Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Kazakistan Uçak Bileti
Kazakistan Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kuzey ile Kuzeybatı eşiğinde Rusya, güney tarafında Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve güney doğu alanında Çin’le sınırdaşlığı olan Kazakistan, 2.7 milyon km’lik yüzölçümüyle dünyada en büyük dokuzuncu ülkedir. Yedi adet hür Türk devleti içerisinde bulunan Kazakistan, Doğu Avrupa ile Orta Asya’nın hür Türk devletleri arasında bulunmaktadır. 130 değişik ülke yurttaşının yer aldığı Kazakistan’da, nüfusun %13’ü Ukraynalı, ortalama %21 kadarı Rus ve geriye kalan %66’sı da Kazaklardan oluşmaktadır. Ülkede genel olarak Hıristiyanlık ve Müslümanlık dini benimsenmiştir.
Ülkenin yaygın geçim kaynağı tarım, hayvancılık, madencilik ve avcılıktır. Zengin topraklarıyla tarımda epey uygun olan Kazakistan, bakır, kurşun, kömür, doğal gaz, uranyum, demir, altın, çinko, gümüş, krom ve petrol kaynaklarına sahip olmasıyla bilinmektedir. Kazakistan, bilhassa uranyum, krom ve altın rezervlerinin verimliliği yönünden dünyanın mühim ülkeleri içerisinde bulunmaktadır. Tarım mahsulleri içerisinde ise pirinç, mısır, pamuk, şeker pancarı ve buğday, geçim kaynağı içerisinde en başta yer almaktadır. Kuşaktan kuşağa devredilen ‘Kartalla Avcılık’ ise Kazakistan vatandaşının milli sporu sayılmaktadır. Her sene geleneksel şekilde ‘Kartalla Avcılık Yarışması’ Almatı’nın doğu bölgesinde yapılmaktadır. 30 gün boyunca ülkede vizesiz bir şekilde ziyarette bulunmak mümkündür ancak 30 günde fazla konakladığınız zaman ise Kazak mevkilerinden vize almanız gerekmektedir. 5 günden fazla kalacağınız zaman ülkede kentte en yakın birime gidip register (kalacağınız yeri belirten işlem) yaptırmanız gerekmektedir.
Büyük bir bölümü çöl olan Kazakistan’ın çöl bölgelerinde yetişmekte olan bitkilerin başlarında pelin otu ve ılgın otu bulunmaktadır. Altay Dağları’nın yer aldığı kısımda kısım kısım ormanlara da rastlamak mümkündür. Fakat Kazakistan’ın tipik bitki örtüsü bozkır ve çöldür. Doğu- batı rotasında uzanmış 2.717.300 km2 yüz ölçümüne sahip Kazakistan büyük bir ülkedir. Çok büyük bir yüzölçümü olduğundan dolayı 14 eyalet ve 5 kısma ayrılmaktadır. Para birimi Tenge’dir.
Kazakistan Gezilmesi Gereken Yerler
Kazakistan’da gezilmesi gereken yerler arasında Bayterek Kulesi yer almaktadır. Ülkenin başkenti Almatı’da yer alan Bayterek Kulesi, 105 metre yüksekliği ile şehrin birden fazla bölgesinden görülen bir anıt kuledir. 1997 senesinde yapılan kulenin yerden yüksekliği 97 metredir. Kule hakkında bu kadar fazla 97 sayısının geçmesinin nedeni Astana’nın başkent olduğu seneyi simgelemesidir. Kuleyi gezmeye geldiğinizde asansör ile en üst katına çıkabilirsiniz, muazzam Almatı’yı en tepe noktasından görme imkanına sahip olursunuz. Kule hafta içi ve hafta sonu 10.00 – 21.00 saatleri içerisinde hizmet vermektedir. Kazakistan’ın en meşhur alışveriş merkezleri içerisinde yer alan Han Şatır, 2010 senesinden itibaren hizmet vermektedir. Dünyanın en büyük çadırı olması niteliğini taşıyan Han Şatır, 140.000 metrekarelik bir bölgede yer almaktadır. Mimar Norman Foster’in tasarladığı çadırı istediğiniz her daim gezip görebilirsiniz. Almatı’da bulunan göllerden bir tanesi