Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
15 Ara 2023
15 Ara 2023
16 Ara 2023
16 Ara 2023
17 Ara 2023
17 Ara 2023
18 Ara 2023
18 Ara 2023
22 Ara 2023
22 Ara 2023
Van Adana Uçak Bileti
Adana Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Adana Seyhan nehrinin kıyısında yer alır. Toros Dağlarının da güneyinde bulunur. Aynı zamanda Türkiye’de en yüksek nüfusa sahip olan 6. İldir. Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam olmak üzere merkez ilçeleriyle birlikte 15 adet ilçeye sahiptir. Adana bunların yanı sıra ünlü ticaretiyle ve kültürüyle bilinen önemli merkezlerden biridir.
Güneyinde yer alan Akdeniz’e yaklaşık olarak 160 kilometre kadar kıyısı vardır. Adana’ya en yakın komşusu ise 60 km kadar batısında yer alan Mersin iline bağlı olan Tarsus ilçesidir. Şehrin tek komşusu sadece Mersin de değildir. Şehrin diğer bir başka komşuları ise Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’dır. İklim olarak ise Akdeniz ikliminin belirtileri yer alır. Bu nedenle yazları son derece sıcak geçer. Yağış olmaz. Kışları ise soğuktur ve yağışlıdır. Adana’da genel olarak yılın en soğuk dönemi ocak ayı ve en sıcak dönemi ise ağustos ayı olarak kabul edilir.
Madeni zenginlikleri açısından da Türkiye üzerinde yer alan dördüncü büyük şehirlerden biridir. Şehirde özellikle krom, demir, manganez, kurşun, çinko gibi maden yatakları vardır. Bu anlamda da önemli bir bölge olarak bilinir. Adana tüm bunların dışında lezzet turizmi ile de birçok seyahat severin kalbini kazanmış şehirlerden biri olarak karşınıza çıkar. Şehirde yeme içme konusunda oldukça iyi bir kültür vardır. Buna ek olarak Adana geçmişten günümüze de mutfağıyla olduğu kadar mimarisiyle ve tarihiyle de kendisine hayran bırakan bir yapıya sahiptir.
Şehrin tarihçesi ele alındığında 3 bin yıl kadar eskiye dayandığını görebilirsiniz. Şehrin adı ise birçok kaynağa göre de Hiti İmparatorluğu altında yer alan Kizzuvatna krallığının Adanya Ura adlı şehrinden türediği bilinir. Buna ek olarak Adana isminin nereden geldiği konusun da Yunan ve Roman efsanelerinde var olan başka bit tez daha vardır. Seyhan kenarına zamanında gelmiş olan ve şehri kuran Uranus’un iki oğlu Adanus ve Sarus’tan geldiği söylenir.
Adana üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde de Tebedağ Höyüğü’nün Neolitik Çağ içinde inşa edildiği ve Çukurova bölgesinin de en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu görüşleri günümüzde hala vardır. Bununla birlikte Adana’da Kilikya bölgesinin de şehirde yer alan önemli şehirlerden biri olduğu düşünülür. M.Ö 1. Yüzyıl içerisinde Adana Roma İmparatorluğu’nun hakimiyeti altına girmiştir. Bu dönemlerde ise Doğu Roma için Adana en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur.
Kentin yakın tarihi incelendiğinde Adana’nın yine önemli noktalardan biri olduğu görülmektedir. 31 Ekim 1918 yılında Mustafa Kemal Atatürk Adana’ya geldiği bu dönemde Yıldırım Orduları komutanlığı görevini de almıştır. Hatta kurtuluş savaşının ilk işaretlerinin Adana’da verildiği de bilinir. 1917 ve 1918 yılları arasında Adana Türkiye sınırları içerisinde tutulmaya çalışılsa da 1921 yılında imzalanan Ankara Anlaşmasıyla işgalci devletler tam olarak Adana’dan çekilmişlerdir.
