Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Türkiye’nin doğu bölgesinde yer alan ve şehrin tarihi yapısının yanı sıra lezzetleri ile de misafirlerini mutlu etmeyi başaran Kayseri, 5000 yıldır Hitit, Roma ve Bizans gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli bir lokasyon olarak kendisini gösteriyor. Türkiye’nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’in de bulunduğu şehir, özellikle kış turizmi söz konusu olduğunda sıkça tercih ediliyor. Siz de kış turizmi için en iyilerinden birini arıyor ve şehrin tarihi yapılarını gezip görmek istiyorsanız Kayseri uçak bileti alarak hem kültürel hem de lezzetli bir yolculuğa başlayabilirsiniz.
Kayseri Uçuş Bilgileri
Kayseri’ye uçakla ulaşmak isteyen kişileri Kayseri Havalimanı karşılıyor. İzmir ve İstanbul’dan şehre hemen her gün direkt uçuş gerçekleşiyor. Kayseri’ye uzak mesafedeki diğer şehirlerden ise aktarmalı olarak Kayseri’ye ulaşım sağlanıyor. Kayseri ile direkt uçak yolculuğu, uçağa bindiğiniz şehre bağlı olarak değişiklik gösteriyor ve ortalama olarak 1 saat 20 dakika ila 1 saat 30 dakika arasında değişiklik gösteriyor. Aktarmalı uçuşlarda ise bu süre 4 ila 5 saate kadar çıkabiliyor.
Kayseri’de Ulaşım
Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım oldukça kolay, çünkü havalimanının şehir merkezine olan uzaklığı yalnızca 5 kilometre. Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemler arasında ilki ve en çok kullanılanı havalimanından kalkan HAVAŞ servisleri olarak öne çıkıyor. HAVAŞ seferleri uçakların iniş saatine göre organize ediliyor ve araç dolduğu anda yolculuğuna başlıyor. Bu servisleri kullanmak için herhangi bir rezervasyon yaptırmanız gerekmiyor. Gelen yolcu çıkışında sizi bekleyen ilk boş HAVAŞ servisine binerek araç içerisinde ücretinizi nakit olarak ödeyebilirsiniz. HAVAŞ ile şehir merkezine ulaşım ortalama olarak 30 dakika sürüyor.
Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için kullanılan bir diğer yöntem ise belediye otobüsleri. Havalimanının gelen yolcu çıkışında bulabileceğiniz 1312 numaralı duraktan kalkan şehir merkezi otobüsleri, diğer ulaşım yöntemlerine göre daha uygun fiyatlı olması açısından da tercih ediliyor. Gideceğiniz yerden geçen duraklara göre otobüs hattını seçerek kolaylıkla şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak belediye otobüslerini kullanmak için Kayseri’deki toplu taşımalarda geçen Kart 38’i edinmeniz gerekiyor. Havalimanından Kayseri şehir merkezine ulaşmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise çıkış kapısında sizi bekleyen taksiler. Kayseri’deki taksi duraklarında sabit lokasyonlar için bir fiyat listesi bulunuyor. Eğer şehrin Kayseri Park, Forum AVM, otogar, fakülte ve şehir hastanesi gibi sabit lokasyonlarına gidecekseniz bu listeden fiyat bilgisini alabilirsiniz. Böylece şehir merkezine çok daha konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine özel transferler ile de ulaşabilirsiniz. Özellikle fazla sayıda bagaja sahip olan kişiler tarafından tercih edilen özel transferleri kullanmak için uçuş öncesinde rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
Kayseri’de şehir içi ulaşım da oldukça kolay ve pratik. Şehir içinde ulaşım sağlamak için kullanılan yöntemler arasında otobüs, dolmuş ve tramvay yer alıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ile şehrin hemen her noktasına ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu otobüsler ile şehrin ilçelerine ve beldelerine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kayseri şehir içi ulaşımı için kullanabileceğiniz tramvayın ise T1 ve T2 olmak üzere iki ana hattı bulunuyor. Bu hatların duraklarını inceleyerek gideceğiniz lokasyon doğrultusunda ilerleyen hattı tercih edebilirsiniz. Otobüs ve tramvay yöntemlerini kullanmak için Kart 38’i edinmeniz gerekiyor. Şehir merkezinde tüm toplu taşıma araçları için durak ve saat bilgilerini ise Akıllı Şehir Kayseri uygulamasından edinebilirsiniz. Şehrin farklı bölgelerine giden minibüsler de şehir içi ulaşımda kullanılan yöntemler arasında yer alıyor. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra şehir içindeki ulaşımınızı sarı taksiler aracılığı ile de sağlayabilirsiniz.
