Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
05 Ara 2023
05 Ara 2023
06 Ara 2023
06 Ara 2023
07 Ara 2023
07 Ara 2023
08 Ara 2023
08 Ara 2023
09 Ara 2023
09 Ara 2023
İzmir Samsun Uçak Bileti
Samsun Hakkında Bilinmesi gerekenler
Samsun, Orta Karadeniz’de yer alan bir ildir. Aynı zamanda Karadeniz’in de en kalabalık şehirlerinden biridir. Türkiye’de ise en kalabalık 16. İl unvanına sahiptir. Samsun’da 17 adet ilçe vardır. Samsun Belediyesi’nin kuruluşu ise Osmanlı İmparatorluğu dönemlerine dayanır. Kanuni Esasi içerisinde yer alan batılaşma hareketiyle birlikte ortaya çıkmıştır.
Kentin adı ilk olarak Amisos olarak bilinir. Aslında bu isim Palaskçadan gelir. Şehrin genel tarihçesi de ele alındığında burada yaşayan ilk insanların Gaşkalar olduğu tahmin edilmektedir. Aynı zamanda yapılan kazı çalışmaları da bunu kanıtlar nitelikte olmuştur. Mert Irmağı kenarında ve şehirde yaşayanlar birleştirilerek bir şehir kurulmuştur. Şehir daha sonrasında Hitit egemenliği altına girmiştir. Böylece bir Hitit şehri olarak anılmıştır.
Bu egemenliklerden sonra M.Ö 2000’li yıllarda da kent Frigler tarafından yıkılmış ve Friglerin egemenliğinde yer almıştır. Samsun daha sonrasında Friglerden, Kimmerlere geçmiştir. Kimmerler o zamanında Lidya Kralı’na yenilmiştir. Böylece şehri de hükmünden çıkarmak zorunda kalmıştır. İlerleyen zaman içerisinde de Lidya Kralı Pers İmparatorluğu’na yenilmiştir. Samsun daha sonrasında da Perslerin eline geçmiştir. Ancak Pers hakimiyeti yalnızca M.Ö 300 yılına kadar sürmüştür.
Pers Hakimiyetinin şehirde sonlanmasındaki en büyük sebeplerden biri de Büyük İskender’in şehri almasından kaynaklıdır. En son Roma ve Bizans hakimiyetine de giren Samsun, nihayetinde Türklerin olmuştur. Şehir Bizans dönemi içerisinde, önemli piskoposluk merkezi haline gelmiş bir yerleşke olmuştur. Türklerin de hüküm sürdüğü zamanlarda şehirde birçok farklı beylik kurulmaya başlanmıştır.
Samsun’da son derece mükemmel bir güzelliğe sahip liman vardır. Hatta Evliya Çelebi meşhur seyahatnamesinde bu güzel şehirden bahsetmiştir. Bu güzel şehirden yalnız Evliya Çelebi değil, 1701 yılında Fransızların Samsun’u ziyaret eden doğa bilimci olan Tournefort da bahsetmiştir. Daha sonrasında da 1800’lü yıllarda İngiliz gezgin olan J. Macdonald Kinneir de Samsun’un bu dönemlerde bulunan güzelliğinden etkilenmiş isimlerden biri olmuştur.
Yunan mitolojisinde var olan bir efsanede şehirde kadın savaşçılar olan Amazonlar yaşamıştır. M.Ö 1200’lü yıllarda bu dönemlerde Thermodon denilen ve şimdi de Terme Çayı olan kıyıda yaşadıkları sanılmaktadır. Bu kadın savaşçılar oldukça iyi ok kullanırlarmış. Hatta yaylarını iyi çekebilmeleri için çocukken göğüslerinin kesildiği söylenir. Şehirde yer alan kadınların statülerinin de bu efsaneyle birlikte daha da fazlalaştığı söylenir. Mimari güzelliklere konu olan savaşçı amazon kadınları Samsun tarihinde önemli bir yere sahiptir.
