Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
03 Ara 2023
03 Ara 2023
04 Ara 2023
04 Ara 2023
05 Ara 2023
05 Ara 2023
06 Ara 2023
06 Ara 2023
07 Ara 2023
07 Ara 2023
İstanbul Samsun Uçak Bileti
Samsun Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Orta Karadeniz’in en kalabalık şehirlerinden biri olan Samsun, Türkiye’nin en kalabalık 16. Şehri olarak bilinir. Toplamda 17 ilçesi bulunan Samsun, tarihi açıdan, kültürel açıdan ve diğer pek çok açıdan mutlaka gezilmesi gereken yerlerden birisidir. Tarihi çok uzun yıllar öncesine dayanır. Coğrafi konum olarak önemli bir limandır. Ekonomik, ticari ve sosyal açıdan ülkeye katkısı büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile giderek adım attığı bu şehir, Kurtuluş Mücadelesi açısından da büyük bir önem ve role sahiptir. Atatürk’ün batılılaşma hareketi başlattığı bu şehir, Hititlerden bu yana varlığını devam ettiriyor. Gezilmesi gereken yerleriyle, mutlaka tadılması gereken lezzetleriyle, konaklama ve ulaşım avantajlarıyla adından söz ettiren Samsun, gittiğiniz zaman gelmek istemeyeceğiniz bir hava ve güzelliğe sahiptir.
Tam olarak Orta Karadeniz bölümünde yer alır. Doğu tarafında Ordu bulunur. Güneydoğu tarafında Tokat yer alır. Güney kısmında Amasya mevcuttur. Tam güneybatısında Çorum ve Batı yakasında ise Sinop yer almaktadır. Kuzey yakasında ise Karadeniz’in diğer ülkeleri bulunmaktadır. İlkbahar, yaz, sonbahar, kış ayrımı yapılmaksızın dört mevsim boyunca gezmeye uygun bir şehirdir. Ancak ”çok daha rahat gezmek istiyorum ve her alanını üşümeden gezmek istiyorum “ diyorsanız, ilkbahar ve yaz aylarında gitmeyi tercih edebilirsiniz. Gittiğiniz zaman kalacağınız çeşitli pek çok konaklama fırsatını şehir sizlere sunar. Kent içindeki ulaşım ağları, her yere uygun fiyatlı ve hızlıca ulaşmanızı sağlar. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmekte olan Samsun, kendine has bir iklim özelliğine de sahiptir.
Her açıdan hayran kalacağınız, bol bol temiz havayı ciğerlerinize çekebileceğiniz bir şehirdir. Giden herkesin memnun kaldığı ve gezmesi en ucuz şehir olarak adlandırdığı Samsun, çeşitli savaş ve işgallere karşı direnmeyi başaran bir şehir olmuştur. Çeşitli efsanelerde adı geçen Samsun, Antik Çağ döneminden bu güne kadar uzanan zengin bir tarihe de sahiptir. Karadeniz’in kıyı şeridine yerleşmiş olan Samsun, dağları ve yaylalarıyla de ünlüdür. Özellikle de Samsun denildiği zaman akla ilk gelen ovalar arasında Bafra ve Çarşamba ovaları yer alır. Akarsu bakımında da zengin olan Samsun, Kızılırmak geçişine, Delice Suyuna ve Devrez Çayına da sahiplik ediyor.
Samsun’da Gezilmesi Gereken Yerler
Samsun’a gittiğiniz zaman mutlaka gezilmesi gereken çok özel ve tarihi alanlar, doğal yapılar mevcuttur. Sembolik yapılardan biri olan Kurtuluş Yolu ve Tütün İskelesi, Milli Mücadele döneminde Atatürk’ün Samsun’a geldiğinde ayak bastığı ilk yerdir. Tarihimiz açısından hayli önemli bir yere sahip olan bu iskeleye Bandırma Vapuru temsili olarak inşa edilmiştir. Ön tarafında ise protokolde yer alan önemli şahıslar, balmumu heykelleri ile yerlerini almaktadır. Atatürk ve silah arkadaşlarının temsili heykelleri yer alıyor. Aynı zamanda bu yolda seramik rölyefler ve küçük süs havuzlarına da yer veriliyor. Oldukça temiz tutulan bu alan, milli bayramlarda semalarda uçan uçakların görkemli şovlarına da ev sahipliği yapıyor.