Kayseri’de Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
Kayseri’ye gittiğinde havalimanından şehir merkezine daha hızlı ulaşmak ya da şehir içerisinde ve çevresinde çok daha rahat bir şekilde hareket etmek isteyen kişiler araba kiralama yöntemini kullanıyor. Kayseri Havalimanı’nda kolayca araç kirayabileceğiniz acenteler bulunuyor. Bu araba kiralama acenteleri arasından seçim yaparak kişi sayınız ya da aracı kullanım amacınıza uygun olacak şekilde model tercihi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra iyi bir araştırma yaparak seyahat öncesi de aracınızı kiralayabilir ve böylece şehir merkezine geldiğinizde çok daha hızlı bir şekilde hareket ederek şehre vardığınızda aracınızın sizi hazır beklemesini sağlayabilirsiniz.
Kayseri’de Gezilecek Yerler
Kayseri, 5000 yıllık geçmişi ve birçok büyük medeniyete ev sahipliği yapması ile Türkiye’nin kültür açısından en dikkat çekici şehirlerinden biri olarak kendisini göstermeyi başarıyor. Bu özelliği sebebi ile Kayseri’ye gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken birçok tarihi yapı ve müze bulunuyor. Talas ilçesinde yer alan Osmanlı Sokağı, şehrin en dikkat çekici bölgelerinden biri. Tamamen tarihi binalardan ve arnavut kaldırımlardan oluşan bu sokak, Ali Dağı’nın eteklerinde konumlanıyor. Burada cafelere dönüştürülen taş Ermeni yapılarında kahvenizi yudumlayarak büyüleyici atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Yine Talas bölgesinde yer alan tarihi Panaya Kilisesi de şehrin görülmeye değer yapıları arasında yer alıyor. Kilise ile aynı bölgede yer alan Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi ise 1887 yılında inşa edilen ve Talas halkı tarafından sayılıp sevilen Yaman Dede’ye ait olan bir konak. Erciyes’ten sonra Kayseri’nin en büyük dağı olan Ali Dağı, şehrin büyüleyici doğasına şahitlik edebileceğiniz noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehri ise 3500 senelik geçmişi ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. En önemli özelliklerinden biri yaz ya da kış fark etmeksizin hep 8 derece olması olan Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehri’nin keşfi hala arkeologlar tarafından sürdürülüyor.
yüzyılda inşa edilen ve günümüzde kütüphane olarak hizmet veren Meryem Ana Kilisesi de Kayseri’ye gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yapılar arasında yer alıyor. Yaklaşık olarak 50.000 kitaba ev sahipliği yapan bu yapı, görkemli mimarisi ile dikkat çekiyor. Gevher Nesibe Medresesi, yeni adı ile Selçuklu Uygarlığı Müzesi de Kayseri ziyaretiniz sırasında sizi kendisine hayran bırakacak yapılardan biri olarak öne çıkıyor. Anadolu’da inşa edilen ilk uygulamalı tıp merkezi olan bu yapıda geçmişte akıl hastaları üzerinde ses ve su gibi çeşitli terapi yöntemlerinin denendiği biliniyor. 1204 yılında inşa edilen ve günümüze değin ayakta kalmayı başaran bu büyüleyici yapı, dokunaklı hikayesi ile de ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Günümüzde müze olarak kullanılan yapı içerisinde Selçuklu Uygarlığı’na ait birçok ögeyi gözlemleyebilirsiniz. Gevher Nesibe Medresesi’nin hemen yan tarafında bulunan ve 13. yüzyılda inşa edilen Avgunlu Medresesi ve Türbesi de şimdilerde bir kafe ve kırtasiye olarak hizmet veriyor. Kayseri seyahatiniz sırasında bu tarihi yapının duvarları içerisinde keyifli bir kahve molası verebilirsiniz.
yüzyılda, Kayseri doğumlu Mimar Sinan tarafından inşa edilen Kurşunlu Camii, muhteşem mimarisi ile görülmeye değer yapılar arasında kendisine yer buluyor. Ayrıca Kayseri’yi ziyaret etmişken Mimar Sinan’ın Ağırnas’ta bulunan evini görebilirsiniz. Kayseri’nin tam göbeğinde yer alan Cumhuriyet Meydanı ve bu meydanda bulunan, 1906 yılında inşa edilen Saat Kulesi de muhteşem tatil fotoğraflarınıza eşlik edecek mekanlar arasında yer alıyor. Şehrin tarihi ve kültürel geçmişini gözler önüne seren, şehri adeta sarmalayan Kayseri Kalesi’nin geçmişi M.Ö. 244 yılına kadar uzanıyor. Şehri ziyaret ettiğinizde tatil fotoğraflarınızın arasına Kayseri Kalesi’nin uzaktan çekilmiş bir fotoğrafını da eklemelisiniz. Yine şehrin tam merkezinde bulunan Hunat Hatun Külliyesi de 1238 yılında inşa edilen Selçuklu yapılarından biri.
