Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
05 Ara 2023
05 Ara 2023
08 Ara 2023
08 Ara 2023
09 Ara 2023
09 Ara 2023
10 Ara 2023
10 Ara 2023
11 Ara 2023
11 Ara 2023
İstanbul Taşkent Uçak Bileti
Taşkent Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Özbekistan’ın başkenti olan Taşkent, Orta Asya’nın en fazla nüfusuna sahiptir. Eski Sovyet Cumhuriyetleri arasında Moskova, Sankt-Peterburg, Kiev’dan sonra gelen dördüncü büyük kent olarak gösterilir. Kentin yollarının hem büyük hem de yeşil alanlarının fazla olmasına özen gösterilmiştir. Park ve bahçeleri, düzenli bir yerleşime sahip olması, sağlam alt yapısının bulunması ile Sovyetlerin şehir planlamacılığına verdiği önemi gözler önüne sermektedir.
İlk yerleşim olarak M.Ö. 2.yüzyıllara dayanır. Ming Uruk-Bin Erik yerleşim yerleridir. Bölgeye Çaç, Şaş, Şaşkent, Terken, Tünkent, Binkent isimlerinin almış son olarak Taşkent olarak kalmıştır. İlk kez 11.yüzyıl dönemlerinde Biruni ve Kaşgarlı Mahmut’un yapıtlarında Taşkent ismi ile anılmıştır. İpek Yolu üzerinde yer alması kentin önemli konumuna sahip olduğunu gösterir. Şehir Samani, Karahanlılar, Karahitaylılar ve Timur İmparatorluklarının önemli ve merkezi bir yere sahiptir. Rus İmparatorluğu tarafından ele geçirilen kent, Rusya’nın ve Türkistan’ın da önemli bir merkezi olmuştur.
1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılması ile Özbekistan da bağımsızlığını ilan etmiştir. Yedi bağımsız Türk Devletlerinden biridir. Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Afganistan ve Türkmenistan ile sınır komşulukları vardır. Ülkede Ruslar, Tatarlar, Türkler, Ermeniler ve Tacikler yaşamaktadır. Resmi dil olarak Özbekçe ve Rusça kullanılır. Önemli ticaret yollarının kavşağı konumunda olan ülke, dünyanın doğalgazda 7.sırada, uranyumda 4.sırada, pamuk üreticiliğinde 6.sırada ve pamuk ihracatında ise 2.sırasında yer alır. Eğer Türkiye’den Taşkent’e gitmek isterseniz 30 günü aşmayan vizesiz ziyarette bulunabilirsiniz.
Taşkent’te Gezilmesi Gerekenler
Taşkent daha çok kültür temelli bir şehir olarak karşınıza çıkacaktır. Semerkand başta olmak üzere başınızı hangi yöne çevirseniz orada Timur veya Timur’u anlatan semboller, nişaneler göreceksiniz. Taşkent’in tarihinde Timur’un yeri çok ve önemi çok büyüktür.
Birçok medeniyetin topraklarında yaşamasına izin veren bu şehirde en turistik noktalar diyebileceğimiz belirgin bir yer yoktur. Çünkü her bir yeri önemli ve tarihi olan bir geçmişe sahiptir. Öncelikle Taşkent metrolarında Sovyetler Cumhuriyeti’nin dokunuşları gözle görülecek değerdedir. Şehrin Chorsu Çarşısı, Teleshayakh Camisi, Navoi Opera ve Tiyatro binası ve Emir Timur Meydanı en önemli noktalar olarak gösterilmektedir. Hayat bu meydanda ve meydanın çevresinde yaşanmaktadır.
Registan Meydanı, Türkçe karşılığı “kumlu yer” manasına gelen şehrin önemli meydanlarından biridir. Kafeler ile camilerle beraber şehrin adı ile özdeşleşen bu haliyle UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiştir. Bibi Hatun Camii tuğladan yapılmış çinilerle süslenmiştir. Caminin kubbesi 40 metre yüksekliğindedir. Timur karısı için yaptırmıştır. Caminin avlusunda taştan yapılmış olan bir Kur’an rahlesi bulunmaktadır.