Adana’da Gezilebilecek Yerler
Adana özellikle mutfağı ile de ön planda bir şehir olsa da hem tarihi hem de mimari açıdan oldukça mühim noktalara sahiptir. Şehirde gezilebilecek lokasyonlar çoğunlukla Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçeleri etrafında yer alır. Aynı zamanda Adana içerisinde yer alan gezilecek yerlerin her biri yakın konumlarda yer aldığı için görülecek yerleri 1-2 gün gibi kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Bunların dışında müzelere de fazlasıyla vakit ayıran ve şehirdeki müzelere de kesinlikle seyahatlerinde yer vermek isteyen kişiler için renkli bir şehirdir.
Taş Köprü, Adana üzerinde hakimiyet sürmüş olan birçok uygarlığın da katkısıyla ortaya çıkmıştır. Ancak bu köprünün kim tarafından ne zaman yapıldığına dair net bir bilgi yoktur. Fakat yapılan incelemeler dahilinde Hattusuli’nin Suriye yolunda Adana’dan geçtiği zamanlarda bu köprüyü yaptırdığı inancı da vardır. Taş Köprü Roma Dönemi eserlerinden olmakla birlikte Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin de birleşimi sağlar. 2000 yılında yapılan restorasyon çalışmaları sebebiyle araç trafiğine de kapatılmıştır. Burası aynı zamanda dünya üzerinde yer alan ve hala kullanılan en eski köprüdür.
Ulu Cami Adana’da 16. Yüzyıldan kalma önemi büyük olan bir camidir. Ramazanoğulları Beyliği’ne ait olan en önemli eserlerden biridir. Bu nedenle de Ramazanoğulları Camii olarak da adlandırılır. Buna ek olarak cami Adana’nın simgelerinden biri olan ve 1988 yılında yapılan Sabancı Merkez Cami’nin açılışından sonra da en büyük cami olma unvanını elinde tutmayı başarmıştır.
Sabancı Merkez Cami, Adana’da yer alan ve Türkiye Diyanet Vakfı ile Sabancı Vakfı’nın birlikte yaptırmış olduğu eserlerden biridir. Adana Diyanet İşleri Vakfı caminin mülk sahibidir. Ayrıca kullanım hakkı da Adana İl Müftülüğüne devredilmiştir. Cami şehirde en çok ziyaret edilen noktalardan biri olmasıyla öne çıkmıştır. Tam 10 yıl süren inşaat sonucunda şehrin sembolleri arasında yer almıştır.
Adana Merkez Park, tam 33 hektarlık oldukça büyük bir alanda yer alan ve Seyhan Nehri’nin iki kıyısında kurulmuştur. Merkez Park 2004 yılında açılmıştır. Aynı zamanda Türkiye’nin de en büyük parkı olmasıyla bilinir. Adana Merkez Park, şehir içi yerleşimlerde parkların da önemine vurgu yapar.
Seyhan Barajı, Adana il merkezinin tam 15 kilometre kadar kuzeyinde yer alır. Seyhan Nehri’nin taşma olasılığına karşı bu durumdan şehri korumak için yapılmıştır. Barajın açılmasıyla birlikte burası aynı zamanda bir baraj gölü olarak da bilinir. Günümüzde de hem Adanalıların hem de gelen turistlerin ziyaret ettiği noktalardan birisidir.
Adana’nın Tarihi
Adana ili tarihi olarak ilk çağlara kadar uzanır. Hatta şehirde Seyhan Nehri kıyısına bir konak yeri olduğu bile düşünülmektedir. Adana’da en eski yazılı kayıtlara rastlayabilirsiniz. Anadolu’nun en köklü medeniyetlerinden kabul edilen Hitilerin Kava Kitabelerini görebilirsiniz. Hatta kitabeler incelendiğinde bir yazıtta Adana ve çevresinden Uru Adania olarak bahsettiğine rastlanır.
Birçok medeniyetin de yer aldığı Adana’da görüp görebileceğiniz oldukça fazla tarihi mekanlar da mevcuttur. Bunlardan biri olan Büyük Saat Kulesi, tam olarak 32 metre yüksekliğe sahiptir. Vali Ziya Paşa’nın Adana valisi olarak görev yaptığı yıllarda yapımına başlanmış olup 1882 yılında da bitirilmiştir.
