Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Gaziantep Bursa Uçak Bileti
Bursa
Bursa, ülkemizin en bilindik ve şehir içi aktifliği en çok olan büyükşehirlerimizden biridir. 3,139,744 nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık 4. nüfusa sahip şehridir. Ayrıca da Bursa, 2016 senesinde Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında dünyada 28., Türkiye’de ise 1. olmuştur. ‘’Yeşil Bursa’’ olarak ta bilinen şehir birçok güzelliğe sahiptir. Genel olarak insanları ve kendisine gelen turistleri yemyeşil ormanlarıyla ve ağaçları ile büyüler. Oldukça geniş bir yaşam alanına sahip olan Bursa, ülkemizin en çok ziyaretçi ağırlayan bölgelerinden biridir. Bursa, özellikle vatandaşlarımız tarafından sürekli ikamet etme amacı ile en çok tercih ettikleri şehirlerden bir tanesidir. Ekonomik açıdan da Türkiye’nin en gelişmiş ve modern olan şehirlerinden biridir. İstanbul’dan sonra ikinci büyükşehir olarak gelen Bursa, ticaret açısından da oldukça önem taşıyan bir şehirdir. Türkiye’deki en önemli sanayi bölgelerinden bir tanesi Bursa bölgesidir. Ayrıca otomotiv sanayisi ile de bilinmektedir. Yüzölçümü 10,882km karedir.
Bursa’da Gezilmesi Gereken Yerler
Bursa, önemli tarihi yerler ve değerlere sahip şehirlerimizden bir tanesidir. Bunun yanında gidilebilecek birçok eğlence mekanı, gezilebilecek birbirinden farklı yerleri ve doğal güzellikleriyle de bilinmektedir. Bunlar arasında en çok bilinen ve bir tatil merkezi olan Uludağ vardır. Uludağ, hemen hemen birçok kişinin bildiği ve kar tatillerinin yapıldığı bir yerdir. Yüksek rakımından dolayı insanlar Uludağ’a kar ve kayak tatili yapmak için gidebilmektedirler. Oradaki çeşitli kayak merkezlerinin bulunduğu alanlarda, kayak tatiline veya gezmeye gelen kişilerin ve grupların kalabileceği oteller bulunmaktadır. Bireyler buralarda konaklayabilmektedirler. Uludağ haricinde gidilmesi tercih edilen yerlerden bir diğeri ise Podyum Park’tır. Podyum Park, Bursa’nın sahip olduğu en güzel ve modern alışveriş merkezidir. Bursa’nın turistik semtlerinden bir tanesi olan Mudanya, gelişmiş turistik olanakları ve deniz kıyısı avantajı nedeni ile gidilmesi yine en çok tercih edilen ilçelerden bir tanesidir. Orada bulunan limanlar, deniz kıyısında bulunan butik oteller, bünyesi içerisinde bulunan çeşitli tatil beldeleri ile genellikle yazın gidilmesi tercih edilen en güzel ilçelerden bir tanesidir. Koza Han, şehrin sahip olduğu en eski ve tarihi yerlerden bir tanesi olup şehrin en meşhur özelliklerinden bir tanesi olan ipek böcekçiliğinin yapıldığı en meşhur yerlerden bir tanesidir. Burada ipek böceği kozalarının satışı yüzyıllar boyunca yapılmış olup, şehre gelen turistlerin görmeye gittiği yerler arasında bulunmaktadır. Bunlar haricinde Tirilye, Gölyazı, İznik Gölü, Uzunçarşı, Kumyaka, Suutçu Şelalesi, Bursa Kapalı Çarşı, Hanlar Bölgesi, Saitabat Şelalesi, Balibey Han, Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Oylat Mağarası, Oylat Kaplıcaları vb. gibi tarihi, kültürel, doğal, eğlence ve turistik değerlere sahip olan Bursa, bu değerleri ile birlikte kişilere kapılarını açmaktadır. Bütün bunların haricinde gezilip görülebilecek ve sevilerek gidilen diğer yerlerden bir tanesi ise Bursa büyükşehir Belediye Stadyumu’dur. Şehirde bulunan bu stadyumda türlü maçlar düzenlenir ve birçok kişiye ev sahipliği yapar. Bunun yanında yine bilinen ve birçok öğrenciye kapısını açan Uludağ Üniversitesi’nde Bursa’da en çok bilinen yerlerden bir tanesidir. Ülkenin birçok yerinden ve aynı zamanda da yurt dışından okula öğrenci alan ve ev sahipliği yapan Uludağ Üniversitesi, aynı zamanda günümüzde tercih edilen üniversitelerden bir tanesi olmaktadır.
Bursa’nın Tarihi
Bursa, arkeolojik çalışmalar bağlamında zengin değerlere sahip olan ve yeni bulguların çıktığı en önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Menteşe Höyüğü ile başlayan Bursa hikayesi, Osmanlı döneminde de devam etmiştir. Osmanlı döneminde Osman Bey tarafından kuşatılan şehir daha sonrasında Orhan Bey tarafından alınmıştır. O dönemde bir süreliğine başkentlik yapmış şehir, Osmanlı döneminden sonra yerini Cumhuriyet Dönemine bırakmış olup 1987 yılında büyükşehir unvanını almıştır. Bursa, her geçen gün kendini geliştiren ve modern anlamda büyüyen şehirlerimizden biri olmaya devam etmektedir.