Gur-i Emir Kalesi’nde bir türbe ve külliye bulunmaktadır. Taşkent metrosu diğer metro istasyonlarından çok farklıdır. Her istasyonda farklı mimari yapılara sahiptir. Her bir istasyonda Özbek sanatçıların tasarladıkları sanatsal çalışmaları sergilenmektedir. Taşkent Meydanı olarak bilinen alan Emir Timur Meydanı adı ile de bilinir. Emir Timur (Timurlenk) zekası ile tüm dünyanın hayran kaldığı bir devlet adamıdır. İmparatorluğunun sınırları Hindistan’dan Akdeniz’e kadar uzanmıştır. Semerkant’ta birçok sanat eseri bırakmıştır. Toplam 3000 eser bulunmaktadır. El yazması kitaplar, silahlar, mutfak eşyaları, sikkeler, eski giysiler gibi birçok kalıntı vardır.
Forumlar sarayı kentin en görkemli ve en gösterişli mimari eserlerindendir. Sarayın kubbesi çok dikkat çekmektedir. Burada devletin desteklediği uluslararası etkinlikler düzenlenmektedir. Barak Han Medresesi Shaybanid Uluqbek torunu olan Taşkent Valisi Barak Han tarafından yaptırılmıştır. Medresenin yan duvarlarında Allah Büyüktür ve Allah Ebedidir yazısı vardır.
Ali Şir Nevai Edebiyat Müzesi edebiyat severler için altın değeri taşımaktadır. Müzenin içerisinde hayatının anlatıldığı eserler müzenin ana koleksiyonudur. Bununla birlikte ülkenin önemli diğer yazar ve şairlerinin de eserleri, el yazması kitapları bulunmaktadır. Bir diğer müze ise Rusya’dan Taşkent’e sürgün olarak gönderilen Prens Romanov için yapılan saraydır. Günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Prens başarılı bir avcı olduğu için sarayın bahçesi avladığı hayvanlarla süslenmiştir. Anchor Kanalı kıyılarında hangi mevsim olursa olsun yürüyüşler yapabilir, banklarda dinlenebilirsiniz.
Taşkent’in Tarihi Yerleri
İslam dünyasında kutsal sayılan emanetlerden biri olan Hz. Osman’a ait toplamda 4 Kur’an-ı Kerim bulunur. Bunlardan biri de Taşkent’tedir. Teleshayakh Camisinde sergilenen bu kutsal emaneti her yıl onlarca turist ziyaret etmektedir. 1541 yılına ait olan bir medrese olan Kaffal Shashi Mozolesi’ni de ziyaret edecekler arasında yazabilirsiniz. Son derece otantik ve dönemin mimarisini yansıtan bir tarihi eser binasıdır. Alisher Navoi National Park içindeki oldukça büyük göleti ve bahçeleri gezerek doğal yaşamın tadına varabilirsiniz.
Orta Asya’nın göbeğinde yer alan tarihi bir şehir olan Buhara’nın yaklaşık olarak 2500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Tarihi yapıları ve mimarisi ile benzersizdir. Semerkand, tarihi M.Ö. 8.yy. kadar uzanmaktadır. Bu şehirde çok sayıda medrese, cami, müze, anıt vardır. Andicen, özellikle ipekli ve pamuklu kumaşlarının kalitesi ile dünyaya ün salmıştır. Hive, Ceyhun Nehri’nin batısında yer alır. Şehrin geçmişi 6.yy. kadar dayanır. Bu şehrin önemi ise Zerdüştlük dininin merkezidir. Tüm bu şehirler UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alır. Taşkent’e yakın olan bu şehirleri de ziyaret ederek bilginizi ve ufkunuzu genişletebilirsiniz. Bu şehirleri de mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.
19.yüzyıla ait olan Ebul Kasım Medresesi günümüzde hala eğitim veren bir merkez halindedir. Ülkenin geleneksel el sanatlarından olan ganch oyma, altın, maden oymacılığı, dikiş ve nakış gibi el sanatları eğitimleri verilmektedir. Burada sergiler, festivaller ve etkinlikler yapılmaktadır. Günümüze kadar ulaşan bu yapının oldukça otantik bir mimarisi vardır. Alay Bazaar, yöresel lezzetlerin sergilendiği bir çeşit pazardır. Ancak burada hem yiyecekler hem de diğer eşyalar satılmaktadır. Gümüş ve altın takılara bakabilir dilerseniz satın alabilirsiniz. Chorsu Bazaar’da yine aynı şekilde hem taze meyvelerin olduğu hem de kurutulmuş olan meyvelerin bulunduğu bir pazardır. Ekmek, taze etler, kokulu ızgara etler, sıcak çorbalar, kehribarlı sarı pilav, el sanatı hediyelik eşyaların tamamını buradan temin edebilirsiniz.