1857 yılında inşa edilen bir Ortodoks kilisesi olan Agios Prokopios Kilisesi de Kayseri ziyaretinde seyahat rotalarına dahil edilmesi gereken lokasyonlar arasında yer alıyor. Tarihi 3000 yıl öncesine kadar uzanan Ağırnas Yeraltı Şehri, hristiyanlığın yasak olduğu eski zamanlarda insanların gizlice ibadet etmek için kullandıkları bir bölge olması ile dikkat çekiyor. Bu yeraltı şehrinde ibadethaneler, güvercinlikler, tüneller ve insanların uyudukları yerler ziyaret edilebiliyor.
Kayseri’yi çokça meşhur hale getiren bir diğer lokasyon ise Erciyes Dağı. Özellikle şehirdeki kış turizmini besleyen bu lokasyon, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor.
Kayseri’ye Gittiğinizde Mutlaka Denemeniz Gereken Lezzetler
Kayseri, tarihi dokusu ve kültürel yapısı ile olduğu kadar geleneksel lezzetleri ile de dikkat çekiyor. Şehri ziyaret eden kişiler tarafından en çok tadılan yiyeceklerin başında ise pastırma ve sucuk geliyor. Kayseri Sucuğu’nun diğer sucuklardan ayıran en önemli etmenler ise kurutma ve renk alma süreçlerindeki işlemler olarak biliniyor. Kayseri Sucuğu kurutulurken şehrin her yönden esen rüzgarı ve şehre has sıcak gündüzler ve serin gecelerden faydalanılıyor. Renk alma işleminde ise Kayseri’nin yer altı sularında bulunan nitrat maddesinden faydalanılıyor. Kayseri Pastırması’nı özel kılan nokta ise hayvanın sırt bölümünde bulunan bonfile et kullanılarak hazırlanması. Bu yöntem ile hazırlanan pastırmalara ise kuşgömü adı veriliyor. Bunun yanı sıra antrikottan üretilen pastırma ise tütünlük olarak adlandırılıyor ve fiyatının kuşgömüye göre daha uygun olması ile dikkat çekiyor.
Şarküteri konusunda fazlası ile meşhur olan şehrin bir diğer meşhur yemeği ise Kayseri Mantısı olarak öne çıkıyor. Kayseri Mantısı’nı diğerlerin ayıran en önemli nokta, mantının bu şehirde bir çorba olarak değerlendirilmesi. Oldukça küçük toplar halinde hazırlanan Kayseri Mantısı, mantının haşlandığı suyun içinde servis ediliyor, mantının yanında ise yoğurt ve salçalı tereyağı ile isteğe bağlı kullanılması için sunuluyor. Develi Cıvıklısı da şehrin en meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Kayseri usulü etli ekmek olarak da anılan yiyecek, incecik ve çıtır çıtır bir hamurun üzerine yerleştirilen kuşbaşı et parçaları, biber ve kaşar peyniri yerleştirilerek hazırlanıyor.
Yağlama da Kayseri’nin en çok sevilen ve şehri ziyaret eden turistler tarafından en çok tercih edilen yöresel yemeklerinden biri. Lahmacun inceliğinde bir hamurun üzerine kıyma yerleştirilmesi ve bu hamurların kat kat üst üste dizilmesi ile hazırlanan Yağlama, yoğurt ile servis ediliyor. Arap mutfağından esinlenilerek oluşturan ve Kayseri’ye özgü bir yemek olan Pöç de şehri ziyaret ettiğinizde mutlaka deneyimlemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. Öküzün kuyruk sokumu kemiğinin etrafında bulunan etlerin yaklaşık 18 saat pişirilmesi ile elde edilen ve içerisinde bolca baharat eklenen Pöç, iç pilav ile sunuluyor.
Kayseri, kendisine has tatlıları ile de şehri ziyaret eden kişilerin damaklarını şenlendirmeyi başarıyor. Nevzine Tatlısı, şehrin en meşhur tatlılarından biri olarak dikkat çekiyor. İrmik, ceviz ve pekmezin bir araya gelmesi ile hazırlanan bu lezzetli tatlı, üzerine tahin dökülerek servis ediliyor. Tahinli Pide de Kayseri’ye özgü ve oldukça lezzetli tatlı çeşitleri arasında yer alıyor. İncecik bir hamur üzerine tahinli karışımın sürülmesi ile hazırlanan bu pratik ve lezzetli tatlıyı Kayseri seyahatiniz sırasında mutlaka denemelisiniz. Gilaburu Suyu ise Kayseri’ye özel bir şerbet. Kayseri’de ve bu ilin çevresinde yetişen bir bitkiden elde edilen Gilaburu Suyu, kolay bulunmayan ancak mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.