olan Büyük Almatı Gölü, Almatı’nın üstelik Orta Asya’daki en etkileyici doğal güzelliğe sahip olan Göl, turkuaz renginde camı andıran görüntüsü ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmektedir. Alatau Dağları kenarında yer alan bu yapısal kayma ile oluşan göl, tüm mevsimlere göre değişik bir yönünü sizlere sunmaktadır. Kış aylarında buz tutan göl, bahar geldiğinde ise yeşil orman ve rengarenk çiçekler içerisinde dolu dolu oksijen stoklayacağınız bir yerdir. Büyüleyici manzaranın yanında gölün üst bölümünde bulunan Tanrı Dağları Astronomik Gözlemevi’ne uğrayabilirsiniz. Değişik ırksal kaynaklara sahip epey insanın birlikte yaşadığı Kazakistan’da, bunun simgesi namına, Hoşgörü ve Barış Piramidi yapılmıştır. 35.000 metrekarelik yerde, 65 metre yüksekliği olan yapıt piramit biçiminin yanında cam yapısıyla ilgi çekmektedir. 130 değişik ulusu temsil eden piramidin en tepesinde güvercinler çizilmiştir. Bu yapı içinde; Astana Üniversitesi, opera salonu, müze kısmı, kış bahçesi ve 18 değişik ibadetgah yer almaktadır. Kazakistan denildiğinde aklınızda kuraklık ve çöl geliyor ise aklınızda oluşacakları silip atacak Alatau Ulusal Parkı, görmelisiniz. 300 farklı kuş çeşidinin ve birbirinden hoş pek çok canlıya yuva olan bu park her gün ziyarete açıktır. Bunların yanında Kazakistan Merkez Eyalet Müzesi’ni, Zenkov Katedrali’ni, Almatı Hayvanat Bahçesi’ni, Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi’ni, Medeo’yu, Hoca Ahmed Yesevi Türbesi’ni, Altyn –Emel National Park’ı ziyaret etmelisiniz.
Kazakistan Tarihi Yerler
Nur Astana Camii Kazakistan’ın ve Orta Asya’nın en büyük 3. Camiidir. Bayterek Kulesindeki gibi altın bir kubbeye sahiptir ve alt kısmında bulunan bembeyaz cephesi ile ziyaretçileri etkilemektedir. Mimari yapıtlara önemli manalar atfeden Kazakistan, bu camiye bütün İslam alemi için epey çok ehemmiyeti olan bir nitelik işlemiştir. Minarenin uzunluğu ve caminin yüksekliği, Hz. Muhammed’e vahiy indiği yaşına ve vefat ettiği yaşına göre hesaplanıp oluşturulmuştur. Buna göre temel kısmı vahiy indiği zamana dayanarak 40 metre, yüksekliğiyse vefat ettiği yaşı temsilen 63 metredir. 5000 kişilik Nur Astana Camii, Kazakistan’ın Cumhurbaşkanı olan Nursultan Nazarbayev’le Katar Emiri Hamad Bin Halife ile arasında yaptıkları antlaşma sonucu Kazakistan’a hediye edilmiştir. Zenkov Katedrali, Kazakistan’ın Sovyet egemenliğinde olduğu dönemlerde Kazakistan’da Rus mimari tarzında yapılmıştır. Dünyada tek ahşap katedral olması niteliğine sahip Zenkov Katedrali, renkli görünüşü ile kentin en dikkat çekici güzel noktaları arasında yer almaktadır. Şatafatlı yapısı olan katedral, Mimarı Zenkov tarafından depreme karşı sağlam bir sistem ile yapılmıştır. Bu nedenle Kazakistan’da Çarlık dönemi Rusya’ya ait ender yapıtlar içerisindedir. Zenkov Katedrali’nin iç dekorasyon tasarımı ise Moskova ve Kiev sanat atölyelerinde yapılmıştır. Tarih içinde konser alanı ile devlet müzesi amacıyla da hizmet veren katedral, bakımı yapılarak 1997 senesinde yeniden ibadetgah olarak hizmet vermeye başlamıştır. Almatı’da metro hattına binip Zenkov Katedraline kolayca gidebilirsiniz. Tük sufi Hoca Ahmed Yesevi ismine yapılmış manevi kıymeti çok olan “Hoca Ahmed Yesevi Türbesi”, Türk ülkelerince epey fazla ziyarete gelinen çok değerli bir yerdir. 