Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
08 Haz 2023
08 Haz 2023
09 Haz 2023
09 Haz 2023
10 Haz 2023
10 Haz 2023
11 Haz 2023
11 Haz 2023
12 Haz 2023
12 Haz 2023
İstanbul Amasya Uçak Bileti
Şehzadeler kenti şeklinde ifade edilen Amasya, Orta Karadeniz Bölümünde yer almaktadır. Kent, ortasındaki Yeşilırmak ile onun etrafını saran Osmanlı yalılarıyla popüler hale gelmiştir. Amasya; yöresel lezzetleri, doğal güzellikleri ve tarihiyle dikkat çekmektedir. Yerli turistin yanı sıra yabancı turistlerinde ilgi odağı haline gelmiş bir şehir olduğunu söylemek mümkündür.
Amasya kenti; Karadeniz ve İç Anadolu kültürünün birleştiği noktadır. Amasya toprakları, Yeşilırmak’tan beslenerek güzel bir görünüme kavuşmuştur. Orta Anadolu’nun en güzel kentleri içerisinde yer almaktadır. Özellikle zengin bitki örtüsü kenti daha değerli kılmıştır. Mutfağındaki lezzete toprağında yetişen sebze ve meyvelerde eşlik etmektedir. Amasya gezinizde kentin hem doğal güzelliklerine hem de mutfak kültürüne hayran kalacaksınız.
Amasya Hakkında Bilmemiz Gerekenler
Amasya yaklaşık 7.500 senelik tarihe sahip bir kenttir. Anadolu’daki en eski kentlerden olan Amasya, tarihinde çok sayıda medeniyeti ağırlamıştır. Yedi ilçeye sahip olan şehir, son birkaç yıldır turizmde önemli rol oynamaya başlamıştır. Amasya kentinde Türkler ’den önce şu medeniyetler yaşamıştır;
Amasya; Çorum, Tokat, Samsun ve Ordu illeriyle komşudur. Amasya kentinin ortasından geçen Yeşilırmak’la popüler olmuştur. Dünyada deniz bulunmayan fakat yalı evleri olan tek kent olarak Amasya geçmektedir. Amasya kentinde keşfedilecek birçok yer vardır. Popüler olan turistik ve tarihi alanların çoğunluğu il merkezindedir. Amasya’nın zengin toprağı, ekonomisinin tarım olmasını sağlamıştır. Elma, kiraz gibi lezzetli meyveler yetişmektedir.
Amasya Gezilmesi Gereken Yerler
Amasya gezilmesi gereken yerler bakımından çok zengin bir kenttir. Amasya gezisinde merkez için en az iki gün ayırmanız yerinde bir karar olacaktır. Amasya’nın ilçelerindeki gezilecek yerleri görmek için de aynı şekilde iki gün ayırmanız yeterli olacaktır. Amasya’da gezilmesi gereken yerlerin en başında; Piri Baba Türbesi gelmektedir. Tahmini olarak 15.yy’da yapılan türbe, Horasan erenleri arasında yer alan Piri Baba’ya özel inşa edilmiştir. Piri Baba Türbesi Amasya’nın Merzifon ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Evliya Çelebi zamanında Piri Baba Türbesi hem aşevi hem de derviş ve tekke hücreleri şeklinde kullanılmıştır. Piri Baba Türbesi’nin en önemli özelliği, kalem işi süslemelerden oluşmasıdır. Özellikle bu işlemeleri ziyaretçiler tarafından çok beğenilmektedir. Amasya kalesi; kent merkezinde tüm ihtişamıyla konumlanmıştır. Amasya’nın kuzeyinde tam olarak Harşena Dağı’nın üzerinde konumlandığını söyleyebiliriz. Amasya Kalesi’nin tarihi kaynaklar doğrultusunda Pontus Kralı Mithridates tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir. Kent için çok önem arz eden bir yapı olduğunu söylemek mümkündür.
Yalıboyu Evleri; Amasya kentini dünyada popüler yapan özelliklerin başında gelmektedir. Yeşilırmak kıyısında sıralı şekilde dizilen evler görülmeye değerdir. Amasya Yalıboyu Evleri’ni ziyaret ettiğinizde mutlaka Hazeranlar Sokak ve Hatuniye Mahallesi’ni de gezmenizi tavsiye ediyoruz. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu, Amasya’nın güzide Yalıboyu Evleri’ni koruma altına almıştır.
Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları; Amasya’nın tarihinin köklü olduğunu çok net ortaya koymaktadır. Harşena Dağı, tarihte çok sayıda medeniyeti ağırlamıştır. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi içerisinde Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları’ı da yer almaktadır. Burası ilk Erken Tunç Çağı’nda yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlamıştır. Tarihinde Pontus, Roma, Selçuklu, Frig, Danışmend, Osmanlı Devleti ve Pers medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Amasya, Osmanlı Devleti’nin en önemli kentleri arasında yer almıştır. O yüzden kentte Osmanlı Devleti’ne ait birçok esere rastlayabilirsiniz. Bu eserlerden birisi de II. Beyazıt Camii ve Külliyesidir. Camii, Amasya Valisi Şehzade Ahmet tarafından inşa ettirilmiştir. Şehzade Ahmet, camii babası II. Beyazıt için yaptırmıştır. Camiin en dikkat çeken tarafı şadırvanının etrafındaki yaklaşık 500 senelik çınar ağaçlarıdır. Borabay Gölü; Taşova ilçesinden ortalama 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Borabay Gölü, kendiyle aynı ismi taşıyan köyde konumlanmıştır. Set gölü özelliği taşıyan bu gölün çevresinde; kamp, piknik ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Küçük akarsuların çevresindeki yıkıntılar tıkanıp Borabay Gölü’nü oluşturmuştur. Şehzadeler Müzesi; Alçak Köprü yakınında yer almaktadır. Şehzadeler Müzesi, iki katlı ahşap binadan oluşmuştur. Bu müze içerisinde şehzadelerin kentte yaşadıkları dönemde giydikleri elbiseler yer almaktadır. Alçak Köprü; Roma dönemine ait kentte tek kalan eser özelliği taşmaktadır. Roma döneminde Alçak Köprü çevresi kent merkezi özelliği taşıyordu. Yeşilırmak’ın karşısındaki kıyıyla Amasya Kalesi’yle çevresini bağlamaktadır. Alçak Köprü; kesme taşlarla örülmüştür. Yüksek dört kemerin üzerine kesme taşlar koyulmasıyla oluşturulduğunu söyleyebiliriz. Amasya Saat Kulesi; Amasya Valisi Ziya Paşa, 1865’te yeniden inşa ettirmiştir. Hükümet Konağı yanındaki köprünün kuzeyinde konumlanmıştır.
