Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
08 Haz 2023
08 Haz 2023
09 Haz 2023
09 Haz 2023
10 Haz 2023
10 Haz 2023
11 Haz 2023
11 Haz 2023
12 Haz 2023
12 Haz 2023
İstanbul Erzincan Uçak Bileti
Erzincan Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Erzincan Doğu Anadolu Bölgesi üzerinde yer alır. Aynı zamanda en eski kültür merkezlerinden biri olmasıyla birlikte doğal güzellikleriyle de son derece dikkat çeken illerden biridir. Her geçen yılla birlikte turizmin gelişmesi sayesinde de şehirde potansiyel anlamda kaliteli bir artışın olduğunu söylemek mümkündür. TÜİK verilerine göre de 2016 yılında 226 bin kadar nüfusu vardır. Şu an bu rakam daha da yüksektir. Aynı zamanda yüz ölçümü olarak da büyük şehirlerden biridir.
Erzincan merkez olmak üzere Üzümlü, Tercan, Çayırlı, Refahiye, Kemah, İlli., Otlukbeli ve Kemaliye olmak üzere de 9 ilçeye sahiptir. En kalabalık ilçelerden biri merkezdir. Otlukbeli ise en az nüfusa sahip ilçelerindendir. Erzincan tarihi İpek Yolu üzerinde yer alır. Kısacası bu sayede de günümüzde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söylemek mümkündür.
M.Ö 2600 yıllarında Akadlar ve M.Ö 2000’li yıllarında da Hayaslılar ve Azizlerin egemenliği altında yer almıştır. Bunun dışında M.Ö 1600’lü yıllarda da Hititlerin hakimiyeti altına girmişlerdir. Anadolu üzerinde M.Ö 900 yılında hamiyet kurmaya başlayan Urartular Tuşba’yı yani günümüz Van ilini başkent yapmışlardır. Daha sonra da sınırlarını genişleterek Erzincan’a kadar ilerlemeyi başarmışlardır. 1953 senesinde Erzincan’a tam 15km uzaklıkta olan Altıntepe üzerinde bazı arkeolojik kazılar sonucu Urartular dönemine ait bulgulara rastlanmıştır.
Şehirde M.Ö 650’li yıllarda da kısa sürede olsa İskitlerin hakimiyeti sürmüştür. Aynı zamanda Erzincan Medler tarafından da istila edilmiş şehirlerden biridir. M.Ö 550 yılında da Persler yörede etkin rol oynamışlardır. Hatta tam 200 yılı aşkın uzun süre boyunca Perslerin yönetiminde kalmışlardır. Şehir İskender’in Persleri yok etmesinden sonra Helenlerin yönetimine girmiştir.
Bu dönemde Roma ve Pontus mücadeleleri hız kesmeden devam ederken, Erzincan da oldukça arada kalmıştır ve son derece zor dönemlerden geçmiştir. Yöre halkı ise baskı ve zulümle mücadele ederek yıllarını geçirmiştir. Uzun yıllar sonrasında da Roma hakimiyetinde kalan şehir M.S 395 yılında Sasanilerin egemenliği altına girmiştir.
Tarihin en önemli savaşlarından olan 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra da Anadolu’nun kapıları tam anlamıyla Türklere açılmaya başlamıştır. Erzincan yöresi de Mengüclerin hakimiyetine girmiştir. Kesintisiz bir şekilde de tam 900 yıl boyunca Türklerin hakim olduğu bölgede kalmışlardır. Alaeddin Keykubat 1228 yılında Kamah Erzincan’ı ele geçirmiştir. Böylece Mengüçlü Beyliği’ne de son verilmiştir. Yöre Selçukluların eline geçmiştir. Yine de Anadolu Selçuklunun hakimiyeti bölge üzerinde uzun sürmemiştir. Çünkü Moğol istilasına uğramışlardır.
