Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
04 Eki 2023
04 Eki 2023
05 Eki 2023
05 Eki 2023
07 Eki 2023
07 Eki 2023
09 Eki 2023
09 Eki 2023
10 Eki 2023
10 Eki 2023
İzmir-Amasya Uçak Bileti
Amasya Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bir şehir düşünün; dünyanın tarihini belirleyen devlet yöneticileri o şehirde yetişsin ve tarih sayfalarında yer alsın. Evet, burası şehzadeler şehri Amasya’dır. Biraz daha geçmişe gittiğinizde bir aşkın hemen tüm dünya tarafından bilinen yer de yine Amasya’dır. Dilerseniz biraz daha detaylı anlatmaya çalışalım bu güzel kenti.
Osmanlı İmparatorluğu yöneticilerinin, bu kadim kentte yetiştirildiği bir yer olan Amasya, “Şehzadeler Kenti” olarak bilinmektedir. Şehzadelerin tüm eğitimleri bu kentte verilmekteydi. Bir aşk kenti olarak tüm dünya dillerine çevrilen, aşk imgeleri, yaşamsallık, aşk kahramanları olan Ferhat ile Şirin’in memleketidir.
Karadeniz bölgesinin orta kısmında yer almasına karşılık deniz kıyısına sahip değildir. Bu nedenle iklimi İç Anadolu Bölgesi iklimine benzerlik gösterir. Tokat, Yozgat, Çorum ve Samsun illeriyle komşudur.
Amasya, dünyaca bilinen gezgin ve coğrafya yazarı olan Strabon tarafından da kaleme alınmıştır. O dönemlerde kendi vatanı olan Amasya’yı kentsel özellikleriyle birlikte, insani özelliklerini ve tarihsel özelliklerini de anlatmıştır.
Avrupalı tarihçileri olan Maspero ve Morgan’a ait düşünceye göre; Hitit konfederasyonu 13 hükümetten oluşmaktaydı. Amasya’da bunlardan biridir. Özellikle Amasya Kalesi ve çevresi hükümetin merkezini oluştururdu. Arkeolojik kazı çalışmalarında çanak-çömlek, silah kalıntıları ve mimari izlerin taşıdığı eserler bulunmuştur. Bunlar da kentin Neolitik ve Kalkolitik çağlarında yaşamların olduğunu göstermektedir.
Jeopolitik olarak Yeşilırmak üzerinde yer alması, yani bir su kenarında bulunması deniz ulaşımında kolaylık sağlamıştır. Sonraki dönemlerde ipek yolu ticaretine de çok büyük etkisi olmuştur.
Amasya’da Gezilmesi Gereken Yerler
Amasya’nın gözdesi, nişanesi veya en görkemli mimari yapısı olan Yalıboyu evleridir. Bunların arasında da Hazeranlar Konağı zarif bir mimari yapıya sahiptir. Bu konaklarda selamlık kapıları ile selamlık odaları, sofalar vardır. Korkuluklar, ahşap merdivenleri, oturma odaları, yatak odaları ve avlular bulunur. Amasya’ya gittiğinizde bu konaklara gitmek için sabırsızlanacaksınız.
Şehrin hemen merkezinde yer aldığını söyleyebileceğimiz bir kale bulunmaktadır. Yeşilırmak’ın kuzey tarafında Harşena Dağı dik bir kayalık üzerindedir. Bu kalenin 4 kapısı bulunur. Belkıs kapısı, Saray, Maydonos ve Meydan isimleri verilen bu kapıların içinde ise Cilanbolu adı verilen su kuyusu bulunur. Sarnıç ve zindan da yer almaktadır.
Kaleden 70 metre aşağıda ise Yeşilırmak kenarında M.Ö. 3.yüzyıla ait olan kral mezarlıkları bulunur. Amasya kalesi eteklerinde bulunan bu mezar anıtları toplam 5 adettir. Çevreleri oyularak yapılmış ve kayadan ayrılmıştır. Vadi içinde de 18 adet kaya mezarı bulunur. Ünlü gezgin Strabon’un verdiği bilgilere göre bu kral mezarlıkları Pontus krallığına aittir. Kaleden inmek istediğinizde sizi merdivenli yer altı yolu ile burçlar ve cami kalıntıları karşılayacaktır.