Mutlaka gidilmesi gereken bir başka yer ise Onur Anıtı ve İlk Adım Anıtıdır. Onur Anıtı, ünlü Avusturyalı heykel tıraş Kriphel tarafından yapılmıştır. Bu anıtta Atatürk şaha kalkmış bir at üzerinde şekilde ordusuna bakmaktadır. Büyük bir taban üzerine yerleştirilerek sabitlenen bu anıtta kabartma süslemeler de yer alıyor. Kabartma süslemelerde mermi ve cephaneliklere, top arabası ve askerlere yer veriliyor. İlk Adım Anıtı ise Hakkı Atamalı tarafından 1981-2 yılında yapılmıştır. Bu anıtın yapılmasındaki amaç dayanışmayı simgelemesidir.
Samsun, seyir ve manzara alanları açısından oldukça gelişmiş bir şehirdir. Amisos Tepesine çıkarak buradan muhteşem bir Samsun manzarası izlemeye ne dersiniz? Diğer adı Baruthane Tepesi olarak da bilinen bu alan 1995 yılında keşfedilmiştir. “Ne zaman yapıldı?” sorusuna dair net ve kesin bir bilgi olmasa da, yapılan kazılar sonucunda Helenistik döneme ait kalıntılar bulunmuştur. Amisos Tepesinden Samsun Limanını keyifle izlemeye koyulabilirsiniz.
Samsun’un merkezinde yer alan Saat kulesi, gezilmesi gereken yerlerden bir diğeridir. Bulunduğu meydanın adı da Saat meydanıdır. Cumhuriyet meydanından sonra en büyük ikinci meydan olarak ünvanlanan bu yer mutlaka gezilmesi gereken tarihi yapıtlar olarak kabul edilir. Belçika asıllı Fransız mühendisler tarafından inşa edilen Saat kulesi, 1977 yılında zarar görmüştür ve yeniden inşa edilerek halka kazandırılmıştır.
Samsun’un en meşhur ve en işlek caddelerinden biri İstiklal Caddesidir. Bir diğer adı Çiftlik Caddesi olan bu caddede alışveriş keyfi yapabilir, butik kafelerinde tatlı yiyebilirsiniz. Samsunlular tarafından da yoğun bir ilgiyle gezilen bu cadde üzerinde de aradığınız ve istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Dünyadan ve Türkiye’den markaların mağazaları, çeşitli bankalar, çeşitli pastaneler ve hediyelik eşya dükkanları mevcuttur. Günlük bir sosyal Samsun gezintisi için oldukça ideal bir caddedir.
Samsun’un en sembolik ziyarete açık alanlarından biri de Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesidir. Kurtuluş mücadelesinde gerçek anlamda önemli bir role sahip olan bu vapuru ziyaret ettiğinizde milli duygularınızın ne kadar da güçlü olduğunu anlayacaksınız. İlk olarak 1978 yılında inşa edilen bu geminin adı Trocadero olarak konulmuş. Ancak sonralarında adı sürekli değişime uğramış. Alınan, satılan ve en son Haliç’te parçalanan bu gemi sonra yeniden inşa edilmiştir. Ve elbette Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı Bandırma Vapuru halini almıştır. Günümüzde müze olarak orijinal şekliyle korunan ve kullanılan bu vapur, yerinde sabit olarak deniz üstünde durmaktadır.
