Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
21 Eyl 2023
21 Eyl 2023
23 Eyl 2023
23 Eyl 2023
24 Eyl 2023
24 Eyl 2023
25 Eyl 2023
25 Eyl 2023
26 Eyl 2023
26 Eyl 2023
İstanbul Türkmenistan Uçak bileti
Türkmenistan Hakkında
Orta Asya’da bağımsız bir Türk Devleti olan Türkmenistan; Kazakistan, Özbekistan, Afganistan, Hazar Denizi ve İran ile komşu ülkedir. Başkenti Aşkabat’tır. Toplamda 6 milyon nüfusa sahiptir. Orta Asya’da nüfusu en düşük devlet olma özelliğine sahiptir. Ülkenin büyük bir çoğunluğu Karakum Çölü ile kaplıdır. Ülke, yüzyıllar boyunca medeniyetlerin kesişim noktasında bulunması nedeniyle birçok medeniyete topraklarında yaşama hakkı vermiştir. Merv, Orta Asya’daki en eski vaha şehirlerindendir. Merv hem İslam dünyası açısından hem de İpek Yolu üzerindeki en önemli noktalardan biridir.
Ülkede yaşayan halkların genel dağılımına bakıldığında Türkmen %85, Özbek %5, Rus %4 oranı oluşmaktadır. Ülkede başka topluluklar da bulunmaktadır. Buna göre ülkenin dini yapısı %92’i İslam, %6 Hristiyan ve kalan kısmı da diğer dinlere inanmaktadır. Ülkenin ekonomik yapısı gaz, ham petrol, pamuk lifi, petro kimya, endüstri, tarım ve hizmet sektörü oluşturmaktadır. Türkmenistan dünyanın 4.en büyük doğalgaz rezervine sahip ülkesidir. Ülke uzun yıllar halkından elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödenmemesini istemiştir. Ancak ilerleyen yıllarda bu durum değişmiştir.
Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, KKTC, Türkiye ve Özbekistan ile TÜRKSOY üyesi olarak yerini almaktadır. Bağımsızlığını ilan ettikten sonra ülke başkentini Aşkabat yapmıştır. Şehir “Beyaz Mermer” olarak da anılmaktadır. Ülkenin en büyük şehirleri Ahali Balkan, Daşoğuz, Lebap’tır. Ülke uluslararası meselelerde tarafız bir politika izlemek istediğini ifade etmiştir. Bu düşünce politikasını belirterek Birleşmiş Milletlerce sunmuştur. Birleşmiş Milletler de bu isteği kabul etmiştir.
Türkmenistan’da Gezilecek Yerler
Ülkede en popüler olan turistik bölge Cehennem Kapısı adı verilen Darvaza Kraterisidir. Karakum çölünün ortasında yer alan, 69 metre genişliğine ve 30 metre derinliğine sahip olan bu yer bir yeraltı mağarasıdır. 1970 yılından bu yana aktiftir. Tarafsızlık anıtı, ülkenin başkenti olan Aşkabat’tadır. 1998 yılında inşa edilen bu anıt, ülkede yaşanan tarihi olaylara ithafen yapılmıştır. İhtişamlı bir görüntüye sahiptir. 95 metre yüksekliğine sahip olan anıt, akşamları ışıklandırıldığında insanı etkileyen bir görüntü ortaya çıkmaktadır.
Nisa Antik Kent: UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bölgenin Aşkabat şehrine uzaklığı 18 km.dir. Bagir köyü sınırları içinde yer alan bu antik kentte birçok mezar, yazılı belgeler ve anıtlar bulunmuştur. 14 hektarlık bir alan üzerine kurulan Nusay Kalesi ise 43 kuleden oluşmaktadır. Topraklı bir yapıya sahip olan kale Türkmenler tarafından büyük bir öneme sahiptir.
Türkmenbaşı Ruhi Camii, ülkenin en önemli ibadet yerlerinden biridir. Muhteşem mimariye sahip olarak göz alan bu mabet, Türkmenistan’ın Kıpçak şehrindedir. Caminin kubbesi dünyanın en büyük kubbesidir. Caminin hem mimarisi hem de ihtişamı göz alıcı niteliktedir. 2004 yılında ibadete açılmış olan bu camiye Türkmenistan’ın ilk Cumhurbaşkanının ismi olan Saparmurat Türkmenbaşı’nın adı verilmiştir.
