Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
05 Ara 2023
05 Ara 2023
06 Ara 2023
06 Ara 2023
07 Ara 2023
07 Ara 2023
08 Ara 2023
08 Ara 2023
09 Ara 2023
09 Ara 2023
İstanbul Kayseri Uçak Bileti
Kayseri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Oldukça güzel illerden biri olan Kayseri, bir kez de olsa ziyaret etmeniz gereken bir şehirdir. Mantısından Erciyes dağına, pastırmasından Mimar Sinan’a meşhur birçok sembolüyle ön plana çıkaran Kayseri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti bünyesinde ağırlamaya devam ediyor. Tarihi zenginliklerinden kültürel zenginliklerine, doğal alanlarından güzel bina yapılarına varana kadar mutlaka görülmesi gereken onlarca alanı mevcuttur. Kayseri, yüzyıllardan beri varlığını ve estetik yapısını korumaya devam eden bir şehirdir. Yaklaşık olarak 6000 yıl önce kurulan bu şehirde gezilmesi gereken yerler, yenilmesi gereken lezzetler ve öğrenilmesi gereken tarihi bilgiler oldukça fazladır.
Birçok padişah için önemli bir merkez haline gelen Kayseri, milli mücadele yıllarında yerel halkıyla direnişe devam etmiştir. Birçok sefere ve işgale maruz kalmasına rağmen kaybedilmeyen ve işgali tamamlanamayan Türk şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Roma İmparatorluğundan bu yana dimdik ayakta duran Kayseri, ilk meclisin de kurulduğu şehirdir. Pek çok yerli ve yabancı turistin akın etmeye her yıl devam ettiği bu şehir, yatırımların yapıldığı ve ilk uçak fabrikasının kurulduğu yerdir. Hem ekonomik açıdan, hem de tarihi ve kültürel açıdan önemli bir nokta olan Kayseri, mübadele dönemlerine de tanıklık etmiştir. Farklı millet ve ırkların yaşadığı Kayseri, yıllar boyunca göçebelere de ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde tamamen Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve tamamen Türk şehri olarak bilinen Kayseri, ulaşım olanaklarıyla, konaklama avantajlarıyla ve özellikle de leziz mi leziz damak lezzetleriyle adından söz ettirmeye hızla devam ediyor.
Tarihi sokaklarını gezerken yepyeni bilgiler öğrenebileceğiniz, eskiye dair pek çok eser görebileceğiniz, ilk kurulan tesisleri ziyaret edebileceğiniz ve bozulmayan doğal yapıları ile tanışabileceğiniz bir şehirdir. Gezdikçe mutlu olacağınız ve bir kere daha gitmek isteyeceğimiz bu şehirde uzun yıllar boyunca Ermeniler yaşamıştır. Ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl artış gösteren Kayseri, İç Anadolu Bölgesinin en büyük üçüncü kenti olarak kabul edilir. Tam bir endüstri ve sanayi merkezi olan bu kent, şarküteri alanında da adını duyurmayı başarmıştır.
Kayseri’de Gezilmesi Gereken Yerler
Kayseri denildiği zaman akla gezilmesi gereken onlarca yer gelir. Bunlardan ilki hiç kuşkusuz Kayseri Kültür Yoludur. Adından da anlaşılacağı üzere sonradan yapılan bu yolda sosyal hayata entegre edilebilen yaşam alanları, süpermarketler, geleneksel ve yöresel lezzetlerin tadıma sunulduğu restoranlar ve daha pek çok ilgi çekici alan mevcuttur. Bu yolu gezdikten sonra ilk olarak gitmeniz gereken yerlerden biri Gevher Nesibe Medresesi’dir. Selçuklu Döneminden kalan bu medrese aynı zamanda bir türbe ve şifahane olarak da müze şeklinde halka açıktır. Yapımı çok eski yıllara dayanmakta olan Gevher Nesibe Hatun Türbesi, aynı zamanda Çifte Medrese olarak da bilinir. Tüm Türkiye’de ve dünyada ilk yapıtlardan biri olarak kabul edilir.
