Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
05 Ara 2023
05 Ara 2023
07 Ara 2023
07 Ara 2023
08 Ara 2023
08 Ara 2023
09 Ara 2023
09 Ara 2023
10 Ara 2023
10 Ara 2023
Samsun Ankara Uçak Bileti
Ankara Hakkında Bilmeniz Gerekenler
10 bin yıl önceden başlayan tarihi ile Ankara, topraklarında birçok medeniyetleri barındırmıştır. Hititler, Lidyalılar, Frigler, Galatlar, Romalılar, Bizanslar, Selçuklular, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri bu topraklarda atılmıştır. Frigyalıların başkenti o dönemlerde Gordion olarak adlandırılmıştır. Timurlenk ile Yıldırım Bayezid’in Ankara Muharebesi, Ankara ilçesi Çubuk’ta gerçekleşmiştir. Sakarya Meydan Muharebesi olarak bilinen Türk Kurtuluş Savaşı ise yine Ankara’nın ilçelerinden olan Polatlı yakınlarında gerçekleşmiştir.
Ankara’da Gezilmesi Gerekenler
Ankara’nın simgesi olan Anıtkabir ziyaret edilecekler arasında ilk sıradadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu büyük bir anıttır. Her yıl çok sayıda ziyaretçi bu anıtı ziyaret etmektedir. Alanın içerisinde bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi, İstiklal Kulesi, Hürriyet Kulesi, Mehmetçik Kulesi, Müdafaa-i Hukuk Kulesi, Zafer Kulesi, Barış Kulesi, Misak-ı Milli Kulesi, İnkılap Kulesi, Aslanlı Yol, Tören Meydanı, İsmet İnönü’nün Lahdi ve Barış Parkı, dolaştığınızda kendinizi dönemlerde yaşamış hissine kapılmanıza sebep olur.
Beypazarı, Osmanlı döneminde tımarlı sipahi eğitim merkezi olarak kullanılırdı. Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri olan iki veya üç katlı tarihi evleri adeta bir açık hava müzesidir. Ahşap süslemeleri ve cumbalı, Arnavut kaldırımlarında konumlanmış evleri muhakkak ziyaret etmelisiniz. Tuz Gölü, Aksaray, Konya şehir sınırları arasında yer almakta olup Türkiye’nin tuz ihtiyacının %40’ını karşılamaktadır. Kızılcahamam, Ankara merkezine 82 km uzaklıktadır. Yeşil doğası ve bol oksijen kaynağına sahip bu ilçe otellerinin hemen hepsi şifalı su kaplıcalıdır. Tarihi Ankara Kalesi M.Ö. 2 yüzyılda Galatlar tarafından yapılmıştır. Yüksek bir tepe üzerine konumlanmış olan bu kale Roma ve, Bizans döneminde aktif olup, Selçuklular ve Osmanlılar tarafından da kullanılmıştır.
Tarihi Hamamönü semti, geçmişe ait görsellerine uygun bir şekilde restore edilmiştir. 17. ve 19. yüzyıllara ait olan klasik Osmanlı evleri günümüzde de ziyarete açık yerlerdendir. Ankara da deniz yok ama Eymir Gölü, Mavi Göl ve Mogan Gölü denizi aratmayacak güzelliklere sahiptir.
Ankara’nın en meşhur meydanı olan Kızılay Meydanındaki, dükkanlar, kafeler, eğlence ve alış veriş merkezleri ile günün her saati kalabalık ve hareketlidir. Yeşile doymak isterseniz Dikmen Vadisi Türkiye’nin en gözde kent parklarından biri haline gelmiştir. Binlerce çeşit bitkinin olduğu bu parkta çiçekler, süs havuzları, göletler, yürüyüş parkurları, mesire alanları bulunmaktadır.