Bursa’da Kültürel Etkinlikler
Bursa’nın kendine has kültürel etkinlikleri ve aktiviteleri bulunmaktadır. Uluslararası Bursa Karagöz Ve Gölge Oyunları Festivali bunlardan bir tanesidir. En çok bilinen bu gölge oyunu, Bursa’da düzenli olarak yapılan yöresel faaliyetlerde mutlaka sergilenmektedir. Uluslararası Bursa çocuk ve gençlik tiyatroları festivali, Bursa Halk Dansları Şöleni ve Uluslararası Bursa Festivali, sürekli olarak yapılan eğlenceli ve kültürel etkinlikler arasında yer almaktadır.
Bursa’da konaklama
Bursa, modern ve kalabalık bir şehirdir. Bu bağlamda şehir içinde/merkezde konaklama olanakları oldukça çeşitlidir. Merkezlerde bulunan daireler ve evler oldukça fazla ve çeşitli şekilde bulunmaktadır. Evlerin yanında şehirde bulunan birçok otel de vardır. Şehir turistik açıdan zengin olduğu ve çok fazla turist aldığı için otellerin sayısı da birçok şehre göre fazladır. İstenilen her türde otel bulunmaktadır. Lüks, pansiyon tarzında, orta hallice vb. gibi oteller şehirde kolayca bulunabilen konaklama yerleri arasına girmektedir. Bu tarz konaklama yerleri nüfus ve imkan fazlalığından merkez taraflarında daha yaygın olmaktadır. Merkez haricinde Bursa içerisinde konaklanabilen yerlerden bir tanesi ise mevcut köylerdir. Bursa’nın doğal güzellikleri ve ağaçlıkları arasında bulunan birbirinden güzel köyler, yine yerli/yabancı turistlerin ziyaret edip konakladığı yerler arasında girmektedir.
Bursa’nın Lezzetleri
Bursa’nın birbirinden farklı birçok ve çeşit çeşit lezzeti bulunmaktadır. Fakat yöresel bütün bu lezzetlerden en çok bilineni Bursa İskender kebabıdır. Bursa’ya hiç gitmemiş biri bile Bursa İskender Kebabını bilmektedir ve sadece Bursa’da değil, farklı şehirlerimizde veya yurt dışında da ‘’Bursa İskender Kebabı’’ adı altında İskender kebaplar salaş lokantalarda dahi satılmaktadırlar. Pide üzerinde etin yanında közlenmiş biber, domates ve yoğurdun bulunduğu bu eşsiz tat mutlaka herkes tarafından denenmesi gereken bir lezzet olarak bilinmektedir. Bursa’nın en meşhur lezzetlerinden bir diğeri ise İnegöl köftesidir. İnegöl, şehrin en bilindik yerlerinden bir tanesi olup mevcut yöresel yemeklerden bir tanesidir. İnegöl köftenin yanında pideli köfte, murabiye çorbası, cantık, etli kereviz, kestane şekeri, süt helvası, bursa kebabı, Kemalpaşa tatlısı vb. gibi daha sayılabilecek çokça meşhur lezzete sahip bir şehrimizdir.
Bursa’ya Ulaşım
Bursa’ya ulaşım için birçok alternatif bulunmaktadır. Gidiş şekli kişinin tercihlerine bağlı olarak değişmektedir.
Otobüs ulaşımı
Türkiye’nin her şehrinden Bursa’ya otobüs kalkmaktadır. Seferleri bulunan otobüsler ile Bursa’ya ulaşmak isteyen kişiler rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Otobüs hizmeti 24 saat boyunca hizmet vermeye devam etmektedir.
Metro ile Ulaşım
Şehrin içerisindeki metro sistemi sayesinde birey, gitmek istediği yere kolaylıkla gidebilmektedir.
Tramvay ile Ulaşım
Aynı şekilde bulunan tramvay sistemiyle de Bursa’ya ulaşıldıktan sonra şehir içerisinde gidilmek istenen yere varılmasında yardımcı olabilmesi açısından metro istasyonları kullanılabilmektedir.
Havayolu ile Ulaşım
Şehirde bulunan Havalimanı aracılığı ile yola çıkılacak olan konumdan havayolları tercih edilerek uçak ile gelinmesi sağlanabilir. Bireyler tarafından zaman avantajından dolayı genellikle havayolları ulaşımı tercih edilmektedir.
Havalimanına Ulaşım
Şehirdeki havalimanına ulaşabilmenin türlü yolları bulunmaktadır. Şehir içerisinde havalimanına giden toplu taşıma araçları haricinde kiralanabilecek araç, özel araç, taksi, şehir içerisinden kalkıp havalimanına giden araçlar ve servisler bulunmaktadır.
Gaziantep-Bursa Arası Kaç Km’dir?
Gaziantep-Bursa arası 1032,5km’dir.
Gaziantep-Bursa Arası Uçuş Ne Kadar Sürer?
Gaziantep-Bursa arası uçuş 11 saat 4 dakika sürmektedir.
Gaziantep-Bursa Arası Uçak Bileti Ne Zaman Alınmalıdır?
Gaziantep-Bursa arası uçuş mesafesi konumlarından dolayı fazla olduğu için uçuş biletlerinin fiyatları da mesafeye göre şekillenebilmektedir. Bu bağlamda spontane herhangi bir durum olmadıkça biletlerin ne kadar erken alınması, kişiye o kadar avantaj sağlayacaktır.
Rota bilgisi bulunamadı
30 Eylül 2023
18 °C
18 °C
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.