Büyük saati ziyaretinizden sonra hemen yanında yer alan Tarihi Kazancılar Çarşısı’nı da görmeden şehri terk etmeyiniz. Burası geleneksel Anadolu kapalı çarşı örneklerinden biridir. Günümüzde ise her ihtiyacınıza uygun olarak satış yapan dükkanlarla doludur. Tarihi geçmişinde ise bu çarşıda yalnız kazancılar ve bakırcılar yer almıştır. Önemli zanaat noktalarından olmasıyla birlikte birçok kişinin de dikkatini çekmeyi başarmıştır. Akşam olduğunda dükkanlar yavaş yavaş kepenkleri indirir. Ancak daha sonrasında müzikler eşliğinde akşam yemeği ziyafetleri başlayacaktır.
Adana Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyet’in ilanından sonra kurulmuş olup Cumhuriyet tarihinde de en eski müzelerden biridir. Adana ve Çukurova üzerinden çıkartılan birçok eser bu müze içerisinde sergilenir. İçerisinde 17 binden fazla arkeolojik eser vardır. Aynı zamanda 26 binden fazla sikke ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Varda Köprüsü son derece ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlıdır. Köprünün yapımında Almanların rol oynamasından dolayı Alman Köprüsü olarak da bilinir. Varda Köprüsü yapıldığı tarihte de en önemli ticaret yollarından biri olan İpek Yolu’nun yerini almak amacıyla inşa edilmiştir. Dönemin Berlin ve Bağdat demiryolunun da tamamlanması için 1900’lü yılların başında yaptırılmıştır. 200 metre uzunluğunda ve 99 metre yükseklikte yer alan bu köprü yalnızca tarihi eser olarak değil aynı zamanda tam anlamıyla bir mühendislik harikası olarak görülür.
Anavarza Antik Kenti, Adana’nın yaklaşık olarak 70 km kadar kuzeydoğusunda yer alır. Kent içerisinde Adana Müzesi Başkanlığı hala aktif olarak kazı çalışmalarına devam etmektedir. Anavarza Kalesi Adana ilinde yer alan büyüleyici yapılardan biridir. 200 metrelik bir kaya üzerinde bulunur. Yıllarca birçok savaşa ve istilaya karşı savunma görevi yapmıştır. Günümüze kadar gelirken de birçok bölümünün yıkılmış olduğunu görebilirsiniz.
Misis Köprüsü, Adana iline bağlı olan Misis Köyü sınırlarında bulunur. Bu köprü Ceyhan Nehri üzerinde yer alır. Aynı zamanda Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı olan Yakapınar beldesinde yer alır. Buna ek olarak Bebekli Kilise Adana’da yer alan ilginç yapılardan bir diğeridir. Tepedağ ilçesinde yer alır. Saint Paul Chruch ismindeki İtalyan Kilisesi, bölge halkının da koyduğu isimle birlikte Bebekli Kilise olarak anılır. Kesin bilgilerin olmamasıyla yapılan araştırmalar sonucunda kilisenin 1880 ve 1890 yılları arasında yapıldığı söylenmektedir.
Ayas Antik Kenti, eski uyarlıklardan kalan önemli eserlerden biri olmasıyla ön plana çıkar. Aigeai , Ayas Antik Kenti olarak bilinir. Tarih boyunca da farklı isimlerle anılmıştır. Özellikle de Arapların bölge üzerinde hakimiyet kurduğu zamanlarda Ayaş olarak isimlendirildiği de bilinir. Venediklilerin hakimiyetinde ise Lajazzo adıyla da bilinir. Ayas Antik kenti önemli bir liman şehri olmasıyla birlikte M.Ö 1. Yüzyılda en görkemli zamanlarını yaşamıştır.
Bahri Paşa Çeşmesi 1901 yılında Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in 25 yıllık saltanatını kutlamak adına yapılmıştır. Bu dönemde birçok hayrat ve anıt yapılmış olup Bahri Paşa Çeşmesi de bunlardan biridir. Adana Kuruköprü’de ve bugün Çetinkaya önündeki kavşakta yer alan fıskiyeli havuzun yerine yapılmıştır. Ancak 1952 yılında yol yapım çalışmaları sebebiyle belediyeden çıkan kararla yıkılmıştır.