Tarihi Doku
Amasya, Kalkolitik Çağ’da yerleşime açılmış bir şehirdir. Dolayısıyla kentin tarihi dokusu fazlasıyla gelişmiştir. Tarihte birçok medeniyeti ağırlaması tarihi yapılar bakımından da zengin olmasını sağlamıştır.
Amasya tarihi eserleri;
Aynalı Mağara; yerli ve yabancı turistlerin kentte en çok ziyaret ettikleri yerlerdendir. Amasya’nın en önemli tarihi dokuya sahip eserlerindendir. Merzifon Saat Kulesini Yıldırım Bayezid’in oğlu olan Çelebi Mehmet 1414 senesinde yaptırmıştır. Medrese girişine bulunan Merzifon Saat Kulesi, 1865 senesinde Amasya Valisi Ziya Paşa tarafından 1865’te yeniden inşa ettirmiştir.
Kültürel Etkinlikler
Amasya yedi bin yılı geçen tarihe sahip olduğu için kültürel etkinlikler açısından çok gelişmiştir. Amasya kentinde düzenlenen kültürel etkinlikleri şöyle sıralayabiliriz;
Amasya kentinin coğrafi yapısı, birçok spor aktivitesini yapmak için de çok uygundur. Amasya doğası gereği karavan ve kamp etkinlikleri düzenlenmesine çok uygundur. Termal turizm açısından da çok gelişmiştir. Gözlek Kaplıcası, Hamamözü Kaplıcası ve Terziköy Kaplıcasının şifalı sularında keyifli zaman geçirebilirsiniz. Dağ ve doğa yürüyüşleri yapmak içinde çok uygun bir şehirdir.
Amasya’da Denenmesi Gereken Lezzetler
Amasya mutfağı çok gelişmiştir. Kentin köklü tarihi olması mutfağına da direkt yansımıştır. Amasya hem çorba hem de hamur işi ve et yemekleriyle ünlüdür. Amasya’da sebze yemekleri de çok tüketilmektedir. Amasya’da mutlaka denemeniz gereken lezzetler;
Ayrıca Amasya’ya yolunuz düşerse, kentteki insanların sabah kahvaltısında tükettiği Amasya çöreğini de mutlaka tatmalısınsz.
Amasya’da Ulaşım Olanakları
İstanbul’dan Amasya’ya gidebileceğiniz çok sayıda sefer vardır. İstanbul’dan Amasya’ya yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika içinde aktarmasız gidebilirsiniz. Amasya Havalimanı’na gitmek için araç kiralayabilirsiniz. Ayrıca havayolu şirketlerinin servislerini ya da taksileri kullanabilirsiniz.
Taksi ile Ulaşım
Amasya Havalimanı’ndan kent merkezine taksi ile 25- 30 dakikada varabilirsiniz.
Otobüs ile Ulaşım
Amasya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamak için otobüsleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda havayolu şirketlerine ait servislerden de yararlanmanız mümkündür.
Metro ile Ulaşım
Amasya kentinde metro olmadığı için havalimanından kent merkezine böyle bir ulaşım aracıyla gitmeniz mümkün değildir.
Araç Kiralama
Amasya Havalimanı’na iniş sağladıktan sonra hemen araç kiralayarak gideceğiniz yere rahatça varabilirsiniz.
İstanbul Havalimanı’na En Hızlı ve En Uygun Ulaşım
İstanbul Havalimanı’na en hızlı ve uygun şekilde; taksi, araç kiralama ve otobüslerle ve özel servis araçları ile gidebilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’na en hızlı ve en uygun; taksi, Marmaray, metrobüs, otobüs ve araç kiralama yöntemleriyle gidebilirsiniz.
İstanbul- Amasya Uçak Bileti
İstanbul- Amasya uçak biletini havayolu şirketlerinden size uygun seyahat seçeneklerinden birini tercih ederek hemen satın alabilirsiniz.
İstanbul- Amasya Arası Uçuş Ne Kadar Sürer?
İstanbul Amasya arası uçuş süresi; 1 saat 15 dakikadır.
İstanbul- Amasya Uçak Bileti En Ucuz Ne Zaman Alınır?
İstanbul- Amasya arasında uygun bilet arıyorsanız seyahatinizden birkaç hafta önce almalısınız. Ayrıca seyahatinizden aylar önce almanız da size avantaj sağlayacaktır.
Amasya İklimi Nasıldır?
Amasya; kara iklimi ile Karadeniz iklimi arasında geçiş iklimini yaşamaktadır.
08 Haziran 2023
23 °C
21 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 30 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Semerkand
4 sa 15 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
2 sa 15 dk
İstanbul
Frankfurt
2 sa 45 dk
İstanbul
Köln
3 sa
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.