Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
İzmir Uçak Bileti
İzmir Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Türkiye’nin güneyinde kıyı kesimlerinde yer alan kasabasının yanı sıra otantik köy hayatını yansıtan bir havası vardır. İzmir Ege kıyıları çoğunlukla, şehir hayatından haz almayan, kendisini doğal yaşama ve huzura ihtiyacı olanlar tarafından buranın önemi çok iyi bilinmektedir. Şehirde göçmenlerin de ikamet ettiği ve çalıştığı bir şehirdir. Türkiye’nin üçüncü metropol şehri olarak bilinmektedir. Şehrin en gözde ilçeleri Konak, Alsancak, Aliağa, Karşıyaka, Çeşme, Bostanlı’dır.
İzmir bir liman kentidir. Ve dünyanın yedinci liman kenti olarak bilinir. Yatlar ve gemiler ile çevrilen uzun, dar bir körfezi vardır. İzmir’de bulunan ilçelerin sahil şeridinde mükemmel plajlar, eğlenceli ve rahat bir yaşam sunulmaktadır. Tatil severlere ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin turizm açısından en gözde şehirlerinin başında gelir.
İzmir’in Tarihi
İzmir İ.Ö. 3000’li yıllara dayanan bir tarihe sahiptir. Yerleşim yeri olarak bulunduğunda ise tarihler İ.Ö. 800’li yılları göstermekteydi. İzmir’in tapınakları, deniz ticaretine elverişli limanının olması onu gözde şehir haline getirmiştir. Geçmişte birçok saldırılara maruz kaldığı için kentsel özelliğini kaybederek köy halini almıştır. Ancak çok uzun sürmedi bu köy hali ve kente de hiç yakışmadı. Ve Kadife Kale’nin bulunduğu tepenin yamaçlarına yeniden kuruldu. Kendini tanıtmak için birçok uygarlıkları topraklarında misafir etti. Bu uygarlıklar içinde özellikle Roma dünyasında en seçkin kentlerin arasında yerini aldı. Tarihi kalıntılar göz önünde bulundurulduğunda birçok medeniyeti kendi bünyesinde barındırmıştır. Milattan önceki dönemlere rastlayan ve hatta Antik Çağ dönemine rastlayan bir geçmişe sahiptir. Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar bölgeye hakim olmuştur. Bu hakimiyet ile tüm çağlara tanıklık etmiş her dönemden eserler bulundurmaktadır. Bu dönemden kalan Efes Antik Kenti Dünyanın 7 Harikası arasında yer almıştır. Artemis Tapınağı ülkenin antik kenti olan en meşhur turist merkezi olarak bilinmektedir. Şehir Helen, Bizans, Roma dönemlerine ait eserler ve izler taşıdığı için özellikle gün batımında mükemmel bir uyum yakalanmaktadır. İzmir Ödemiş ilçesinde Lidyalılar’a ait olan Hypaipa Antik Kentinde bir yolculuğa çıkmaya hazırlanabilirsiniz.
Bizans İmparatorluğu’nun dini merkezlerinden biri, hatta başkenti oldu. Ve nihayetinde Türk Beyliklerine geçerek, Osmanlı İmparatorluğu’nun kıyı kenti unvanını aldı. Denizlere hakim olan Osmanlı, Akdeniz dünyasının önemli liman kentlerinin arasına İzmir’i de kattı. 17. Yüzyıl başlarından itibaren de Osmanlı İmparatorluğu’nun dünyaya açılmasına zemin hazırladı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kentte ticaret yapan Fransız, İngiliz, Venedik ve Hollanda gibi tüccar kolonileri bulunmaktaydı. Gelişen bu deniz ticareti ile kentte farklı bir mozaik yapı oluşmuştu. Batıdan doğuya ticaret yapmak için Ortodoks Rumlar, Yahudiler, Ermenilerle birlikte ticareti geliştiren Müslüman Türkler hoşgörü ile kurulmuş bir kent inşa etmişlerdi. Öyle ki Osmanlı Dönemi’ne ait olan bir eser de İzmir’in sembolü haline gelmiş olan saat kulesidir. 1.Abdülhamit dönemine ait ve 1901 yılında sultanın tahta çıkışının 25. Yılına ithaf edilerek armağan edilmiştir. Konak meydanındaki Kule herkesin uğrak yeri haline gelmiştir.