Kayseri’ye gittiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken bir diğer yer ise Kurşunlu Camii ve Şadırvanıdır. Çok eski bir yapı olan bu eser Mimar Sinan imzası taşımaktadır. Özel bir konuma sahip olan eser, Mimar Sinan’ın günümüze ulaşan 12 önemli eserinden birisidir. Asıl adı Hacı Ahmet Paşa Camii olan bu şadırvan, kubbesinin güzelliğiyle ve rengiyle dikkat çekiyor. Tam bir yaşayan tarih olarak kabul edilen Kurşunlu Camii ve Şadırvan, aynı zamanda tarihi bir çeşmeye de sahiptir.
Kayseri’ye gidildiği zaman gezilmesi gereken yerlerden bir diğeri de Sahabiye Medresesidir. Selçuklu döneminden bu yana yıkılmadan gelmeyi başaran bu medresenin çevresi hediyelik eşya dükkanlarıyla doludur. Hem tarihi bir yapıt görmek hem de sevdiklerinize hediyelik ürünler almak için oldukça ideal bir yerdir. Saat Kulesi ise Kayseri’nin tam merkezinde yer alır. 2. Abdulhamit döneminde yapılan ve günümüze kadar ulaşmayı başaran bu kule, dönem dönem pek çok cemiyet için toplantı salonu amacı taşımıştır.
Kayseri’de tarihi olarak gezilmesi gereken sayısız alan vardır. Bunların ilki Kayseri Kalesi ve Arkeoloji Müzesidir. Bu kalenin dış kale surları, Roma döneminde inşa edilmiştir. İç kale surları ise Doğu Roma İmpartorluğu döneminde inşa edilmiştir. Günümüzde müze olarak herkese açık şekilde hizmet vermektedir. İster müze kart ile ister nakit ile giriş yapabilirsiniz. Müze içerisinde, geçmiş dönemlerde yaşamış olan medeniyetlere dair buluntular ve kalıntılar yer alıyor.
Hunat Hatun Külliyesi, Kayseri’nin en önemli eserleri arasında yer alır. Yine Selçuklu döneminden kalma bir eser olarak ziyarete açıktır. Kapı girişinde yer alan taç süslemeleri dikkat çekicidir. O dönemde Alâeddin Keykubat’ın eşi ve Gıyaseddin’in muhterem annesi Mahperi Hatun adına yapılan bir külliyedir. İçinde cami, medrese, kümbet ve hamam da bulunmaktadır. Günümüzde ziyarete ve kullanıma, ibadete açık olarak hizmet vermeye devam ediyor. Sosyal bir yaşam alanı olarak kullanılıyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun ziyaretinden sonra ilk ayak bastığı yer Kayseri’dir. O dönemde kaldığı konak İmamzade Reşit Ağa Konağıdır. Kayseri evlerinin de güzel bir örneği olan bu konak günümüzde Atatürk Evi olarak adlandırılıyor. Hem Atatürk’ün konakladığı, hem de müze olarak kullanılan bir ev niteliği taşıyor.
Kayseri’nin en eski yapıtlarından biri de Alaca Kümbettir. Anadolu Selçuklu Devleti döneminde yapılan ve konik şekle sahip olan bu kümbet, idam edilen Emir Sadreddin Ömer bin Celaleddin adına yaptırılmıştır. Kümbetler o dönemde anıt mezarlar olarak kullanılırdı. Günümüzde ise yalnızca bir tarihi yapıt olarak görülmeye değerdir. Bir diğer tarihi yapıt ise Meryem Ana Kilisesidir. Mutlaka görülmesi gereken eski yerlerden biri olan bu kilise, günümüze kadar oldukça sağlam şekilde ulaşmayı başarmıştır. Tam bir kültür ve sanat merkezi olarak kullanılan bu kilise, günümüzde kütüphane hizmeti de veriyor.
