib Hamamı içerisinde dinlendirici bir hamam sefası yapabilirsiniz. Ayrıca tesis içerisinde yer alan sauna, masaj ve cilt bakımı gibi hizmetlerden de faydalanarak kendinizi yenileyebilirsiniz.
Gaziantep’in aktif bir gece hayatı olmasa da şehirde akşamları da yapabileceğiniz keyifli aktiviteler bulunuyor. Bütün gün şehri adımladıktan sonra günün yorgunluğunu atmak için bölgenin en meşhur kahvecilerinden biri olan ve 1635 yılından günümüze ulaşmayı başarmış Tahmis Kahvesi’nde lezzetli bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.
Doğal güzellikler ile haşır neşir olmayı seviyorsanız Gaziantep Botanik Bahçesi’ni ziyaret ederek bölgenin bitki örtüsü ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Köklüce Kanyonu da tırmanış ya da doğa yürüyüşleri yapılan ve manzarası ile ziyaretçilerini içine çekmeyi başaran eşsiz bir doğa güzelliği olarak kendisini gösteriyor.
Gaziantep’e Gittiğinizde Mutlaka Denemeniz Gereken Lezzetler
Gaziantep, lezzet yolculuğu yapmak isteyenler tarafından en çok ziyaret edilen şehirlerin başında geliyor. Birbirinden lezzetli yemekleri ve geniş mutfağı, Antep’in en ilgi çekici noktaları arasında yer alıyor. Hayvanların sırt bölgesinde bulunan ve esasen oldukça az miktarda olan yumuşacık bir et ile hazırlanan Küşleme, tadı damakta kalan Antep lezzetlerinden biri olarak kendisini gösteriyor. Köz patlıcan, yoğurt, sarımsak ve kavrulmuş kuşbaşı etin bir araya getirilmesi ile hazırlanan Antep usulü Alinazik de yörenin en sevilen yemeklerinden biri. Üzerine tereyağı dökülerek servis edilen Alinazik, lezzet yolculuğunun en muhteşem durakları arasında.
Zırhta çekilerek elde edilen kıyma ile hazırlanan Kıyma Kebabı, oldukça farklı bir lezzet ve aynı zamanda Türkiye’nin en lezzetli kebap çeşitlerinden biri olarak anılıyor. Gaziantep’e özgü bir kebap türü olan Simit Kebabı da ağız sulandıran lezzetler arasında yer alıyor. Şişte pişirilen Simit Kebabı üzerine Antep fıstığı serpilerek servis ediliyor ve bu da lezzeti ikiye katlıyor.
Çorbaseverlerin midesi de Antep’e özgü Yuvalama Çorbası ile bayram ediyor. Nohut, hamur topları ve parça kuzu eti kullanılarak hazırlanan Yuvalama, özel lezzetler arasında kendisine yer bulmayı başarıyor. Kuyruk yağı ve patlıcanın bir araya gelmesi ile hazırlanan Patlıcan Kebabı da mutlaka denemeniz gereken yemekler arasında yer alıyor. Birçok farklı yörede, farklı yöntemlerle pişirilen İçli Köfte de Antep’e gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yiyeceklerden biri olarak kendisini gösteriyor. Antep denilince akla gelen ilk yemeklerden biri de Beyran! Şehrin yerel halkı Beyran çorbasını kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her saatinde tüketiyor. Et suyunda pişen nohut, patates kızartması, biber ve domates salçasının bir araya gelmesiyle hazırlanan Nohut Dürümü de Antep’in en sıra dışı lezzetleri arasında yer alıyor.
İpek Yolu tacirleri aracılığı ile Orta Asya’dan Gaziantep’e kadar ulaşan farklı bir lezzet ise Meyveli Et Yemekleri! Hangi mevsimde Antep’i ziyaret ettiyseniz o mevsimin meyveleri ile harmanlanan et yemeklerini deneyimleyebilirsiniz. Lahmacun denilince akla ilk gelen şehir Gaziantep. Antep’i ziyaret ettiğinizde iki tür lahmacun deneyebilirsiniz. Bu lahmacunlardan ilki klasik kıymalı lahmacun, ikincisi ise başka bir yerde denemeniz oldukça zor olan ve farklı malzemeler ile harmanlanan bir lahmacun türü. İçerisinde ise ayva, soğan ve nar ekşisi yer alıyor. Antep’e özgü bu lahmacun türü farklı lezzetler denemek isteyen kişiler için tadı damakta kalacak bir seçenek. Kebap ve lahmacunların yanı sıra Antep, sulu yemekleri ile de damakları şenlendiriyor. Suriye ve Anadolu kültürlerinin harmanlandığı Antep Sulu Yemekleri de mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.