Aşkın gücünü gösteren bir yapıt için Ferhat suyolunu da, görmeniz gerekenler listesine eklemelisiniz. O dönemlerde yani Helenistik dönemde kentin su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmıştır. Su kanalı yaklaşık olarak 75 cm genişliğinde ve 18 km uzunluğundadır. Ve terazi sistemine göre yapılmıştır. Kanallar oyulmuş, tüneller açılmış hatta bazı yerlerde duvarlar örülmüştür.
Osmanlı döneminin kültürünü, eserlerini ve mimarilerini sıkça göreceğiniz bir kenttir. Onların en başında medreseler yer alır. Bimarhane Medresesi İlhanlılar dönemine aittir. Sultan II. Bayezid Külliyesi, Haliliye Medresesi, Kapı Ağa Medresesi bunlardan yalnızca birkaç tanesidir. Bu medreselerin ayırıcı özelliği mimari yapıları ve şekilleridir. Günümüz mimarisine hayran bırakacak estetiğe ve zarafete sahiptirler.
Medreseler gibi camiler de oldukça görselliğe önem verilmiş yapılardır. Süslemesinin sade olması Gök Medrese Cami’sini daha da etkili kılmaktadır. Ağır başlı ve ciddi bir görüntüye sahip olsa da gözlerinizi bu değişik kubbe yapısından alamayacaksınız. Geometrik yapılar veya desenler Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde büyük ilgi uyandırmıştır. Burmalı Minare Cami Selçuklu Kümbeti sekizgen bir yapıdadır. Bu mimari yapılardaki eserler büyük ilgi ve merak uyandırmaktadır. 15. Yüzyıla ait olan Sultan II. Bayezıt Külliyesi içinde cam, şadırvan türbe, imarethane yer alır. Cami mimarisi L şeklindedir. Külliyenin içinde batıda medrese, doğuda ise imaret ve konuk evi bulunur. Caminin her iki minaresinde aynı uzunlukta olan çınar ağaçları yer alır. Bu çınar ağaçlarının da külliye ile aynı dönemlerde yaşadığı tahmin edilmektedir.
Pontus Krallıklarına ait anıt mezarları Amasya’ya 1 km uzaklıktadır. Ulaşımı da son derece kolaydır. Amasya’ya gittiğinizde şehrin görkemli yapısı olan Amasya Kalesi, Hasan Dağı’nın üzerinde yer alır. Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı topraklarında hem askeri hem de savunma amacıyla kullanılmıştır. Yalı boyu konakları şehrin nadide eserleri arasındadır. Ayrıca Şehzadeler Müzesi, Ferhat, Saraydüzü Kışla Binası, Milli Mücadele Müzesi ile Şirin Aşıklar Müzesi geçmişi en güzel şekilde yansıtan eserler sizi o dönemlere davet edecektir.
Amasya’da Konaklama İmkanları
Amasya’da konaklama imkanları biraz daha geniş yer tutar. Kaplıcalardan yararlanmak isterseniz termal tesislerin bulunduğu oteller oldukça konforludur. Hem beş yıldızlı ve lüks oteller hem de her bütçeye uygun konaklama imkanlarını bir arada bulundurur.
Amasya’da Kültürel Etkinlikler
Borabay Gölü etrafında bisiklet turları yapabilir, Yeşilırmak’ta balık tutabilirsiniz. İsterseniz Amasya’nın kaplıcalarından yararlanarak şehrin en şifalı kaynaklarında konaklama imkanına sahip olabilirsiniz. Amasya’da yıl boyunca birçok festival bulunur. Şehre gidiş programınızı bu tarihe uygun olarak belirleyebilirsiniz.
Amasya Mutfağındaki Lezzetler
İlk söyleyeceğimiz yöreye has lezzeti olan elmasıdır. Amasya elması Türkiye genelinde yaygın olarak tüketilen bu lezzet, ihracat anlamında da yoğun bir taleple karşılanmaktadır.