Kısa süreyle de olsa İlhanlılar ve Saltuklular tarafından da yönetilen şehirde beylikler dönemi başlamıştır. Eratnalılara da bu dönemde başkentlik yapmıştır. Karakoyunlular ve Akkoyunlular hakimiyetinde de uzun süre kalmışlardır. Ardından 1502 yılında her ne kadar Safeviler’in hakimiyetine geçse de 1514 yılında Çaldıran Savaşı gerçekleşir. Bu dönemde Yavuz Sultan Selim şehri Osmanlı Devleti’ne katmayı başarmıştır. I. Dünya Savaşıyla birlikte Rus ve Ermeni işgallerine maruz kalmıştır. 13 Şubat 1918 yılında ise tekrar hürriyetini kazanarak Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle vilayet olmuştur.
Erzincan’da Gezilecek Yerler
Erzincan çevresi dağlarla çevrilir. Aynı zamanda da ortağı bağ olarak adlandırılan son derece güzel şehirlerden biridir. Erzincan, doğal ve kültürel zenginliği, son derece bereketli toprakları ile her yıl yabancı ve yerli olmak üzere binlerce kişiyi şehirde ağırlamaya devam etmektedir. Ülkemiz üzerinde de en önemli nehirlerden biri olan Fırat Nehri’ne ev sahipliği yapar. Erzincan’a kara, hava ve demir yolu kullanımları sayesinde de ulaşılmalarınızı oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tarihi yapılarının yanı sıra mükemmel kanyonlara, göllere ve akarsulara da sahiptir. Görenleri de kendisine hayran bırakarak büyüleyen bir doğal güzellikler cenneti demek doğru olacaktır. Erzincan’ı tam anlamıyla keşfetmek istiyorsanız en az 2 ila 3 gün gibi bir süreyi bu şehre ayırmanız gerekecektir.
Mama Hatun Türbesi ve Kervansarayı, Erzincan’a 100 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Tercan ilçesinde yer alır. Bu yapının tam olarak yapım tarihi hakkında net bir bilgi yoktur. Saltuklu Prensesi Mama Hatun’un adına yaptırıldığı kompleks türbedir. Hamam ve kervansaray da vardır. Kervansaray ve hamam ise Mama Hatun Türbesi’nin hemen yanında yer almaktadır. Aynı zamanda Türbenin kitabesi tam olarak okunmamış olsa bile Mimari Ahlatlı Ebu’n-Nema bin Mufaddal olduğu söylenir. Erzincan üzerinde yer alan en önemli tarihi değerlerden biridir. Külliye zamana yenik düşerek belli başlı restorasyon işlemlerinden geçmiştir. Bu nedenle de günümüzde orijinalliğini de tam anlamıyla koruduğu söylenemez.
Erzincan Kemah Kalesi, şehre 52 kilometre kadar uzaklıkta yer alır. Kemah ilçesi sınırlarındadır. Kemah ilçesini çevrelemiş olan önemli kayaların üzerinde yer alır. Evliya Çelebi de ünlü Seyahatname kitabında Kemah Kalesi’nden bahseder. Mengücekliler ve İlhanlılar döneminde kullanılmıştır. Erzincan, tarih içerisinde birçok uygarlığı barındırmış bir kenttir. Bu nedenle önemli bir savunma mekanizmasına sahiptir. Anadolu Selçuklular ve Osmanlı dönemlerinde de önemli bir bakımdan geçirilmiştir.
Erzincan’a 95 kilometre kadar uzaklıkta olan Tercan’ın Üçpınar Köyü civarında yer alan Abrenk Kilisesi, Erzincan için oldukça önemli bir mimariye sahiptir. Anadolu’daki en sağlam yapılı Ermeni manastırlarından biridir. Bu kilisenin kitabesine göre de 1854 yılına kadar uzanan bir geçmişi vardır. Vank Dağı üzerinde yer alır. Etrafı duvarlarla çevrilir. Şapel ve iki adet dikili taş yer alır. Dikili taşların da 12. Yüzyıla kadar uzandığı bir geçmişi vardır.