Ramazanoğlu Konağı, Ulucami Külliyesi içinde yer alan ve 1360-1400 yılları arasında inşa edilmiş günümüze kadar da en iyi şekilde ulaşmayı başarmış sivil mimarilerden biridir. Adana ve çevresine ait tarihe tanıklık etmiştir. Bu konak, Ramazanoğlu Beyliği Saray’ından kalma selamlık bölümüdür.
Karataş-Magarsus Antik Kenti, M.Ö 5. Yüzyıla dayanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Bu antik kent Anflakos tarafından kurulmuştur. İlk zamanlarında ise Yunan kontrolü altında olan kent daha sonrasında bir dönem boyunca Perslerin de hakimiyeti altına girmiştir. 330 yılına gelindiğinde Büyük İskender, Pers kralını yenerek kentin hakimiyetini ele geçirmiştir.
Adana’da Kültürel Etkinlikler
Adana tarihi ve mimarisinin yanı sıra sizlere son derece keyifli festivaller de sunmaktadır. Bunlardan birisi Uluslararası Adana Film Festivalidir. İlk olarak 1969 yılında Altın Koza Film Şenliği adıyla yapılmış olup 2005 yılında Uluslararası Adana Film Festivali olarak günümüzde her sene yapılmaya devam etmektedir. Dünya üzerinde bulunan birçok filmin sergilendiği ve sinema sektöründen de önemli isimlerin ağırlandığı bu festivalde Altın Koza ödülleri dağıtılır. Ekim ayının son haftasında gerçekleşir.
Portakal Çiçeği Karnavalı, 2013 yılından beri her yıl nisan ayında düzenlenen oldukça renkli bir karnavaldır. Portakal çiçeği kokusu altında nefis açık hava konserleri ile son derece eğlenceli anlar sizleri bekliyor olacaktır. Her sene birçok turistin de katılımıyla oldukça kabalık geçmektedir.
Adana Lezzet Festivali, bildiğiniz üzere Adana tarihi ve kültürü dışında eşsiz lezzetleriyle de ünlüdür. İlk olarak 2017 yılında ekim ayında düzenlenmiş olan bu festival daha sonrasında da devam ettirilmiştir. Burada temel amaçlardan biri Adana’nın dünya genelinde de bilinirliliğini arttırmaktır. Üç gün boyunca süren festivalde birçok leziz yemeği deneyimleyebilirsiniz.
Adana Kebap ve Şalgam Festivali, Dünya Rakı Festivali olarak da geçer. Her yıl aralık ayının ikinci cumartesi gününde düzenlenir. Tarihi kazancılar çarşısında ve büyük saatin etrafında on sokak boyunca uzanan masalar kurulur. Adana kebabının, ciğerinin ve şalgamının en güzel hali sunulur.
Adana’da Konaklama
Türkiye için en önde gelen ticaret merkezlerinden olan ve aynı zamanda mutfağıyla da herkesi kendisine hayran bırakan Adana her daim ziyaret edebileceğiniz bir şehirdir. Konaklama olarak da sizlere birçok farklı seçenek sunar. Her türlü ihtiyacınıza uygun seçeneklerde konaklama imkanlarının yer almasıyla konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Otel, pansiyon, butik otel, ev kiralama seçenekleriyle kendinize uygun konaklama planı yapabilirsiniz.
Adana Lezzetleri
Adana gastronomi açısından büyük bir öneme sahiptir. Adını da şehrin adından almış olan ünlü Adana kebabıyla bilinir. Yeme içme turizmi açısından en çok ziyaret edilen illerin başında yer alır. Adana’da yemek şöleni ise kahvaltıyla birlikte günün ilk ışıklarında başlar. Hatta Adana’da ilginç bir şekilde kahvaltılar ciğer kebabıyla yapılır. Sabahın erken saatlerinde ciğerciler öğlene kadar tüm ürünlerini bitirmiş olur. Kebaplarıyla ve çeşitli sokak lezzetleriyle de ünlü olan Adana’da tatlısından, çorbasına eşsiz tadımlar yapabilirsiniz.