Samsun’da Gezilebilecek Yerler
Karadeniz’de yer alan en güzel turizm alanlarından biri olan Samsun’da çok fazla ziyaret edebileceğiniz tarihi yerler bulunmaktadır. Tarihinin de eski çağlara kadar uzanmasıyla birlikte önemli tarihi yapılarda kendinizi kaybedebilirsiniz. Zengin kültürel dokusu sayesinde inci gibi sahiliyle de Samsun herkesi kendisine hayran bırakmaya devam etmektedir. Kültürel olarak da Samsun sizleri araştırmaya ve keşif yapmaya teşvik edebilecek şehirlerden biridir.
Şehrin en özel simgelerinden biri olan Samsun Atatürk Anıtı oldukça büyük bir öneme sahiptir. Atatürk’ün Samsun da çıktığı noktada olan Atatürk Parkı da içerisinde yer alan yerlerden biridir. Milli Mücadele’nin başlamasında en büyük öneme sahip olan şehirlerden biri olan Samsun anısına yapılmıştır. Aynı zamanda Milli Mücadele ruhuna ait daha birçok figür de yer almaktadır. Samsun halkı da kendi aralarında para toplayarak burada Atatürk için tam olarak 8.85 metre uzunluğunda bir anıt yaptırmışlardır.
Amisos Tepesi, şehirden 4km kadar uzaklıkta yer alır. Burası aynı zamanda şehrin ilk yerleşim merkezlerinden biri olmasıyla ünlüdür. Bu nedenle de her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilen Amisos Tepesi çok fazla ilgi çekmektedir. Baruthane olarak da bilinene bu noktada hem yerli hem de yabancı misafirlere rastlamak mümkündür. Teleferik kullanarak çıkacağınız Amisos Tepesi sizlere Samsun’u Kuşbakışı olarak da izleme fırsatı sunar. Geziniz sırasında sizler için de harika bir deneyim katmış olacaktır.
Bandırma Vapuru Müzesi, tam olarak 3 yıl süren uzun bir yapım aşamasından geçmiştir. Halka ise 2003 yılında açılmış olan müze oldukça ilgi görmektedir. Gemi içerisinde kurulu olan bir müzesidir. Atatürk’ün geldiği Bandırma gemisi temsili olarak birebir aynı ölçülerde tasarlanmıştır. Eğer orijinal gemiyi soracak olursanız ne yazık ki 1925 yılında parçalanmıştır. Gemi müzede Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ait olan balmumu heykellerine rastlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak kaptan köşkü ve diğer özel bölümleri de ziyaret edebilirsiniz. Müze içerisinde bulunan birçok gemici saati, telefonları da gemiciliğe ilgisi olanlar için farklı objelerden bazılarıdır. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan el yazması ile yazışmaları da bu müzede incelemeniz mümkün olacaktır.
Tekkeköy Mağaraları ilçe merkezine oldukça yakın olan ve şehir merkezine de 14 km kadar uzaklıkta yer alan önemli yerlerden biridir. Burada ilk olarak 1941 yılında kazı çalışmalarına başlanmıştır. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda da Paleolitik Çağ, Mezolitik Çap ve Tunç Çağ’ı olmak üzere birtakım kalıntılar ile karşılaşılmıştır. Bu kalıntılar soncunda da burada yaşayan insanların geçimlerinin avcılık ve toplayıcılık olduğu belirlenmiştir. Tekkeköy Mağaraları şehirde yer alan en eski yerleşim yerlerinden biri olmasıyla bilinir. Bu dönemlerde halk mağaralarda yerleşimlerini sağlarmış. Hatta mağaraların etrafları incelendiğinde de çeşitli heykellere de rastlamak mümkündür. Yine bölge çevresinde yer alan restore edilmiş Rum evleri de yer almaktadır. Aynı zamanda bu bölge Türkiye’nin ilk imitasyon müzesidir.
Bir dönem içerisinde sadece kadınlar için yaşam yeri olarak bilinen Amazon köyü Samsun’da Gölyazı beldesinde yer alır. Bazı rivayetlere göre Amazonların oldukça savaşçı ve son derece iyi yay kullanabilen kadınlar oldukları söylenir. Savaşçı kadınların yaşamları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz Amazon Köyü’nde yaşayan kadınların da yaşamlarını inceleyebilirsiniz. Burada anaerkil bir yaşam vardır. Amazonların anısına Samsun’da İlkadım Batıpark adı verilen yerde Amazon Köyü oluşturulmuştur. Yunan mitolojisinde de Amazon kadınları önemli bir yere sahip olmuştur.