Türkmen Carpet Museum, dünyanın en ünlü Türkmen halılarını görebileceğiniz tek yerdir. Aşkabat Ulusal Halı Müzesi olarak 1994 yılından bu yana ülkeye gelen her turistin ilgisin çekmeye devam etmektedir. 18.- 19. ve 20.yy.a ait birçok el dokuma halıları sergilenmiştir. Müzenin en gözde parçası ise 2001 yılında dokunan ve 301 metrekare olan halıdır. Muazzam dokuması ve renkleri ile kendine hayran bırakmaktadır.
Başkent’te bulunan Bağımsızlık Anıtı, Türkmenistan’ın önemli simgelerinden biridir. Binanın tasarımı geleneksel Türkmen çadırları ile Türkmen kızlarının başlarına taktıkları geleneksel şapkalardan ilham alınarak, ilginç bir mimari tarzda inşa edilmiştir. Bu anıt 1991 yılında ülkenin bağımsızlığına kavuşması adına yaptırılmış olup, 27 metre uzunluğuna sahiptir. Altın yaldızlı çelik yapıyla birlikte 91 metre genişliğindedir.
Türkmenistan’ın başkentinde bulunan Mary Tarih Müzesi hem ülkenin hem de şehrin en önemli müzelerinden biridir. Ülkenin antik dönemlerden günümüze kadar gelen köklü tarihine ait birçok kalıntılar bu müzede sergilenmektedir. Müze 1968 yılında kurulmuş olup, müze içerisinde seramik heykeller, antik kıyafetler, mücevherler ve mutfak eşyaları hatta oryantal minyatürler ile karşılaşabilirsiniz. Bu müzede en ilgi çekici eşyalardan biri olan halı, M.Ö. 2000 yılına aittir. Fildişi mozaik süslemeli kutular da diğer hayran kalacağınız parçalar arasındadır.
Gonur Depe’nin varlığı M.Ö. 2500 yılına dayanmaktadır. 55 dönümlük arazi üzerine konumlanmış olan arkeolojik bir yapıdır. Yunan-Rus arkelog Viktor Sarianidi tarafından keşfedilmiştir. Bu alanın Zerdüşt dinine ithaf edildiği düşünülerek inşa edilmiş birçok tapınak bulunmaktadır. Bronz Çağ’a ait olan ve 150’den fazla antik yerleşime sahip alanı mutlaka görmelisiniz.
Tarafsızlık Anıtı, Türkmenistan’a has olan tarafsızlık ilkesine binaen yapılan ve sonsuza dek yaşatmak için inşa edilen anıt, 1995 yılından bugüne dek başkentin merkezinde yer almaktadır. 95 metre uzunluğundaki bu anıt, şehrin manzarasını izleyebilecek en güzel mekanların başında gelir. Seyir terasları ile Tarafsızlık Anıtı şehre gelen ziyaretçilerin görmek istedikleri mekanların başında gelir. Aşkabat, ülkenin başkentidir. Ve burada Ulusal Müze, Halk Hakydasy Anıtı Kompleksi, Lenin Heykeli, Güzel Sanatlar Müzesi, Azadi Camisi görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
Ertuğrul Gazi Camii, Türkmenistan bağımsızlığını ilan ettikten sonra Aşkabat’ta Sultanahmet Camii’ne benzer bir cami inşa ettirilmiştir. Türk-Türkmen ortak yapım olan bu camiye Ertuğrul Gazi Cami ismi verilmiştir. Ahmed Sencer Türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Ahmed Sencer’in anısına yaptırılmıştır. Türkmenistan’da Aşkabat Hipodromu, atların en güzel cinsleri olan Ahal-Tekelerin muhakkak görülmesi gerektiği özel mekanlardan biridir. Dünyanın en ünlü ve cins atları burada yetişmektedir. Türkmenistan’da eğlencenin de adını dünyaya duyurduğu bilinir. Hatta fazlasıyla duyurmuştur. Çünkü dünyanın en büyük kapalı dönme dolabı Türkmenistan’da bulunmaktadır. Bu eğlence ve oyun aracı Guinness Dünya Rekorları Kitabında yer almıştır.