Her ülkenin veya her şehrin meydanı veya anıtı olduğu gibi Taşkent’inde bir meydanı ve anıtı vardır. Sovyetler döneminde bağımsızlık mücadelesi veren halka ithaf edilen bu meydan Bağımsızlık Meydanı olarak adlandırılmaktadır. Bu meydanda daha önceleri Lenin Anıtı bulunuyordu. Ancak ülke tam bağımsızlığını kazanınca yerine yeni bağımsızlık nişanesi anıtını dikmişlerdir. Tarihi Devlet Müzesi ilk yerleşim tarihinden günümüze kadar ulaşan anıtlar ve eşyaların sergilendiği kalıntılar bulunmaktadır. 1,5 yıl önceki tarihinden izler taşıyan ilkel insanlara ait olan kalıntılar, Fergana Vadisi’nde bulunan ve M.Ö. 2000’li yıllara ait olduğu düşünülen 2 taş yılan heykeli yer alır. Taşkent’teki bu müzede 250 bine yakın eser ve kalıntı sergilenmektedir.
Taşkent Kültürel Etkinlikler
Şehrin en popüler festivali Şark Teraneleri Müzik Festivali’dir. En önemli kültür festivallerinden biri olan bu kutlamalar UNESCO desteği ile gerçekleştirilir. Bu festivalde geleneksel danslar ve müzik eşliğinde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. Tarihi mekan olan Registan Meydan’ında yapılan bu festival bir hafta sürmektedir.
Taşkent’in ünlü pilavı için yine bu isimle festivaller düzenlenmiştir. Taşkent Pilav Festivali nisan ayında yapılır. Özbeklerin vazgeçilmez olan pilavı farklı ve çeşitli malzemeler ile yapılır. Ayrıca Taşkent Bira Festivali de her yıl haziran ayında düzenlenmektedir. Değişik aromalı biralar ikram edilir.
Festivalle eğlendikten sonra dilerseniz seramik eşya yaparak kendi el becerinizi deneyimleyebilirsiniz. Şehre gelen turistler el sanatları fabrikasında seramik tezgahlarına oturarak seramik eşya yapımındaki tüm incelikleri öğrenmektedir. Bu seramik yapımı size farklı duygular hissettirecektir. Semerkant’ta bulunan kağıt atölyelerinde Semerkant kağıdının nasıl yapıldığını gözlemleyebilirsiniz. Kağıtlar 8.yy. Çinli esirler tarafından ilkel yöntemlerle yapılmıştır. Kağıdın ham maddesi dut ağacı kabuğundan oluşmaktadır. Bu ilkel yöntem günümüzde hala kullanılmakta ve yapılışı ise iki hafta sürmektedir. Ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.
Kızılkum Çölü’nü keşfine çıkarak, çölün o kurak ve ıssız güzelliğini seyredebilirsiniz. Kazakistan ve Özbekistan sınırları içinde bulunan Buhara’nın batısında yer alan Kızılkum Çölü, dünyanın en büyük çölleri arasındadır. Seyahatinizi kış mevsimine getirdi iseniz Chimgan’da kayak yapabilirsiniz. Eski tip modelleri hala günümüzde devam ettiren çadır yurtlarını görmek için deve safarisine de katılabilirsiniz. Taşkent coğrafi özelliği ile doğa sporcuları için açık hava aktivitelerine imkanlar sunmaktadır. Özellikle heyecan ve maceraperestler için çok tercih edilmektedir. Ayrıca rafting, kano, kayak, hiking ve tırmanış gibi doğal aktiviteleri yapabileceğiniz olanaklar sunmaktadır. Taşkent’e 90 km uzaklıkta olan Chimgan kayak sezonunu aralık ayı ile başlatıp, mart ayına kadar devam ettirmektedir.yor. Burada konaklama imkanları da bulunmaktadır. Yaz dönemlerinde ise trekking için çok ideal bir yerdir. Mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Dilerseniz Taşkent’te alışveriş yapmak için çarşıları da dolaşabilirsiniz. Burada hediyelik eşyalardan, yöresel kıyafetlere kadar birçok mağaza bulunuyor. Ayrıca baharatları, el yapımı ürünlerin fazla olduğu seçenekleri gördüğünüzde eliniz boş dönmeyeceğinize eminiz.