Samsun milli mücadele döneminde çok büyük bir role sahip olduğundan, burada sayısız müze görmeniz mümkündür. Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi de bunlardan biridir. Yapılmış sayısız kazı çalışmaları sonucunda elde edilen eserler bu müzede sergilenmektedir. Özellikle de bir inşaatın yapımı esnasında ortaya çıkan eserler, müzede halka açık olarak yerini alıyor. Eserler içerisinde Tunç Çağı dönemine, Helen dönemine ve Roma dönemine ait parçalar bulunuyor. Bu eserlerde en çok dikkat çeken malzemeler ise kemik, pişmiş toprak ve bronzdur. Bu malzemeler ve maddeler sonucunda aslında Samsun’un ne kadar eski bir tarihi olduğu da anlaşılıyor. Aynı zamanda Amisos kentinde bulunan buluntularda altından yapılma taçlar, küpeler, bilezikler gibi eserler de yer almaktadır. Yakın tarihe baktığımızda ise Roma döneminden, Bizans döneminden, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma bindallar, peşkirler, paralar, Kuran-ı Kerimler, silahlar ve keseler de yer alıyor. Bu eserlerin her biri büyük bir titizlikle ve muhafaza teknikleriyle Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde sergileniyor.
Arkeoloji ve Etnografya müzesinin yanı sıra gezebileceğiniz diğer müzeler ise Havza Atatürk Evi, Kent Müzesi, Sadi Tekkesi Kuva-yı Milliye Müzesi, Alaçam Mübadele Müzesi, Bafra Arkeoloji Müzesidir. Samsun’un en ilgi çekici yerlerinden biri de Amazon Köyüdür. 50 bin metre karelik bir alan üzerine kurulmuş olan bu Amazon Adası aynı zamanda köy olarak da bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere Amazon kadınlarını ve erkeklerini sembolize eden bir mağaradır. Çeşitli heykellerin yer aldığı ve ışıklandırma sisteminin kullanıldığı bu yerde gezerken sürekli yüksek merdivenler çıkmanız gerektiğini bilmelisiniz. Amazon kanallarında ise suni kayak yapabilir, balık tutabilir ve lezzetli balık restoranlarında balık yiyebilirsiniz.
Samsun aynı zamanda kültür ve sanat etkinliklerinin olduğu alanlara da sahiptir. Gezinizi yaz ve bahar aylarında yaptığınız zaman yayla ve kaplıcalara çıkabilirsiniz. Özellikle de Hamamayağı kaplıcası olarak bilinen yayla bölgesi, gerçek bir kaplıca özelliği taşımaktadır. Romatizmadan nevralji hastalığına, cilt hastalıklarından sinir ve kas yorgunluklarına, eklem kireçlenmelerinden sinirsel hastalıklara, ameliyat sonrası ağrılardan migrene varana kadar çeşitli tüm hastalıklara şifa kaynağı olmaya devam ediyor. Samsun gezi rehberinize bu kaplıcaları ekleyerek muhteşem dinlenmiş olarak geri dönebilirsiniz.
Samsun Tarihi
Şehrin kuruluşuna dair net bir tarih yoktur. Ancak yapılan tüm kazı buluntuları ve kalıntıları göz önüne alındığında, Samsun Helenistik döneme ve Antik çağa kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Milattan Önce ilk Büyük İskender tarafından fethedilmiştir. Milattan önce 71 senesinde ise Romalılara ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Türk hakimiyetine girişi ise Anadolu Selçukları döneminde dayanır. Bizanslıların yaşadığı döneme kadar Samsun, Amisos adıyla bilinirdi. 12. Yüzyıldan itibaren Selçuklular buraya hakim oldu ve adı Samsun olarak adlandırılmaya başlandı. Kurtuluş Mücadelesine kadar bir Osmanlı kasabası olarak varlığını sürdüren Samsun, kurtuluştan itibaren tam anlamıyla bir Türk yurdu haline gelmiştir.