Erzincan Müzesi halka ilk olarak 1986 yılında ziyarete açılmıştır. İlk Erzincan İl Halk Kütüphanesi’nde hizmet vermiştir. Daha sonrasında ise 75. Yıl Kültür Merkezi’ne taşınmıştır. Bölge üzerinden birçok farklı tarihi eser elde edilmiştir. Pişmiş topraklar, sikkeler, koç ve koyun heykelleri ve daha niceleri olmak üzere etnografik eserler nezdinde sergilenmeye devam etmektedir. Aynı zamanda Erzincan Müzesi içerisinde Kemaliye Bölgesi’nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarından çıkarılan fosil ve bitki örneklerine de rast gelinmektedir.
Erzincan’ın Tarihi
Erzincan yıllar boyunca çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu nedenle de günümüze de birçok farklı tarihi yapı ve eser gelmeyi başarmıştır. Erzincan aynı zamanda Eriza veya Ariziz kelimelerinden türediği söylenir. Önceleri de Erziricin olarak okunurmuş. Daha sonrasında halk arasında Erzincan’a dönüştüğü konuşulanlar arasındadır. 1939 yılında gerçekleşen büyük Erzincan depremi sebebiyle şehirde çok büyük ölçüde zedelenmeler olmuştur. Bu sebeplerden ötürü de yeniden inşası yapılmıştır. 7.9 şiddetine sahip bu deprem aynı zamanda Türkiye üzerinde yaşanan en şiddetli depremlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir.
Buna rağmen şehirde gezip görülebilecek birçok önemli tarihi yapı yer almaya devam etmektedir. Bunlardan biri olan Hıdır Abdal türbesidir. Erzincan’a tam olarak 180 kilometre kadar uzaklıkta yer alır. Kemaliye ilçesinde de Ocak Köyünde yer alır. Hıdır Abdal Türbesi Erzincan’ın tarihi zenginliğini yansıtan en önemli eserlerin başında gelir. Burası aynı zamanda hem Osmanlı’dan hem de Selçuklu döneminden mimari açıdan örneklere sahiptir. Hangi yılda yapılmış olduğu konusunda kesin bir bilgi yoktur.
Köroğlu Mağarası ise Erzincan’ın 80 kilometre kadar uzağında yer alan Refahiye ilçesinde bulunur. Altköy mevkiinde yer alan Köroğlu Mağarası Erzincan’da yer alan en çok merak edilen doğal güzellikler arasındadır. Buraya taş merdivenler yardımıyla çıkabilirsiniz. Köroğlu Mağarası’nda kesilmiş taşlardan yapılan oturma yerleri de mevcuttur. Hatta Mağara içerisinde Köroğlu’na ait atının ayak izlerinin olduğuna da inanılır. Mağara da bu nedenle ismini buradan alır.
Gülabiley Camii şehri içerisinde yer alan en önemli tarihi yapılardan biri olarak gösterilir. Erzincan’ın Kemah ilçesinde yer alır. Emir Gülabibey tarafından 1454 yılında inşa edilmiştir. Camii günümüzde hem yerli hem de yabancı olmak üzere birçok ziyaretçinin gözde dikkat çeken noktalarından biridir. Caminin tam 3 adet kitabesi vardır. Birisi yapılış dönemine, diğeri onarım dönemine sonuncusu da camiye bir başka yerden getirilmiş olduğu düşünülür. Mimarisi kare planlı bir camidir.
Tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de bilinen birçok yeri vardır. Bunlardan biri de Ekşisu Kaplıcası ve Ekşisu Mesire Alanı’dır. Erzincan’a 11 kilometre kadar uzaklıkta yer alır. Ekşisu kaplıcasının suyu ise yaklaşık olarak 33 derecedir. İçerisinde magnezyum, karbondioksit ve sodyum mineralleri vardır. Oldukça da zengin içeriklidir. Kaplıca içerisinde 12 adet havuz yer alır.
Karanlık Kanyon Erzincan’ın 150 kilometre ilerisinde yer alan Kemaliye ilçesindedir. Doğasının en etkileyici noktalarından biri olmasıyla dikkat çeker. Adı çok duyulmamıştır. Ancak yine de dünyadaki en büyük kanyonlar içerisinde yer alır.