Kentin bu ihtişamlı ve güzel günlerini geride bırakacak olaylar gelmeye başlar. 1.Dünya Savaşı’nda Yunan işgalinin ardından Kurtuluş Savaşı ile tarih 1922’yi gösterdiğinde kent bir harabeye dönmüştür. Osmanlı döneminde 1.Dünya Savaşı’ndaki Sevr Antlaşması ile ülkenin batı bölgeleri diğer ülkelere verilecektir. Ancak Hasan Tahsin olayı ile bölge halkı mücadeleye girmiş başarı elde edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile 1923’te İzmir İktisat Kongresi bölge kendini yeniden inşa etmeye başlamıştır. Şehrin kalkındığını gösteren, Alsancak’ta 1927 yılında kurulan müze Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilmiştir. Bu tarihi yerleri gezerek zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz.
Cumhuriyetin ilanı ile 1923’te 10 adet, 1933 yılında ise 129 fabrika kuruldu. Yine aynı yıl ticari bir atılım olarak İktisat Kongresi ilk defa İzmir’de yapıldı. Bu kongre büyük adımların başlangıcı olarak görülür. Ve Atatürk burada “fuar düşüncesi” ortaya atarak 1936 yılında Enternasyonal Fuar’ın temelleri oluşturulur. Artık turistik ve ticari bir şehir merkezi haline kavuşmaya başlamıştır.
Şehrin Alsancak, Basmane tren istasyonları dönemin eski tarihi anlarına tanıklık etmektedir. Borsa Binası, Eski Osmanlı Bankası Binası ile Konak Pier beraberinde Tarihi Asansör gibi mimari yapılarının tamamı Konak ilçesindedir.
Tarihi asansörün İzmir’in tarihinde önemli bir yeri vardır. Nesim Levi tarafından 1907 tarihinde yaptırılan kuleli asansör, 40 metre yüksekliğindedir. Daha önceleri bu kulede iki asansör bulunurdu. Ancak bunlardan biri buharla çalışırken diğeri elektrikle çalışmaktaydı. 1985 yılında her iki asansör de elektrikle çalışır hale gelmiştir. Bu kule dönemin en gözde yerlerinden biridir. İzmir’de gün batımını izlemek, İzmir’i seyretmek eşi bulunmaz bir lezzet haline gelmişti. Daha sonraları bu lezzete ilaveler yapılarak kulede restoran ve kafeler işletilmeye başlanmıştır.
İzmir’de bulunan Seferihisar bir Kaleiçi kasabası olarak bilinmektedir. Burası sanki keşfedilmemiş bir yeryüzü cennetini andırmaktadır. Butik otellerin sevimliliği, avlulu ve cumbalı, tahta panjurlu evlerin sıcaklığı ile buradan ayrılmak istemeyeceksiniz. İzmir’in her bir yanı tarihten izler taşıdığı için Seferihisar’da bulunan Teos Antik Kenti de ziyaret etmeye gidebilirsiniz.
İzmir’de Gezilmesi Gereken Yerler
Türkiye’nin turizm beldeleri arasında yer alır. Bunların arasında Alsancak ve Çeşme ilçeleri çok büyük ilgi görmektedir. Çeşme’de özellikle özel firmalar bulunur. Oteller, tur operatörleri, araç kiralama firmaları bunların başında gelir.
