Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
22 Eyl 2023
22 Eyl 2023
28 Eyl 2023
28 Eyl 2023
01 Eki 2023
01 Eki 2023
10 Eki 2023
10 Eki 2023
15 Eki 2023
15 Eki 2023
Samsun Bodrum Uçak Bileti
Bodrum Hakkında Genel Bilgiler
Türkiye’nin Muğla kentine bağlı 13 ilçe bulunur. Bunlardan biri de Bodrum’dur. Söz konusu ilçe önemli bir turizm merkezidir. Bodrum’un kendine özgü özellikleri, turizmde merkez rol almasında etkili olmuştur. Bu özellikler Bodrum’u dünya genelinde de tanınan bir ilçe haline getirmiştir. Nüfus bakımından da en büyük ilçe olma unvanını kazanmıştır.
Bodrum sözcüğünün etimolojisi Antik döneme uzanır. İlçenin antik dönemdeki adı 'Halikarnassos'tur. Türkçede ‘Halikarnas’ şeklinde okunur. Kentin adı Petrium sözcüğünden gelmektedir. Bu sözcük zaman içinde ‘petrum’, ‘potrum’ ve son olarak ‘Bodrum’ sözcüğüne dönüşmüştür.
Akdeniz ve Ege iklimlerinin sentezinden meydana gelen bir iklime sahiptir. Yarımada olması nedeniyle mikro klima alan özelliği taşır. Kış mevsiminde nem oranı fazlasıyla düşüktür. Yaz mevsiminde ise hiç nem olmamaktadır. Kış ayları ılık ve yağışlı iken yaz ayları kurak ve sıcak geçmektedir.
Bodrum’da Gezilecek Yerler
Bodrum, sayıca fazla olan mavi bayraklı plajları, yeşil ve mavinin bir arada olduğu koyları, Barlar Sokağı’nın eğlence mekanları oldukça dikkat çekmektedir. Bodrum’da görülmesi gereken yerlerden biri merkeze 3 kilometre uzaklıkta olan Gümbet’tir. Çevresinde otellerin, kafelerin ve restoranların bulunduğu Gümbet Koyu, yüzmek ve su sporu yapmak için oldukça idealdir.
Gezilmesi gereken yerler arasında Yalıkavak da yerini alır. Bodrum merkeze 18 kilometre uzaklıktaki bu yerde, taze deniz ürünlerinin bulunduğu restoranlar vardır. Bodrum Yarımadası’nın en büyük ikinci yerleşim yeri olan Turgutreis, Bodrum merkeze 25 kilometre uzaklıktadır. Diğer beldelere nazaran sakin bir atmosfere sahiptir. Burada hediyelik eşyaların ve organik ürünlerin bulunduğu Turgutreis Pazarı da görülmeye değerdir. Ayrıca her sene düzenlenen Bodrum Müzik Festivali sayesinde klasik müzik sevenleri bir araya gelebiliyor.
Bodrum Barlar Sokağı, Ege Bölgesi’ne ait en hareketli eğlence mekanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Barların tarihi 1970 yılında kurulan otantik barlara dayanır. Gece kulüpleri, karaoke partileri sokağın dikkat çeken yönleri arasındadır.
Bodrum’un Tarihi Dokuya Sahip Yerleri
Bodrum, Antik dönemden günümüze kadar gelmiş bir ilçedir. Bu yüzden tarihi doku bakımından oldukça zengindir. Söz konusu tarihi yerlerden ilki Bodrum kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi’dir. Bodrum Kalesi, ilçenin simgesel yapıları arasında yerini alır. Gün batımı manzarasıyla öne çıkan bu kale, görülmesi gereken yerler arasında bulunur.
Turgutreis beldesinin yolu üzerinde bulunan Bodrum Antik Tiyatrosu, Antik dönemden kalan bir şaheserdir. Denize karşı inşa edilen bu tiyatro geçmiş dönemlerde tanrılara kurban verme amacıyla kullanılmıştır. Bodrum Deniz Müzesi, Pedasa Antik Kenti ilçenin diğer tarihi dokularındandır. İlçedeki Halikarnas Mozolesi Dünyanın Yedi Harikası’ndan biridir. Piramit şeklindeki çatısı ile Mısır mimarisini, kolonları ile de Yunan mimarisini simgeleyen büyük boyutlardaki mezardır.