Samsun’da Yapılan Kültürel Etkinlikler
Kültürel etkinlikler bakımından oldukça gelişmiş olan Samsun, gezi rehberinizi dolu dolu yaşamanıza olanak sağlıyor. Samsun geziniz boyunca katılabileceğiniz festivaller, şenlikler ve kültürel etkinlikler sayesinde gezinizi daha aktif ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. İster bireysel olarak katılabileceğiniz, ister topluca katılabileceğiniz çeşitli etkinlikler mevcuttur. Samsun’da Temmuz ayında milli fuarlar kurulmaktadır. Bu fuarlar yediden yetmişe herkese hitap eder ve milli duyguların daha da güçlü yaşanmasına olanak sağlar. Samsun’un Bafra ilçesinde 1987 yılından bu yana düzenlenmekte olan bir kültürel etkinlik de karpuz festivalidir. Ağustos ayında düzenlenen bu festival yarışmalara, müsabaka ve eğlencelere sahiptir.
En çok sevilen kültürel etkinlikleri arasında yağlı pehlivan güreşleri yer alır. Hem yöresel hem de son derece modern olan bu yağlı pehlivan güreşlerine güreşçi ve seyirci olarak katılım gösterebilirsiniz. Yaşar Doğu Şenlikleri ise orijinal bir yayla şenliğidir. Kavak ilçesinde özel olarak kutlanan bu şenlik Eylül ayına denk gelmektedir. Samsun yıllardır süregelen at yarışlarına ve güreşlerine de yön vermektedir. Yaz aylarında kutlanan Hüseyin Dede şenlikleri de Hıdırellezin gelişiyle yakından alakalıdır. Bir Karadeniz kenti olan Samsun’da en sevilen kültürel etkinlikten biri de Deniz Oyunları Festivalidir. 1995 yılından bu yana düzenlenmeye devam etmektedir.
Samsun’da Konaklama Fırsatları
Samsun konaklama olanakları oldukça gelişmiş olan bir şehirdir. Şehir merkezinde kalabileceğiniz lüks otelleri mevcuttur. Beş yıldızlı ve yedi yıldızlı otellerde oldukça şık bir konaklama avantajı elde edebilirsiniz. Aynı zamanda yayla ve dağlarında yer alan butik ve ahşap evler de yazın serin bir konaklama yapabilirsiniz. Hem yazlık hem de kışlık çeşitli otellere, pansiyon ve çiftlik evlerine sahiptir. Bu sayede konaklama ihtiyacınız ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.
Samsun’a Özgü Lezzetler
Samsun, mutfak kültürü açısından oldukça gelişmiş bir zenginliğe sahiptir. En çok tüketilen çorbası mısırlı fasulye çorbasıdır. En sık tüketilen ve yöresel olan hamur işi terme pidesidir. Aynı zamanda pide açısından zengin tariflere sahip olan Samsun’da mutlaka çökelekli pide, sucuklu pide ve kaşarlı pideyi bir arada denemelisiniz. Samsun denildiği zaman akla ilk gelen lezzetlerden biri de Büryan’dır. Kebabın gerçek manada kebaplaştığı Büryan’da özel et parçaları kullanılır. Mantarlı pilav ise tüm sulu yemeklerin ve ana yemeklerin yanına yakışan en önemli yöresel lezzetlerden birisidir. Katıklı ekmek, Samsun’a özgü, lahmacuna benzeyen ancak daha minik lokmalar şeklinde yapılan ekmeklerdir. Üst kısmında acuka sosuna yer verilir. Bu ekmek, yaz aylarında karpuz, kavun ve peynir gibi atıştırmalıklarla birlikte oldukça lezzetli bir şekilde tüketilir. Hem tatlı hem tuzlu bir esinti sunan haşhaşlı çörek ise sütten yapılır ve gün boyu her öğünde tüketime uygundur. Samsun’a özgü bir diğer meşhur lezzet de peynirli ve cevizli mantıdır. Tatlı olarak ise sofralardan eksik olmayan kocakarı gerdanı tatlısı vardır. Fırında kabak tatlısı da alternatif olarak sunulur. En meşhur yöresel yemeklerinden bir diğeri de haluçka olarak bilinen göçmen yemeğidir. Güveçte tavuk ve nohut kullanılarak pişirilir. Bafra pidesi, baklalı ve vişneli sarma, kaz tiridi, turşu kavurması, katık sündürmesi ve kağıtta hamsi de Samsun’a özgü yöresel lezzetlerdir. Her bir lezzeti ayrı ayrı tadabileceğiniz ve çok güzel yapan pek çok restoran da mevcuttur.