14. Yüzyılda Timur’un yaptırdığı türbenin içerisinde Hoca Ahmed Yesevi’nin kabri ve bir müze bulunmaktadır. İslami yönden mühim bir konuma sahip olan Ahmed Yesevi’nin türbesinde İslami nakışlar dikkat çekmektedir. Bilhassa ayet yazılı kazanlar, hadis işlemeli kapılar, mavi çini işlenmiş bir kubbenin altında sergilenmektedir. Gül bahçeleri içerisinden muhteşem bir görüntü oluşturan bu türbe, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Kazakistan’ın üçüncü büyük şehri olan Çimkent, tarihi 11. yüzyıla değin giden bereketli ve eski yapısıyla epey büyüleyici bir kenttir. Büyük caddeleri, canlı gece yaşamı ve kalabalık pazarlarıyla Kazakistan’ın en ilerlemiş kültür noktaları içerisinde yer almaktadır. Bu alanda bulunan Sayram, Otrar, Türkistan eski şehirleri de ziyaret edilmesi gereken yerler içerisinde bulunmaktadır.
Kültürel Etkinliklerin Odağında Kazakistan
Kazakistan’a gittiğiniz zaman birçok kültürel etkinliğe katılabilirsiniz. Kazakistan’da kaldığınız süre boyunca düzenlenen festivaller sayesinde ülkenin hem sanatsal hem kültürel hem de tarihi zenginliklerini gezebilir ve gezip gördüğünüz yerler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu konularda Kazakistan’a gelen insanların dikkatini çeken etkinliklerden bir tanesi mart ayının son haftalarına doğru kutlamaları yapılan Nevruz ön plana çıkmaktadır. 7 ile 15 Mayıs tarihlerinde şehrin başkentinin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Haftası Festivali başlangıcından bitişine kadar fotoğraf sergileri, klasik müzik konserleri, kitap fuarı gibi her yaş grubundaki kişilere hitap eden birden çok etkinlikler düzenlenmektedir. Haziran ayında da çocuklar için düzenlenen Boztorgay Uluslararası Çocuk Sanat Festivali yapılmaktadır. Bu festival Kazakistan’da bulunan kişilerin çocuklarını götürebilecekleri eğlenceli etkinliklerden bir tanesidir. Eğer yedinci sanata ilginiz varsa, Avrasya Uluslararası Film Festivali dahilinde gerçekleştirilen bu etkinliği sizler de yerinde takip etmek isterseniz Eylül ve Ekim aylarında Kazakistan’ın başkenti olan Almatı’ya gidebilirsiniz. Bu etkinlik öncesindeyse Şaken Yıldızları Uluslararası Film Festivali düzenlenmektedir. Bu festival sinema tutkunları için muhteşem bir etkinlik olabilir. Ekim ortalarında Kasteev Müzesinde, Tengri-Umay Uluslararası Sanat Festivali düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra Kazakistan’da müzeleri gezebilir, tarihi yerlere gidebilir ve burada bulunan önemli kiliseleri gezebilirsiniz.
Kazakistan Konaklama Olanakları
Kazakistan’da insanların en fazla tercih ettiği konaklama yerleri, pansiyonlar, misafirhaneler ve otellerdir. Kazakistan’da misafirhaneler en uygun konaklama seçeneklerinden biridir. Ülkenin birçok semtinde özellikle de başkentte konaklama olanağı çok fazladır. Her zevke ve her bütçeye hitap eden yerler vardır. Başkentteki otellerin, ülkenin diğer kesimlerine bakılarak fiyatları biraz daha fazladır. Özellikle de havalimanına yakın otellerin fiyatları daha yüksektir. Bunun nedeni merkezi yer olmasıdır. Buradaki oteller oldukça konforlu ve rahattır. Başkentten biraz uzaklaştığınız zaman otellerin, pansiyonların fiyatları biraz daha düşüktür.