Türkmenistan Tarihi
Türkmenistan, şu an ki Merv, Gonur Tepesi ve Ceytun şehirlerinin olduğu bölgelerde Tunç ve Orta Çağ döneminin yaşandığına dair arkeolojik kazılar elde edilmiştir. Daha sonra bölgede İskitler, Massagetler ve Dehae ile Hint-İranlıların varlıkları görülmüştür. İskender tarafından ele geçirilen ülke, yıllar sonra Seleukos İmparatorluğu’na dahil olmuştur. Partların bölgeyi ele geçirmesiyle günümüzdeki Aşkabat o dönemdeki adı ile Nisa başkent olmuştur.
Türkmenistan 6.yy.dan itibaren Göktürk Devletinin idaresi altında bulun tüm Türk kabileleri içinde yer almıştır. Bu Türk devletleri kendi aralarında kurdukları birliklerle Tula-Selenga ırmakları bölgesinde Dokuz-Oğuz Kağanlığı meydana getirilmiştir. Sonrasında Göktürkler 682 yılında ikinci kez kurulmuş oldu. Ancak Türkmenler Göktürklerin bu ikinci kuruluşları ile bölgeye hakim olmalarını kabul etmemişlerdir. Göktürkler ise bu başkaldırıya kayıtsız kalmamış, Türkmenler ile savaşmışlardır. Yapılan bu savaş sonucunda Türkmenler bozguna uğratılmış fakat sonuç değişmemiştir. Göktürk hakimiyetini kabul etmemeye and içmişlerdir. Türkmenler üzerine birçok seferler düzenlemiştir. Son olarak İlteriş Kağan hakimiyetini kabul eden halk, Göktürklerin Kırgız seferine de katkıda bulunmuşlardır.
Tüm bu savaşlardan yorulan halk, Çin tarafına göç etmeye başlamıştır. Burada bir müddet yaşadıktan sonra topraklarına geri dönmüşlerdir. Türkmenler aslında Uygur Devleti ile birlikte boylanan Türk Devletlerindendir. Ancak yine de Uygurlara karşı ara ara isyanları ve başkaldırışları devam etmiştir. Ülke 7. ve 8.yy.da Arap hakimiyetine girmiştir. M.S. 8.yy.da Oğuz boyları Moğolistan’dan ayrılarak Orta Asya bölgesine yerleşmişlerdir. Oğuzlar modern Türkmen nüfusunun etnik yapısı olmuşlardır.10.yy. da Türkmen adı ilk kez İslamiyet’i kabul edip, Türkmenistan topraklarını ele geçiren Oğuz boylarına verilmiştir. İran ve Türkmenistan topraklarında yaşayan halk Oğuz boylarından oluşan Selçukluların egemenliği altına girmişlerdir. Topraklarını genişletmek için batıya yani Azerbaycan’a doğru göç etmişler ve Türk kültürünün yayılmasına vesile olmuşlardır.
Türkmenler 10. asırla birlikte göçebe hayatını bırakmışlar ve yerleşik hayata geçmişlerdir. Türkmenlerin başkentleri Sir Derya kıyısında Yeni Kent olmuştur. Yabgu Devleti, Türkmenler Üçok ve Bozok olmak üzere 2’ye ayrılmışlardır. Fakat asıl yerleşik hayatı tam manasıyla Selçuklular döneminde gerçekleştirmişlerdir. 11.yy.da İran, Irak, Anadolu ve Suriye noktasından yayılmıştır.
Artık ülkedeki yaşayan halkın sayısı gittikçe artmaya başladı. 12.yy. Selçuklu İmparatorluğu, 16.yy. da Özbek, Hive ve Buhara Hanlığının kontrolü altına girmiştir. 20.yy.da ise Yomut Türkmenlerinin isyanı ile ayaklanmalar olmuş ve 1855 yılında Türkmenler, Hive Hanlığını, 1861 yılında da Nasreddin Şah işgalcilerini yenerek bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir. 1879 yıllarından itibaren Ruslar, Türkmenistan’ı işgal etmeye başlamış, ancak Teke Türkmenleri tarafından mağlup edilmişlerdir.
1881 yılında Türkmen topraklarındaki son direniş olan Göktepe Savaşından çok kısa bir süre sonra Türkmenistan ile birlikte Özbek toprakları da Rus İmparatorluğuna dahil edilmiştir. Türkmenistan, Sovyetler Birliği’ne dahil edilince 1925’te Türkmenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti kurulmuştur. 1991’de Sovyetler Birliği dağılınca, Türkmenistan’da kendi bağımsızlığını ilan etmiştir. 1991- 2006 yıllarında Türkmen başı Saparmurat Niyazov, 2007’de Kurbankulu Berdimuhammedov Cumhurbaşkanı olmuştur.
