Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
21 Eyl 2023
21 Eyl 2023
22 Eyl 2023
22 Eyl 2023
23 Eyl 2023
23 Eyl 2023
24 Eyl 2023
24 Eyl 2023
25 Eyl 2023
25 Eyl 2023
Malatya İstanbul Uçak Bileti
İstanbul Hakkında Bilinmesi Gerekenler
İstanbul, ülkemizin en güzel ve büyük metropol şehirlerinden bir tanesidir. Tarihi dokusu ve turistik yapısı sayesinde, her yıl birçok turist ağırlamaktadır. Devasa olan bu şehirde, aradığınız her şeyi rahatlıkla bulabilmeniz mümkündür. İstanbul, dünyanın nadir ulaşım merkezlerinden bir tanesidir. Şehirde yer alan İstanbul Boğazı uluslararası bir ticari geçittir. Aynı zamanda, transit yolcular da bu boğazı sık sık kullanmaktadırlar. Şehrin isminin kökeni Yunancadan gelmektedir. “Eis ten polin” söz öbeğinden oluşan İstanbul, açıklama olarak şehre doğru anlamına gelmektedir. Antik dönemlerde İstanbul’a gitmekte olan yolu açıklamak amacıyla kullanılmaktadır. Avrupa’da Sokak ayakkabıcılarının olduğu iki şehirden bir tanesi İstanbul’dur. Çünkü İstanbul sokaklarında seyyar ayakkabı boyacılarını sık sık görebilmeniz mümkündür. Tarih boyunca kuşatma altında olun bu şehir, stratejik bir jeopolitik bir konuma sahiptir. Her zaman bu şehrin kuşatması farklı medeniyetler tarafından olmuştur. Stratejik olarak iki kıtayı bir arada tutan bu şehir, tarih boyunca birçok savaş görmüştür. Osmanlı Devleti tarafından 1453 yılında fethedilerek, toprakları ele geçirilen bu şehir, o tarihten bu yana Türk toprağı olmuştur.
İstanbul, sokak yemekleriyle ünlenmiş bir şehirdir. Simidinden, balık ekmeğine, dürümünden, kokoreçine kadar farklı sokak yemeklerini İstanbul’da görebilmeniz mümkündür. Sokak yemekleri, yabancıların ise ilgisini çekmeyi başarmıştır. İstanbul, içinden deniz geçen tek metropol şehirdir. Pek çok şehrin sınırları içinde deniz olsa da İstanbul’un tam merkezinden deniz geçmektedir. Bu yönüyle de diğer şehirlerden ayrıcalıklı olarak kabul edilir. İstanbul’un 1453’teki fethi Peygamber tarafından müjdelenmiştir. Hz. Muhammed tarafından bir gün bu şehrin fethedileceği öngörülmüştür. Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan bu şehir, yüzlerce sene devlete başkentlik yapmıştır.
Şehrin geniş bir tarihi dokusu olması, Osmanlı Devleti’ne başkentlik etmesinden de ileri gelmektedir. Defalarca kuşatılan İstanbul, yerle bir olsa da tekrardan inşa edilmiştir. Şehir yangın, savaş, doğal afet gibi durumlardan etkilense de defalarca yeniden tasarlanmıştır. İstanbul, bir dönem Latinlere ev sahipliği etmiştir. Yaklaşık 60 sene kadar Latinler bu şehirde misafir olarak kalmıştır. Ancak Latinler, İstanbul’un topraklarını terk ederek, bırakmışladır. Şehir, Byzantion döneminde Konstantin ve Konstantinopolis olarak anılmıştır. Farklı çağlarda İstanbul’un çeşitli isimlerde anıldığını söyleyebiliriz. İstanbul’un isimleri medeniyetlerin adlandırmalarından ileri gelmektedir. Ancak şehrin son ismi İstanbul olarak kalmıştır. İstanbul, olağanüstü güzelliklere sahip olan bir şehirdir. Dolayısıyla günümüzde bile binlerce turisti kendine çekmeyi başarmaktadır.
