Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Kayseri Rize Uçak Bileti
Rize Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Yemyeşil bir doğa harikası olan Rize, Karadeniz Bölgesi’nin Doğu Karadeniz bölümünde bulunur. Türkiye’nin en çok yağış alan ili olarak bilinmekle birlikte adeta bir çay cennetidir. Çayeli, Ardeşen, Pazar, Çamlıhemşin, Güneysu, Fındıklı, İkizdere Hemşin, Derepazarı, İyidere, Kalkandere ve Rize Merkez olmak üzere toplamda 12 ilçesi bulunan Rize’nin yüz ölçümü 3.920 km’dir. 2017 TÜİK verilerinde belirtilene göre nüfusu 331.041’dir. Yılın büyük bir kısmında hava güneşten yoksun olmasıyla yağmurlu, mistik bir atmosfere sahiptir. Rize denilince akla ilk önce çay ve fındık gelir. Türkiye’nin çay ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayan Rize’de aynı zamanda arıcılık ve balıkçılık da gelişmiştir. Özellikle İkizdere’nin Anzer Balı tavsiye edilir. Doğası ve yaylalarıyla ünlü olan Rize’nin büyük bir kısmı ormanlarla kaplıdır.
Rize’de Gezilmesi Gereken Yerler
Tertemiz doğası, serin yaylaları ve içinde barındırdığı tarihi değerleriyle Rize her sene daha da rağbet gören bir şehir haline gelmiştir. Kapalı bir havaya sahip, ılık ve yağmurlu olan bu kentin güzelliklerini her sene milyonlarca insan ziyarete gelir. Hem doğal hem tarihi dokuları bir arada bulunduran Rize’yi tam anlamıyla gezmek için birkaç gün ayırılmalıdır.
Rize’nin doğal güzelliklerinden bahsedildiğinde akla gelen ilk yerlerden biridir Kaçkar Dağları. Türkiye’nin en yüksek 4.Dağı olan Kaçkar Dağı’nın yüksekliği 4 bin m’dir. Rize ve Hopa arasında bir bölgede yer alan dağın en yüksek noktası Kavron’dur. Bölgenin en çok yağış alan kısmında bulunduğundan dolayı alpin, orman, orman altı ve çayır floraları bakımından gelişmiştir. Yayla ve dağcılık turizminde oldukça gelişmiş olan Kaçkar Dağı’na rehber eşliğinde tırmanmak önerilir. Aksi halde tehlikeli olabilir. Hava şartlarından dolayı en doğru ziyaret zamanı ise yaz aylarıdır. Kışın yağan kardan dolayı çığ tehlikesi olduğundan kış ayları Kaçkar Dağı’na çıkmak önerilmez. Bölgede bulunan Yaylalar Köyü, dağcıların ara konaklama merkezidir. Bununla beraber 3328 metre yükseklikteki Dilber Düzü Kamp Yeri, Kaçkar Dağı’nın zirvesine en yakın kamp yeridir. Tam bir doğa harikası olarak Türkiye’nin en büyük dağlarından biri olan Kaçkar Dağı, yolu Rize’ye düşen ve özellikle dağcılıkla ilgilenen herkesin mutlaka uğraması gereken bir yerdir.
Tarihi değerleriyle de ön plana çıkan Rize’nin en eski yerlerinden biri olan Zil Kalesi mutlaka görülmesi gereken noktalardandır. Birinci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen Zil Kalesi, Çamlıhemşin ilçesinin güneyinde Fırtına Deresi’nin batı yamacında bulunur. Dört Katlı bir binadır, üzerine inşa edildiği sarp kaya kütlesinin denize uzaklığı 720 m, dere yatağına yüksekliği 100 m’dir. Dış sular, orta sular, iç kale ve dış kale gibi bölümleri bulunan kaleye kuzeybatı yönündeki patikadan gidilir. Bölge tarihi olarak Osmanlılar tarafından fethedildikten sonra Zil Kalesi olarak kullanılmaya devam edilmiştir. Aynı zamanda işlevi, bölgeyi ve Bayburt’a doğru giden önemli ulaşım yollarını güvende tutmaktır.
Fırtına Deresi, su sporları için oldukça uygun olup Rize’nin bin bir doğa güzelliğinden birisidir. Ardeşen ilçesine 2 km uzaklıkta olan Fırtına Deresi’nin uzunluğu yaklaşık olarak 57 km’dir. Etrafındaki yemyeşil ormanlar ve hızla akan derenin eşsiz görüntüsü yanında su sporları için oldukça uygun olmasından dolayı her sene yerli ve yabancı olmak üzere binlerce turist ağırlamaktadır. Yılın her günü ziyaret için uygundur ancak yağışın çok yoğun olduğu günler gidilmemesi önerilir. Rafting severlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri olan Fırtına Deresi aynı zamanda Zil Kalesi, Polakcur Yaylası, Çaymakcur Yaylası gibi diğer tarihi ve doğal güzelliklere yakın konumdadır.
Rize’nin Tarihi Dokusu
Yemyeşil tabiatı, eşsiz manzarası ve diğer tüm doğal güzellikleriyle görenlerin hayran olduğu Rize, kendi içerisinde zengin bir tarihi birikime sahiptir. Bölgenin büyük bölümü ormanlarla kaplı olduğundan arkeolojik olarak gelişmesi mümkün olmamıştır. Bu yerleşim yerine verilen ‘Rize’ isminin nereden geldiğiyle ilgili iki farklı düşünce vardır: Birisi Rumca dağ tepesi anlamına gelen “ Rıza” kelimesinden geldiğidir. Diğer bir düşünce de Yunan pirinci manasındaki “Rhisos”dur.
Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. MÖ 2000 yılından MÖ 720 yılına kadar Kimmerler’in hâkim olduğu Rize MÖ 628 yılında Sakaların hükümdarlığındadır. Saka Kralı Madova, Medler tarafından öldürüldükten sonra Rize hakimiyetleri son bulmuştur. MS 10 VE MS 395 yılları arasında Romalılar tarafından işgal edilen Rize böylelikle Bizans hakimiyetine girmiştir. 11. Yüzyıla gelindiğinde Türkmen akımlarıyla beraber Malazgirt Zaferi sonucunda Türklerin eline geçmiştir. Rize dönem dönem farklı toplulukların hakimiyeti altında kalmaya devam etmiştir, il statüsüne kavuşması ise Cumhuriyet’in ilanından sonradır.
Rize’nin Kültürel Öğeleri
Rize’nin yıllar boyunca tanık olduğu tarihi anları, topraklarında hakimiyet süren onlarca milleti ve tüm bunların izlerini kentteki kültürel dokularda hissetmek mümkündür. Bölgenin en eski tarihi yerlerinden biri olan Zil Kalesi bu durum için en güzel örnektir. Şenyuva Köprüsü ve Mikron Köprüsü de Rize’nin tarihi birikimini taşır. Genel olarak doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir yerleşke olsa da Rize, tarihi güzellikleriyle de birçok milletin değerlerini içinde taşır.
Rize’de Konaklama İmkanları
Rize’de her beklentiye ve ihtiyaca uygun konaklama imkânı bulmak mümkündür. Şehir merkezinde, şehir merkezine yakın ve şehir merkezine uzakta doğayla iç içe konaklama tesislerine sahiptir. İster apart ister de her şey dahil konaklama hizmeti sunan işletmelerin her bütçeye uygun seçenekleri bulunmaktadır. Şehir merkezine yakın yerler tercih edilebilecek en uygun seçenektir. Rize, doğal turizmi gelişmiş bir kent olduğundan şehir merkezine uzak, yaylaların ve ormanların içindeki konaklama tesisleri daha yüksek bütçelidir. Şehir merkezine yakın ama tam merkezde bulunmayan noktalar da yine tercih edilebilecek ve geniş fiyat aralığına sahip yerlerdendir. Yayla evi, dağ evi, bungalov ve otel gibi çeşitli konaklama seçenekleri sunar. Her bölgede birbirinden güzel tesisleri bulunan Rize’nin konaklama açısından imkanları oldukça geniştir.
Rize’nin Yerel Lezzetleri
Rize sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve tertemiz havasıyla ne kadar kendine hayran bırakıyorsa kendi yöresine has lezzetleriyle de bir o kadar hayran bırakır. Çayıyla ünü olan bu kentin diğer lezzetleri içerisinde Anadolu’nun tüm etkilerini taşır. Balıkçılığın gelişmiş olduğu Rize’de birçok çeşit deniz ürünü yemeği bulmak mümkün. Hamsi kolu, hamsi çığırtması ve hamsili pilav bunlardan sadece birkaçı. Rize pidesi ve kahvaltıların vazgeçilmezi muhlama da bir diğer yöresel lezzetlerden. Aynı zamanda pepeçura tatlısı bölgenin en çok sevilen tatlılarındandır. Bu lezzetlerin hepsini tatmak için Rize’nin her bir noktasında pek çok farklı restoran bulunmaktadır.
Rize’de Ulaşım Olanakları
Kayseri’den Rize’ye uçakla aktarmasız olarak gidildiğinde 1,5 saat kadar sürer. Aktarma olduğunda da bu durum 6- 8 arasında değişiklik göstermektedir. Otobüsle gidildiğinde ise 13-16 saat arasında süren bir yolculuktan sonra Kayseri’den Rize’ye varılabilir. Bu süre otobüs firmasına göre değişiklik göstermektedir. Şehir içerisinde rahat bir gezinti yapabilmek için araç kiralamak uygun bir seçenektir.
Kayseri Havalimanına Ulaşım
Kayseri’de şahsi araç kullanarak havalimanına varılabileceği gibi otobüs terminalinde bulunan özel servisleriyle de gidilebilir. Bunun yanında otogardan şehir merkezine doğru giden toplu taşımalara binerek merkezden havalimanına gidiş sağlayan otobüslere aktarım yapabilirsiniz.
Kayseri’den Rize’ye Uçuş Kaç Saat?
Kayseri’den Rize’ye direkt uçuş yapıldığında en fazla 1,5 saat sürmektedir. Aktarmalı uçuş olduğunda ise bu süre 10 saate kadar çıkabilir.
Kayseri ve Rize Arası Kaç Km?
Kayseri ve Rize arası kara yolu mesafesi yaklaşık olarak 654 km’dir. Hava yoluyla ulaşım yapıldığında ise bu mesafe 501 km’dir.
Kayseri’den Rize’ye En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Kayseri- Rize arası en uygun uçak bileti almak için en doğru zaman seyahat planından bir süre öncesidir. Bu aylar öncesi olabilir. Uzun vadedeki uçak biletleri daha uygun olacağından biletleri normalden daha düşük bir fiyata bulabilmek mümkündür. Aynı zamanda bayram tatilleri veya yılın diğer özel günlerine denk düşen tarihlerde uçak biletleri daha pahalı olacağı için o tarihlerden çok önce veya daha sonra uçak biletini almak makul bir yoldur.
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.