Türkmenistan’da Kültürel Etkinlikleri
Türkmenistan festivalleri daha çok ülkenin başkenti olan Aşkabat’ta düzenlenmektedir. Ağustos ayında yapılan Altın Asrın Altın Nesilleri olan Uluslararası Çocuk Festivali’ne 21 ülkeden yaklaşık 500’e yakın çocuk katılmaktadır. Türkiye başta olmak üzere ABD, Rusya, Kanada, Tacikistan, Fransa, Kanada, Özbeksitan, İran, Kazakistan, Ukrayna gibi ülkelerden gelen sanatçılar da katılmaktadır.
Ayrıca Uluslararası Müzik Festivali de yine aynı kalabalık ve coşku ile gerçekleşmektedir. Fransa, Rusya, Çin, Ukrayna, ABD, Ermenistan, Etiyopya, Kırgızistan ve Kazakistan ülkelerinden gelen katılımcılar ile Uluslararası Tiyatro Festivali her yıl çeşitli oyunlar sahnelenmektedir. Ülkede tüm yıl boyunca renkli festivaller büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Nevruz, Türkmen At Festivali, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı günleri coşkulu geçmektedir.
Özel günlerin de mutlaka bilinmesi gerekmektedir. Şehitler Günü 12 Ocakta anılırken Bayrak Günü 19 Şubatta kutlanmaktadır. Matem Günü etkinlikleri 6 Ekimde yapılır. Bağımsızlık Günü 27 ve 28 Ekim tarihlerinde kutlanır.
Türkmenistan’da Konaklama
Ülkenin en fazla konaklama imkanını Aşkabat’ta bulunur. Her bütçe ve her ihtiyaca hitap edebilecek oteller vardır. Ülkeye gelmeden önce otel rezervasyonu yaptırmanız sizi daha da rahatlatacaktır. Otellerin çoğu sunulan hizmetlere göre ücretlendirilmektedir. Kalacağınız gün veya haftaya göre konaklamanız için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Rezervasyon iptalini de dilediğiniz zaman ücret iade garantisi ile yapabilirsiniz.
Türkmenistan’ın kendi kültürünü yansıtan konaklama mekanları da vardır. Eğer isterseniz kiralık daire veya villaları da tercih edebilirsiniz. Onlar da bütçenize hitap eden ücretlendirme seçeneklerine sahiptir. Belki geldiğiniz döneme göre villalar veya kiralık dairelerin daha uygun ücretleri de olabilir. Şehir merkezine yakın birçok hoteller de bulunmaktadır. Ziyaret etmek istediğiniz planı göz önünde bulundurarak tercihinizi yapabilirsiniz.
Otellerdeki odaların ferah ve havadar olması, yaz aylarında seyahati gerçekleştirenler için alternatifli hale dönüşmektedir. Havuzlu, saunalı seçeneklerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Ancak bunlarında otel fiyatlarına etkilediğini da ayrıca belirtmek isteriz.
Türkmenistan Lezzetleri
Antik kent geçmişinin ardından Orta Asya ve Sovyetlerin egemenliği altına giren ülkenin, mutfak kültürü de çeşitlilik gösterir. Ancak özünü korumaya devam eden halkın birçok sevdiği lezzetlerin ülkemizdekilerle benzerlik göstermesinin tesadüf değildir. Ülkeye yaptığınız seyahatte aç kalmanız mümkün değildir. Türkiye ve Türkmenistan Dünyanın farklı konumlarında olsa da kendi öz kültürlerine sahip oldukları için mutlaka benzer lezzetleri bulacaksınız.
Türkmenistan’ın meşhur yemeklerinin çoğunluğu hamur ve et ağırlıklıdır. Ülkemizde kadınbudu köftenin adı burada gelin budu köfte olarak adlandırılmaktadır. Patates kayığı yemek türü ise patateslerin ikiye bölünüp içlerine kıymalı harç doldurularak pişirilir. Fitçi (etli börek) mayalı hamurun içine kıyma koyularak pişirilen bir yemek türüdür. Gızzırma, Türk mutfağının gözlemesi olarak bilinmektedir. Yine buradaki lezzetle aynıdır. Badamjan Gatlamsy (patlıcan katlama) yuvarlak dilimlenmiş patlıcanlar, yağda kızartılarak üzerine domates ve tekrar yine patlıcan eklenerek yapılan yemektir.
