Uçak Biletin
Burada
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Hepsifly Turizm Seyahat Acentası Belge No: 13238
Anadolu Jet Uçak Bileti
2008 Nisan ayında kurulan Anadolu Jet büyük kitlelere ulaşım hizmeti vermek amacı ile Türk Hava Yolları'na değişik yeni bir marka olarak kurulmuş. Sabiha Gökçen Havalimanı'na dış hat seferleri de 29 Mart 2020 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlanmıştır. Anadolu Jet ülkemizim 43 şehrine, yurtdışına içe 31 sefer düzenlemektedir. 5 uçakla hizmet vermeye başlayan Anadolu Jet ilk senesinde 8, 2010 yılında 16 uçak filosuna ulaşmıştır. 2015’te bu sayıyı 30’a çıkaran Anadolu Jet günümüzde 39 uçağı ile hizmet verebilmektedir. 2020 Mart ayında dış hat seferlerinin de hizmet vermeye başlaması ile uçak hizmet sayısının 56’ya çıkartılması hedefleniyor.
Türk Hava Yolları altında hizmet veren Anadolu Jet hava ulaşımını en ekonomik ve en konforlu hale getirebilmek ve uçmayan kalmasın düşüncesi ile 2008 senesinde ilk uçuşunu yapar. 43 havalimanına uçuşlarını gerçekleştiren Anadolu Jet 36 uçak filosuna sahiptir. Her sene teknolojini gelişmesi ile kendini yenileyen ve geliştiren Anadolu Jet günümüzde 100 milyon üstünde yolcuyu huzurla ve güvenle uçmasını sağlamaktadır. Ücretsiz ikram, araç kiralama hizmetleri, ücretsiz bagaj hakkı ve diğer avantajlı hizmetleri ile yolcuların ilk tercihi arasındadır. 2020 senesinin Mart ayından itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dış hatlara uçuş imkanı sağlayan Anadolu Jet 107 hat ile yolcularına hizmet vermektedir. Uçuşlarına Ankara ile başlayan Anadolu Jet, diğer şehirler arası uçuşlarının da kısa sürmesini ve uygun fiyatlı olmasını amaçlar. Fiyatlandırmalarını bu şekilde belirleyen Anadolu Jet Türkiye içi uçuşlarında uygun fiyatlı olmasıyla ve yolcularının konforuna önem vermesi ile yolcularının ilk tercihi olmayı başarmıştır.
Anadolu Jet Uçulan Yerler
2020 senesinin 29 Mart’ında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan dış hat uçuşları da gerçekleşmeye başlamıştır. Toplam 16 ülkede 26 hattı ile hizmet veren Anadolu Jet Sabiha Gökçen Havalimanı' ile gerçekleştirdiği dış hatlar Amsterdam, Bahreyn, Brüksel, Abu Dabi, Berlin, Cidde, Frankfurt, Londra Paris, Roma, Milano, Dubai, Tahran, Tel Aviv, Medine, Riyad, Stuttgart şehirleri bunlardan bazılarıdır. İç hatlarda ise Ankara, Adana, İzmir, Konya, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Antalya, Bodrum şehirlerine hizmet vermektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile iç hatlara 68 noktaya uçuş gerçekleştirilmektedir. Şubat 2021 yılı ile Diyarbakır Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Adana Havalimanı, Adıyaman Havalimanı, Batman Havalimanı, Bingöl Havalimanı, Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Antalya Havalimanı, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı, Bursa Yenişehir Havalimanı, Denizli Çardak Havalimanı, Çanakkale Havalimanı, Erzurum Havalimanı, Hakkâri-Yüksekova Havalimanı, Hatay Havalimanı, Iğdır Havalimanı, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı, Konya Havalimanı, Siirt Havalimanı, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Malatya Havalimanı, Muğla Dalaman Havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı, Muğla Milas-Bodrum Havalimanı Muş Havalimanı, Samsun Çarşamba Havalimanı, Mardin Havalimanı, Nevşehir Kapadokya Havalimanı gibi bir çok havalimanına hizmet vermektedir.