Samsun’un Tarihi
Samsun birçok farklı medeniyete hizmet etmiş olan ve aynı zamanda coğrafi konumu, önemli limanıyla tam bir göz bebeği şehirlerden biri olmuştur. Bu liman Samsun’un benzersiz olmasında ve ona önem katmasında yer alan önemli unsurlardan sadece biridir. Şehir kurulduğu zamandan beri oldukça önemli liman kentlerinden biri olmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında da büyük bir öneme sahip olan Samsun’da Milli Mücadele’nin temelleri atılmıştır.
Şehirde tarihi dokuyla birlikte oldukça keyifli doğal eğlenceli yerler de vardır. Bunlardan biri olan ve şehir merkezine de tam olarak 7 km kadar uzaklıkta bulunan Akdağ Kayak merkezi dağın zirvesin yer alan önemli kış turizmi alanlarındandır. Özellikle Samsun’a kış aylarında gelecekseniz Akdağ Kayak Merkezi’ni de tercih edebilirsiniz. Burada 6 adet pist alanı bulunmaktadır.
Yakakent deniz kıyısında yer alan sakinliği ve huzuru sevenler için oldukça uygun yerlerden biridir. Özellikle de yaz aylarında yerli ve yabancı olsun binlerce kişi ziyarete gelir. Hem gezmek için hem de tatilinizi ayrıca keyifli geçirmek için oldukça iyi yerlerden biridir. Bir tarafı eşsiz ormanlarla bir tarafı ise denizle kaplıdır. Yazları bu beldeye ait plajlar doluolur. Sahil boyunca birçok gözlemeci vardır. Bununla birlikte kafe ve dükkanlarda da keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.
Gazi Müzesi açılmadan önce aslında otel olarak kullanmaya başlamış bir yapıdır. Daha sonrasında 1940 yılında müze olarak halka ziyarete açılmıştır. Bu müzede Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk geldiği ve konakladığı oda yer alır. Otelin aslında eski adı Mantika Palas olarak bilinir. Atatürk’ün vefatından sonra da Gazi Müzesi olarak dönüşüme girmiştir. Cumhuryetin kuruluşunda büyük emeği olan ve aynı zamanda Samsun’da başlayan Milli Mücadele ruhunu da en iyi şekilde hissedebileceğiniz noktalardan biridir. Müze içerisinde Atatürk’e ait fotoğraflar, balmumu heykelleri ve bazı önemli eşyalar yer alır. Aslında bu müzenin en büyük önemlerinden biri de Ulu Önder Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nun aslında burada yer alıyor olmasıdır.
Samsun Kalesi deniz kıyısına yapılmıştır. Burası kenti savaş dönemlerinde kuşatmalardan koruması adına inşa edilmiştir. Kale aslında bir Türk Beyliği olan Danişmendliler tarafından inşa edilmiştir. 1192 yılında yaptırılmış olan kale ilerisinde de Büyük Camii vardır. Kale’nin günümüzde yer alan sınır başlangıcı Saathane Meydanı’dır. Evliya Çelebini’nin de 1640 yılında kente gelmesiyle Seyahatnamesinde Samsun Kalesi’nden de bahsetmiştir. Kaleye ait kalıntılar henüz tam anlamıyla gün yüzüne çıkmamıştır. Bu nedenle de bölge üzerinde arkeoloji ve etnografya müzesi tarafından sürdürülen kazı çalışmaları devam etmektedir.
Samsun’da görülmeye değer yerlerden biri de Kabaceviz Şelaleleri olarak bilinir. Burası tam bir doğa harikasıdır. Tabiatın kusursuz güzelliğine şahit olabilirsiniz. Tam olarak 60 metre yükseklikten akan bu şelalenin yer aldığı bölgede trekking dahi yapabilirsiniz. Aynı zamanda bölge de dağcılık da yaygın olarak yapılan sporlar arasında yer alımaktadır.
Kızılırmak Deltası Türkiye üzerinde yer alan en büyük deltalardan biridir. Samsun’a tam olarak 30 km kadar uzaklıkta yer alan doğal cennetlerdendir. Kızılırmak taşıdığı alüvyonlar sonucunda oluşturduğu deltalardandır. Günümüzde de büyük ölçüde korunmuş ve güzelliği ile herkesi büyülemeye devam etmektedir.