Bodrum’un Kültürel Etkinlikleri
Bodrum’un kültürel etkinliklerine bakıldığında karşımıza festivaller çıkmaktadır. 2003 senesinden itibaren her yıl yaz mevsiminde Uluslararası Bodrum Bale Festivali düzenlenir. Bunlara ek olarak Bodrum Barok Müzik Festivali de düzenlenir.
Bodrum Antik Tiyatrosu kültürel etkinliklerin odak noktası konumundadır. Geçmiş dönemlerdeki kullanılış amacından farklı olarak günümüzde uluslararası tiyatro ve konserlere, sanatsal etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır.
Bodrum’da Konaklama İmkanları
Tatil beldelerinden biri olan Bodrum’da pek çok konaklama imkanı bulunur. Bunların başında oteller gelmektedir. Ayrıca pansiyonları ile ünlü olan bu ilçede uygun fiyatlı konaklama yeri bulmak mümkündür.
Bodrum merkezine yakın olan Bitez’de denize yakın tesisler bulunmaktadır. Tesislerin yanı sıra deniz kenarında da çeşitli konaklama imkanları mevcuttur. Bodrum’un sosyetik yerleri arasında bulunan Göltürkbükü, 5 yıldızlı otelleriyle tanınmaktadır.
Bodrum’a Özgü Lezzetler
Bodrum’a gidildiğinde denenmesi gereken ilk lezzetlerden biri kabak çiçeği dolmasıdır. Bununla birlikte deniz börülcesi, turp otu ve hardal otu salatasından söz etmek gerekir.
Bodrum bir yarımada ilçesi olduğu için deniz ürünleri bakımından da lezzetini konuşturur. Ekşili palamut özgün lezzetlerden biridir. Bamya ve sarmaşık kavurması da sözü edilen lezzetler arasında yerlerini alırlar.
Bodrum’da Ulaşım
Bodrum’da şehir içi ulaşım noktasında düzenli bir ağ hattı vardır. Çoğu yerel halk ve turistler minibüs kullanımı yapmaktadır. Havaalanından şehir merkezine özel servis araçlarını ve taksileri kullanarak da gidebilirsiniz.
Minibüs ile Ulaşım
Minibüslerin oldukça geniş sefer ağı vardır. Göktürkbükü, Yalıkavak, Gümbet, Turgutreis, Bitez, ortakent, Akyarlar, Gümüşlük olmak üzere hemen hemen Bodrum’da yer alan bütün tatil merkezlerine kolaylıkla gidebilirsiniz.
Samsun Havalimanına En Hızlı ve En Uygun Ulaşım
Samsun havalimanına ulaşım imkanı belediye otobüsleri, Bafaş servisi ve özel taksi ile olabilmektedir. Bafaş servisleri belirli saatlerde duraklardan yolcu alarak direkt biçimde havalimanına götürmektedir.
Belediye otobüsleri ulaşım açısından uygun fiyatlı imkanlar arasında bulunur. Bu otobüsler de belirlenen saatlerde yolcu almaktadırlar. Havalimanına en hızlı biçimde ulaşmak isteyenler ise özel taksi imkanından yararlanabilirler.
Samsun’dan Bodrum’a Uçuş Kaç Saat Sürer?
Samsun’dan Bodrum’a uçak yolculuğu 1 saat 40 dakika sürmektedir.
Samsun Bodrum Arası Kaç Kilometredir?
Karayolu ile Samsun Bodrum arasındaki mesafe 1125 kilometredir. Uçak yolculuğunda ise bu mesafe yaklaşık olarak 900 km.dir.
Samsun Bodrum Uçak Bileti En Ucuz Ne Zaman Alınır?
Samsun’dan Bodrum’a gitmek isteyenler için hemen hemen her gün uçak seferleri bulunur. Birçok uçak firmasının seferlerine bakılarak, uygun fiyatlı bilet bulmak mümkündür. Uçuşlar aktarmasız biçimde gerçekleştiği için uygun bütçeli biletlere erişim daha kolay olmaktadır.
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.