Adana’da Ulaşım
Adana’da şehir içi ulaşım büyükşehir belediye otobüsler, özel halk otobüsleri, minibüsler, taksiler ve metro hattı ile sağlanır. Şehrin eksi yanlarından biri de akşam belli bir saatten sonra toplu taşıma imkanı bulunmamasıdır.
Otobüs ile Ulaşım
Adana’da otobüsle ulaşım her yere oldukça basittir. İstediğiniz birçok lokasyona otobüsle birlikte ulaşarak vakit kaybetmeden gezebilirsiniz.
Metro ile Ulaşım
Adana metro hattı 14 kilometre kadar olmakla birlikte ilk 2010 yılında hizmete açılmıştır. 13 adet durağıyla hizmet vermektedir.
Van Havaalanına Ulaşım Olanakları
Van Havaalanına ulaşım için Van Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu otobüsleri kullanabilirsiniz. Şehir merkezinden karşılıklı olarak ulaşım imkanı sunar. Aynı zamanda 351 numaralı hat otobüsüne de binerek Van Havaalanına kolay bir şekilde varış sağlamış olursunuz.
Van’dan Adana’ya Uçuş Kaç Saat Sürer?
Van’dan Adana’ya gitmek için uçak yolculuğu 1 saat 30 dk. sürmektedir.
Van Adana Arası Kaç Km?
Van ve Adana arası 886 kilometredir.
Adana’ya En Uygun Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Adana her mevsim ziyaret edebileceğiniz bir şehirdir. Adana’ya gelmeden önce uçak biletlerinizi daha uyguna getirmek isterseniz bunun için avantajlı fırsatları takip edebilirsiniz. Ek olarak önceden rezervasyon yaptırmanız da sizler için artı seçenek olacaktır.
Adana’da İklim Nasıldır?
Adana ili Akdeniz iklim özelliklerine sahiptir. Yaz aylarında son derece sıcak bir hava vardır ve kuraktır. Kış ayları ise nispeten ılık geçer ancak yağış süreklidir. Bölge üzerinde meydana gelen yağışlar genel olarak yamaç yağışlarıdır.
09 Aralık 2023
12 °C
12 °C
Adana
İstanbul
1 sa 20 dk
Adana
İzmir
1 sa 30 dk
Adana
Antalya
1 sa 10 dk
Adana
Lefkoşa
50 dk
Adana
Ankara
1 sa
Adana
Trabzon
2 sa 15 dk
Adana
Van
2 sa 30 dk
Adana
Muğla
2 sa 25 dk
Adana
Çanakkale
2 sa 20 dk
Adana
Erzurum
2 sa 20 dk
Adana
Beyrut
1 sa 5 dk
Adana
Frankfurt
4 sa
Adana
Köln
4 sa 10 dk
Adana
Bakü
3 sa 25 dk
Adana
Münih
3 sa 45 dk
Adana
Dubai
4 sa 45 dk
Adana
Belgrad
3 sa
Adana
Viyana
3 sa 35 dk
Adana
Helsinki
5 sa 15 dk
Adana
Bangkok
10 sa 25 dk
01
Uçak bileti almak için neden Hepsiburada Seyahat'i tercih etmeliyim?
02
Nasıl uçak bileti satın alabilirim?
03
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
04
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
05
Esnek bilet nedir?
06
Promosyonlu bilet nedir?
07
Çocuklar için bilet almalı mıyım?
08
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
09
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
10
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
11
Biletime nasıl ulaşırım?
12
Faturam ne zaman gelir?
13
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
14
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
15
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
16
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
17
Hangi ödeme seçenekleri ile bilet alabilirim?
18
Kredi kartı puanlarım ile ödeme yapabilir miyim?
19
Taksitle alışveriş yapabilir miyim?
20
Ödeme ekranında / ödeme aşamasında sorun yaşıyorum
21
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
22
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
23
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
24
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
25
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
26
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.