İstanbul’da Gezilmesi Gereken Yerler
İstanbul, geçmişten günümüze kadar gelen ve tarihi çok eskilere dayanan bir metropol şehirdir. Farklı kültür, din, dil, ırk ve medeniyetlere ev sahipliği ettiği için de tarihi yapıları oldukça fazladır. Tarihinin yanı sıra, turistik özelliğe sahip olması da şehrin görülmesi gereken yerlerini artırmıştır. İstanbul’a geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerler vardır. Bu yerlerin başında Taksim Meydanı, ilk sırada gelmektedir. Bu meydan, şehrin en popüler yerlerinden bir tanesidir. Kutlamalar ve toplumsal olayların da bu meydanda sıklıkla yapıldığını söyleyebiliriz. Renkli sokakları ve durağıyla ilgi çeken İstiklal Caddesi de mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Beyoğlu’nun en renkli meydanları arasında yer alan İstiklal Caddesi, sürekli ışıklı sokaklarıyla popüler hale gelmiştir. Sultan Abdülmecit tarafından Haliç’in üstüne inşa edilen, tarihi bir diğer yapıt ise Galata Köprüsü’dür. Bu köprü, Eminönü ve Haliç’i birbirine bağlamaktadır.
İstanbul’un canlı semtlerinden bir tanesi de Eminönü’dür. Nişanlanacak ya da evlenecek olan bireyler, burada diledikleri ürünü bulabilirler. Aynı zamanda, bu semtin simgesel hale gelmiş balık ekmeğini yemeden buradan ayrılmamalısınız. Film ve dizilere konu olan Kapalıçarşı da turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Bu tarihi yapı, turistler tarafından Grand Bazaar olarak adlandırılmaktadır. Kapalıçarşı’da 4 bin kadar dükkân bulunduğu için burada dilediğiniz ürünü bulabilirsiniz. Tarihi bir diğer çarşı olan Mısır Çarşısı da binlerce baharat çeşitliliğiyle turistlerin uğrak adresi haline gelmiştir. Bizans zamanında tasarlanan patrik katedrali olarak kullanılmaya başlanan Ayasofya ise İstanbul’un fethi ile camii olmuştur. Ancak 1935 yılı itibariyle müze olarak turistlere açılan bu dini yapıt, 2020 tarihi itibariyle camii olarak tekrar kullanılmaya başlanmıştır. Bizans zamanında halkın su ihtiyacının giderilmesi için tasarlanan Yerebatan Sarayı ise müze olarak ziyaretçilerini beklemektedir.
Tarih ve kültürün başkenti olan bu şehirde Osmanlı Döneminde tasarlanan Topkapı Sarayı da tarihi bir değere sahiptir. İstanbul’a geldiğinizde mutlaka Gülhane Parkını da ziyaret etmelisiniz Bu park, çayınızı demleyip sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz bir yerdir. İstanbul’un tarihi özelliğiyle günümüze gelen Aya İrini Kilisesi de turistlerin sık ziyaret ettiği bir yerdir. İstanbul’a geldiğinizde ziyaret edebileceğiniz Süleymaniye Camii, Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii, Eyüp Sultan Camii gibi yapılar, dini ve tarihi değere sahiptir. Dini bir yapıt olan Ahrida Sinagogu da Bizans inşa edilen ve ibadete de açık olan bir yapıdır. Aynı zamanda, Laleli Taşhan, Nişantaşı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Pierre Loti Tepesi, Haydarpaşa Garı, Moda gibi adresler de İstanbul’un tarihi ve turistik yerler arasındadır.
İstanbul’un Tarihi Yapısı
İstanbul şehri, aralıksız olarak 1600 sene boyunca birçok imparatorluğa başkentlik yapmıştır. Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Latin İmparatorluğu, Osmanlı Devleti gibi devletler, İstanbul’da varlığını sürdürmüştür. Bu devletlerin başkentliğini ise İstanbul yapmıştır. Sıralanan imparatorlukların var oldukları dönemde en güçlü iktidarlar olduğunu da söyleyebiliriz. Bu durum ise İstanbul’un stratejik önemini artırmıştır. Günümüzde de İstanbul’un tarihi ve jeopolitik öneminin fazla olması, konumundan ve tarihi değerinden ileri gelmektedir. Bu imparatorlukların her biri İstanbul merkezli olarak yönetilmiştir. 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinin Ankara olması, İstanbul’un başkentlik özelliğini yitirmesine neden olmuştur. İstanbul, yaklaşık on dört yüzyıl, dünya kenti statüsünde olmuştur. Ülkemizin kuruluşundan sonra, şehir tekrar Avrupa ve Orta Doğu’nun önemli bir merkezi olarak kabul edilmiştir.
Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarının buluştuğu geniş bir bölge olan bu şehri, dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Dünya tarihini etkilediği için günümüzde de popülerliğini korumayı başarmıştır. İstanbul’un tahmini yerleşim yılı 300 bin yıl olduğu bilinmektedir. Kentsel tarihinin ise 3 bin yıl kadar olduğu biliniyor. Şehrin toplam başkentlik tarihi 1600 yıl olduğu için farklı tarihi yapıları bu şehirde görebilmeniz mümkündür. Bu şehir, çağlarca farklı kültür, uygarlık ve medeniyetler görmüştür. Yüzyıllar boyu, bu karışık yapısı nedeniyle kozmopolit ve metropolit yapısını korumuştur. Tarihsel süreçte eşsiz yapıt ve eserlerin bu şehirde tasarlandığını söyleyebiliriz. Çok uzun zaman boyunca, İstanbul her anlamda merkez şehir olmayı başarmıştır. Aynı zamanda, dünyadaki nadir yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Dolayısıyla geçmişten günümüze bu şehir dünya başkenti olarak bilinmiştir
İstanbul’daki Kültürel Etkinlikler
Kültür şehri olan İstanbul’da çeşitli etkinlik ve festivaller düzenlenmektedir. Yılın farklı tarihlerinde düzenlenen etkinlik ve festivaller, ilgililerin dikkatini çekmektedir. Örneğin, yılın şubat ayında düzenlenen Uluslararası İstanbul mutfak günleri, dünya mutfaklarını bir araya getirmektedir. Türk aşçıları, dünyaca ünlü aşçılarla tanışarak, kültür kaynaşması yaşanmaktadır. İstanbul Bağımsız Filmler Festivali de Mart ayında düzenlenen bir etkinliktir. Bağımsız film takipçisi olan bireyler için bu etkinlik uygun bir seçim olacaktır. İstanbul Uluslararası Dans Festivali ise Nisan ayında düzenlenen sanat etkinliğidir. Profesyonel dans gösterilerini bu festivalde görebilmeniz mümkündür. İstanbul Film Festivali ise yine Nisan ayında düzenlenen ve iki hafta devam eden sanatsal bir faaliyettir. Yine Nisan ayında şehrin simgesi olan Lale ile ilgili etkinlik yapılmaktadır. İstanbul Lale Festivali, şehrin tarihte bir dönem bu devre şahitlik etmesinden ileri gelmektedir. Yılın Haziran ayında ise İstanbul Müzik Festivali her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.
İlgi gören etkinlikler arasında; İstanbul Shopping Festivali yer almaktadır. Alışveriş festivali olarak da bilinen bu etkinlik, oldukça renkli geçmektedir. Sanat tutkunlarını yakından ilgilendiren Uluslararası İstanbul Opera Festivali Temmuz ayında düzenlenen müzik faaliyetidir. Yine müzik alanında düzenlenen İstanbul Caz Festivali ise Temmuz ayında yapılan bir etkinliktir. Doğada vakit geçirmeyi seven bireyler, Chill-Out Festivaline katılabilirler. Eylül ayında düzenlenen bu festivalde, müzik, punk ve benzeri etkinlikler düzenlenmektedir. Farklı bir etkinlik olan İstanbul Kokteyl Festivali de içki ve meyve özlerinin aromatik hale getirilerek yapıldığı festivaldir. Sanatseverleri yakından ilgilendiren Comtemporary İstanbul ise Eylül ayında düzenlenmektedir. Uluslararası olarak galeri ve serginin bu festivalde sunulduğunu söyleyebiliriz. Okumayı seven kişiler, Beyoğlu’nda düzenlenen İstanbul Sahaf Festivalini mutlaka gezmelidir. Yılın Eylül ve Ekim ayında düzenlenen bu festival, eski kitapların satışa sunulduğu bir organizasyondur. Farklı kahve türlerini tatmak isteyen bireyler için İstanbul Kahve Festivali her yıl Ekim ayında ziyaretçi akınına uğramaktadır.