Kazakistan Denenmesi Gereken Lezzetler
Kazakistan’da her damak zevkine uygun lezzetli yemek çeşitleri vardır. Bu lezzetlerden bir tanesi de Shashlik yemeğidir. Shashlik yemeği, Türkiye’de de sıkça yapılan şaşlık kebabına benzer. Bir gün öncesinden sabaha kadar dinlendirilen etler biber ve domates ile şişlere dizilir. Daha sonrasında ise mangal ateşinde pişirilir. Bu lezzetin bir de Kazakistan’da tadına bakmalısınız. Kazakistan’da yapılan şaşlığın tadı biraz daha farklı olmaktadır. Özellikle de et seven kişiler bu yemeği denemelidirler. Kazakistan halkının severek tükettiği ve deneyebileceğiniz bir başka lezzet de Bavursak’dır. Bir diğer ismi Çelpek olan, Türkiye’deki pişiye benzeyen Bavursak, Kazakistan’da daha çok bayramlarda veya özel günlerde insanlara ikram olarak sunulmaktadır. Hamuru hazırlandıktan sonra yağın içerisinde kızartılarak ikram edilmektedir. Bavursak’ı ister sade olarak yiyebilir isterseniz de peynir ve reçelle tatlandırarak deneyebilirsiniz. Kazakistan’ın ünlü milli içeceği olan at sütünden yapılan Kımızın da tadına bakmalısınız. Kazakistan’daki insanların severek tükettiği bu içecek sizler içinde farklı bir deneyim olacaktır. Kazakistan’ın simgesel besini olan Beshbarmak yemeğini de tadabilirsiniz. Beshbarmak, yufka ve at etinden yapılan bir yemektir. Yemek, ismini de yeme biçiminden alıyor. Çünkü Kazakistan halkı Beshbarmak yemeğini kaşık veya çatal kullanmadan elleriyle yiyor. Farklı sebzeler ile tatlandırılan yemek özellikle de Kazakistan’ın başkentindeki restoranlarda yoğun ilgi görüyor. Bu yemek misafir olarak gittiğiniz evlerde de karşınıza çıkar. Kazakistan’da favori olan bir başka yiyecek ise Havyardır. Özellikle de Kazakistan’daki insanların severek tükettiği bu yiyeceği siz de deneyebilirsiniz. Kazakistan’da deneyebileceğiniz bir başka yemek ise Lagmandır. Bu yemek biber, havuç ve patates ile yapılıyor. Erişte ve et ile de lezzetlendiriliyor. Kazakistan halkı bu yemeğe kendi aralarında noodle olarak da adlandırıyor. Hem Kazakistan halkı hem de komşu ülkeleri için oldukça önemli bir yemektir. Bu yemeği Kazakistan’da restoranlarda deneyebilirsiniz. Kazakistan’da birçok restoranda bulabileceğiniz Plov yemeği, Türk mutfağında da karşılaştığınız bir Kazak yemeğidir. Genel olarak et ile servis edilen pirinç pilavının sebzeli halidir. Sorpa çorbası da Kazakistan’da deneyebileceğiniz lezzetler arasındadır. Kazak çorbası diye adlandırılan Sorpa çorbası, etin üzerine su ekleyip kaynatılarak hazırlanıyor. Genellikle deve, at ve sığır eti ile yapılan bu çorbayı yemeğinizden önce midenizi yumuşatmak için içebilirsiniz. Soğuk havalarda hem içinizi ısıtır hem de keyfinizi yerine getirir. Üstelik bu çorba sağlığa da çok faydalıdır. Kazakistan’da tadacağınız bir başka lezzet ise Pancar Çorbasıdır. Doğu Avrupa’dan Orta Asya’ya kadar nam salmış olan pancar çorbası, yerli ve yabancı birçok turistin severek tükettiği bir lezzettir. Kazakistan’da gittiğiniz birçok mekan da pancar çorbası ile karşılaşırsınız.