Anadolu Jet İkramları
2 saatten fazla olan uçuşlarda yolculara ücretsiz bir şekilde meyve suyu, su, paketlenmiş kek ve sandviç sunulmaktadır. 2 saatin altında olan yolculuk sürelerinde yalnızca paketlenmiş su ikram edilmektedir. Bütün dış hat uçuşlarında klasik ücretsiz ikramların dışında ekstra bir ücret ödeyerek spesiyal yemek seçim hizmeti de sunulmaktadır. DO&CO bünyesinde servis edilen özel menüyle dilediğiniz yemeği tercih edebilir ve zevkli bir seyahat geçirebilirsiniz. Bu özel menülerde dürüm ve soğuk sandviçler, kahvaltı menüleri, Türk tatlıları ve ana menüler yer almaktadır. Bunun dışında menüde vejetaryen ve çocuk menüleri de bulunmaktadır.
Anadolu Jet Bagaj Hakkı
Bagaj; yolculuk edecek kişiye özgü özel eşya ve giysi anlamındadır. Kayıtsız (kabin bagajı) ve kayıtlı olarak iki çeşit bagaj bulunmaktadır. Bagaj; gideceğiniz yerin gümrük talimatları gereğince son yere değin taşınmaktadır. Bagajı son ulaşma noktasından alınıp alınamayacağını check-in görevlisine danışarak öğrenebilirsiniz. Bagajda olması sakıncalı olan riskli şeylerin var olup olmadığını kesinlikle kontrol etmelisiniz. Bagajınızı kendinizin hazırlayınız veya bir başkası hazırlarken gözetim altında tutmanızı rica ederiz. Bagajınızı hazırlama esnasında paket, kapalı kutu ve bütün ambalajları lütfen kontrol ediniz. Başkasına götürmek için verilen eşyaları lütfen kabul etmeyiniz. Kayıtsız ve kayıtlı bagajda kabul görmeyen eşyalar gideceğiniz yere göre değişebilir. Biletinizi alırken kalkış ve varış yerlerindeki uygulamaları öğrenmenizi rica ederiz. Para, bilgisayar, mücevher, cep telefonu ve doküman gibi kıymetli eşyanızı kayıtsız bagajlarınıza koyabilirsiniz. Gittiğiniz havaalanında bagajı bulamamanız ya da rastgele bir hasar ile karşılaştığınız zaman sunmuş olduğumuz hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
Koltuk Planı Bilgileri
Tüm seyahatler için koltuk planları detaylı kalsak görüntülenebilmektedir. Yolcuların özellikleri göz önünde bulundurularak yerleşim planı yapılmaktadır. Koltuk seçimi, otomatik ayarlanan koltuğu değiştirmek istemesi durumunda ek ücrete tabi tutulmaktadır. Koltuk seçimi seyahatte 6 saat kalaya kadar yapabilmektedir. Yolculara sunulan farklı seçenekler prosedürlere uygun olarak verilmektedir. Aynı şekilde acil çıkış koltuklarının seçimi prosedüre uygun kurallar çerçevesinde yolcuya sunulmaktadır. Önceden bilet seçimi yaparken koltuk seçimini de yapmış olan yolculara kontrol işlemi tamamlandıktan sonra değiştirme imkanı sunulabilir.
Anadolu Jet Özel Programları
CIP Lounge
THY yapımı olan Anadolu Jet, Milles&Smiles abonelerine özel CIP Lounge kullanma ayrıcalığı sunmaktadır. İç hat uçuşlarında Classic plus kartı olan kişiler CIP kullanımı sağlıyor. Elite Plus Kart ve Elite Kart’ı olan kişiler bir kişi ile beraber lonungelerden yararlanabilir.
Milles&Smiles
Anadolu Jet uçuşlarda birikmiş sayılar Türk Hava Yolları yolculuklarındaki gibi Milles&Smiles kartında toplanır. Bununla beraber yolculuk eden kişiler, bir diğer uçuşu alırken milleri kullanabilir veya uçak içindeki hizmetlerden miller vasıtasıyla para ödemeden yararlanabilirsiniz. Ekstra Shop&Miles, miller vasıtasıyla alınabilecek şeylere sahiptir.
Araç Kiralama
Anadolu Jeti tercih edenler için araç kiralamada fırsat seçeneği veren Enterprise’le ortaklık sağlamıştır. Bunun dışında yolculuk edenler her araç kiralamasında mil kazanmaktadır. Bu miller, uçak biletini sarın alma esnasında değişik hizmetlerden faydalanmaya kullanmak için elverişlidir.
Havalimanı Transferi
Alamo ile iş anlaşması yapan Anadolu Jet, Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanlarına yolcuları rahat bir biçimde ulaştırmak amacıyla havaalanı transfer fırsatı sunmaktadır. Bununla beraber yolculuk efen kişiler, wi-fi’si olan özel araçlarda yolculuk ederek havaalanına zamanında varırlar.