Gaziantep denilince akla ilk gelen yiyecekler ise şehrin meşhur tatlıları. AB Komisyonu tarafından 2013 yılında bir Türk tatlısı olarak kabul edilen baklavayı Gaziantep’ten tüm dünyaya yayılan bir lezzet olarak mutlaka yerinde deneyimlemelisiniz. Bol fıstıklı Künefe de Antep’i ziyaret edenlerin dilinden düşüremediği tatlılar arasında yer alıyor. İncecik baklava yufkasının tereyağı, bolca fıstık, kaymak ve şeker ile bir araya gelmesi ile hazırlanan Katmer çıtır çıtır yapısıyla deneyen herkesi mest ediyor. Tatlının yanında ise Menengiç Kahvesi ya da Zahter Çayı tercih edebilirsiniz.
Gaziantep’te Konaklama
Gaziantep her sene, hemen her mevsimde birçok yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Bu sebeple bölge içerisinde hemen her bütçeye uygun konaklama mekanlarını kolayca bulmak mümkün hale geliyor. Gaziantep’in en çok ziyaret edilen otelleri ise tarihi konak ve hanlardan otele çevrilen bölgeler olarak öne çıkıyor. Bu bölgeler, şehrin tarihi dokusunu en saf hali ile yaşamanıza yardımcı olurken büyüleyici atmosferi ile sizi adeta içine çekiyor. Şehirde oteller dışında tarihi evleri kiralayarak da hem şehir merkezinde konaklayabilir hem de şehir içinde kendinize bir ev ortamı yaratabilirsiniz. Bunun yanı sıra kalabalık gruplar ile yapacağınız Gaziantep seyahatleri için evler çok daha avantajlı fiyatlara sahip seçenekler olacaktır.
Gaziantep’e Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Hem lezzetli yemekleri hem de kültürel ve tarihi yapısı ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başaran Gaziantep’i ziyaret etmeden önce almanız gereken bazı noktalar bulunuyor. Öncelikle bayram tatilleri ya da Ramazan ayı içerisinde Gaziantep’i ziyaret etmek istiyorsanız birçok restoranın kapalı olabileceğini aklınızda tutmanız gerekiyor. Aksi takdirde büyük bir hevesle ziyaret ettiğiniz Gaziantep’in muhteşem yemeklerini dilediğiniz gibi özgürce tatma şansını kaçırabilirsiniz.
Gaziantep, lezzet yolculuğu yapmak isteyenler için mükemmel bir rota oluşturuyor. Öyle ki bölgeyi ziyaret eden kişiler günde 5 ila 6 öğün arasında yemek tüketiyor. Bu sebeple hazım sıkıntısı olan kişilerin Gaziantep’e gitmeden önce mide ilaçlarını yanlarına almaları öneriliyor. Bunun yanı sıra şehri ziyaret etmeden önce şehrin lezzetlerini doyasıya tadabilmek için diyet yapan kişilerin sayısı da oldukça fazla. Kültür ve tarih açısından da oldukça zengin bir bölge olan Gaziantep’e giderken müze kartınızı da mutlaka yanınıza almayı unutmamalısınız. Böylece şehrin büyüleyici tarihi atmosferini çok daha rahat bir şekilde keşfe çıkabilirsiniz.
Eğer seyahatiniz esnasında şehirle ilgili bilgi edinmek, belirli konularda danışabileceğiniz isimleri bulmak ya da bir harita edinmek istiyorsanız şehir merkezinde yer alan, #Gaziantep yazısının hemen yakınında bulunan Turizm Danışma Ofisi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Siz de Gaziantep şehrinin tarihi dokusuna yakından şahitlik etmek, leziz yemekleri ile şahane bir lezzet yolculuğu yapmak ve kültürünü daha yakından tanımak istiyorsanız Gaziantep uçak bileti satın alarak büyüleyici Doğu yolculuğunuzu hemen başlatabilirsiniz.
05 Aralık 2023
10 °C
10 °C
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.