Kazakistan Ulaşım Olanakları
Kazakistan’da bir günden fazla kalacaksanız ve şehir içi ulaşımda otobüsleri kullanacaksanız ulaşım kartı satın alabilirsiniz. Bu kart sayesinde bütün toplu taşıma araçlarına uygun fiyatlı binebilirsiniz. Ulaşım Kartını havalimanında bulunan danışmadan satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra şehir içinde de Kart İşlem Merkezi aracılığı ile satın alabilirsiniz. Sadece şehir merkezinden havalimanına otobüsle gitmek için tek kullanımlık kartları tercih edebilirsiniz. Bu tek kullanımlık kartları otobüs duraklarında, havalimanında ya da otobüs şoföründen temin edebilirsiniz. Şehir içinde otobüsler kadar taksiler de sıklıkla kullanılan ulaşım araçlarından bir tanesidir. Taksilerin fiyatları da oldukça uygundur. Gideceğiniz yer kısa mesafe ise hemen hemen otobüs ücreti ile aynı ücreti ödersiniz. Üstelik şehir içinde araç kiralama da çok yaygındır.
Taksi ile Ulaşım
Şehir merkezine taksiyle gitmek en uygun ve en hızlı ulaşım tercihidir. Almatı Havalimanındaki taksilerin hepsi sabit ücretli tarifeye sahiptir ve resmidir. Şehrin en bilindik yerlerine taksiyle gittiğiniz de fazla para ödemezsiniz. Taksiler haftanın her günü ve günün her saati hizmet vermektedir.
Otobüs ile Ulaşım
Havalimanından şehir merkezine toplu taşıma hizmeti veren otobüslerı bulunmaktadır. İki güzergah arasındaki otobüslerin sayılarının fazla olması insanların çok fazla beklemeden rahatlıkla istedikleri yere ulaşmalarına imkan sağlamaktadır. Otobüsler havalimanındaki uçakların iniş zamanlarına göre hareket etmektedir. Bu otobüslerin fiyatının uygun olması ve bagaj alanının fazla olması sebebiyle insanlara kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca şehir içinde de birçok güzergaha ulaşım sağlayan otobüsler vardır.
Araç Kiralama
Kazakistan’da şehir merkezinden istediğiniz her yere araç kiralayıp hem hızlı bir şekilde hem de konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Zevkinize ve bütçenize uygun araçlardan birini tercih edebilirsiniz. Kazakistan’a gitmeden önce araç kiralama şirketlerinden biriyle görüşerek aracınızı kiralayabilirsiniz ve Kazakistan havalimanının önünden aracınızı teslim alabilirsiniz. Kazakistan’da şehir merkezinden de araç kiralamanız mümkündür. Şehir merkezindeki araç kiralama şirketleri ile görüşerek istediğiniz aracı kiralayabilirsiniz.
Kazakistan Ucuz Uçak Bileti
Kazakistan’a uygun fiyatlı uçak bileti almak istiyorsanız gitmek istediğiniz tarihten birkaç ay önce uçak biletini satın almalısınız. Uçak biletinizi çok geç veya çok erken alırsanız normalden daha fazla bir tutar ödeyebilirsiniz. Uçuş yoğunluğunun en az olduğu zamanlar cumartesi Salı ve de Çarşamba günleridir. Bugünler ile haftanın diğer günleri kıyaslandığı zaman uçak bileti fiyatları daha uygundur. Ayrıca eğer biletinizi daha gün doğmadan sabahın en erken saatlerine alırsanız indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Bunun nedeni ise sabah çok erken saatte insanların havalimanına gitmek istememesi ve yoğunluğun az olmasından kaynaklıdır. Bunun yanı sıra kış aylarında Kazakistan uçak bileti fiyatları daha uygundur.
Kazakistan İklim Nasıldır?
Kazakistan’da karasal iklim görüldüğü için yazları kurak geçmektedir. Kış ayları ise çok daha soğuk olmaktadır. Özellikle de çöllerin geniş alanları kapladığı yerlerde gündüz ile gece arasındaki sıcaklık farkı son derece yüksektir. Kazakistan’da ocak ayında sıcaklık ortalama – 13 dereceye kadar düşerken, kuzey kesimlerde kış aylarında hava -20 derecelere kadar ulaşır. Yaz aylarında ise sıcaklık yine oldukça fazladır.
05 Aralık 2023
0 °C
0 °C
Rota bilgisi bulunamadı
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.