Kayseri’ye gittiğiniz zaman muhakkak gezmeniz gereken bir yer de Kayseri Mahallesidir. Tam olarak 88 dönüm arazi üzerine kurulan bu mahalle, Kayseri kültürünü tanıtmak amacıyla yıkılmayan, tarihi bir bölgedir. Eski dönemlerde Kayseri binaları oldukça geleneksel ve meşhurmuş. Bu durum baz alınarak Kayseri Mahallesi yıllar önce kurulmuştur. Bu mahallede eski fırınları, eski berberleri, eski ev ve dükkanları görebilir, hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz. Kayseri kültürüne bu mahalle sayesinde çok yakından tanıklık edebilirsiniz.
Kayseri’de gezinizi son olarak Talas mahallesine uğrayarak bitirebilirsiniz. Oldukça hoş sokaklarıyla, meşhur Arnavut kaldırımlarıyla, hediyelik eşya dükkanlarıyla, kilise ve camileriyle dikkat çeken bu mahalle şehir merkezine oldukça yakındır. Talas Mahallesi ikiye ayrılmıştır. Yukarı Talas bölgesinde Rumlar ve Ermeniler yaşamıştır. Aşağı Talas mahallesinde ise Müslümanlar yaşamıştır. Eski dönemlerde ayrılan bu ikili durumu, mahalledeki cami ve kilisenin de yerleşimine yön vermiştir. Tüm bu saydığımız yerleri ziyaret ettikten sonra ekstra gezmek istediğinizde Gülistan Yeraltı Şehrine, Mimar Sinan Evine, Koramaz Vadisine, Gesi Bağlarına, Gereme Harabelerine, Roma Mezarlarına, şelale ve milli parklara da gidebilirsiniz.
Kayseri Tarihi Hakkında
İlk yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Kayseri, ülkenin en büyük üçüncü kentidir. Kalabalık bir nüfusa sahip olan Kayseri’nin kuruluşu ve tarihi Hitit döneminde kadar uzanmaktadır. İlk iskanların Erken Tunç çağında başladığı bu yer bir Pazar ören yeri olarak kullanılmıştır. 1948’li yıllara kadar Pazar ören yeri olarak kullanılmaya devam etmiştir. Kayseri’nin bilinen kuruluşu Hititlere dayansa da, yapılan arkeolojik kazılar sonucunda yazılı tabletlerle ve çivi yazılı kil tabletlere ulaşılmıştır. Elde edilen bulgu ve kalıntılara bağlı olarak tarihinin 6 bin yıl öncesine uzandığı söylenmektedir.
Milattan önce 4000’li yıllarda Romalıların yaşadığı Kayseri’de sonraki yıllarda çok farklı medeniyetler de yaşamıştır. Yapılan kazılar sonucunda bulunan kalıntı ve eserler de bu yaşantıları kanıtlar niteliktedir. İç Anadolu’nun en büyük ve en önemli şehir merkezlerinden biri olan Kayseri, farklı birçok kavime de ev sahipliği yapmıştır. Bilinen en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Höyükler sonucunda tarihinin ne kadar eskiye dayandığı da anlaşılmıştır. Çok eski dönemlerde yabancı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri, Türk hakimiyetine ise 1071 Malazgirt savaşı sonrası girmiştir. Anadolu’nun Türklere açıldığı savaş olan Malazgirt sonrasında ekonomik açıdan, ticaret açısından, sosyal ve kültürel açıdan Kayseri tam anlamıyla bir Türk yurdu haline gelmiştir.
Böylece yabancı devlet ve medeniyetler Kayseri üzerindeki hakimiyetini tamamen kaybetmişlerdir. Türk Selçuklularının yerleştiği Kayseri Danişmendliler döneminde birçok esere tanıklık etmiştir. Bu dönemde Türkleştirme çabalarına dair gayretlere girilmiştir. Daha sonra Moğol hakimiyetine giren Kayseri, bir süre boyunca Moğol istilası altında kalmıştır. Moğollarla girilen mücadelelerin kazanılması sonucunda sömürüden kurtulan Kayseri yeniden Türk devletine bağlı bir kent haline gelmiştir. Son olarak Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti altına girerek günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.
Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Dönemlerinde de çok büyük roller oynamış olan Kayseri, 1924 Anayasasına bağlı gerekçeler sonucunda vilayet unvanını almıştır. İl statüsü kazanan Kayseri’de toplamda 5 ilçe, 21 nahiye ve 314 köy mevcuttur. Bu mevcudiyet sonucunda il statüsü kazandı. Ancak günümüzde çok daha fazla ilçe ve kazaya sahiptir. Yapısal ve mekânsal değişimlere uğrayan Kayseri, tarihi, doğal, kültürel açıdan mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehirdir.
Kayseri Kültürel Etkinlikleri
Kayseri, festival ve şenlik açısından kültürünü her zaman ön plana çıkarmayı başaran bir şehirdir. İç Anadolu’nun bağrında yer alan Kayseri’de, turunuzu daha keyifli hale getirecek olan kültürel etkinlikler mevcuttur. Hem sosyal, hem modern izler taşıyan bu festivallerden biri Kayseri Erciyes Motosiklet Festivalidir. Ağustos aylarında düzenli olarak yapılır ve motor yarışlarını izleme ya da sürme keyfine katılabilirsiniz. Her yıl düzenli olarak açık hava konserleri düzenlenir. Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri yapılır. Bu şenlikler genellikle Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenmektedir. Önümüzdeki yıl 28. Ulusal ve 18. Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri düzenlenecektir. Çeşitli ve ödül almış filmleri takip edebileceğiniz Kayseri Altın Çınar Film Festivaline katılabilirsiniz. Rock ve pop müzik keyfini enlerde yaşayabileceğiniz festivol rock’a katılabilirsiniz. Bisiklet festivaline katılarak bisiklet sürme keyfi yaşayabilirsiniz. Moda ve alışveriş festivali sayesinde keyifli alışveriş dakikaları geçirebilirsiniz.
Kayseri’de Konaklama Avantajları
Kayseri, konaklama avantajları açısından oldukça geniş imkânlara sahiptir. İster ilçelerinde ve köylerinde konaklama yapabileceğiniz mini butik otellerde, ister şehir merkezinde yer alan beş yıldızlı, taş ya da ahşap otellerde konaklayabilirsiniz. Tam anlamıyla kültürel bir yerde konaklamak istediğinizde ise meşhur Kayseri Evleri sizlere her zaman uygun fiyatlar kapsamında açıktır.
Kayseri Lezzetleri
Kayseri, yöresel lezzetler açısından en zengin mutfak kültürüne sahip kentlerden birisidir. Çorbalardan mezelere, mantılardan hamur işlerine, tatlılardan sulu yemeklere varana kadar her kategoride çok fazla tarife sahiptir. En meşhur Kayseri çorbaları içerisinde, börek aşı çorbası, düğürcük çorbası, gendime çorbası, tarhana çorbası, arabaşı çorbası, kurşun aşı çorbası, kuru bamya çorbası, yoğurtlu çorba ve kesme hamur çorbası yer alıyor. En meşhur ve mutlaka tadılması gereken lezzetlerinden biri de Kayseri Mantısıdır. Bir kaşığa tam 40 adet sığan Kayseri Mantısı kendine has özellik taşımaktadır. Bu mantının yanı sıra yağ mantısı, sade buğu mantısı, üzengi mantısı, ekşili kırpma mantısı, kıymalı buğu mantısı, ekmek mantısı, paşa mantısı, prov mantısı ve tepsi mantısı da mevcuttur. En yöresel hamur işleri ise şebit yağlaması, bazlama, su böreği, tandır böreği, açma kete, susamlı halka, tahinli katmer, sac böreği, kıymalı pide, paçanga böreği, zengin salatası, erişte makarna ve pastırmalı börektir. Sulu yemek ve ana yemek denildiği zaman Kayseri, yöresel lezzetleriyle ön plana çıkmayı her zaman başarıyor. Pehliden kuru fasulyeye, yaprak sarmadan hakırdaklı lahana sarmaya, kabak çıtmadan üzümlü gerdana, patates kovalamadan patlıcan kovalamaya, böğür dolmasından kaburga dolmasına, bayram yahnisinden bezdirmeye, şaştım aşından pırtımpırta varana kadar onlarca lezzete sahiptir. Yöresel tatlıları ise karşınıza nevzine, un kurabiyesi, telteli, aside, pekmez helvası, güllü baklava, açma baklava ve aşure olarak çıkar. Bu tatlıların en önemli geleneksel özelliği ise kuru kaymak ile tüketildiğinde daha lezzetli ve sağlıklı olmasıdır.
