Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Sivas Bursa Uçak Bileti
Bursa Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Bursa, Türkiye’de yer alan 4. büyük şehirdir. Özellikle tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile oldukça ilgi çekici , harika bir şehirdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminin ilk başkenti olması da Bursa’yı özel yapan noktalardan biridir. Köklü tarihini geziniz sırasında hemen hemen her köşede görebilirsiniz. Şehir içerisinde yer alan kervansaraylar, yüzyıllık camiler, hanlar, hamamlar, tarihi köyler ve sokaklar olmak üzere hem yerli hem de yabancı turistler için görülecek birçok noktası vardır.
Bursa 2016 yılında Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasına girerek tüm dünya üzerinde 28. sıraya yerleşmeyi başarmıştır. Hatta aynı sıralama Türkiye’de yapıldığında ise 1. sıraya yükselmeye hak kazanmıştır. Bursa nüfusu açısından oldukça kalabalıktır. Yüz ölçümü ise 10 bin metrekarelik bir alanı kapsar. Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Bursa üzerindeki en eski arkeolojik kalıntılar ise Yenişehir yakınlarında yer alan Menteşe Höyüğü adındaki yerdedir. Aynı zamanda Orhangazi’nin yakınlarında bulunan Ilıpınar da bu yerleşkelerden biridir. Yapılan bu arkeolojik çalışmalar sonucunda tam 7 bin yıllık tarihe geçmişe sahip olduğu belirlenmiştir.
Ayrıca Bursa’da M.Ö. 4 bin yıllarından itibaren de yerleşim yerlerinin olduğu saptanmıştır. Ancak yöreye ait olan kesin bilgiler M.Ö. 700’lü yıllara dayanır. Homeros buradan Mysia olarak söz etmiştir. Bursa aynı zamanda Osmanlı Devletinin 6 sultanının kabrine de ev sahipliği yapar. Bursa’da yer alan surların tarihi ise Osmanlı’dan bile çok daha eskiye dayanır. Kent içerisinde külliyeler, türbeler oldukça zengindir. Hatta bu külliyelerde Osmanlı dönemine ait ilk hastane dahi bulunur. Burada tıp eğitimleri verilmiştir. Kentte yer alan camiler ise İslam alemi için oldukça büyük öneme sahiptir. Bursa geziniz kısacası sizler için daima sürprizlerle dolu olacaktır.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Bursa hem Osmanlı İmparatorluğu için hem de birçok tarihi dönem için en önemli kentlerden biri olmuştur. Bu anlamda da birçok gezilecek yere sahiptir. Bursa özellikle tarihi dokusu ve buna ek olarak tarihi yapıları ile de oldukça bilinen bir şehirdir. Özellikle Bursa’nın tarihi anlamda sembollerinden biri de Ulu Camii’dir. Bu cami eski şehir merkezinde yer alır. Çok ayaklı cami şemasına ait olan en klasik ve anıtsal örneği olarak gösterilir. Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan cami 1396 ve 1399 yılları arasında tamamlanmış olup mimarı Ali Neccar olduğu söylenir. Cami yüzyıllar içerisinde her ne kadar istila edilse de, depreme ve yangına denk gelse de aldığı zararlar en iyi şekilde kapatılarak günümüze kadar başarılı bir şekilde gelmiştir. Planı dikdörtgen şeklindedir. Aynı zamanda erken dönem Osmanlı mimarisinin çok kubbeden oluşan camileri arasında da en büyük ve en muhteşem eser olarak bilinir. Örtü olarak 20 kubbenin bulunduğu caminin ortasında yer alan büyük kubbenin üstü camlardan oluşur. Alt kısmında ise 16 köşeden oluşan büyük mermer bir şadırvan vardır. Cami günümüz diğer camilerine göre oldukça farklı ve güzel bir şekilde inşa edilmiştir.