Anadolu Jet Bilet Fiyatları
Anadolu Jet’le Anadolu’nun birçok yerine en uygun uçak bileti bulma imkanınız vardır. Erken rezervasyon ile fırsatları görmek için vakit kaybetmeden yolcuk edeceğiniz uçuş yerini seçiniz. Anadolu Jet uçak bileti rezerve ettirirken yolculuk edeceğiniz tarih belliyse birkaç hafta öncesinde biletinizi satın almanız, maddi açıdan büyük bir şekilde size kazanç sağlar. Ekonomik fiyatlar dahilinde hizmet verilmesi karşın yolculara sunmuş olduğu bütün uçak içinde olan ikramlar ücretsizdir ve bagaj hakkı hususunda da yurt içi uçuşlarında tüm yolculara 20 kilogramlık ücretsiz bagaj hakkı tanımaktadır.
Anadolu Jet Check-İn İşlemleri
Check-in işleminizi Havalimanında Check-in, Online Check-in ve Self Check-in olmak üzere toplamda üç farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Self Check-in ile yolcular işlemlerini ister kendi isterlerse de aynı rezervasyon kayıt altındaki farklı yolcular için yapabilirler ve istedikleri koltuğu seçebilirler. Bagajsız uçuşlarda, aynı gün içinde dönüş yapacaklarsa ‘’Dönüş Check-in’’ işlemlerini yapabilirler.
Online Check-in’dan yapmış oldukları koltuk seçimini isterlerse tekrardan Self Check-in işlemi ile değiştirebilirler.
Bagajsız uçuş yapıyorlar ise, işlemleri bittikten sonra üretilen biniş kartlarıyla direk olarak uçuş kapısına gidebilirler.
Bagajlı uçuş yapıyorlar ise, biniş kartını temin ettikten sonra ‘’Bagaj Teslim Bankosu’’ bagaj teslimi yaptıktan sonra uçuş kapısına gidebilirler.
Self Check-in ile Kullanılan İstasyonlar:
Adana, Antalya, Ankara, Bodrum, Gaziantep, İstanbul, Dalaman, Kayseri, Konya, Samsun ve Trabzon’dur.
Check-in işlemi için, dış hatlarda uçağınızın kalkış vaktinden en az iki saat önce, iç hatlarda ise uçağınızın kalkış vaktinden bir saat öncesinde, havalimanında olmaya gayret göstermelisiniz. Check-in işlemi dış hat uçuşlarında tarifeli kalkış vaktinden 60 dakika öncesinde, iç hatlardaki uçuşlarda 45 dakika öncesinde sona eriyor. Check-in kapanış saatleri bazı havalimanlarında erken olabilir. Bu sebeple uçuş yapacağınız havaalanındaki geçerli olan Check-in kapanış saati ile ilgili bilgi istemelisiniz. Belirtilmiş olan Check-in kapanış saatlerinden öncesinde biniş kartınızı temin etmiş olmalısınız. Bagajlarını da teslim etmiş olmanız gerekmektedir. Tam zamanında havaalanına geldiyseniz ancak hala sırada bekliyorsanız Anadolu Jet personeline başvurunuz. Eğer herhangi bir yerde 72 saatten daha fazla bekleme yapacaksanız, bir sonraki yapacağınız uçuşunuzun rezervasyonunu teyit ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Aksi halde rezervasyonunuz iptal edilebilir. Bütün iç ve dış seferleri için uçağın kalkış vaktinden en son 20 dakika öncesinden uçuş kapısında olmanız gerekmektedir.
Online Check-in ile biletini alan bütün yolcular, tüm uçuşlar için Check-in işlemini internet veya mobil üzerinden yapabilirler. Online Check-in işlemi, birebir rezervasyon kayıtlarında olmak koşulu ile ilk girişte maksimum 9 yolcuyu kapsamaktadır. İşleminizi tamamlamanız için özel güvenlik bilginizi girmeniz gerekir.
Uygulama Adımları
Yolcuların, isim ve soy isim bilgilerinin haricinde elektronik bilet numarasını veya sadece rezervasyon kodunu belirterek kayıt oluşturabilirler.