Yılın Eylül ve Kasım ayında düzenlenen İstanbul Bienali ise Bienalden bir sanatçı seçilerek özel olarak eser hazırlığı yapılmasıdır. Yine aynı aylarda yapılan İstanbul Tasarım Bienali Festivali ise küresel tasarım sorunları için çözüm sunan bir etkinliktir. Film Ekimi ise yılın Ekim ayında yapılan film tutkunlarını ilgilendiren bir etkinliktir. Çocukların ilgisini çekecek olan İstanbul Kukla Festivali de çeşitli kuklaların sergilendiği bir organizasyondur. İstanbul’a geldiğinizde İstanbul Kitap Fuarı, Akbank Uluslararası Caz Festivali, İstanbul Tiyatro Festivali gibi etkinlikleri de ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul’daki Konaklama Olanakları
İstanbul, iki yakası olan büyük bir metropol şehirdir. Bu nedenle, turistler ve bu şehirde konaklama mekanı arayan bireyler için çeşitli alternatifler sunulabilir. İstanbul’da kalmak amacıyla birçok otel, motel ve hotel alternatifi olsa da kalacağınız yere bağlı olarak bu alternatiflerde değişkenlik olabilir. Gezeceğiniz yere bağlı olarak, konaklama mekanını da tercih edebilirsiniz. Çünkü İstanbul’da gezip görebileceğiniz birçok mekan ve tarihi yapı vardır. Şehri kolay bir şekilde gezmek için ideal konaklama alanları alternatiflerini gözden geçirebilirsiniz. Öncelikle kalacağınız semti seçmeniz doğru bir adım olacaktır. Eğer hareketli yerlerden hoşlanıyorsanız ve gece hayatı kültürünüz varsa, Beşiktaş’taki konaklama alanları sizin için uygun olacaktır. Aynı zamanda, iş ya da eğlence seyahati yapmak için de bu semt doğru bir seçimdir. İstanbul’un deniz manzarası, çoğu kişi tarafından hayranlıkla karşılanmaktadır. Bu nedenle, denize sıfır bir yerde konaklamak isteyen bireyler, Ortaköy’ü tercih edebilirler. Ortaköy’ün oldukça şirin sokakları, alışveriş olanakları ve benzeri özellikleri, turistlerin ilgisini çekmektedir.
Eğlence, kültür, yeme içme ve alışveriş gibi birçok ihtiyacınızı karşılamak ve aynı zamanda tatil yapmak için ise Taksim’deki otel seçeneklerini gözden geçirebilirsiniz. Aynı zamanda, Taksim’de gece ve gündüz aktif bir şekilde vakit geçirebilmeniz mümkündür. İstanbul’un Karaköy semti ise son zamanlarda geçirmiş olduğu değişim ile şehrin gözde semti haline gelmiştir. Tarihi sokakları, restoran seçenekleri, geleneksel ve modern birçok imkanı Karaköy’de bulabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda, konaklama alanı olarak da farklı alternatifleri bu semtte bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. İstanbul’un tarihi, hareketli ve keyifli sokaklarına sahip olan Eminönü de mimari dokusuyla hayran kalacağınız bir semttir. Doya doya alışveriş yapıp gezmek için bu semtte konaklayabilirsiniz. Sultanahmet ise sınırlarının içinde birçok tarihi yapıyı barındıran birçok mimari harikasıyla turistleri kendine çekmektedir. Müzeler, alışveriş merkezleri ve birçok farklı olanağıyla Sultanahmet, İstanbul’un en popüler konaklama alanlarından bir tanesidir. Gece hayatı, yeme içme, alışveriş, eğlence ve kültür gibi imkanlara yanıt veren Kadıköy ise Asya yakasının en gözde semtlerinden bir tanesidir. Bu semtin güzelliğini keşfetmek için buradaki otelleri gözden geçirebilirsiniz. Eğer turistik yerlere kolayca ulaşmak istiyorsanız, sakin bir semt olan Üsküdar’da konaklayabilirsiniz.
İstanbul’a Has Mutfak Lezzetleri
İstanbul, farklı kültürlere ev sahipliği etmiş köklü tarihi olan bir şehirdir. Bu durum, şehrin farklı semtlerinde simgeleşmiş lezzetlerin olmasını sağlamıştır. İstanbul geziniz sırasında, lezzet düzeyi yüksek yemekler tüketebilirsiniz. Örneğin, en fazla turist çeken Sultanahmet’e özel olan Sultanahmet Köftesi, köfte tutkunlarının denemesi gereken bir lezzettir. 1920 senesinde açılmış olan bu halk köftecisi, lezzetli köfte ekmekler yapmaktadır. İstanbul’da Ortaköy geziniz sırasında ise mutlaka Ortaköy kumpirini yemenizi öneririz. İstediğiniz mezeyi tercih ederek, damak zevkinize uygun kumpirler hazırlattırabilirsiniz. Ortaköy kumpiri, semtin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir. Şehrin tarihi dokusunun bozulmamış olduğu Sarıyer’de ise çıtır çıtır börek yemeden dönmemelisiniz. Sarıyer böreği, peynir, kıyma, patates ve ıspanaklı içleriyle Sarıyer’e gelenlerin damağını şenlendirmektedir. İstanbul’un simgesi olan Eminönü balık ekmeği de sahil kenarında lezzetli balık ekmekler yemenizi sağlayacaktır.