Türk İslam Eserleri Müzesi, Osmanlı’nın ilk medreselerinden biri olarak kabul gören binadadır. Aynı zamanda Yeşil Medrese ve Sultaniye Medresesi olarak da anılır. Özellikle de Yeşil külliyesi birimlerinden biri olan medresenin de kitabesi mevcut değildir. Ancak yine de külliyenin 1414 ve 1424 yılları arasında yapıldığı bilinir. Mimarı ise Hacı İvaz Paşa’dır. Yapısal olarak incelendiğinde Anadolu Selçuklularının açık eyyanlı medreselerine benzer ve devamı niteliğindedir. Molozlardan ve kesme taşlardan yapılmıştır. Sivri bir kemeri vardır. Hatta avlusunu 3 bir taraftan çeviren revaklarda bulunan sütunlar ve sütunların başlıklarının bir kısmı Bizans dönemine aittir. Bu revakların arkasında ise 13 adet olmak üzere medrese odası yer alır. Külliye diğer yapılara göre incelendiğinde içerisinde yer alan çini süslemelerinin oldukça az olduğunu görebilirsiniz. Bu süslemelerde ise mozaik çini ve renkli sır teknikleri kullanılmıştır. Bugün ise Türk İslam Eserleri Müzesi olarak hizmet veren bu eser 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar birçok eseri içerisinde bulundurur. Hatta birçok medeniyete ait önemli eserler de burada yer alır.
Bursa Atatürk Evi Müzesi, Bursa’nın oldukça meşhur ve eski Çekirge Caddesi üzerinde bulunan köşkte bulunmaktadır. Bu yapının 19. yüzyılın sonlarına doğru yapıldığı düşünülmektedir. Köşk bodrum ve çatı katı olmak üzere iki kattan oluşur. Atatürk’ün Bursa’yı ikinci defa ziyaret etmesinden ötürü 20 ve 24 Ocak 1923 tarihinde Bursa Belediyesi, Miralay Mehmet Bey’den satın alır. Ardından Atatürk’e hediye eder. Bundan sonraki dönemlerde ise Atatürk her Bursa’yı ziyaret ettiğinde bu evde kalır.
Bursa Hanları, yüzyıllar boyunca her zaman önemli ticaret merkezleri olmuştur. Bu nedenle de Bursa’da birçok tarihi hanla karşılaşmanız mümkündür. Günümüze kadar ise onlarcası ulaşmıştır. Özellikle de eski şehir merkezinde çok daha fazlasını görebilirsiniz. Hepsi de hemen hemen turistler tarafından oldukça popülerdir. Bursa’nın en büyük hanı ise İpek Hanı’dır. Yeşil Külliye’ye bir gelir temin etmek için Çelebi Mehmet’in emri ile yapılmıştır. Hanın duvarları ise taş ve tuğla kullanılarak örülmüştür. Ayrıca hanın zemin katında 39 ve üst katında ise 42 adet oda yer alır. İpek Han, klasik tarzda yapılmış Osmanlı hanıdır. Yapılan bazı onarımlar olmuştur bu nedenle hanın sadece batı bölümü özgündür. Diğer kısımlarında restorasyon çalışmaları olmuştur.
Şehirde yer alan bir diğer popüler han ise Koza Han’dır. Ulu Cami ve Orhan Cami’nin arasında yer alır. Osmanlı döneminde II. Bayezıt İstanbul’da hayır kurumları için gelir elde etmek adına 1490 yılında yaptırmıştır. Hatta Bursa’da en güzel ve günümüzde de en yoğun olarak kullanılan hanlardan biridir. Duvarları tuğla ve taşlarla örülüdür. Dikdörtgen şekle sahip bir yapıdan oluşur. Alt katında 45 oda bulunurken üst katında ise 50 adet oda vardır. Birbirinden güzel Bursa İpeklilerini buradan satın alabilirsiniz.