Kayseri’de Alışveriş
Kayseri’ye gittiğinizde hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için hediye almak isteyebilirsiniz. Kayseri’den satın alınan hediyeler içerisinde en popülerleri ise sucuk, pastırma ve Kayseri mantısı olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra Kayseri’ye özgü yöntemlerle yapılan su böreği de şehrin en çok satın alınan yiyecekleri arasında yer alıyor. Şehrin ziyaretçileri oldukça popüler hale gelen bu lezzetleri hem yerinde deneyimlemek hem de satın alarak kendi yaşadıkları şehirlere götürmek istiyor. Bunun yanı sıra Kocasinan ya da Talas organik pazarlarını ziyaret ederek kimyasal içermeyen, lezzeti ve doğal kokusu ile büyüleyen organik gıdalardan satın alabilirsiniz.
Kayseri’ye özgü ve hayatınızın sonuna kadar bir hatıra olarak saklayabileceğiniz eşyalar satın almak istiyorsanız Yahyalı ve Bünyan halılarından edinebilirsiniz. Ünü Avrupa’ya kadar yayılan bu halılar tamamen el dokuması ve oldukça değerli. Ayrıca Kayseri ziyaretiniz sırasında Soğanlı Köyü kadınları tarafından el ile işlenerek yapılan bez bebeklerden de satın alarak dilerseniz kendi eviniz dilerseniz de sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. Yöreye özel hediyelik eşyaları ise şehrin oldukça popüler bir noktası olan Kayseri Kapalıçarşı’da bulabillirsiniz.
Eğer şehirde geçirdiğiniz vakit içerisinde bir alışveriş merkezine gitmeye ihtiyaç duyarsanız Kayseri’nin farklı noktalarında yer alan alışveriş merkezlerinden faydalanabilirsiniz. Forum Kayseri AVM, Kayseri Park AVM, İpek Saray ve İldem Park AVM şehrin en popüler ve en çok ziyaret edilen alışveriş merkezleri arasında yer alıyor.
Kayseri’de Konaklama
Kayseri turizminin özellikle Erciyes’in kış turizmi açısından çok daha popüler hale gelmesi ile artış gösterdiğini söylemek mümkün. Şehrin turizm yönü açısından her sene biraz daha zenginleşmesi ise hem şehir merkezi hem de şehrin farklı ilçelerindeki konaklama noktalarında da artış oluşmasını sağlıyor. Büyük bir bölümü şehir merkezinde yer alan Kayseri otellerinin bir kısmı ise şehrin en popüler noktası olan Erciyes’te bulunuyor. Kayseri’deki oteller arasında hemen her bütçeye, kullanım amacına ve zevke uygun otel seçimi yapmak ise oldukça kolay. Kayseri ziyaretinizde dilerseniz 4 ya da 5 yıldızlı lüks otelleri tercih edebilir, daha uygun bir konaklama için ise 2 ya da 3 yıldızlı oteller arasından seçim yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra konaklamak için butik otelleri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca Kayseri’de konaklama konusunda günlük ya da haftalık kiralanan evler de fazlası ile yardımcı oluyor. Dilediğiniz konsepte ve bütçeye uygun günlük ve haftalık kiralık evler arasından seçim yaparak Kayseri tatilinizi çok daha konforlu ve daha rahat hareket edebileceğiniz bir hale getirebilirsiniz.
Kayseri’ye Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Kültür, kış ve lezzet turizmi açısından sıkça ziyaret edilen Kayseri’ye gelmeden önce bilmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Kayseri, birçok farklı mevsimde farklı amaçlar için ziyaret edilebiliyor. Kış aylarında Erciyes, şehrin turizm yükünü omuzluyor. Bu sebeple Kayseri’ye geleceğiniz mevsimi belirlerken geliş amacınızı da netleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca konaklama için seçeceğiniz bölgeler de yine şehri ziyaret amacınıza göre değişiklik gösteriyor. Kayseri’yi kültür turizmi için ziyaret ediyorsanız şehir merkezinde, kış turizmi için ziyaret ediyorsanız Erciyes’te konaklamanız öneriliyor.
Şehrin tüm tarihi yapılarını gösteren bir şehir haritası mevcut ve bu harita Kayseri Kültür Yolu olarak adlandırılıyor. Bu haritadan faydalanarak şehir içerisinde ziyaret etmeniz gereken tüm kültürel noktaları görmeniz ve kolayca bir seyahat rotası oluşturmanız mümkün.
Siz de Kayseri’nin kültürel yapısını daha yakından tanımak, Erciyes’in uçsuz bucaksız dağlarını keşfetmek ve şehrin meşhur lezzetlerini deneyimlemek istiyorsanız hemen Kayseri uçak bileti alarak yolculuğunuzu başlatabilirsiniz.
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.