Eğer tarihi eserlere merakınız varsa burası tam sizin aradığınız türedendir. Tarihe yolculuk yaparken kendinizi o anlarda yaşarken bulacaksınız. İzmir Selçuk ilçe sınırları içinde bulunan Efes Antik Kent UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alır. Bu tarihi kenti yılda 1,5 milyon turist ziyaret etmektedir. Antik kente ait olan bu eserler yüzyıllardan günümüze ulaşmış ve ziyaretçi akınına uğramıştır. Efes Antik kentin çevresinde birçok tarihi eserler de yer almaktadır. Efes Müzesi, St.John Bazilikası, Artemis Tapınağı, Ayasuluk Kalesi, Meryem Ana Evi ve İsa Bey Cami ile tüm uygarlığın köklerine dair eserleri mutlaka bulacaksınız. Özellikle Şirince’yi görmeden buradan ayrılmamanız konusunda size bir tavsiyede de bulunmak isteriz.
İzmir’in gözde ilçesi Çeşme hem görselliği hem de tarihi eserleri bakımından kendisine hayran bırakan bir mekandır. II.Beyazıd’ın yaptırdığı kale günümüzde müze olarak kabul görmüş ve kullanılmaya başlanmıştır. Kanunu Döneminde iki katlı kervansaray ise Osmanlı dönemine aittir. Çeşme’de bulunan mahalleler, ona bağlı olarak tarihi taş evlerini yılın 360 günü ziyaret edebilirsiniz. Burada rüzgar her mevsim çok olduğu için rüzgar sörfü yapmanız kaçınılmaz olabilir. Çünkü rüzgar sörfü ile birlikte plajlarda sörf yapmanız oldukça elverişlidir. Davetkar bir şekilde sizi bekliyor olacaktır. Çeşme denilince akla ilk gelen sörf olsa da aslında Çeşme’nin damla sakızı çok meşhurdur. Ve Çeşme Kumrusu ise ülkenin en gözde sandviç ekmeği mükemmel ve doyurucu lezzetini duyurmayı başarmıştır.
Alaçatı, masal dünyasından bir sahne olarak hafızanıza kazınan bir ilçedir. İzmir’in en önemli tatil beldeleri arasındadır. Çeşme’nin en ünlü sahil kasabalarından biri olan Alaçatı’nın Arnavut Kaldırımları, dar sokakları ve en çok da begonvil süslü bembeyaz taş evleri gelenekselliği ile modernliği bir arada bulunduran nadir beldelerdendir.
Karşıyaka şehrin en merkezi ilçelerindendir. Burada Penetti Köşkü, Latife Hanım Konağı Anıt Evini, Van Der Zee Köşkünü, Alibey Hamamı görülmesi gereken en önemli mekanlar arasındadır. Bilim, İletişim, Bostanlı Açık Hava Arkeoloji Müzeleri yer almaktadır. Şehir tam bir tatil beldesine uygun ilçelerini kendi bünyesinde bulundurunca tüm ilçeleri tek tek tanıtarak tatilinizin rotasını belirlemekte size yardımcı olmak istiyoruz.
Seferihisar da sakin ve huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Buradaki kayıkçılardan taze balık satın alabilir, köy pazarında eğlenceli bir gün geçirme şansı elde edebilirsiniz. Çiğli de Doğal Yaşam Parkı bulunur ve her yıl binlerce göçmen kuşu göç eder. Kuş cenneti olarak görülesi bir yerdir. Leukai Antik Kent ise tarih severleri karşılar.
Beydağı ilçesi de outdoor için çok uygundur. Ayrıca kamp ve piknik için de tüm olanakları sağlamaktadır. Hayvan severler için Foça mutlaka ziyaret edilmelidir. Akdeniz fokunun yaşam alanı olan Foça’da her yıl yaz aylarında onlar için festivaller yapılmaktadır. Balçova Adatepe üzerinde ormanlık alanda kurulmuş olan teleferik tesisleri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur. Tesiste kendin pişir kendin ye, çay bahçeleri, market, bar gibi işletmeler de bulunmaktadır.