Bursa’nın Tarihi
Bursa’nın tarihi oldukça eski zamanlara dayanır. Özellikle Bursa’da oldukça eski oluşumlar dahi yer alır. Bunlardan biri olan Oylat Kaplıcaları oldukça meşhurdur. Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alır. İlçe merkezine ise 25 kilometre kadar uzaklıktadır. Bursa kent merkezine ise 72 kilometre uzaklıkta yer alır. Oylat Kaplıcaları, Bursa’da yer alan önde gelen turistik yapılardan biridir.
Uludağ, Bursa’nın bir diğer meşhur yerlerinden biridir. 1961 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. Aynı zamanda burası kayak merkezidir. Hatta Türkiye’nin de önemli bir kış turizmi alanıdır. M.Ö. 490 ile 420’li yıllarda yaşamış olan Heredot Tarihi isimli kitabın yazarı olan Antik Çağ’ın ilk tarihçilerinden Heredot, eserinde Uludağ’dan Olympos şeklinde bahseder. Kitabında, o zamanlarda Olympos’ta yaşayan Lidya kralı Kroisos’un oğlu olan Atys’in trajedisini ele almıştır. Ayrıca M.Ö. 64 ve M.S. 21 yılları arasında da yaşamış olan ve Amasya doğumlu Strabon da Heredot’tan sonra, Coğrafya adlı eserinde Uludağ için Olympos ve Mysia Olymposu olarak bahseder. Mysia ise Lidyalılar için gürgen ağacı anlamına gelir.
Roma İmparatorluğu döneminde Hristiyanlık resmi din olarak kabul edilmiştir. Ardından 3. yüzyılda ise Uludağ’da yaşayan keşişler tarafından ilk manastırlar kurulmaya başlamıştır. Özellikle bölgede 8. yüzyılda manastırların sayısı bir hayli artmıştır. Milüfer Çayı ve Deliçay arasında yer alan coğrafyada 28 adet manastır yapılmıştır. Orhangazi tarafından Bursa’nın alınmasından sonra dağda yer alan manastırlarda yaşayan keşişlerin bir kısmı manastırları terk etmeye başlamıştır. Bu manastırlardan bazıları ise Doğu Baba, Geyikli Baba, Abdal Murat gibi dervişlerin inzivaya çekildikleri yerler olmuştur. Aynı zamanda Türkler buraya keşiş Dağı adını vermiştir.
Cumalıkızık, Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar taşımış olduğu tarihiyle ün salmıştır. Osmanlı devletinin Bursa’da yerleştikleri ilk bölgelerden biridir. Hatta burada Bizans döneminden de kalma bir kilise yer alır. Cumalıkızık’ta bulunan Osmanlı dönemine ait olan 270 adet evin 180’i ise hala aktif olarak kullanıma açıktır. Diğerleri ise koruma altına alınmıştır ve restorasyon çalışmaları devam etmektedir.
Osmanlı Beyliği, Bursa’nın yakınlarında kurulmuştur. Kısa zaman içerisinde de bölgede hakim olmaya başlayan Osmanlı, 1326 yılında Bursa’yı ve 1331 yılında ise İznik’i fethederek bölge üzerindeki varlıklarını garanti altına almışlardır. Bunun sonrasında ise Osmanlı artık yerleşim alanları inşa etmeye başlamıştır. Kentler ve köyler kurulmuştur. Özellikle Vakıf Köyü olan Cumalıkızık konut mimarisi, yaşam biçimi ile tarihi en derinden yansıtır. Osmanlı Devleti’nin erken dönemlerinde görülen ve kırsal bölge mimarisinin de en güzel örneklerinden biridir. Günümüze kadar gelmiş olması birçok ziyaretçiyi de kendisine çekmeye devam eder.