Ankara Kültürel Etkinlikler
Ankara Film Şenliği ilk olarak 1988 yılında, Aziz Nesin önderliğinde düzenlenmeye başlamıştır. Hem uluslararası hem de Türkiye sineması hedef gösterilerek o tarihten günümüze kadar desteklenmektedir. Festival nisan ayı sonunda başlar, 10 gün boyunca da devam eder. Bir de 1995 yılında başlayan ve sinemanın seçkin örnekleri arasındaki farklı kültürleri tanıtmak için Gezici Festival her yıl kasım ayı sonunda başlayarak 1 hafta boyunca devam eder. Gezici Festivalin, Türk sinemasını dünyaya tanıtma hedefi bulunmaktadır.
1983 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali de yine her yıl nisan ayında başlar, ancak müziğe karşı ilgi daha çok olduğu için bu festival 20 gün kadar devam eder. Dünyaca ünlü sanatçılarda bu festivale katılmaktadır. Ankara Devlet Konservatuarı mezunu olan Şefika Kutluer için düzenlenen ve her yıl aralık ayında düzenlenen bu festival, UNICEF “İyi Niyet Elçisi” olarak kutlanmaktadır.
Ankara Uluslararası Ekmek Festivali ilk kez 2017 yılında gerçekleşmiştir. Dünya Türk topluluklarının katılımıyla gerçekleşen bu festivale, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ile Orta Asya ülkeleri de katılım sağlamaktadır. Beypazarı Festivali 1994 yılından bu yana her yıl kutlanmaya devam eden önemli festivallerden biri haline gelmiştir. Festivalde ata sporları, Ankara Seğmen ekibi gösterileri ve yöresel lezzetlerle ünlü bu festival 3-4 gün sürmektedir.
Çubuk Turşusu; her yıl artan katılımcı sayısı ile düzenli olarak kutlanan festivallerin başında gelir. Ankara’nın Çubuk ilçesindeki turşu ve agata taşı olarak bilinen yöresel ürünlerin tanıtımı için gerçekleşen bu festivalde “Dünyanın en büyük turşusu” kurulmuş ve böylece isminden söz ettirmeyi başarmıştır. Hem lezzeti hem de yöreye özgü olan salatalıkların birleşimi ile eylül ayında kutlanan bir festivaldir.
Kahve ve Çikolata Festivali adıyla dahi bir davetkar olan bu festival her yıl 18-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenmektedir. Bu festival söyleşiler, konserler, yarışmalar ile 4 gün sürmektedir.
Ankara Konaklama İmkanı
Ankara’da kalacağınız dönemlerde konaklama sorunu yaşamayacağınız başta gelen şehirlerden biridir. Dilediğiniz tür konaklama tesisinde ve istediğiniz semtte konaklama imkanı bulunmaktadır. Merkezi bir konuma sahip olan şehirde gitmek istediğiniz her yere bir veya iki araç değiştirerek ulaşabilirsiniz. Ulaşım imkanı da son derece kolay olan şehirde merkezi konum olarak Çankaya ilçesinde konaklayacağınız birçok otel bulunmaktadır.
Ankara Lezzetleri
Yöresel lezzetler arasında Beypazarı güvecinden başlayabilirsiniz. Ankara ilçesine özgü olan bu lezzet, kuzu eti ve kuyruk yağından yapılmaktadır. Ayrıca domates ve pirinç ilave edilerek hazırlanmaktadır. Osmanlı döneminde padişahlar için özel olarak yapılmaktaydı. İnceğiz çorbası, yine kuzu eti ile pişirilmektedir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan bu özel çorba birçok restoranlarda bulunmaktadır. Bir kebap türü olan tamtak tiridi, kemikli kuzu eti ve tandır ekmeği eşliğinde tüketilmektedir.
Efelek sarması, bahar mevsimlerinde yetişen bu ot, diğer sarma türlerinden oldukça farklıdır. Üçgen tarzda sarılarak yapılmaktadır. İç malzemesi isteğe göre değişmektedir. Bulgur ya da pirinç ile hazırlanır. Ankara tava, görüntüsü ile iştah kabartan bir lezzettir. İçindeki biber ve domates ile pirincin etin uyumu mükemmel boyuttadır. Öllüğün körü olarak isimlendiren tat hem lezzetli hem de yapımı pratik bir yemektir. Erişte üzerine hazırlanan kıyma fırında tereyağı ile pişirilmektedir. Lezzetini beğeneceğinize eminiz. Bazlama kebabı, etin yumuşak kısmının közlenmiş domates ile harmanlanarak yapılmaktadır. Yanında bazlama ile tüketildiği için bu isim verilmiştir.