İzmir’in Kültürel Etkinlikleri
Biraz adrenalin yaşamak isteyenler varsa işte sizler için seçeneklerimizi sıralıyoruz.
Bütün bu aktivitelerinin dışında her ilçede ve merkezde çeşitli başlıklarda yapılan festival ve şenliklere de tatilinizi denk getirebilirsiniz.
İzmir’de Konaklama
Şehrin hangi bölgesinde kalacağınıza karar veremediyseniz bu yazı size ışık tutabilir. Öncelikle İzmir’in ilçesi olan Konak merkez görevi görmektedir. Alsancak, Kemeraltı ve Basmane ulaşım bakımından size büyük kolaylık sağlayacak olan merkezi yerlerdir. Buralarda bulunan otellerin tümü son derece konforlu olup, rahat edebileceğinize emin olabilirsiniz.
İzmir’in dışında bulunan ilçelerdeyseniz ve aracınız varsa Karşıyaka, Balçova, Bornova ve Gaziemir’de hem merkeze kolay ulaşım sağlayacak hem de ekonomik olarak sizi büyük oranda rahatlatacaktır. Buradaki oteller daha büyük ve daha konforludur. Tatil beldeleri ise ilk sırada Alaçatı, Seferihisar, Urla, Bergama size bambaşka bir dünyaya kapılar açacaktır.
İzmir Lezzetleri
Her insan gibi güne sağlıklı ve zinde başlamak isterseniz İzmir’in sağlıklı kahvaltısı olan boyozu mutlaka denemelisiniz. Boyoz mayasız milföye benzeyen bir hamurdan yapılır. Çok yağlı bir hamur işidir. Eğer isterseniz Karşıyaka’da manzaralı bir şekilde boyoz sipariş verebilir ve çayınızı yudumlayabilirsiniz.
İzmir’in ilçelerine kadar farklı birçok yöresel lezzetlerle karşılaşabilirsiniz. Şehrin merkezinde yer alan çarşıda karadut yudumlayabilirsiniz. Kızlarağası’nda öğle kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Akşam güneş batmak üzere biraz acıkmaya başladınız ise hemen bir iki atıştırmalık alabilirsiniz. İzmir’in incisi olan midyelerden alabilirsiniz. Akşam yemeğinizde ne yiyeceğinize karar verene kadar sizi ayakta tutacaktır.
İzmir’e gelip de kumru yememek çok büyük bir kayıptır. Salam, sucuk, domates, kaşarın birbiriyle bu denli uyumlu olduğu başka bir lezzet yoktur. Yanında bir de turşu yemek isterseniz bu efsanevi tadı asla unutamayacaksınız.
Türkiye’nin en çok zeytin yetiştiği yerlerin başında gelen İzmir’de, zeytinyağlı yemekleri ve mezeleri ile oldukça popülerdir. İzmir mutfağında Osmanlı yemekleri ile Musevi, Ermeni, Rum lezzetlerini bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca İtalyan ve Fransız etkilerini de görebilirsiniz.
Ege Bölgesinde yer alan Girit ve Rumeli göçmenlerin kendine has yöresel lezzetlerini de mutlaka tatmalısınız. Hazır İzmir’de iken yerinde bulacağınız bu lezzetleri kaçırmamalısınız. Ebegümeci, kabak çiçeği dolması, şevketi bostan, cibez, turpotu, ısırgan, radika, hardal otu, deniz börülcesi, kuzu kulağı, kuşkonmaz, pazı gibi zeytinyağlı sebzelerin yanında, enginar, patlıcan, taze fasulye, kabak, barbunya da zeytinyağlı yapılarak sağlıklı olmalarının, dinç görünüşlerini ve ciltlerindeki parlaklığın nedenini sormanıza gerek kalmayacaktır! Her öğünde farklı bir sebze yemeğinin lezzetine bakabilirsiniz. İzmir köfteyi de mutlaka denemelisiniz. En azından öğle yemeğinde bu lezzeti tatmalısınız.