Cumalıkızık’ta yer alan evlerin genel özellikleri üç katlı olmasıdır. Molozdan, ağaçtan ve kerpiçten yapılan bu evlerin üst katları cumbalı veya pencereleri kafeslidir. Evlerin boyasında çoğunlukla sarı ve mavi rengin yanı sıra mor da kullanılmıştır. Ayrıca evlerin oluşturmuş olduğu sokaklar kaldırımsız ve taş döşemelidir. Osmanlı döneminden kalmış olan birçok kamusal yapı da yer alır. Tek kubbeli hamam, cami ve caminin yanında bulunan Zekiye Hatun Çeşmesi önemli eserlerdir. Bizans döneminden dahi kalmış olan kilise kalıntıları yer alır.
Bursa’da Kültürel Etkinlikler
Bursa gezinizi çok daha keyifli bir hale getirmek isterseniz birçok kültürel etkinliğe de katılabilirsiniz. Böylece seyahatiniz sizler için sadece tarihten oluşmayarak birçok farklı kültürel etkinliklere de katılmış olacaksınız. Aynı zamanda yerel halkı da yakından tanıma fırsatı elde edersiniz. Winterfest Bursa Uluslararası Kıs Festivali, Bursa’da oldukça meşhurdur. Her yıl ocak ve şubat aylarında düzenlenir.
Orhangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri ise her yıl nisan ayında gerçekleşir. Uluslararası Bursa festivali, haziran ve temmuz aylarında yapılır. Uluslar arası boyutta düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması oldukça önemli bir gelenektir. Karagöz ruhunu yaşatarak günümüzde her yıl temmuz ayında etkinlikleri sürdürülmektedir. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları kapsamında dünyanın birçok yerinden çocukların katılımıyla ortaya oldukça keyifli görüntüler çıkmaktadır. Orhangazi Zeytin Festivali ve uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali ise kasım ayında gerçekleşir. İpek Yolu Film Festivali her yıl aralık ayı içerisinde düzenlenir. Yörük Şenliği, Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Kültür Sanat şenlikleri, Bahar Şenliği diğer festivallerdir.
Bursa’da Konaklama İmkanları
Bursa’da konaklamak için birçok sayıda otel ve pansiyon yer alır. Aynı zamanda şehir merkezi olarak kabul edilen ve Bursa’nın da en büyük ilçesi olan Osmangazi’de çok fazla sayıda otel vardır. Osmangazi oldukça eski bir semttir. Ayrıca birçok farklı tarihi evleri de beraberinde görebilirsiniz. Uludağ’ın eteğinde yer alan ve yemyeşil doğası ile de sizleri büyüleyecek atmosfere sahip olan Osmangazi geziniz sırasında son derece iyi bir konaklama merkezidir.
Ayrıca Osmangazi’de konaklamayı tercih ederek Karagöz Müzesi, Bursa Saat Kulesi, Orhangazi Türbesi, Arkeoloji Müzesi gibi tarihi yapıları da aynı gün içerisinde kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Ulu Camii’nin bulunduğu konuma da yürüme mesafesi olan konaklama seçenekleri vardır. Turistik noktalara yakın olmak isterseniz bu bölgeyi de tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde Çekirge semtinde de enfes şifalı kaplıcalar yer alır. Bu anlamda da otantik hizmet veren birçok otel yer alır. Kaplıca konseptli olan otelleri tercih edebilir ve şifalı suların tadını çıkarabilirsiniz.
Bursa’nın Lezzetleri
Osmanlı İmparatorluğu için ilk başkent olan Bursa’da aynı zamanda antik çağlardan Roma ve Yunan devletleri içinde önemli bir uygarlık merkezi olmuştur. Bu nedenle Bursa’nın birçok kültüre ev sahipliği yaptığını söylemek mümkündür. Özellikle de farklı kültürlerin beslenme alışkanlıklarını bulunduğu harika bir mutfağı vardır. Bursa mutfağında çorba, et ve sebze yemekleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Şehre özgü saray yemekleri de geziniz sırasında yemeniz gereken yemekler listesinde yer almalıdır.