Balkabağı böreği (Kadidi Gutap) çiğ börek görünümde olan balkabağı, pişirilerek servis edilir. Shurpa, Türkmen çorba türlerinden biridir. Birçok sebzenin ve kuzu etinin birleşimiyle oluşan yemektir. Besin değeri çok yüksek olup bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Türkmen mantısı, ülkenin yöresel lezzetlerin başında gelir. Bohça şeklinde kapatılan hamurlar, bilinen mantı hamurlarından biraz daha büyüktür. Kıyma, patates ve peynir gibi malzemeler ile çeşitlendirilerek pişirilmektedir.
Türkmen pilavı, Kerkük pilavı olarak da bilinen bu pilavın farkı, şehriye yerine havuçların bol miktarda kullanılmasıdır. Kırmızı et veya beyaz et ile servis edilmektedir.
Türkmenistan’da Ulaşım İmkanları
Ulaşım konusunda hiçbir sorun yaşanmayacak bir ülkedesiniz. Kalabalık bir nüfus olmadığı için dilediğiniz her yere toplu taşıma araçlarını kullanarak yolculuk yapabilirsiniz. Halk çoğunlukla otobüs, tren ve taksiyi tercih etmektedir. Toplu taşıma araçları ekonomik olarak da tercih edilme nedenlerinden biridir.
Otobüs
Türkmenistan’ın başta Aşkabat olmak üzere birçok bölgeye modern alt yapılar yapılmaya devam edilmektedir. Otobüsler hem konfor bakımından hem de ekonomik olması açısından halk tarafından ulaşım araçları arasında ilk seçenektir.
Tren
Ülkenin demiryolu taşımacılığı, en fazla istasyona sahip olan ulaşım aracıdır. Öyle ki, dünyada demiryolu ulaşımında 37.sırada yer alır. Dilediğiniz hemen her noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik hızlı ve kolay olmasının yanı sıra ekonomik olması da tercih edilmesinin nedenini göstermektedir.
Taksi
Rahat ve konforlu ayrıca özel bir araç isterseniz taksiler sizi havalimanında karşılıyor olacaktır. Dilediğiniz konuma götürme şansına erişmek için ulaşım araçlarınızın ilk sıralarında taksiler yer alabilir.
Araç Kiralama
Kendi özel sürüş keyfinizi yaşamak isterseniz ve konforlu bir seyahat yapmak isterseniz araç kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz. İster ülkeye gelmeden isterseniz havalimanına iniş yaptıktan sonra araç kiralama büroları ile iletişime geçerek dilediğiniz gün kadar araç modelini belirleyerek kiralayabilirsiniz.
İstanbul Havalimanına Ulaşım
İstanbul’da iki adet havalimanı bulunmaktadır. Bunlardan biri Sabiha Gökçen Havalimanı diğeri ise İstanbul Havalimanı’dır. Bu havalimanlarından şehir merkezine ulaşımlarınızı metro, Marmaray, taksi ve otobüsler ile gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz araç kiralama hizmetlerinden da yararlanabilirsiniz.
İstanbul Türkmenistan Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
İstanbul Türkmenistan arası uçuş 3 saat 40 dk. sürmektedir.
İstanbul Türkmenistan Arası Kaç Km.dir?
İstanbul Türkmenistan arası mesafe 3.924 km.dir.
Türkmenistan’a En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Türkmenistan’a seyahat etmek istediğiniz mevsimi ve günü belirledikten sonra biletinizi en az 2 veya 3 ay öncesinden alarak ekonomik bilet tarifesinden yararlanabilirsiniz. Uçak biletlerine belirli aylarında indirimli tarifeler uygulanır. Türkmenistan’a gitmek için Haziran ve Temmuz aylarını tercih edebilirsiniz. Bu aylardaki yapılan indirimler ile biletinizi daha da ekonomik hale dönüştürülebilirsiniz. Bilet fiyatlarının en yüksek olduğu aylar Eylül ve Ekim aylarıdır.
21 Eylül 2023
23 °C
23 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 25 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
1 sa
İstanbul
Frankfurt
2 sa 55 dk
İstanbul
Köln
3 sa
İstanbul
Aşkabat
3 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.