Yolcuların online olarak Check-in işlemi yapacakları uçuşlar ekranda listelenmektedir. İşlem yapacakları uçuş seçilir ve onaylama butonuna basılarak sonraki aşamaya geçerseniz. Aynı rezervasyon kaydındaysa birçok yolcu olması gibi durumlarda yolcu, işlem yapmak istediği kişileri seçer. Tek bir girişte dokuz yolcunun işlemini yapabilir. Yolcuların Online Check-in işlemlerine uygun olarak uçuşları en son varacakları noktaya kadar işlem görmektedir. Bunun yanı sıra ekrandaki Milles&Smiles kart bilgileri ile giriş yapabilirler. Check-in işlemlerini tamamlayan yolcular koltuk değiştirme veya online biniş kartları işlemini yapabilmeleri mümkün.
Seçilen uçuş ve yolcu bilgisi sıralamasına göre yapacakları koltuk planlaması görüntüsü ekrana yansır. Aynı rezervasyonda olan yolcuların müsaitliği olması durumunda koltuk değişimi yapılabilir. Yan yana koltuk atamasının gerçekleştirilmesi için diğer yolcu koltuk seçimini yapacağı isim aynı anda yapar ve sonraki adımda ise sistem tarafından otomatik olarak koltuk ataması yapılmaktadır. Yolcular otomatik olarak yapılan koltuklarda uçmak isterlerse ücretsiz bir şekilde Check-in işlemini tamamlamış olur. Otomatik olarak atanan koltuğunda değil, kendi seçtiği koltukta uçmayı isterse, ücretli olarak Chrck-in işlemi tamamlamış olur. Yolcunun eğer devamı olan uçuşu varsa, sırası ile bütün uçuşlarına ait koltuk planı ekrana yansıtılır. Yolcu eğer daha öncesinde koltuğunu seçmişse isminin yanında, seçim yaptığı koltuğun numarası görünür ve seçmiş olduğu koltuk için tekrardan check-in işlemi yapabilir. Bu durumda farklı bir koltuk seçmeyi isterseniz, uçuşunuza en az 6 saat kala mobil uygulamasından veya internetten ‘’koltuk planı’’ sayfasından yerinizi değiştirebilirsiniz. Koltuk seçiminiz rezervasyonunuzdaki tüm kayıtlar için farklı farklı yapılmaktadır. Check-in işlemlerini tamamlamasının yanı sıra yolculara yapacakları seyahatlere sair bilgiler verilmektedir. Alanda tamamlamaları gereken bazı prosedürler ile ilgili detaylı olarak açıklamalar yapılmaktadır. Ayrıca bu verilen bilgilerin haricinde, yolcunun isteğine göre yine aynı ekrana cep telefonu veya mail adresi girilmesi halinde, online check-in işlemlerinin kendisine ulaşması sağlanmaktadır.
Online Check-in işlemi tamamlandıktan sonra elektronik biletli yolcular, uçuş yapılan tüm yerler için biniş kartlarını kullanabilirler. Biletin alındığı kart sahibi, rezervasyon kaydı olan yolculardan bir tanesi değilse, internet üzerinden biniş kartının üretilmesine kesinlikle izin verilmez. İnternet sitesinden Online biniş kartı üretmekte olan yolculara koltuk değiştirme seçenekleri sunulmamaktadır. Çıktısını almış oldukları biniş kartlarını kaybeden yolcular, koltuk numarasını değiştirmemek şartı ile biniş kartını internet üzerinden tekrardan bastırabilir veya biniş kartını kontuarlardan tekrardan isteyebilir.
Bagajda Bulundurmanızın Yasak Olduğu Maddeler ve Eşyalar Nelerdir?
Bagajlar, hava yollarının varacak ülkenin gümrük geçişine göre değişkenlik göstermektedir. Bilhassa yurt dışı seyahatlerinde yolcuların gideceği ülkenin bu konuyla alakalı kısıtlamalar hususunda bilgilenmek olukça mühimdir. Hava yolları çoğunlukla güvenlik talimatları sebebiyle bagajların yolculuk eden kişi tarafından hazırlanması istenmektedir. Bilhassa paket veya kapalı kutu tarzı eşyaların bagaja koymadan önce kontrol edilmesi lazımdır. Kayıtsız bagajda; havai fişek dahil olmak üzre bütün sprey gazların, patlayıcıların, boya gibi yanıcı maddelerin, lityum pil içeren maddelerin, oksitleyicilerin, kolay bir şekilde tutuşan maddelerin, toksik maddelerin, yaralayıcı aletlerin, aşındırıcıların, silahların, manyetik maddelerin, oksijen tüplerinin taşınması yasaktır. Bununla beraber kayıtsız bagajda sıvı maddeler ile alakalı da birkaç kısıtlama uygulanmaktadır. Sıvıların 1 litreyi geçmemesi, görünebilir ve kilitli paketlerde taşınmalıdır. Bu paketlerin taşıma kısıtlaması da her bir kişi için 1 tanedir. Bunun dışında ilaçlar da birtakım kısıtlamalarla karşılaşabilir. Reçete olmak kaydıyla taşınılan ilaçların yanında bebek mamaları da yolculuk süresince yeterli derecede alınması gerekmektedir.