Sakatat severler için ise Sütlüce’yi tercih etmelisiniz. Çünkü Sütlüce uykuluğu İstanbul’da oldukça meşhurdur. Birçok yararı olan uykuluğun bahar aylarında sık tüketildiğini söyleyebiliriz. İstanbul’un bir diğer turistik semti ise Süleymaniye’dir. Bu semte gidenler bilir ki Süleymaniye Kuru fasulyesi oldukça meşhurdur. İsmini Süleymaniye külliyesinden alan bu meşhur yemek, turistlerin gözdesi olmuştur. Yiyeceklerin yanı sıra, çeşitli içeceklerin de İstanbul’da popüler hale geldiğini söyleyebiliriz. Vefa’ya gittiğinizde mutlaka boza içmenizi öneririz. Özellikle, kış aylarında severek tüketebileceğiniz Vefa bozası, en eski sıcak Türk içecekleri arasında yerini alır. Adının sıkça duyulmuş olduğu Kanlıca yoğurdu da semtin meşhur lezzetlerinden biri haline gelmiştir.
İstanbul Ulaşım Olanakları
Tren İle Ulaşım; İstanbul’da demir yolu ulaşımı ile birçok yere rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz. Şehirlerarası seyahat edebileceğiniz tren yolculuğu, şehir içinde de metro, metrobüs ve tramvay şeklinde hizmetinize sunulmuştur.
Otobüs İle Ulaşım; Havalimanından şehir içine ulaşım sağlamak amacıyla özel servis hizmeti veren şirketlere bağlı olan otobüsleri tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda, İETT’lerle de şehir merkezine inebilmeniz mümkündür.
Taksi İle Ulaşım; Havalimanına iniş sağladığınızda, özel servis hizmeti veren şirketlere bağlı olan taksileri tercih ederek, kısa sürede dilediğiniz adrese ulaşabilirsiniz.
Araç Kiralama; Havaalanında yer alan acentelerde özel transfer araçları ve Rent A Car hizmetleri verilmektedir. Bu araçlar da yine özel servis hizmeti veren şirketlerle bağlantılıdır.
Malatya Havalimanı Ulaşımı; Malatya Havalimanında indiğinizde meydan otobüslerini ya da ticari taksileri kullanarak, şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Malatya’dan İstanbul’a Uçuş Kaç Saat?
Malatya İstanbul arası havayolu ulaşım süresi yaklaşık 1 saat 40 dakikadır. Ancak bu süre, rötar durumunda değişkenlik gösterebilmektedir.
Malatya’dan İstanbul Kaç Kilometredir?
Malatya’nın şehir merkezinden İstanbul arası ortalama 1100 kilometrelik mesafededir.
Malatya’dan İstanbul’a En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Malatya merkezden İstanbul’a uçmak için en uygun biletin rezervasyonunu yapmak için Pazar gününü seçmeniz gerekir.
21 Eylül 2023
21 °C
19 °C
İstanbul
Antalya
1 sa 5 dk
İstanbul
İzmir
1 sa
İstanbul
Trabzon
1 sa 35 dk
İstanbul
Lefkoşa
1 sa 30 dk
İstanbul
Gaziantep
1 sa 30 dk
İstanbul
Adana
1 sa 20 dk
İstanbul
Ankara
55 dk
İstanbul
Diyarbakır
1 sa 40 dk
İstanbul
Ordu
1 sa 25 dk
İstanbul
Van
2 sa
İstanbul
Taşkent
4 sa 20 dk
İstanbul
Bakü
2 sa 40 dk
İstanbul
Amsterdam
3 sa 20 dk
İstanbul
Paris
3 sa 25 dk
İstanbul
Londra
3 sa 50 dk
İstanbul
Roma
2 sa 25 dk
İstanbul
Tahran
1 sa
İstanbul
Frankfurt
2 sa 55 dk
İstanbul
Köln
3 sa
İstanbul
Aşkabat
3 sa 40 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.