Taşkent Konaklama İmkanı
Taşkent’te daha sakin sezonlarda gezi yapmanızı öneririz. Bu sakin dönem ise kasım ve temmuz ayları olarak belirtilmektedir. Konaklama yapacağınız tarihten 50-55 gün önce rezervasyon yaptırmalısınız. Özellikle kayak yapmayı düşünüyorsanız günleri mutlaka önceden belirlemeli ve çoğunlukla iki günlük konaklama tesislerinde rezervasyon yapabilirsiniz. Taşkent’te konaklayacağınız otellerin özellikleri ve fiyatları değişiklik gösterecektir.
Taşkent’te bulunan otellerin tamamında restoran, 24 saat oda servisi ve açık resepsiyon servisi vardır. wifi erişim bulunan otellerde, ücretsiz otopark hizmetleri vardır. Otellerin odalarında tamamında klimalar, gardırop, su ısıtıcısı, buzdolabı, minibar, kasa, TV, kahvaltı hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca kapalı açık yüzme havuzu da bulunmaktadır. Hamam, spa, sauna, fitness hizmetleri de vardır.
Taşkent Lezzetleri
Taşkent mutfağının başlıca lezzetleri arasında meyveler ve çaylar gelir. Biraz farklı bir ikram sıralanışı vardır. Önce çay ikram edilir. Daha sonra tatlı ikram edilir ve ardından da ana yemek ikram servisi yapılır. Ana yemeğin ardından mantı veya pilav yenilir.
Şehrin geniş bir mutfağa sahip olduğunu belirtmek isteriz. Özbek mantısı, samsa böreği, yeşil çayı ile turistlerin özellikle rağbet gördüğü şehirler arasındadır. Özbek pilavı tüm dünyada en çok duyulan lezzetler arasındadır. Hazırlık aşaması biraz emek isteyen bir lezzettir. Ancak tadı ve görüntüsü ile tüm bunlara değer diyeceğiniz bir tada sahiptir. Kuzu eti, pirinç, tereyağı, havuç, soğan, sarımsak ve baharatlar ile Taşkent’in değil tüm damak tatlarına hitap etmektedir.
Maş horda çorbası hem değişik hem de bol vitamine sahip bir çorbadır. Pirinç, domates, yeşil biber, soğan, havuç ve yağ ile harmanlanarak yapılan bu çorbanın ana malzemesi ise maş fasulyesidir. Orta Asya mutfağının en sık tüketilen bu çorbada, demir, kalsiyum ve fosfat bol miktarda bulunur. Sümelek özel bir yemektir. Şubat ayının son dönemlerinde ve dev kazanlarda 4-5 gün de hazırlanmaktadır. Daha çok nevruz kutlamalarında yapılan bu yemek, buğday, sıvıyağ ve un ile hazırlanır. Bu yemek hazırlanırken toplanan halk marşlar ve şarkılar söyleyerek eğlenmeye başlar.
Kayısılı medava, yemeğin arkasından gelen tatlının en mutlu anıdır. Püre haline getirilen kayısılar, bal, şeker, kaymak ve krema ile buluşturulur. Özel ve mutlu günlerin vazgeçilmez tatlarındandır. Damak tadınıza uyacağına eminiz. Mutlaka denemelisiniz. Samsa bir börek türüdür. Taşkent halkı, böreklerinde az da mutlaka et kullanmayı seven bir topluluktur. Bu nedenle bu börekte bir miktar et bulunur. Et ile yapılan bu yemek kimi zaman patatesli olarak da yapılmaktadır. Taşkent’te özellikle bu börek mutlaka dükkanlarda bulunur.