Bursa’nın özellikle dünyaca ünlü olan yemeği Bursa İskender Kebaptır. Temel malzemesi ise et döneridir. Ancak bu yemeği özel kılan tereyağı, domates sosu, altında yer alan yağlı pideleri ve yanındaki yoğurttur. Kebabın adı, yaratıcısı olan İskender Efendi’den gelir. Hatta İskender kebabının doğduğu dükkan hala halka hizmet vermeye devam eder. Kapısında ise kuyruklar oluşur.
Bursa’ya geldiğiniz bir diğer ünlü yemeklerden biri de cantık ve tahinli pidesidir. Bunları da kesinlikle yemeden dönmemeniz gerekir. Tarihi fırıncıları ziyaret ederek bu lezzetleri en iyi şekilde tadabilirsiniz. Bursa denildiğinde akla gelen Bir diğer lezzet ise kestane şekeridir. Aynı zamanda İnegöl köfte, ciğer sarma, Mihaliç peyniri, pideli köfte, cevizli lokum, Tirilye zeytini de yemeden dönülmemesi gereken lezzetlerdendir.
Bursa’da Ulaşım İmkanları
Bursa’da şehir içi ulaşım noktasında halk otobüsleri, dolmuş, minibüs, tramvay, metro, teleferik ve taksi seçenekleri yer alır. Kısacası Bursa’da istediğiniz her yere toplu taşıma kullanarak kolaylıkla varabilirsiniz.
Metro ile Ulaşım
Metro, Bursa’da geniş bir ağa sahip hizmet sağlayan toplu taşıma araçlarından biridir. Özellikle trafik gibi sorunlar olmadan kolaylıkla ulaşımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Otobüs ile Ulaşım
Şehir içi ulaşım noktasında geniş bir otobüs hattına sahip olan Bursa’da şehri rahatlıkla gezebilirsiniz. Özellikle şehrin bilinmeyen ve görmediğiniz noktalarını bile otobüsleri kullanarak keşfedebilirsiniz.
Sivas Havaalanına Ulaşım Olanakları
Sivas Havaalanı şehir merkezine 23 kilometre kadar uzaklıkta yer alır. Özel servis otobüslerini ve belli saatlerde düzenlenen belediye otobüs seferlerini takip ederek ulaşımlarınızı sağlayabilirsiniz.
Sivas’tan Bursa’ya Uçuş Kaç Saat Sürer?
Sivas’tan Bursa’ya aktarmasız olarak 1 saat 20 dakikada varış sağlayabilirsiniz. Ayrıca iki şehir arasında biletinizi alırken aktarmalı almamaya dikkat ediniz. Aktarmalı olarak uçuşlar 15 saat sürmektedir.
Sivas Bursa Arası Kaç Km.dir?
Sivas ve Bursa arası 858 kilometredir.
Bursa’ya En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Denizden yüksekliği 155 metre olan Bursa’da genel olarak ılıman bir iklim görülür. Ancak iklim çeşitliliği bölgesel olarak farklılık gösterir. Bursa tatilinizi kış turizminde değerlendirmek isterseniz Uludağ oldukça iyi bir seçenektir. Bunun için en uygun ziyaret zamanları da ocak ve şubat aylarıdır. Ancak şehrin kültürünü yakından görme gibi bir planınız varsa bunun için yaz sezonunu tercih edebilirsiniz. Kısacası Bursa yaz kış demeden her sezon çok fazla turisti ağılayan bir şehirdir. Bu nedenle biletlerinizi önceden satın alarak daha hesaplı hale getirebilirsiniz.
Bursa’da İklim Nasıldır?
Genellikle ılıman iklime sahip olan Bursa’da yer yer sert iklim de görülebilmektedir. Uludağ semti ise bunlardan biridir. Aynı zamanda il temmuz ve ağustos aylarında en sıcak dönemlerini yaşarken aralık ve ocak aylarında ise en soğuk zamanlarını yaşar.
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.