Zengin bir mutfağa sahip olan şehrin en bilenen tatları Merzifon usulü keşkek ve Amasya çöreği olarak gösterilmektedir. Topuz kebabı, şıngır kebabı, kuzu kebabı ve yaprak sarması, bakla dolması, çökelekli pide ve kalbura bastı tatlısı kaldığınız süre boyunca tatmanız gereken en lezzetli ve iştah kabartan lezzetler arasında ilk sırada yer alır. Helle çorbasına ve yörenin düğünlerinde, bayramlarında vazgeçilmeyen Amasya tatlısının lezzetlerini tatmadan ayrılmanız, eksik bir veda olarak aklınızda kalacaktır.
Amasya’da Ulaşım Olanakları
Şehir içinde ulaşım oldukça kolay olduğu Amasya’da belediyeye ait otobüsler, dolmuşlar kısacası toplu taşıma araçları hizmet vermektedir. İlçelere 15 dakika aralıklarla araç temin edilmektedir. Dilerseniz araç kiralama seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. İl genelinde trafik sorunu olmadığı için ve köy yollarının da tamamı asfalt olduğu için ulaşım sorunu yaşanmamaktadır.
Karayolu
Amasya çevre illeri arasında Samsun, Tokat, Çorum ile karayolu bağlantısı vardır. Samsun’a 130 km, Tokat’a 114 km, Çorum’a ise 95 km uzaklıktadır.
Demiryolu
Sivas-Samsun demiryolu hattını kullanarak diğer illere seyahat edebilirsiniz.
Havayolu
Amasya Merzifon Havaalanı yaklaşık 46 km uzaklıktadır. Denizyolu ve Çarşamba Havaalanına da 130 km arası bir mesafeye sahiptir.
İzmir Havaalanına Ulaşım Olanakları
Şehir merkezinden İzban ve belediye otobüsleriyle kolaylıkla Adnan Menderes Havaalanına ulaşım sağlayabilirsiniz.
İzmir-Amasya Arası Uçuş Kaç Saat Sürer?
Aktarmalı uçuş ile yaklaşık 4 saatten fazladır.
İzmir-Amasya Arası Mesafe Kaç Kilometredir?
Şehre ulaşmak isterseniz İzmir-Amasya arası 1030 km’yi geçmeniz gerekir.
İzmir- Amasya Uçak Bileti En Uygun Ne Zaman Alınır?
Şehre gitmek için henüz bir tarih belirlemediyseniz ister kışın isterseniz de yazın apayrı bir güzelliğini yaşayabilirsiniz. Hem kışın hem de yazın yapabileceğiniz aktivelerden de yararlanmak isterseniz size en uygun uçuşu gerçekleştirecek firmayı bulabilirsiniz. Aktarmalı- aktarmasız seçeneklerden yararlanarak uçak firmanızı Hepsiburada Seyahat.com üzerinden bütçenize en uygun olanını tercih edebilirsiniz.
04 Ekim 2023
20 °C
18 °C
İzmir
İstanbul
1 sa 5 dk
İzmir
Diyarbakır
1 sa 55 dk
İzmir
Ankara
1 sa 10 dk
İzmir
Adana
1 sa 25 dk
İzmir
Gaziantep
1 sa 40 dk
İzmir
Mardin
2 sa
İzmir
Van
2 sa 5 dk
İzmir
Trabzon
1 sa 55 dk
İzmir
Antalya
1 sa 5 dk
İzmir
Erzurum
2 sa
İzmir
Amsterdam
3 sa 40 dk
İzmir
Berlin
3 sa
İzmir
Düsseldorf
3 sa 15 dk
İzmir
Bakü
2 sa 45 dk
İzmir
Münih
2 sa 45 dk
İzmir
Paris
3 sa 45 dk
İzmir
Stuttgart
3 sa
İzmir
Köln
3 sa 15 dk
İzmir
Hamburg
3 sa 20 dk
İzmir
Viyana
2 sa 30 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.