Erzincan’da Kültürel Etkinlikler
Erzincan seyahatinizi gerçekleştirirken yöresel etkinliklerle birlikte bunu çok daha renkli hale getirebilirsiniz. Hatta bulunduğunuz tarihe denk gelen etkinlikleri not alarak bunlara katılma şansını da yakalamış olursunuz. Bunun için uçak biletlerinizi almadan önce de keyifli bir katılım sağlayacağınız festivalleri göz önünde bulundurabilirsiniz.
Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri, Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde gerçekleşir. Her yılın haziran ayının sonunda düzenlenen bu festival tam 4 gün boyunca sürer. Aynı zamanda adrenalin sporlarının bağımlısı iseniz sizler için son derece uygun noktalardan biri olacaktır. Çünkü adrenalin sporlarının da merkezi haline gelmiştir.
Kemah Sultan Melik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri, Kemah Belediyesi tarafından düzenlenen önemli etkinliklerden biridir. Her yıl temmuz ayının başında gerçekleşir. Çeşitli gösteriler ile yöresel lezzetlerin tadımlarına yer verilir. İlçenin daha da fazla tanıtılması amaçlanır.
Erzincan’da en değerli yöresel ürün nedir derseniz bunun başında elbette “bal” gelir. Refahiye balını tanıtımak amacıyla her yıl içerisinde ağustos ayının son haftasında Refahiye Bal festivali düzenlenir. Bu etkinlik oldukça renkli geçer. Aynı zamanda yurt içi, yurt dışı olmak üzere de birçok kişinin katılım sağladığı önemli festivallerden biridir. İçerisinde dans gösterileri ve konserlerle birlikte sizlere görsel bir şölen de sunar.
Doğa, Kültür ve Tulum Peyniri Festivali her yılın temmuz ayının sonunda Ulalar köyü içerisinde gerçekleşir. Peynir üretimine teşvik etme amaçlanır. Bunun üzerine yarışmalar düzenlenir ve tulum peyniri ikramları da gerçekleşir. Yine de Tarihi için festivalin sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.
Erzincan’da Konaklama
Erzincan, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alır. Bu nedenle de birçok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan en önemli şehirlerden biridir. Gerek tarihi olsun gerekse doğal güzellikleri ile kesinlikle görülmesi gereken özelliklere sahiptir. Türkiye için de oldukça önemli turizm merkezlerinden biridir. Yöresel lezzetleri tadabileceğiniz ziyafetler sunar.
Bununla birlikte sizler için her bütçeye uygun olanaklara sahip konaklama seçeneği de sunar. Böylece ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte keyifli bir şekilde vakit geçirebileceksiniz. Otelleri, apartları ve butik otelleriyle birlikte kaliteli hizmet alabileceğiniz birçok mekana yer verilir.
Erzincan Lezzetleri
Erzincan Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden biri olmasıyla birlikte zengin tarihi bir geçmişe de sahiptir. Bu nedenle de çok geniş mutfağıyla birlikte sizlere inanılmaz lezzetli yiyecekler sunar. Et yemeğinden sebze yemeğine, hamur işinden tatlıya kadar onlarca farklı çeşit yemekle Erzincan mutfağı ziyaretçiler için önemli bir yere sahiptir. Şehirde hayvansal gıdaların yanında buğday ürünlerinin tüketimine de sıkça yer verilir. Yarma, tarhana, bulgur ve erişte mutfaklarda çok ayrı bir öneme sahip olan malzemelerdir.
Erzincan çorbası ise şehirde yer alan en meşhur başlangıç yemeklerinden biridir. Küçük köftelerin haşlanarak içerisine erişte, sarımsak, maydanoz ve çeşitli baharatların girmesiyle birlikte yapılan leziz bir çorbadır. Meşhur çorbalardan biri de kesme ayran çorbasıdır. Bununla birlikte unutmayın ki her yöre yaprak sarma konusunda farklı lezzetler sunuyor. Bu nedenle de Erzincan’ın da yaprak sarmasını da yemeden şehirden ayrılmayınız.