Taşkent mutfağının lezzetleri elbette her damak tadına uygun yemekler vardır ve tüm bu yemeklerde çoğunlukla et tercih edimektedir. Ancak et olarak at eti kullanılır. Eğer size at eti hitap etmiyorsa yemeğe başlamadan önce etin cinsini öğrenmenizde fayda var. Bizim kültürümüzdeki yahniye benzeyen dimlama yemeğini sipariş verebilirsiniz. Çünkü dimlama kuzu eti, soğan, patates ve sebzeler ile yapılır.
Taşkent Ulaşım Olanakları
Taşkent’teki Havaalanı, İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı ismi ile anılır. Şehre 8 km’lik mesafesi vardır. Ancak seçeceğiniz araç ile bu mesafeyi daha kısaltarak ve rahat bir şekilde katedebilirsiniz. Şehir içindeki ulaşım ise son derece rahat ve kolaydır.
Taksi
Hem havalimanında hem de şehir içinde en hızlı ve en konforlu ulaşım aracıdır. Güvenilir olması da ulaşım seçeneklerinden biri olarak görebilirsiniz. Şehrin birçok yerinde dilediğiniz an taksiyi çağırabilirsiniz.
Otobüs
Şehir içinde kullanılan otobüsleri kullanarak daha ekonomik bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Sizleri 45 dakikalık bir zaman dilimi içerisinde havalimanına ulaştırabilir. Şehir içinde ise gitmek istediğiniz yerleri belirledikten sonra otobüsleri kullanarak gidebilirsiniz. taşımacılıkta çevreci nitelikli elektrikli tramvay ve troleybüsler yaygın olmakla birlikte, son yıllarda artan bir eğilimle bazı tramvay hatları sökülmekte, yerlerine otobüs ve minibüsler konulmaktadır.
Metro
Her istasyonu farklı mimari biçemlerde yapılmış olan Taşkent metrosu görülmeye değerdir. Taşkent’te ulaşım konusunda hiçbir problem yaşamadan ulaşım sağlayabilirsiniz. Çünkü şehir içinde otobüs, minibüs ve taksilerin yanı sıra metro kullanımı da bulunmaktadır. Toplu taşım araçlarında birçok istasyona hızlı bir biçimde ulaşabiliyorsunuz.
Araç Kiralama
Havalimanına iniş yaptığınızda veya şehir içinde araç kiralama şirketleri ile görüşüp şehirdeki ulaşımı ve ulaşmak istediğiniz yere maksimum seviyede güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
İstanbul Havalimanına Ulaşım
Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen ve Avrupa yakasındaki Yeni Havalimanı’ndan uçuş biletinizi alabilirsiniz. Ulaşım konusunda metro veya belirlenen noktalardan havalimanlarına düzenlenen otobüsleri kullanabilirsiniz.
İstanbul Taşkent Uçuş Kaç Saat Sürer?
İstanbul-Taşkent arası uçuş süresi aktarmasız olarak 4 saat 10 dakika sürmektedir.
İstanbul Taşkent Arası Kaç Km?
İstanbul Taşkent arası 3.341 km lik bir mesafe bulunmaktadır.
İstanbul Taşkent Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Karasal iklime sahip Taşkent’i ziyaret için ilkbahar ve sonbahar mevsimini tercih edebilirsiniz. Çünkü yazları yüksek sıcaklıklar olurken, kışın ise oldukça sert, soğuk ve çetin geçmektedir. Pazartesi günleri uçuş bileti daha ekonomik iken, çarşamba günleri bilet fiyatları daha yüksektir. Bütçenizi düşünerek hareket etmek istediğiniz zaman diliminden en az iki hafta ve pazartesi gününe programlayarak biletinizi seçebilirsiniz.
Taşkent İklimi Nasıldır?
Taşkent bölgesinde Karasal iklim görülmektedir. Yazlar sıcak, kurak ve açık geçerken kışlar çok soğuk, karlı ve parçalı bulutlu geçmektedir.
05 Aralık 2023
10 °C
9 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 25 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
1 sa
İstanbul
Frankfurt
2 sa 55 dk
İstanbul
Köln
3 sa
İstanbul
Aşkabat
3 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.