Samsun’da Ulaşım Olanakları
Samsun’da ulaşım ağı açısından herhangi bir sorun yaşamazsınız. İlçeden ilçeye gitmek için ya da şehir merkezinde bir yere gitmek için birçok ulaşım ağı seçeneğini kullanabilirsiniz.
Taksi İle Ulaşım
Hem rahat ve konforlu şekilde hem de uygun fiyatlar dahilinde taksi ile ulaşım seçeneğini tercih edebilirsiniz. Sarı taksiler çeşitli firmalar tarafından her zaman hizmetinizdedir. Havalimanında indiğiniz anda kolaylıkla tüm firmaların numaralarına ulaşabilirsiniz. Kısa sürede taksi ayağınıza gelir. Taksi ile ulaşım ağını kullanırken eşyalarınızı da rahatlıkla taşıyabilirsiniz.
Otobüs İle Ulaşım
En çok tercih edilen ve en uygun fiyatlı ulaşım ağı otobüs ile ulaşımdır. Belediye otobüsleri çeşitli seferler ile her yere kolaylıkla gitmenize olanak sağlar. İster jeton ve kart kullanarak ister fiş ve nakit para kullanarak otobüs ulaşımlarını tercih edebilirsiniz.
Vapur İle Ulaşım
Samsun denizinde çalışan saatlik vapurlar ile karşıdan karşıya geçiş yapabilirsiniz. Böylece deniz havasını da bol bol içinize çekme fırsatı elde etmiş olacaksınız.
Araç Kiralama
Taksi, dolmuş ve otobüs gibi halk ulaşım ağlarını kullanmak istemediğinizde ya da en acil şekilde gitmek istediğiniz yere gitmeniz gerektiğinde araç kiralama fırsatından yararlanabilirsiniz. Uygun fiyatlara kiralayacağınız araçları ister şoförlü bir şekilde kiralayabilir isterseniz kendiniz kullanabilirsiniz.
İstanbul Havalimanı Ulaşımı
İstanbul’daki havalimanı ulaşım ağı oldukça geniş ve gelişmiştir. Şehir merkezine son derece yakın olan havalimanına gitmek için taksi tutabilirsiniz. Sürekli sefer yapan otobüs ve minibüsleri tercih edebilirsiniz. Vapur ile karşıya geçerek daha sonra dolmuş hatlarını kullanabilirsiniz. Metro ile yer altından kısa sürede havalimanına varış yapabilirsiniz. Her açıdan minimum dakika içerisinde havalimanına varış mümkündür. Tüm bu ulaşım olanakları oldukça uygun fiyatlı olmakla beraber hızlıca uçuşunuza yetişmenizi de sağlar.
İstanbul-Samsun Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
İstanbul-Samsun arası uçuş 1 saat 2o dakika sürmektedir. Kuş uçuşu mesafe baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul-Samsun Arası Kaç Kilometredir?
İstanbul-Samsun arası kuş uçuşu mesafe 737 kilometredir. Bu mesafe toplamda 1 saat 20 dakika içinde aşılmaktadır.
İstanbul-Samsun Arası En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Dört mevsim ve her ay boyunca İstanbul-samsun arası uygun uçak biletini Hepsiburada Seyahat aracılığıyla bulabilirsiniz.
Samsun İklimi Nasıldır?
Samsun tam Orta Karadeniz’de yer almaktadır. Klasik bir Karadeniz iklimine sahiptir. Yıl boyu yağış alır ve nem oranı oldukça yüksektir. Yağmur ormanları geniş ve gelişmiştir. Yazlar sıcak ve bazen serin geçmektedir. Kışlar ise bol bol yağışlı geçmektedir. Bu sayede iklim örtüsü de oldukça yeşildir.
03 Aralık 2023
18 °C
18 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 25 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
1 sa
İstanbul
Frankfurt
2 sa 55 dk
İstanbul
Köln
3 sa
İstanbul
Aşkabat
3 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.