Anadolu Jet’in Seyahat Sigortası Hangi Durumlar İçin Geçerlidir?
Seyahat Sigortaları, uçuşların iptal edilmesi, uçağın rötar yapması, sağlık sorunu durumunda bagaj kayıp olması ya da beklemedik bir sorun ile karşılaşıldığında yolcuların uçuşlarını güven altına almaktadır.
Hangi Durum da Bagajınız Uçuşlarınızı Etkiler?
Bagajınız yolcuları, uçağı ya da diğer yüklere sorun oluşturabilecek durumda ise, güvenli ve düzgün bir şekilde taşınmaya engel olacak biçimde paketlenmişse, taşınması belirli kurallara göre yasaklanmış bir yük içeriyorsa, boyutu ile uygun değilse ya da bagaj ağırlığı 32 kg'ı geçmekte ise uçuşlara kabul edilmemektedir.
Anadolu Jet Yolculuğunda Rezervasyon Ücret Fiyatı Ne Kadardır?
Anadolu Jet internet sitesini ve mobil uygulaması kullanılarak yaptığınız Ercan havalimanı uçuşları ile iç hat uçuşlarında rezervasyon işleminde ufak bir ücret alınmaktadır.
Bir Uçuşta En Erken Ne Zaman Online Rezervasyon Yapılır?
İlk uçuşa en fazla 355 en az 5 gün varken rezervasyon yapılabilir. Fakat bu zamanlar uçuşa kalan süreye göre değişkenlik gösterebilir. Yolculuğa 5 gün varken seçenek süresi sunulmamaktadır. 5’le 10 gün için 1 gün, 10 gün ve fazlası için ise 3 gün zaman verilmektedir.
Anadolu Jet İnternet Sitesinde Rezervasyon Yapılınca Bilet Daha Sonrasında Alınabilir Mi?
İlk uçuşa en fazla 355 gün en az 3 gün kala ödeme yapılabilir ve bilet satın alınabilir.
Uçuşa Gidilmediği Zaman Ne Yapılabilir?
Gidiş-dönüş olarak aktarmalı veya çoklu uçuş olan biletlerde uçuşların sıralı kullanılması mühimdir. Yolculuk eden kişinin bu uçuşlardan rastgele birine gitmediği zaman çağrı merkezi ile görüşerek haber vermesi gerekmektedir. Aksi durumda kalan uçuşlar iptal edilebilir.
01
Uçuşumdaki bagaj hakkım ne kadardır?
02
Bagajımda bulunması yasak olan maddeler nelerdir?
03
PNR kodu nedir, ne işe yarar?
04
Havaalanında nasıl check-in yapabilirim?
05
Online check-in nedir? Nasıl yapabilirim?
06
Biletime nasıl ulaşırım?
07
Faturam ne zaman gelir?
08
Faturam gelmedi, ne yapmalıyım?
09
Satın aldığım uçak biletini iptal edebilir miyim?
10
Satın aldığım uçak biletini nasıl değiştirebilirim?
11
Biletimi başkasına devredebilir miyim? / Biletimde isim değişikliği yapabilir miyim?
12
Ek bagaj, yemek siparişi gibi ek hizmetleri nasıl satın alabilirim?
13
Uçuşlarım için vizeye ihtiyacım var mı?
14
Vizem olmadan vize isteyen bir ülkeye bilet alabilir miyim?
15
Kimlikle seyahat edebileceğim ülkeler var mı?
16
Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor?
17
Hava yolu seyahatlerinde yolcu haklarım nelerdir?
hepsiburadaseyahat.com üzerinden satın alınan uçak biletleri ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Pe-Tur Turizm Seyahat Acentası ve Ticaret A.Ş. (IATA Kodu: 8822861) tarafından gerçekleştirilmektedir.
hepsiburadaseyahat.com üzerinde yapılan uçak bileti işlemlerini gerçekleştiren D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Hepsifly seyahat acentası unvanı ve 13238 belge numarası ile TÜRSAB'a kayıtlı A Grubu Seyahat Acentası olup 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na tabi olarak hizmet sunmaktadır.