Ankara Ulaşım Olanakları
Ankara’nın şehir merkezine çeşiitli araçlarla ulaşım kolay ve rahat bir şekilde sağlanmaktadır. Şehir içinde araç kiralama, taksi ve toplu taşıma araçları ile ulaşım imkanlarından yararlanabilirsiniz.
Taksi
Ankara Esenboğa Havalimanından şehir merkezine ulaşım araçlarının başında taksi gelir. Şehir merkezinde trafik yoğunluğu, mesai saatlerine ve saat dilimlerine göre değişmektedir. Gideceğiniz yerlere taksileri kullandığınız takdirde trafikte fazla vakit harcamanıza gerek kalmayacaktır.
Otobüs
Şehir içinde ulaşım daha çok toplu taşıma aracı olan otobüsler kullanılmaktadır. Ayrıca minibüslerde hemen her ilçeye daha hızlı bir ulaşım sağlamaktadır.
Metro
Ankara’nın birçok noktasına metro ile ulaşım sağlanmaktadır. Bununla birlikte Ankaray da yine metro gibi ulaşımı hızlı olan ulaşım araçlarıdır.
Araç Kiralama
Hem şehirler arası yolcu otobüslerinin olduğu alanda hem de havalimanında bulunan araç kiralama şirketleri aracılığı ile dilerseniz bu imkandan yararlanabilirsiniz. Veya şehirde bulunduğunuz zaman dilimi içerisinde araç kiralayarak kısa zamanda birçok mekanı gezebilirsiniz.
Samsun Havalimanına Ulaşım
Samsun Havalimanı’na ulaşım toplu taşıma araçları ile taksiler veya araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Otobüs güzergahı uçak seferlerine göre düzenlenmektedir. Özel servis otobüsleri uçak kalkışından iki saat önce şehir merkezinden hareket etmektedir.
Samsun Ankara Uçuş Kaç Saat Sürer?
Samsun- Ankara arası uçuş süresi 1 saattir.
Samsun Ankara Arası Kaç Km?
İstanbul- Ankara arası 402 km’dir.
Samsun Ankara Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Ankara’ya ulaşmak istediğin tarihi belirlediğiniz dönemden en az 15 gün öncesinden uçuş biletinizi almanız halinde ekonomik olarak avantaj sağlamış olursunuz. Ankara karasal iklime sahip olduğu için burada seyahat edeceğiniz en iyi dönemlerin bahar ayları olduğunu belirtmek isteriz.
Ankara İklimi Nasıldır?
Karasal bir iklime sahip olan Ankara’da yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlıdır.
04 Aralık 2023
11 °C
10 °C
Ankara
İstanbul
55 dk
Ankara
İzmir
1 sa 10 dk
Ankara
Diyarbakır
1 sa 20 dk
Ankara
Lefkoşa
1 sa 15 dk
Ankara
Van
1 sa 30 dk
Ankara
Antalya
1 sa 5 dk
Ankara
Trabzon
1 sa 15 dk
Ankara
Gaziantep
1 sa 10 dk
Ankara
Erzurum
1 sa 20 dk
Ankara
Çanakkale
1 sa 20 dk
Ankara
Bakü
2 sa 20 dk
Ankara
Düsseldorf
3 sa 40 dk
Ankara
Berlin
3 sa 15 dk
Ankara
Viyana
2 sa 40 dk
Ankara
Paris
3 sa 55 dk
Ankara
Londra
4 sa 50 dk
Ankara
Moskova
4 sa 30 dk
Ankara
Bişkek
4 sa 40 dk
Ankara
Almanya
4 sa 20 dk
Ankara
Yekaterinburg
8 sa 25 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.