Hepsiburada Seyahat

Uçak Bileti Satışına İlişkin Aydınlatma Metni

Veri Sorumlusu: D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.

Kuştepe Mah. Mecidiyeköy Yolu Cad. Trump Towers Kule 2 Kat:2 No:12
34387 Şişli/İstanbul

Hepsiburada : D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’nin TPE nezdinde kayıtlı markasıdır www.hepsiburada.com alan adı altında hizmet vermektedir.

Hepsifly : D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş. TPE nezdinde kayıtlı markasıdır www.hepsiburadaseyahat.com alan adı altında hizmet vermektedir.

Giriş

İşbu metin Hepsiburada üyeliğiniz aracılığıyla www.hepsiburadaseyahat.com'a üye girişi yaparak (Her iki marka da D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’nin markalarıdır) veya üye olmadan alışveriş yaparak uçak bileti satın alacak müşterilerimizin kişisel verilerinin işlenmesi ile ilgili olarak bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.


Üye girişi yapmadan bilet satış ekranlarındaki elektronik formlar vasıtasıyla topladığımız ad-soyad, telefon numarası, elektronik posta adresi, fatura adresi, doğum tarihi, uyruk, cinsiyet, T.C. Kimlik numarası, miles&smiles numarası, Hes kodu, pasaport geçerlilik tarihi, pasaport numarası ve PCI DSS standartlarına uygun olarak saklanan kredi kartı bilgileriniz, sizinle birlikte aynı bilete bağlayarak bilet aldığınız kişilere ait uluslararası uçuş kuralları gereği zorunlu olan yolcu bilgileri ve bu kişilerin uçuş sadakat kart program bilgileri finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi ve reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayanılarak,


Üye girişi yapmış olmanız halinde ise yukarıda yazılı kişisel verileriniz, yine yukarıda belirtilen amaçlarla ve ek olarak Rıza Metni kapsamında, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat doğrultusunda işlenecek ve yukarıda belirtilen amaçlar dahilinde talep halinde yetkili kamu kurum kuruluşlarına, ödeme sistemleri kuruluşlarına, banka veya diğer finans kuruluşlarına ve bilet satışına ilişkin olarak iş ortaklığı yaptığımız acenteye aktarılacaktır.

Haklarınız

  • KVKK ve ilgili mevzuat kapsamında kişisel verilerinize ilişkin olarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Haklarınızla İlgili Başvuru Yöntemleri

Kişisel verileriniz ile ilgili başvuru ve taleplerinizi dilerseniz İlgili Kişi Başvuru Formu’nu kullanarak;

  • Kimliğinizi doğrulamak kaydıyla Kuştepe Mah. Mecidiyeköy Yolu Cad. Trump Towers Kule 2 Kat:2 No:12 adresine göndererek

  • Kimliğinizi doğrulamak kaydıyla D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş. (“Hepsifly”)’a bizzat başvurarak

  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle dmarket@hs02.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek,

  • lgili Kişi tarafından D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş. (“Hepsifly”)’a daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden: kvk@hepsiburada.com adresimize göndererek

D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş. (“Hepsifly”)’a iletebilirsiniz.


Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda ad, soyad, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtilmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.


Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.


Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.


Başvurularınızın Cevaplaması

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde, gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere eğer mümkünse talebin yapıldığı usul vasıtasıyla size iletilir.

Merak Edilenler

Şirket

Yurt İçi Uçuşlar


Aklınıza takılan bir soru mu var?

Çözüm Merkezimizi arayın

0850 252 40 01

Yurt İçi Uçuşlar

Yurt Dışı Uçuşlar


guvenli-alisveris.pngpci-dss.png3d_secure.svgssl.svg
Hepsiburada
hepsijet.svghepsiburada_market.svghepsipay.svghepsiglobal.svg
bonus-new.svgmaximum-new.svgworld-new.svgziraat-new.svgfinans-new.svgaxess-new.svgadvantage-new.svgparaf-new.svgvisa.svgmastercard.svgae.svgtroy.svg

Her şey ayağına gelsin! © Copyright 1998 - 2022 D-MARKET Elektronik Hizmetler Tic. A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.

iata

hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.

iata

hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.

etbis