Buğday, kuşbaşı et ve salçanın başrolde olduğu ve birbirleriyle uyumlu çalışarak ortaya çıkan keşkek bayram ve düğün sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Kuzu etinin ince bir şekilde doğranmasıyla birlikte tandır ekmeğinin üzerinde servis edilen Kemah tiridi unutamayacağınız lezzetlerden biri olacaktır.
Nohut, mercimek, fasulye, buğday ve kuzu etinin birleşmesiyle kelecoş özel günlerde servis edilen özel yemeklerden biridir. Dereotu, ve çökelek, maydanoz ve yeşil soğan ile hazırlanan çökelek piyazı da oldukça pratik mezelerden biri olarak karşınıza çıkar. Tatar böreği, kete, Erzincan lokumu, gasefe, ekşili köfte, gıllor, siron, ısırgan aşı, tulum peyniri ile meşhur olan şehir sizlere oldukça önemli gastronomi cenneti hizmeti sunar.
Erzincan’da Ulaşım
Erzincan’a tatil için geliyorsanız ve en iyi şekilde şehri baştan aşağı gezmek hayalinizde ise bunun için toplu taşıma araçları sizler adına en etkili olacaktır. Hem otobüsleri hem de minibüsleri kullanarak kolaylıkla ulaşımı sağlayabilirsiniz. Erzincan Büyükşehir Belediyesine ait olan bu araçlarda Cankart adı verilen kartlarla binişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Otobüs ile Ulaşım
Erzincan’da otobüs ile ulaşım hemen hemen her nokta için rahat bir şekilde gerçekleşir. İstediğiniz birçok lokasyona belediye özel halk otobüslerini kullanarak gidebilirsiniz. Hem bu sayede şehri de yakından görmeniz mümkün olacaktır.
Minibüs ile Ulaşım
Minibüs ile ulaşım ise ilçeler arası için oldukça etkili kullanımlardan biridir. Eğer özel aracınız yoksa ve kiralamak istemiyorsanız Erzincan minibüsleri sizler için iyi bir alternatif olacaktır. Bu sayede istediğiniz ilçeyi ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul Havaalanına Ulaşım Olanakları
İstanbul Havaalanına gitmek için olanaklar oldukça basittir. İETT otobüsleri ile birlikte ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Özellikle İETT’nin H-1, H-2, H-3, H-6, H-8, H-9 numaralı otobüslerine binebilirsiniz. Böylece direkt olarak İstanbul Havaalanına yönlendirilmiş olacaksınız. Aynı zamanda HavaİST araçlarını da kullanabilirsiniz. Belli duraklardan belli saatlerden kalkmaktadır.
İstanbul’dan Erzincan’a Uçuş Kaç Saat Sürer?
İstanbul’dan Erzincan’a uçuşlar 1 saat 40 dakika kadar sürmektedir. Eğer biletinizi aktarmalı olarak seçerseniz bu süreç iki katına çıkar. Bu nedenle biletlerinizi satın alırken dikkat etmeniz önemlidir.
İstanbul Erzincan Arası Kaç Km?
İstanbul ve Erzincan arası 1036 kilometre kadar bir mesafeye sahiptir.
Erzincan’a En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Özellikle şehri iyi ve keyifli bir şekilde gezmek isterseniz Ağustos ayında ziyaret etmeniz sizler için daha uygun olacaktır. Ancak unutmamak gerekir ki kış sporları noktasında da kaliteli merkezler bulunur. Her iki mevsim diliminde de gitmek için önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayınız. Sizler için daha da avantajlı fiyat seçenekleri bulunmaktadır.
Erzincan’da İklim Nasıldır?
Erzincan’da genel olarak karasal iklim özellikleri hakimdir. Bu nedenle de kış aylarının soğuk geçtiğini söylemek mümkün olacaktır. Yine de yüzey şekilleri, ovaları ve dağları ile de yer yer farklılık gösteren karakterli iklimlere de rastlanır. Kış ayları soğuktur, yaz ise ılıman geçer.
09 Haziran 2023
18 °C
18 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 30 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Semerkand
4 sa 15 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
2 sa 15 dk
İstanbul
Frankfurt
2 sa 45 dk
İstanbul
Köln
3 sa
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.