Bölgenin en ünlü tatlarından biri de Urla’da bulunan üzüm bağlarıdır. Buradaki üzümlerin tatları ve lezzetleri bir başka olduğu söylenir. Hatta öyle ki bir rivayete göre Urla’nın şaraplarının rekabetine dayanamayan Roma İmparatoru tarafından Urla’daki üzüm bağlarının yakılmasını emretmiştir. Eğer siz de şarap almak isterseniz buradan alışveriş yapabilir, dilerseniz konaklayabilirsiniz.
Urla’da her bahar aylarında Enginar Festivali ile Ot Bayramı da yapılmaktadır. Yöre insanının samimi, sıcacık sohbetleri ve şenlikler ile yaz daha da erken gelir.
İzmir Ulaşım
Şehirde ulaşım demir, deniz ve karayolu ile yapılabilir.
Otobüs
Kent içinde ve ayrıca 12 ilçeye otobüs seferleri yapılır. İzmirim kart kullanımı ile tüm otobüsleri ve metro hatlarını kullanabilirsiniz.
Metro
Şehir içinde toplam 17 metro istasyonu ile ulaşım sıklığı çok fazladır. Her bir metro 7-8 dk. aralıklarla istasyonlarda bulunmaktadır. İstasyonlar arası mesafe çoğunlukla kısadır. Ancak sadece Fahrettin Altay istasyonu 30 dakika gibi bir uzaklığa sahiptir.
Banliyö
İzmir’de bulunan banliyö kuzey- güney ve merkez tarafından konuşlanmaktadır. Aliağa ve Selçuk arasında yer alan bu istasyonlar aktarmalı olarak 15 merkez bulunur.
Tramvay
Karşıyaka ve Konak arası hizmet vermektedir.
Vapurlar
Burada bulunan vapurlar yolcu vapurları ve araba vapurları olarak iki çeşit ulaşım sunulmaktadır. Yolcu vapurları ulaşımda kolaylık sağlamak için Karşıyaka ve Bostanlı-Konak ilçesine sefer sayıları sıklaştırılmıştır. Araba vapurları ise sürekli sefer yapan araçlara özel olarak yapılmaktadır. Şehir içi trafiğine girmeden yapılan ulaşımdır. Hayatı kolaylaştıran bu ulaşım araçları ile İzmir’de yaşam oldukça rahattır.
İzmir’e En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Şehre her şehirden direkt uçuşlar vardır. Uçak biletinizi seçerken Hepsiburada Seyahat.com adresinden size en uygun olan fiyat seçeneklerinden yararlanma imkanına sahip olabilirsiniz.
İzmir’in İklimi Nasıldır?
Ege bölgesinde yer alan İzmir’de Akdeniz iklimi görülür. Yaz mevsimi sıcak ve kurak geçerken, kış mevsimi ise hem ılık hem de yağışlı geçmektedir.
İzmir
İstanbul
1 sa 5 dk
İzmir
Diyarbakır
1 sa 55 dk
İzmir
Ankara
1 sa 10 dk
İzmir
Adana
1 sa 25 dk
İzmir
Gaziantep
1 sa 40 dk
İzmir
Mardin
2 sa
İzmir
Van
2 sa 5 dk
İzmir
Trabzon
1 sa 55 dk
İzmir
Antalya
1 sa 5 dk
İzmir
Lefkoşa
1 sa 20 dk
İzmir
Amsterdam
3 sa 40 dk
İzmir
Berlin
3 sa
İzmir
Düsseldorf
3 sa 15 dk
İzmir
Bakü
2 sa 45 dk
İzmir
Münih
2 sa 45 dk
İzmir
Paris
3 sa 45 dk
İzmir
Stuttgart
3 sa
İzmir
Köln
3 sa 15 dk
İzmir
Hamburg
3 sa 20 dk
İzmir
Viyana
2 sa 30 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.