Samsun’da Kültürel Etkinlikler
Eğer Samsun için keyifli bir gezi düzenleyecekseniz özellikle harika festivallerine de denk getirmeye özen gösterebilirsiniz. Şehirde her sene birçok farklı etkinlik düzenlenerek ziyaretçilerini memnun etmeye devam ediyor. Bunlardan biri olan Uluslararası Halk Dansları Festivali her yıl temmuz ayında düzenlenir. Büyükşehir Belediyesinin desteği ile her sene halk danslarının yer aldığı eğlence dolu bir festivaldir.
6 mayısta gerçekleşen Hıdırellez bolluk ve bereketi ifade eder. Samsun’da da önemli kutlamalara şahitlik edebilirsiniz. Oldukça renkli anlara da şahitlik edebilirsiniz. Karpuz Festivali ağustos ayının son haftasında gerçekleşir. Bafra ilçesinde yer alan bu festival 1987 yılından beri düzenlenmeye devam eder. Ağustos ayının da son haftasında iki gün süreyle birlikte birçok çeşitlilikte eğlence, müsabaka ve etkinlikler kutlanmaktadır.
Yeşilırmak Kültür ve Sanat Şenliği 20 ila 23 mayıs tarihlerinde yapılmaktadır. Çarşamba ilçesinde 1994 yılından beri farklı etkinlikler birlikte kutlamaları sürmektedir. Köprülü Mehmet Paşa Kültür Sanat ve Spor Festivali, Karadeniz Kısa Film festivali, Deniz Oyunları Festivali olmak üzere yıl içerisinde birçok önemli programa yer verilmektedir.
Samsun’da Konaklama
Samsun konaklama seçenekleri açısından geniş imkanlara sahiptir. Otelleri pansiyonlar, termal oteller, tatil köyleri, apartlar ve butik oteller olmak üzere birçok yerleşim yeri vardır. Üstelik her cebe uygun da fiyat seçeneklerini bulundurur. Şehir yapısı ile sahil kenti olduğu için buralara yakın olan oteller de oldukça popülerdir. Bahar ve yaz aylarında da çok fazla talep gerçekleşir. Aynı zamanda Samsun’da yer alan sahil şeridindeki bütün oteller yılın her günü açık olup hizmetlerini sürdürürler. Profesyonel konaklama tesisleri ile gelen turistleri de oldukça memnun eden şehirlerden biridir.
Samsun Lezzetleri
Samsun ilinde Karadeniz’e özgü birçok özel lezzeti bulabilirsiniz. Bu şehirde Karadeniz’e ait yemeklerin yanı sıra kendisine özgü de birçok özel tat yer alır. Karalahana çorbası, keşkek, hamsi ekmeği, mısır ekmeği gibi tatlar da burada alışagelmiş özel yemeklerdir. Bunların dışında Bafra pidesi, tirit ve Samsun’un incisi olan balık çeşitleri olan barbun, mezgit, çinekop, palamut da yaygın tüketilen yiyecekler arasındadır. Şehir merkezinde yer alan sahil şeridi üzerinde de belediyenin işletmiş olduğu tesislerde ekonomik bir şekilde bu lezzetleri deneyimlemeniz mümkündür.
Samsun’da meşhur ana yemeklerden biri de tirit ve keşkektir. Tirit et suyu ile yapılır. İçerisine bayatlamış ekmekler kıyılır ve aynı zamanda kaz, ördek, tavuk veya koyun eti parçalanarak birlikte servis edilir. Et yemeği seviyorsanız eğer Samsun’da bu lezzete hayır demeyeceksiniz. Benzer bir yemek de keşkektir. Keşkek buğday, yarma ve etten yapılır. Etin iyi bir şekilde pişirilerek içerisinde dövülmesiyle sakız gibi bir kıvam elde edilir. Son derece lezzetli ve yöresel yemeklerden biridir.