Kayseri’de Ulaşım
Kayseri’ye gittiğiniz zaman ulaşım ağı açısından herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ulaşım olanakları gelişmiş olan bir şehirdir.
Halk Otobüsü İle Ulaşım
Şehir merkezinde bir yerden bir yere gitmek için halk otobüslerini kullanabilirsiniz. Hem körüklü hem de normal şekilde hizmet veren bu otobüsler en ideal fiyatlandırmaya da sahiptir.
Dolmuş İle Ulaşım
Hem hızlı hem güvenilir hem de ucuz bir ulaşım ağı kullanmak istediğinizde mini dolmuşları tercih edebilirsiniz. Şehir merkezinin her durağında yolcu alan dolmuşlar, otobüslere nazaran daha az yolcu taşımaktadır. Bu sayede daha rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.
İstanbul Havalimanı Ulaşımı
İstanbul’da yer alan havalimanları şehre çok uzak değildir. Üstelik İstanbul, ulaşım ağı açısından en gelişmiş şehirlerden birisidir. Bu durumu göz önüne aldığınızda, çok kısa bir süre içerisinde otobüs, minibüs, taksi, dolmuş ve metro gibi araçları kullanarak İstanbul havalimanına kısa sürede erişim sağlayabilirsiniz. Özellikle de metro kullandığınız zaman yoğun trafikten etkilenmemiş olursunuz.
İstanbul-Kayseri Arası Uçuş Kaç Saattir?
İstanbul-Kayseri arası uçuş 52 dakika sürmektedir. 1 saati dahi bulmayan bu yolculuk, uçuş dahilinde bu kadar kısa sürmektedir.
İstanbul-Kayseri Arası Kaç Km?
Uçak yolculuğu yani kuş bakışı uzaklık baz alındığında İstanbul-Kayseri arası 612 kilometredir. Sallantılar ve aksaklıklar olmadığı takdirde bu uçuş 52 dakika sürmektedir. Ancak hava koşulları ve benzeri durumlar göz önüne alındığında yolculuk 1 saat 20 dakika gibi bir süreye denk gelebilir.
İstanbul-Kayseri En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Yılın her mevsim ve her ayı İstanbul-Kayseri arası uygun uçak bileti bulmanız mümkündür. Hepsiburada Seyahat’ın kampanya dönemlerinden faydalanarak çok daha ucuz uçak biletleri bulabilirsiniz. Böylece İstanbul-Kayseri uçuşunuzu en masrafsız şekilde tamamlamış olursunuz.
Kayseri İklimi Nasıldır?
İç Anadolu Bölgesinde yer alan Kayseri, sert karasal iklime sahiptir. Bu iklimin özellikleri ise yazların sıcak ve kurak geçmesi, kışların ise oldukça soğuk ve kar yağışlı geçmesidir. Kışın hava sıcaklıkları -32,5 civarına kadar iniş gösterebilir. Yazın ise maksimum sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkabilir. Bu iklime dayalı olarak Kayseri’de yer alan bitki örtüsü ise bozkırdır.
04 Aralık 2023
10 °C
8 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 25 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
1 sa
İstanbul
Frankfurt
2 sa 55 dk
İstanbul
Köln
3 sa
İstanbul
Aşkabat
3 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.