Samsun’da Ulaşım
Samsun’da şehir içi ulaşım noktasında birçok farklı toplu taşıma aracına yer verilmektedir. Otobüs, minibüs, tramvay, teleferik, taksi gibi araçları kullanabilirsiniz. Ayrıca şehirde gezintiniz sırasında da en iyi şekilde bir yerleri keşfetmek isterseniz toplu taşıma araçlarını kullanmak sizler için daha iyi olacaktır.
Otobüs ile Ulaşım
Samsun’da Samulaş AŞ Otobüs hatları yer almaktadır. Aynı zamanda 24, 3A, 14, 11 ve 30 nolu araçlarla da ilçe hatları üzerinden rahat geçişler sağlayabilirsiniz.
Minibüs ile Ulaşım
Şehirde genellikle ilçeler arası seyahat noktasında minibüsler tercih edilmektedir.
Taksi İle Ulaşım
Şehir içinde bir yerden bir yere çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlamak için taksi seçeneğini kullanabilirsiniz.
Tramvay ile Ulaşım
Şehirde raylı sistemlerde uzun zamandır sevilerek kullanılan ulaşım araçları arasında yer alır. Tramvay ile ulaşım sağlamak isteyen kişiler şehir merkezinde yer alan tren garından binerek gidecekleri noktaya yolcuklarını yaparlar.
İzmir Havaalanına Ulaşım Olanakları
İzmir havaalanına İzmir Büyükşehir belediyesine ait olan ESHOT ile kolaylıkla ulaşımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. 200 numaralı olan Mavişehir – Havalimanı ve 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı – Havalimanı, 204 numaralı olan Bornova – Havalimanı otobüslerini kullanarak kolayca varış sağlarsınız. Ayrıca oldukça ekonomik tercihlerden biridir.Tren ile ulaşım da son derece kolay ve pratiktir.
İzmir’den Samsun’a Uçuş Kaç Saat Sürer?
İzmir’den Samsun’a uçuşlar 1 saat 35 dakika gibi kısa sürede gerçekleşir. Ancak aldığınız biletlerde aktarma durumu söz konusu ise bu durumda süre uzaması söz konusu olacaktır.
İzmir Samsun Arası Kaç Km?
İzmir ve Samsun arası karayolu ile mesafe 1002 kilometre kadardır.
Samsun’a En Uygun Uçak Bileti Ne zaman Alınır?
Samsun ziyaretçileri için yılın her dönemine özel ayrı özelliklere sahiptir. Şehre ne zaman gelirseniz gelin sizlere harika bir vakit geçirmenize olanak sağlar. Sezon kampanyalarından faydalanarak kış biletlerinizi yazdan, yaz biletlerinizi kış sezonundan en uygun fiyatlar üzerinden temin edebilirsiniz. Kendiniz için uygun vakti belirleyerek biletlerinizi alabilirsiniz.
Samsun’da İklim Nasıldır?
Samsun’da genel olarak ılıman bir iklim hakimdir. Ancak sahil şeridi ile iç kesimler arasında iklim farklılık gösterir. Sahil şeridi üzerinde Karadeniz iklimine ait etkileri görebilirsiniz. Bunun için de yazları sahil şeridi oldukça sıcaktır. Kış mevsiminde ise ılık ve yağışlı havalar sizleri karşılayacaktır.
05 Aralık 2023
11 °C
9 °C
İzmir
İstanbul
1 sa 5 dk
İzmir
Diyarbakır
1 sa 55 dk
İzmir
Ankara
1 sa 10 dk
İzmir
Adana
1 sa 25 dk
İzmir
Gaziantep
1 sa 40 dk
İzmir
Mardin
2 sa
İzmir
Van
2 sa 5 dk
İzmir
Trabzon
1 sa 55 dk
İzmir
Antalya
1 sa 5 dk
İzmir
Lefkoşa
1 sa 20 dk
İzmir
Amsterdam
3 sa 40 dk
İzmir
Berlin
3 sa
İzmir
Düsseldorf
3 sa 15 dk
İzmir
Bakü
2 sa 45 dk
İzmir
Münih
2 sa 45 dk
İzmir
Paris
3 sa 45 dk
İzmir
Stuttgart
3 sa
İzmir
Köln
3 sa 15 dk
İzmir
Hamburg
3 sa 20 dk
İzmir
Viyana
2 sa 30 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.